24. kolo
01.02.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Sunderland AFC 1:1

Shola Ameobi po více než měsíci nastoupil v základní sestavě Newcastlu a nakonec to byl on, kdo zajistil remízu 1:1. Sunderland se v první půli ujal vedení brankou Cissého, na konci utkání ale bral jen bod za remízu.

Newcastle ani Sunderland nepatří do vrchní části tabulky, na hře to však poznat nebylo a už na začátku zápasu nebezpečně stříleli Ameobi a na druhé straně Jones. Velice blízko vedoucí brance byl Richardson, jehož střela zamířila do vzdálenější tyče nové jedničky Newcastlu, Harpera.

O chvíli později se do šance probojoval Jones a jen díky Nolanovi Newcastle držel remízu. Harper se však ukazoval jako dobrá náhrada za dlouhodobou oporu Shaye Givena a skvěle zakročil zejména proti pokusu Cissého. Na druhé straně poslal krásný centr José Enrique přímo na hlavu Carrolla, který orazítkoval tyč Fulopovy brány.

Po půlhodině hry už se zatím aktivnější Sunderland dočkal vedení. Whitehead přesnou přihrávkou našel francouzského útočníka Cissého, jenž si poradil i s Coloccinim a prostřelil Harpera. Newcastle odpověděl střelou Carrolla, jenž ale letěla těsně nad bránou.

Po poločasové přestávce se více do hry dostávali domácí. Při jedné šanci byl v pokutovém území Ferdinandem faulován Duff, rozhodčí ale penaltu nenařídil. Ta se kopala až o chvíli později, kdy Taylora nedovoleně zastavil Malbranque. K míči se postavil Ameobi a nedal Fulopovi žádnou šanci.

Poté se Newcastle musel hlavně bránit a jen díky Bassongovi měl naději na bod. V závěru zápasu měl ještě šanci Reid, mířil ale vedle. Chopra v další slibné příležitosti zaváhal a nepochopitelně přihrával Jonesovi. Obě mužstva se tak musela spokojit s bodem za remízu 1:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Doufam,ze Newcastle v severskem derby i s velkou marodkou v tymu vyhraje.

Newcastle!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Absence se Owena a Bartona se projeví a Black Cats výsledkově zopakují 2:1 z podzimního zápasu na Stadium of Light !!!

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Cissé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele