24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fulham FC - Portsmouth FC 3:1

Krize Portsmouthu se opět o poznání prohloubila. Svěřenci kouče Adamse zase nedokázali vyhrát a přiblížili se tak o další krok sestupovým příčkám. Na Cottagers Stadium podlehli 1:2.

Duel se začal pro Fulham vyvíjet poměrně dobře. Už ve 14. minutě se totiž dokázal ujmout vedení. Clint Dempsey ve správný čas přihrál Andymu Johnsonovi, jenž následně dokázal střelou pod Davidem Jamesem poprvé rozvlnit síť. Cottagers hráli aktivně i nadále a už po pár minutách málem přidali další přesný zásah. Z celé šance Bobbyho Zamory ovšem nic vážného nebylo.

Následně mohl vyrovnat Sean Davis, jenže mířil přesně do náruče gólmana Schwarzera, který s jeho střelou moc velké problémy rozhodně neměl. V 27. minutě pro změnu zblokoval nebezpečný pokus Mullinse stoper Hughes. Přesně o deset minut později bylo před bránou Fulhamu opět hodně horko. Po rohovém kopu pálil z hranice pokutového území Davis a Mark Schwarzer měl co dělat, aby míč vyrazil. Těsně před přestávkou se snažil prosadit hlavou také Kaboul, ale scházela mu přesnost.

V 50. minutě připravil rozhodčí Wiley Portsmouth o zřejmě jasnou penaltu. Domácí Paintsil sundal v pokutovém území k zemi Nugenta a měl velké štěstí, že anglický arbitr nepísknul do píšťalky. Hosté se nedokázali nijak výrazně prosadit, a tak přišlo potrestání. Kouči Hodgsonovi se opět povedlo skvělé střídání. V 62. minutě poslal na hřiště Nora Erika Nevlanda a ten se do konce duelu dokázal hned dvakrát prosadit.

Na první branku mu stačilo necelých deset minut po svém střídáním. Nevland využil souhry se záložníkem Dempseyem a poté bez větších problémů prostřelil také Davida Jamese V 80. minutě se mu podobný kousek povedl opět a v podstatě tak rozhodnul dnešní duel. Nic na tom nezměnila ani branka Davida Nugenta, jemuž se povedlo alespoň snížit na rozdíl dvou branek.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si magor fulham vyhraje....

Reagovat
smazaný uživatel

Bullard Fulhamu citelne chybi. Po tom co Portsmouth predved doma s Astonvillou, by mohli konecne i venku zabodovat. Dal bych 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

fulham je doma 4 najlepsim tymom takze 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele