35. kolo
21.04.2012 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Newcastle směruje do Ligy mistrů, porazil i Stoke

Pohádka Newcastlu nekončí. Klub ze začátku sezony odborníci pasovali spíše do středu tabulky, po odchodu Carrolla, Bartona či Nolana se nad severoanglickým klubem stahovali černá mračna. Jenže Magpies chytli v závěru sezony famózní formu, vyhrávají zápas za zápasem a momentálně jsou čtvrtí. Sen o Lize mistrů tak dostává stále konkrétnější obrysy. Dnes zářil hlavně Yohan Cabaye, který dva góly dal a třetí parádně připravil Cissému.

Newcastle tlačí v posledních týdnech především skvělá dvojice Hatem Ben Arfa a Papiss Cissé - a byli to právě tito dva hráči, kteří měli společně se střelcem Cabayem na svědomí úvodní branku utkání. Ben Arfa si pohrál na kraji vápna s obráncem soupeře, odcentroval na hlavu Cissého, který ale trefil jen břevno. Od něj se však míč odrazil přímo k Cabayemu, jenž měl za úkol jen doklepnout míč o brány - 1:0.

Neuběhlo ani pět minut a senegelaský kanonýr se přeci jen svého jedenáctého gólu v jubilejním desátém utkání za Magpies dočkal. Yohan Cabaye geniálně kolmicí vyslal Cissého do úniku a Begovićův výběh byl zbytečný. Afričan si počínal přesně tak, jak je mu zvykem a podél bosenského gólmana zakončil na zadní tyč - 2:0. Stoke se v prvním poločase nedostali vůbec do šance, ba ani nevystřelili na branku. V jednačtyřicáté minutě ještě zahrozili domácí, jmenovitě Santon, který mířil přesně, leč razance scházela.

Hned po návratu z kabin měl příležitost na definitivní tečku Demba Ba. Po centru koho jiného než Ben Arfy si zpracoval míč v šestnáctce, ale pak už se dostal do přílišné blízkosti Begoviće, jenž šanci zlikvidoval. Na střelu Cabayeho ze sedmapadesáté minuty už byl ale krátký. K francouzskému záložníkovi se odrazil balón po akci Demby Ba a uklidil ho precizně k zadní tyči - 3:0.

Možnost udělat něco s výsledkem měl ještě deset minut před koncem Walters, ten ale po krásné přihrávce ve slušné pozici mířil úplně mimo. Líný závěr zápasu rozzářil krásnou ránou z pětadvaceti metrů Tioté, radost mu ovšem zkazil neméně krásným zákrokem Begović.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Y.Cabaye

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

2: musiime :)

Reagovat
NuFc23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsympatičtější klub PL vyhraje.

Reagovat
Devil

Newcastle do LM!

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele