23. kolo
27.01.2009 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Stoke City 3:1

Utkání mezi Tottenhamem a Stoke City má jasného vítěze. Domácím se podařilo vstřelit tři rychlé branky, čímž soupeře srazili do kolen. Potters se nakonec podařilo ve druhém poločase snížit, ale na nic víc než jednu branku se nezmohli a odjíždí s nepořízenou.

Poprvé prověřil obranu Stoke Luka Modrič, jenž se do ní po pár minutách vřítil, ale akci nakonec zakončil nepřesně, takže Sorensen nemusel zasahovat. Tottenham měl skvělý vstup do zápasu, což potvrdil po osmi minutách. Didier Zokora přistrčil míč doleva na Lennona, jenž si míč vzal do své moci a rozběhl se přímo na branku. Tím zaskočil obránce Stoke, kteří ho nechali volně projít a Lennon pak již bezpečně zakončil - 1:0.

Poté přišla pasáž nemastných a neslaných útočných akcí, které buď skončily již v samém zárodku, nebo jejich zakončení nebylo dostatečně přesné a razantní. Vše změnila 21. minuta, kdy Spurs předvedli skvělou akci, na jejímž konci byl Jermain Defoe. Modrič si vyměnil na jeden dotek míč s Pavljučenkem, který našel Defoeho a ten již neměl se zakončením problém - 2:0.

Na White Hart Lane neuběhly ani dvě minuty a po centru Luky Modriče se stoper Dawson radoval ze třetí branky Kohoutů. Za další dvě minuty znovu dobře zapracoval Bentley, jenž měl prsty i ve třetí brance a vybojoval pro domácí roh. Ten sice hosté odvrátili, ale pouze k Bentleymu, jenž na druhý pokus našel ve vápně Defoeho, jehož pokus z brankové čáry vykopával Wilkinson. Pět minut před koncem prvního dějství měl Tottenham po spolupráci Lennona s Modričem šanci na vstřelení další branky, ale Čorluka nevyužil zaváhání obránců Stoke a střelou gólmana neohrozil.

Manažerovi Stoke Tony Pulisovi se vývoj utkání zřetelně nezamlouval a hned v prvních minutách druhého poločasu využil všechna svá střídání. Změny však příliš nepomáhaly, když po většinu času držel míč na svých kopačkách Tottenham. V 57. minutě ovšem jako blesk z čistého nebe udeřil James Beattie, jenž využil přihrávky Delapa a snížil na 1:3 z pohledu Stoke.

Potters po vstřelené brance trochu ožili, ale žádnou další šanci si , z níž by mohli vstřelit branku, si nevytvořili. Hra již poté neměla takový spád a šance skoro nepřicházely. Pět minut před koncem měl po Delapově centru jednu z mála Cresswell, ale hlavičkou míč poslal vedle. Nic víc se již na White Hart Lane udát nestihlo a Tottenham tak s přehledem porazil Stoke 3:1.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

není vůbec špatný tip ;)

Reagovat
cerwi

COYS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele