9. kolo
25.10.2008 13:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Newcastle United 2:1

Sunderland i Newcastle přistoupily k tomuto zápasu s touhou jej vyhrát. Nakonec se mohou radovat domácí fotbalisté. Ti svého soupeře porazili 2:1. O góly se postarali Cissé a Richardson, za hosty se trefil Ameobi.

Ze začátku se oba týmy prezentovaly pouze úvodním oťukáváním bez jakýchkoliv zajímavých momentů na hřišti. Až v 18. minutě se dostal do zakončení Djibril Cissé, to ještě nemířil přesně, o dvě minuty později už ovšem slavil svou třetí letošní branku. Míč za záda gólmana Givena poslal po střílené přihrávce od záložníka Malbranqueho.

Jenže už po pár sekundách mohlo být vyrovnáno, hostujícímu útočníkovi Ameobimu scházelo skutečně málo. Jeho pumelice se totiž zastavila až na tyčce Fulopovy brány. V 29. minutě byly pro změnu zblokovány hned dvě Martinsovy střely, ale uběhlo pár okamžiků a Newcastle už konečně zaregistroval branku. K hlavičce se dostal Ameobi a prudkou ranou stanovil poločasové skóre na 1:1.

Také na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky toho účastníci tohoto střetnutí moc nenabídli. Na šance diváci až do 64. minuty čekali naprosto marně. Domácí fanoušky alespoň potěšil uzdravený Kenwyne Jones, jenž se na hřiště dostal v 57. minutě místo Yorka. Pro útočníka Trinidadu a Tobaga to byl první zápas po zranění.

První šance druhé půle patřila Sunderland. Diouf našel přihrávkou Richardsona, ten se rozhodl vypálil, ovšem jeho zprvu nebezpečně vypadající střela postrádala přesnost a irského gólmana v dresu Magpies neohrozila. V 75. minutě se ale domácí záložník dočkal. Z přímého kopu těsně za hranicí pokutového území poslal na bránu Givena nechytatelnou střelu přímo pod břevno. Vedení mohl už zanedlouho pojistit právě střídající Jones, jenže svou hlavičku poslal nad. Velmi aktivní byl především domácí Djibril Cissé, jenž obranu hostí neustále ohrožoval svými nebezpečnými střelami. V 84. minutě dokonce nastřelil tyčku. Černé kočky už sice gól vstřelit nedokázaly, tři body ale i tak zůstaly doma.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele