16. kolo
06.12.2008 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Newcastle United - Stoke City 2:2

V zápase 16. kola anglické Premier League mezi Newcastlem United a hostujícím Stoke City nám domácí ukázali, jak ztratit dvoubrankové vedení a nakonec se museli smířit pouze s bodem za remízu 2:2.

Do utkání vstoupli jednoznačně lépe domácí. Už v 9. minutě se střelecky prosadil miláček tribun Michael Owen. Ten prostřelil Sorensena po výborné přihrávce Jonáse Gutiérreze.

O chvíli později mohli domácí své vedení zvýšit. Po levé straně se uvolnil N'Zogbia a přízemním centrem našel naběhnutého Jonáse. Ten sice nabídnutou šancí nepohrdl, ale proti byl jeden z obránců hostujícího celku, který mu jeho střelu zablokoval.

Běží 25. minuta a domácí zvyšují na 2:0. A nebyl to nikdo jiný než rychlonohý útočník Owen, který využil zaváhání hostující obrany a ve spolupráci s Martinsem se postaral o druhou branku utkání.

Blížící se konec prvního poločasu nám přinesl ještě šanci hostujícího Stoke. Střídající Whelan poslal do slibné šance Amdyho Fayeho. Ten převzal balon, prošel obranou a když už se zdálo, že svou šanci využije, zaváhal a změna stavu se nekonala.

Druhý poločas začal lépe pro hráče Stoke City. Ti se hnali za kýženým kontaktním gólem. Dočkali se v 60. minutě. Náhradník Ricardo Fuller, který nastoupil do utkání, se ihned aktivně zapojil. Svou precizní přihrávkou našel Sidibeho a ten se z malého vápna nemýlil a vrátil Stoke zpět do hry.

Domácí se najednou začali obávat o výsledek. Hosté se dostávali do většího tlaku a vyrovnání mohla přinést šance Fayeho. Toho však vychytal domácí brankář Given a udržel vedení United.

Stoke dostalo další šanci a to z přímého kopu ve velmi dobré blízkosti. Ke střele se připravil Danny Pughm, ale svůj projektil poslal nad branku Shaye Givena.

Závěr utkání patřil jednoznačně hostům. Zdálo se, že domácí ani nechtějí hrát a toho využil v 90. minutě Glenn Whelan. Získal míč ve velmi dobré pozici a nabídl ho Fayemu. Ten si příliš hlavu nelámal a poslal míč přímo za záda brankářské jedničky Newcastlu. Bylo vyrovnáno - 2:2.

Autor: Petr Zajíc / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

3:1

Newcastle!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 TOON!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele