4. kolo
10.09.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 1:0

V Bournemouthu se začíná obracet vše k lepšímu. V poslední den přestupového období vyztužila kádr obrovská posila v podobě Jacka Wilshera, no a hned první kolo po reprezentační pauze dokázali Cherries přetavit v první vítězství v sezóně. Kmenový záložník Arsenalu nastoupil na závěrečnou půlhodinu, a byl tak u toho, když Callum Wilson jediným gólem rozhodl o vítězství nad West Bromwichem 1:0.

V prvním poločase přitom měli domácí řadu šancí, kterými mohli zápas strhnout na svou stranu už mnohem dřív. Úvodní příležitost měl po skvělé průnikovce Artera Jordon Ibe, jenž si ve vápně vedl dobře, ale jeho střelecký pokus zblokovala pozorná defenziva WBA.

Ben Foster se tak zaskvěl až krátce před pauzou po ráně Stanislase. Odražený míč navíc vracel do ohně Wilson, ten se k němu šťastně vrátil a před útočníkem Bournemouthu zela odkrytá branka. Balón z jeho kopačky však letěl vysoko nad.

West Brom se prostřednictvím Berahina probral až v závěru dějství a aktivní zůstal i po přestávce. Dvě nadějné příležitosti dokázal zblokovat Simon Francis, ale po chvíli se musel zapojit i gólman Artur Boruc. Ten nejprve dvěma relfexivními zákroky zamezil ve skórování Berahinovi, a pak úžasně zastavil i hlavičku McAuleyho.

Wilshere se dostal na trávník v 63. minutě a hned se připletl k obrovské šanci. Ve vápně obdržel míč a posunul jej k Stanislasovi, který ovšem na Fostera z úhlu nevyzrál. Až o čtvrthodiny později tak Bournemouth konečně mohl slavit vítězství. Adam Smith poslal do šestnáctky střílený centr a Callum Wilson efektivně i efektně patičkou nasměroval balón k zadní tyči.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele