33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Blackburn se s Tottenhamem rozešel smírně

Souboj dvou celků bojujících v samotném srdci tabulky Premier League skončil naprosto zaslouženou remízou. Tottenham brzy poslal do vedení osvědčený kanonýr Berbatov, ještě v první půli však za domácí odpověděl Pedersen.

Do utkání vstoupil o mnoho lépe hostující celek, kterému se dokonce prostřednictvím Berbatova povedlo brzy otevřít skóre. Celou gólovou akci ze 7. minuty načal chytrou kolmicí na Jenase Malbranque, anglický středopolař si pak dobře poradil se zpracováním a vytvořením si dobré pozice pro centr a našel Berbatova, jenž se zblízka nemýlil.

Pak byli diváci na Ewood Parku svědky dvou laxností hráčů Tottenhamu. V prvním případě odflákl Berbatov zakončení, když šel z trochu ostrého úhlu sám na branku a vypálil přímo do Friedela, v tom druhém zase zaváhal Dawson v obranné činnosti a jeho odhlavičkování dostal možnost Pedersen zužitkovat k okamžité střele na Černého. Ten se ale ani nemusel pohnout, aby jeho pokus zlikvidoval. Ovšem norské křídlo se přeci jen dočkalo a stalo se tak přesně po půlhodině hry. Gólu dost pomohlo hrubé nedorozumění Chimbondy s Malbranquem, když ani jeden z nich pořádně neatakoval Bentleyho a když se tento hráč rozeběhne, je k nezastavení. O tom se přesvědčil i Chimbonda, Bentley tak po zemi v klidu odcentroval přesně na nohu Pedersena, který bez přípravy snadno překonal bezmocného Černého.

Domácí Blackburn se následně rázně hnal za třemi body a ještě do poločasu pálil z nebezpečné pozice přímo do náruče Černého Santa Cruz, později ještě zahrával zajímavě přímý kop Bentley, ale přestože našel svou střelou horní roh soupeřovi branky, díky Černému se z gólu radovat nemohl.

Druhé dějství přineslo ve svém úvodu podstatně zajímavější průběh. O něco aktivněji začali opět hosté. Nejprve ve 49. minutě pálil Berbatov, neúspěšně. V dresu Rovers se pak o tři minuty později předvedl v dobrém světle Roberts svou přízemní střelou, kterou vytáhl Černý jen s obtížemi. Za další dvě minuty se vyznamenal na druhé straně Friedel, když dostal po centru Lennona ve vápně moře času Malbranque, jenže na jeho střelu vnějším nártem si americký golman bravurně počíhal. Úvodní desetiminutovka druhé půle tak přinesla mnoho zajímavých okamžiků. O to více pak byla ale nudnější ta nadcházející. Obě mužstva jako kdyby se spokojila s remízou a už se příliš nehnala kupředu. A tak kupodivu do samotného konce zápasu již registrujeme jen jedinou šanci, která spadá na vrub Blackburnu – prosadil se Santa Cruz, ale vychytal ho bezchybný Černý. Dále pak zaujal snad jen sporný okamžik při pádu Bentleyho po zákroku Gilberta na něj, penalta se však nepískala. Zápas tak nakonec dospěl ke spravedlivé remíze.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Remiza.tip1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Mírným favoritem jsou domácí. Kohouti mají sice co napravovat, ale jsou tak nevyzpytatelní, že je těžké cokoli tipovat. Tip 2:1.

Reagovat
fantomas

Bruci, jak to vidiš?

Reagovat
smazaný uživatel

Chytal Radek Černý, škoda, že se mu nepovedla vychytat nula. Ke vstupu do Klubu ligových brankrářů za 100 nul mu jich už moc nezbývá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele