33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sunderland zaskočil mátožný Fulham svou efektivní hrou

Vcelku nečekaný výsledek se zrodil na Craven Cottage, kde hostil domácí Fulham Černé kočky ze Sunderlandu. Svěřenci Roye Keana překvapivě mírně favorizované Londýňany přejeli jako nic. Výhru 3:1 zajistily Sunderlandu trefy Collinse, Chopry a Jonese.

Průběh prvního poločasu a taktéž samotný poločasový stav utkání přitom žádnému suverénnímu vítězství Black Cats ještě nenasvědčoval. I první šanci utkání si připsali ne hosté, ale domácí celek z hlavního města Anglie. Krásný dlouhý míč Bullarda však čahoun McBride usměrnil akorát přímo do Gordona. Vypadalo to dokonce, že vysoký Američan ani netušil, že může pokračovat ve hře, v době Bullardovi přihrávky se totiž pohyboval na hraně ofsajdu, vše bylo ale evidentně v pořádku. Jaká škoda pro Fulham. A mohlo být hůř. Sunderland totiž záhy, v 16. minutě, vsítil první branku utkání, která však ještě nemohla být pro faul hlavičkujícího Whiteheada uznána. Na zrodu celé akce stál překrásný centr Reida, který i přesto, že gól nemohl platit, zaslouží uznání. Hosté si ovšem spravili chuť po nudné pasáži v úplném závěru prvního poločasu. Fulham nedokázal pořádně odvrátit centr soupeře z rohového kopu, míč přistál na noze Murphyho, který neváhal a hned ho nasměroval do vápna Cottagers, tam si pro něj doskočil levý bek Collins a neomylnou hlavičkou otevřel skóre.

Druhé dějství nemohlo začít jinak než snahou šokovaných domácích hráčů o vyrovnání a to mohlo přijít okamžitě po začátku druhé části. Na levé straně se uvolnil McBride, jeho střela byla sice ztečována, jenže přímo na kopačku spoluhráče Kamary, který v tutové šanci naprosto selhal, neboť slabou a nedobře umístěnou střelou Gordona nemohl zaskočit. A zase namísto očekávané branky v síti Sunderlandu přišel gólový okamžik na opačné straně hřiště. Vysoký míč dopředu na Jonese, který hlavou prodlužoval za sebe a může vděčit nepochopitelné hrubce Hughese, že se míč dostal ke střídajícímu Choprovi, jenž sám tváří v tvář Kellerovi uspěl. Hughes se stal v tuto chvíli v očích přítomných divákům šaškem zápasu, neboť po katastrofálním promáchnutí navíc uklouzl při snaze bleskurychle své zaváhání napravit.

V 69. minutě mohlo být dobojováno, nebýt úžasného zákroku Kellera proti pohotové střele Leadbittera. Ba naopak jiskřičku naděje pro domácí vykřesal v 74. minutě Healy po pasu Daviese. Jenže hned za další dvě minuty našel Murphy zcela neobsazeného a v dobré střelecké pozici postaveného Jonese a ten definitivně podtrhl krach Fulhamu. Sice se ještě Fulham snažil alespoň o korekci výsledku, jenže postupně nepochodili McBride, Dempsey a ani Healy.

Fulham tak znovu podkopla střelecká impotence ofenzivních hráčů, naopak hosté proměnili takřka všechno, na co sáhli.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Sunderland po druhe priveze z venku plny pocet.tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham se ještě chytá stébla, ale pokud v tomto zápase nebudou 3 body, posune se záchrana jen do oblasti teorie. Black Cats jsou venku vcelku neškodní, tak by se to mohlo i povést. Uvidíme. Tip 1:0.

Reagovat
Devil

Sunderland super.

Fulham bude po Derby druhy sestupujici.

Reagovat
rickroll

nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Jooooooooooooooooooooooooooooooo,huráááááááááááááááááááááá,Kočky,to byla symfonie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a myslím, že to má Fulham spočítané ! Nedá se nic dělat, když se dlouhodobě střelecky nedaří, to se Premier League slušně hrát nedá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele