34. kolo
12.04.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brums po remíze s Evertonem na dosah sestupu

Birmingham je ynovu v ohrožení. Na poslední bezpečnou příčku ho shodila dnešní remíza s Evertonem. A to navíc měli Blues namále , nejdříve totiž skóroval liverpoolský bek Lescott, aby sedm minut před koncem zachránil pro domácí alespoň bod Argentinec Zarate.

První poločas nenabídl divákům na St. Andrews příliš zábavnou podívanou, obě mužstva se spíše jen oťukávala a především nechtěla chybovat. Jakkoliv byla první půlhodina zápasu uspávající, hned první šance utkání, která přišla až ve 40. minutě, volala velmi hlasitě také po prvním gólu tohoto střetnutí. Domácí Jerome totiž trefil tyč! Stalo se tak po útočníkově hlavičce, když ho krásně našel McFadden.

Stejně jako byla první půle nezajímavá, byla ta druhá vzrušující. Jako by oba trenéři o přestávce tloukli svým svěřencům do hlavy nutnost vyhrát tento zápas – pro obě strany velmi důležitý. Jako první se ozvali opět domácí a to po rohu, když se nejprve sice hosté osvobodili, jenže balon dopadl na nohu stopera Brums Ridgewella, jenž z voleje pálil těsně nad. A domácí pokračovali v aktivní hře. Z jedné ze standardek šikovně střílel McFadden, jeho pokus však těsně před brankovou čarou vytěsnil Howard. Za dalších pět minut, v 68. minutě, se tento americký golman předvedl ještě jednou ve skvělém světle a hned nadvakrát. V rámci největší šance utkání nejprve vychytal fantastický volej Jaidiho, aby se pak mohl pohotově vrhnout i po dorážce McFaddena. No a ono heslo "nedáš, dostaneš" se projevilo i v tomto utkání. Everton se prosadil hned ze své první gólové možnosti v zápase. Johnson netradičně centroval na hlavu Yakuba, který nebezpečně hlavičkoval, ale gól nakonec vstřelil Lescott, když jeho pokus, který směřoval do branky, ještě raději usměrnil.

Fotbal sice není dost často spravedlivý, teď však byl, neboť aktivní Birmingham po zásluze vyrovnal. K exekuci přímého kopu se postavil Zarate a ukázal McFaddenovi, který už v tu chvíli seděl mezi vystřídanými, jak skórovat ze standardky. Trefil to opravdu ukázkově a bylo vyrovnáno. Brums dokonce mohli jít v nastavení ještě do vedení, ovšem slabou hlavičku Jaidiho Howard snadno zkrotil.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

muj typ je 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju Birminghamu City alespoň bod, ale musí si dát pozor, Everton venku docela válí. Myslím, že souboj modrých skončí remízou. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že si do goodison parku povezem 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
Devil

Hoste si odvezou plny pocet-2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele