24. kolo
01.02.2014 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Charlie Adam popravil Man Utd dvěma góly

V hrdém klubu z Manchesteru se střídá bída s nouzí. David Moyes nasadil do utkání se Stoke celý hvězdný trojlístek Mata - Rooney - Van Persie, ale ani ten mu body z Britannia Stadium nezajistil. Hrdinou utkání se totiž stal dvougólový střelec Charlie Adam, který tak sám obhájce titulu porazil a zajistil Stoke první výhru nad Man Utd po třiceti letech. Rudým ďáblům byl toho času vyrovnávací gól Van Persieho krátce po přestávce k ničemu.

United přišli o reálnou naději na titul už nějaký ten týden zpátky, ale zápas od zápasu se snižuje i jejich šance na pohárovou Evropu. Ztráta na Ligu mistrů činí po další porážce už šest bodů - Liverpool, který na kýžené čtvrté příčce sídlí, má navíc nedělní zápas na hřišti WBA k dobru. Pět bodů pak ztrácí na Everton, jenž drží místo v Evropské lize.

Stoke City, který díky fantastické výhře poskočil na jedenácté místo s tříbodovým náskokem na sestupové pozice, však do utkání nevstoupil přímo pravou nohou. První velkou šanci měl Wayne Rooney, který po sérii centrů z vyložené pozice netrefil branku. Na gól se tak čekalo až na závěr poločasu. K přímému kopu z osmatřicáté minuty se postavil Charlie Adam a jeho dělovou ránu ztečoval Michael Carrick za záda Davida De Gey.

Naději na obrat United ožila hned po změně stran, kdy Juan Mata krásně objevil uličku pro Van Persieho a ten ze vzduchu dostal míč přes Begoviće do sítě. Radost však svěřencům Davida Moyese dlouho nevydržela. Už za pět minut si totiž o nesmrtelnost řekl Charlie Adam, k němuž nakonec doputovala zpětná hlavička od Walterse a famózní, nechytatelnou a překrásnou pumelicí do šibenice vrátil domácím vedení.

Potters rozhodně nebyli horším týmem a pokračovali v útočení i nadále. Po dlouhém autu Stoke odvrátil Evra míč hlavou jen na hranici vápna, kde se do něj ukázkově položil Oussama Assaidi a David De Gea se musel pořádně natahovat, aby jeho ránu vyškrábl nad břevno. United toužili alespoň po vyrovnání, ale nebyli schopni si vytvořit pořádný tlak. Matova střela byla slaboučká a mířila mimo.

Zajímavě vyhlížející šanci zmařil Ashley Young, ale ani jeho hlavička se nedá považovat za stoprocentní gólovku. Až v sedmiminutovém nastavení přepnuli hosté na další rychlostní stupeň. Rooneyho skvělý přímák vytáhl zázračně Begović na tyčku a z následné skrumáže pálil Cleverley vysoko nad. Potters tak zcela zaslouženě uhájili zatraceně důležité tři body.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
diastan

Tak jsem to trochu přecenil

Reagovat
vanGomm

Tip výhra M.U. o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sestava by šla tak ted' už jen urvat 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

sestava by šla tak ted' už jen urvat 3 body

Reagovat
dreambox61

Rooney tak 10kg shubnout,Claverley odchod do 2 ligy a DM odchod do SLAVIE tam se hodi

Reagovat
smazaný uživatel

cleverlyho taky nemám rád ... a Stoke dneska hráli jak o život i když jsme měli kupu smůly za svůj výkon si výhru zasloužilo .... bohužel daší prohra na konci sezony 7. místo a v létě bude na přestupovém trhu zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohost.. Bohužel čistá ubohost.. No alespoň mne nikdo nebude podezírat, že fandím jen mistrovi..

Reagovat
smazaný uživatel

UTD rvpusa jeste bude chcit spadky do arsenalu bo pristi rok ligu mistru se nezachraje

Reagovat
Infernoqt

‪#‎stoke_City‬ have recorded their first league win over Manchester United since the boxing day of 1984.

Reagovat
smazaný uživatel

Čuráci debilní,zas mě stáli prachy,jsem čekal,že když nastoupil jejich 3 milardový útok,že vyhrajou.

Reagovat
scholes18

nevadí...ideme ďalej...stále sme na to lepšie ako SAF vo svojej prvej sezóne...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry,ale Ferguson rozhodně neměl k dispozici mistrovský kádr....

Reagovat
smazaný uživatel

Není pravda, ano skončil na 11. místě, ale když tým přebíral tak se potáceli na 21. místě. Zatímco Moyes přebíral mistry...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No zas to dokonale pokaslali,ale co uz ja to neriesim hlavne nech sa dostanu do LM,ale aj o tom uz pochybujem.Mam taky pocit,ze musime padnut zas na uplne dno,aby sme sa vedeli odrazit.Je to Moyesova prva sezona a ani SAF to mal v prvej sezone ruzove skoro ho vyhodili a nakoniec mu mozu ruky nohy bozkavat.Aspon teraz viem,ze fandim klubu z tradiciou a nejakymi hodnotami a to sa neda kupit za nijake peniaze.Take city ci chelsea by uz menili trenera jedna radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dreambox61

Ta sestava je prece nesmysl,misto Claverlyho tam musi byt Januzai protoze potrebuji kazdy bod a gol da bohuzel jenom VP nikdo jiny,kdyz se vratime o rok zpatky tak kdyz DM trenoval Everton tak hrali destruktivni fotbal na ktery se nedalo divat chybi tomu kreativita,rychlost ,myslenka,naboj proste vsechno co moderni fotbal potrbuje a az zacne hrat Fellaini tak to je uplnej konec

Reagovat
dreambox61

A jeste k Mattovi ten prece takovou cenu nema,to mohl koupit Cabayeho a Lallana amel celou zalohu ale dobrych portugalcu je opravdu malo,mimo CR

Reagovat
smazaný uživatel

už iba 14 zápasov do donca ligy čo znamená, že máme za sebou viac ako polovicu ligy a Man Utd ak dnes vyhraje liverpool tak bude mať strátu na LM až 9 bodov čo sú a 3 porážky (alebo niejaké remízy) pre liverpool a utd by museli všetko vyhrať

no na to som zvedavý ale ak utd toto vôbec nestiahni do 30.kola tak si myslím, že utd po asi 20 rokoch nebudú v LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele