1. kolo
09.08.2019 21:00 CET
4 : 1
(4:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool čtyřmi góly do poločasu vyřídil Norwich

Ve velkém stylu vstoupil Liverpool do nového ročníku. Nováček soutěže z Norwiche se ani nenadál a už v poločase prohrával o čtyři branky. Reds po změně stran ubrali a dovolili Kanárkům skórovat, na vysoké výhře domácích se ale nic nezměnilo.

První branka nové sezóny Premier League padla už v sedmé minutě zápasu. Origi poslal míč do pokutového území Norwiche, kde si jej obránce Hanley nešťastně srazil do vlastní brány. Za dalších dvanáct minut si Liverpool vypracoval dvoubrankový náskok. Salah se trochu krkolomně dostal do šestnáctky, kde si narazil s Firminem a prostřelil brankáře Krula.

Hosté mohli nečekaně snížit ve 23. minutě. Pukki se po přihrávce od Buendíi dostal před Alissona, obloučkem si však na strážce svatyně Reds nepřišel. A tak za dalších pět minut opět udeřili domácí. Tentokrát si Salah připsal asistenci, když od rohového praporku našel hlavu Van Dijka, jenž vstřelil třetí branku Liverpoolu. O čtyři minuty později mohl Liverpool opět udeřit, avšak Krul tentokrát zneškodnil akrobatické zakončení Firmina.

Ještě před přestávkou však potkala Reds nepříjemnost. Alisson se totiž bez cizího zavinění zranil a místo něj musel mezi tři tyče náhradník Adrián. Domácí se však místo myšlenek na zraněného spoluhráče nadále soustředili především na střílení branek. Ve 42. minutě poslal Alexander-Arnold centr do pokutového území, kde si naběhl Origi, jenž hlavou donutil Krula počtvrté kapitulovat.

Liverpool neměl dost ani po změně stran. Ve 49. minutě nejprve napálil Henderson břevno, krátce poté se míč opět dostal do vápna, kde trochu zazmatkoval Firmino, jenž nepovedenou střelou z otočky lízl tyč. O šest minut později chtěl svůj druhý gól v utkání přidat Salah, ale o kousek minul zařízení. Místo toho se dočkali Kanárci. V 63. minutě ještě Leitner trefil břevno, ale hned za minutu vyslal Buendía Pukkiho a ten již překonal Alissona. Na větší obrat již ale bylo pozdě, Liverpool si vysoké vítězství pohlídal.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Fikus19

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
oli9

2:0 Salah, mane

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
EL Gringo

4:0 , Sadio naskoci z lavicky a dá 2 kusy

Reagovat
smazaný uživatel

Pukky zkušeně v 64.minutě překonal Alissona který ve 39.minutě pro zranění střídal

Reagovat
ian.rush

Taky jsem si toho hned všiml

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele