14. kolo
24.11.2007 18:15 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Pride Park, Derby

Reportáž

Derby County - Chelsea FC 0:2

Chelsea si splnila povinnost odvézt tři body z Derby a po laxním, ale postačujícím výkonu na hřišti posledního celku tabulky a konečné výhře 2:0 poskočila na třetí příčku před Liverpool, který má ale ještě jeden zápas k dobru.

Chelsea šla do tohoto utkání s cílem brzy se ujmout vedení a pak po celý zápas v poklidu kontrolovat hru. To se jí také do puntíku povedlo splnit. Už v 17. minutě rozjel krásnou akci Mikel a po dráze Lampard-Sidwell se balon dostal ke Kalouovi, jenž brilantně celou povedenou akci zakončil. V 30. minutě schoval svou střelu ze středu hřiště za obránce Wright-Phillips, přesto na poslední chvíli Bywater zareagoval a nedopustil další gól. Celý první poločas měla Chelsea pod kontrolou, soupeři žádnou šanci nedovolila a do kabin šla po 45 minutách za vedení 1:0.

Ve druhé půli chtěla Chelsea ještě přidat pojistku, ale dočkala se až po hluché půl hodině na úvod druhého dějství. V 73. minutě se nakonec přeci jen napodruhé ujal pokus Wrighta-Phillipse. Tento gól však provázela velká vlna nevole z úst domácích fanoušků. Ti se totiž domnívali, že Ševčenko, který svým skluzem celou akci založil, fauloval při svém zákroku Barnese a Lampard tak nemohl projít středem a nahrát skvěle postavenému Wright-Phillipsovi na gól. Nicméně gól byl uznán a Chelsea tak stvrdila své vedení. V 84. minutě poprvé výrazně zahrozilo Derby, ale Howard svou šanci na vstřelení své první branky v Premier League nevyužil. Skvěle jeho hlavu ve výši 191 centimetrů našel svým centrem Kenny Miller. Úplný závěr zápasu se ještě nesl ve stínu absolutně zbytečného faulu Essiena na Millera za červenou kartu.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Bral bych remizku nebo vyhru domacich , ale moc tomu neverim. tip. 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

jestli berani zase vypusti druhy polocas ..tak to bude hodne zle ..mohly by prekvapit ..a hrat jak proti Newcastlu.... ale muj tip je 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po pauze je soupeř, jako je Chelsea, nejhorší z možných. Ale vybírat si nemůžeme, je třeba se s tím porvat. Po nakládačce od W.H.U. snad přijde lepší výsledek. Je mi jasné, že i bod bude exceletní úspěch, ale musíme věřit a doufat. A fandit !!! Tohle utkání netipuji, DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele