15. kolo
01.12.2007 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Newcastle United 3:1

Obrana Newcastlu pokračuje v tragických výkonech. Po výprasku od Liverpoolu 0:3 inkasovala opět třikrát i v zápase s Blackburnem a veze z Ewood Parku porážku v poměru 1:3. Hráči Rovers si tak spravili chuť po zpackaném domácím zápase s Aston Villou a před domácím publikem se omluvili, jak nejlépe mohli.

Zápas probíhal v duchu útočného a atraktivního fotbalu, i proto nakonec diváci v ochozech viděli 4 branky. Poprvé se dočkali zajímavé šance po čtvrthodině hry, kdy domácí útočník McCarthy umožnil svému parťákovi v útoku Santa Cruzovi v klidu proběhnout před Givena, jenže paraguayský snajpr nemířil přesně. Stejně tak o 10 minut později, ale ani dalekonosná střela Emertona se nevešla mezi tři tyče. Ale nebezpečný byl i Newcastle. V 30. minutě našel v pokutovém území centr Martinse volného Smithe, ten však v akrobatické poloze z voleje zacílil vedle branky. V nastavení první půle se ještě snažil Bentley využít menší chybičky Givena při výkopu, z 45-ti metrů měl ale jen malou šanci, že se trefí. První poločas tak skončil bezbrankovým stavem a nic tak nenasvědčovalo, že bude konečné skóre takové, jaké nakonec bylo.

Hned na začátku druhého dějství se totiž začaly dít věci. Nejprve šokoval Ewood Park hostující střelec Martins. Geremi zleva zahrával volný kop, Martins se ve vápně odpoutal od svého strážce a nic mu nebránilo k otevření skóre, to bylo ve 47. minutě. A pak v minutě 54. byl zhruba 23 metrů před soupeřovou svatyní faulován Santa Cruz N’Zogbiou, míč si postavil Bentley a parádně zakroutil míč do pravého horního rohu branky Strak – vyrovnáno! V 65. minutě poslal míč hlavou do vápna Rovers Milner, Samba trestuhodně podskočil, ale Martins zblízka hlavičkoval nad. A nepsané pravidlo "Nedáš, dostaneš" se přihlásilo o slovo i v tomto utkání. Hned o dvě minuty později totiž brejk Blackburnu po pasu Santa Cruze parádně zakončil hrdina zápasu Bentley. A tato povedená akce posadila domácí na koně. Ty soupeře v závěrečných minutách střetnutí dokonale přišpendlili před jejich vlastní bránu a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Nejprve 10 minut před koncem ještě Robertse báječně vychytal Given, ani Pedersen o 4 minuty později nehlavičkoval přesně, ale na chytré zakončení Tugaye z poslední minuty nastavení už byl irský brankář krátký. Rozhodující branka opět padla po protiútoku, který výborně rozvíjeli postupně Pedersen s Robertsem a Turkova koncovka byla neméně zdařilá.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí po propadáku s Aston Villou už nedopustí další ztrátu bodů. Tip 3:1.

Reagovat
Devil

Hrozne moc bych pral Newcastle 3 body ! Ale po tom co predvedli minule proti Liverpoolu tak jim moc neverim ! Hrali odevzdane a chvilkama me prislo ze jsou poprve na hristi ! Chyby jim sehranost a tu Blackburn ma . Proto tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele