35. kolo
06.05.2023 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Chelsea (© AFP)

Lampardova družina konečně bodovala, utkání s Bournemouthem však rozhodla až v závěru

Forma londýnské Chelsea v posledních týdnech byla katastrofální, v sobotním utkání na Vitality Stadium se však Blues dočkali tří bodů. Skóre otevřel Gallagher, domácí však ještě do poločasu stihli vyrovnat zásluhou Viñy. Deset minut před koncem se prosadil Badiashile a o pár chvil později nadobro rozhodl střídající Félix.

Chelsea se před sobotním výkopem nacházela v tabulce až na dvanácté příčce a už jen s teoretickou šancí na postup do evropských pohárů, v zázrak už však nevěřila ani ta nejzarytější část fanoušků. Vždyť Blues pod staronovým manažerem Lampardem ještě ani nebodovali.

Do utkání však vstoupili ve svižném tempu a už v 9. minutě se dočkali zasloužené odměny. Navrátilec do sestavy Kanté poslal do vápna Cherries nadýchaný centr, který si našel Conor Gallagher a přesně mířenou hlavičkou nedal brankáři Netovi šanci - 0:1.

V ten moment však hosté začali hrát daleko pasivněji a vedení jim tak vydrželo takřka čtvrthodinu. Po krásné kombinaci Christieho s Viñou dokázal druhý jmenovaný prokličkovat mezi několika bránícími soupeři a technickou střelou do horního rohu branky rozvlnil síť a vyrovnal.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Londýňané opět převzali iniciativu, tentokráte to však k brankovým příležitostem nevedlo. Rušno bylo naopak před Kepovou brankou, a to, když se v 67. minutě skácel k zemi Dominic Solanke, píšťalka sudího Brookse však zůstala němá, s čímž následně souhlasil i VAR.

O minutu později měl obrovskou příležitost ke skórování domácí křídelník Dango Ouattara, jehož prudkou střelu zevnitř pokutového území dokázal zablokovat Thiago Silva. V 71. minutě se pak zaskvěl i brankář Kepa, když skvělým zákrokem zamezil Viñovi vstřelit druhou branku v zápase.

Deset minut před koncem pak zahrozili i hosté. Hakim Ziyech zahrával přímý kop z velké vzdálenosti a poslal do vápna centrovaný míč. Na zadní tyči se ocitl nebráněný Benoît Badiashile, který nezakončil v obrovské šanci nejlépe, i přes zákrok brankáře Neta však balón skončil v síti.

A o pár chvil později to už bylo o dvě branky. Čerstvý João Félix dokázal využít špatného postavení brazilského gólmana, střelou z první zamířil přesně k tyči a dal na konečných 1:3.

Chelsea se tak dočkala první výhry pod Lampardem a vyšvihla se na 11. příčku, naopak Cherries se propadli na 14. místo.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele