6. kolo
27.09.2008 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Fulham až příliš často váhal a prohrál

Strhující zápas byl od čtyř na programu v Londýně, kde se střetly West Ham a Fulham. Přes zřetelnou převahu domácích však díky hororovému zakončení první půle odváží Kladiváři z Craven Cottage všechny tři body.

Pohledný fotbal se hrál na Craven Cottage od samého začátku, neboť už v šesté minutě poslal hostům varování Davies, ale jen těm na tribuně, když po zaváhání obranné linie Kladivářů pálil nad. Fulham vstoupil obecně do tohoto duelu aktivněji a už za dvě minuty si vypracovali domácí další šanci. Gera diagonálou našel hlavu Zamory, jenž zacílil jen těsně mimo vzdálenější tyče. První půle patřila nepochybně Cottagers, ovšem zrazovala je až příliš často chabá efektivita v zakončení. Vyprávět by mohl Zamora, který ve 24. minutě obdržel přihrávku od Daviese, aby vzápětí nemířil přesně.

Jakoby se West Ham schovával za tvář zcela někoho jiného. Úplně rezignoval a o nic moc směrem vpřed se nepokoušel, přitom ještě do poločasového hvizdu se ujal vedení. Ale nepředbíhejme. Nejprve totiž prostřednictvím přímého kopu vyděsil Greena Bullard, posléze nepochodil s koncovkou ani Davies. Pak to přišlo. Nejdříve ve 43. minutě Etherington zprava posílal balon před bránu, kde byl zdánlivě jen Schwarzer. Ten však vyrazil míč akorát do cesty Colea, který měl už snadnou úlohu. Z takového šoku se Cottagers nevzpamatovali okamžitě a trpěli podruhé. Tentokrát byl Etherington Noblem obsazen do role neomylného zakončovatele.

V druhé půli měl Fulham rozhodně za úkol pokračovat v taktice z prvního dějství, takové plány ovšem chvíli před poločasovým hvizdem zhatilo vyloučení útočníka Johnsona. Skutečně se tedy stalo to, že domácí působili bezmocným dojmem. Ještě do větší deprese je zkraje druhé půle mohl dostat Faubert či Herita, ovšem v druhém případě se zaskvěl Schwarzer, v prvém to ani nebylo potřeba.

Cottagers mohl pomoci jen zázrak a ten se dostavil v podobě penalty. Hlavičku Gery zastavil rukou Neill a zkušený Murphy poslal Greena na opačnou stranu. Ani tato branka však domácí neprobudila. Naopak v 78. minutě mohl rozhodnout Cole, jenže pálil nad břevno, stejně tak na druhé straně hřiště Paintsil. Nicméně West Hamu už vítězství jen zkontroloval v 81. minutě Bellamyho nepřesnou ranou, to bylo z obou stran vše.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

west ham vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

west ham vyhraje 3 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
kubys

Hammers vyhrají 0:2...už konečně musíme získat nějaké body z venku a toto je ideální příležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham vyhraje 2:1.

Reagovat
Devil

Tip.-2:2

Reagovat
kubys

Hehehe, máme zatím stejně bodů jak Arsenal - to by se mi líbilo i v konečné tabulce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele