33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa přibalila Boltonu na cestu domů čtyři góly

Aston Villa po třech prohrách v řadě rozdrtila na vlastním hřišti Bolton Wanderers. K demolici Trotters zavelel už v 9. minutě kapitán Barry, který pak ještě po hodině hry skóroval podruhé. Doplnili ho osvědčení střelci Agbonlahor a Harewood, a tak zápas skončil jasnou výhrou Villans 4:0.

Utkání, leč padly čtyři branky, nemůžeme charakterizovat jako nějak zvlášť atraktivní. Pravdou totiž je, že prakticky z každé větší šance vytěžili domácí maximum, zatímco hosté se takřka k ničemu nedostali. Jen ve 4. minutě hlavičkoval Helguson mimo, pak už měli slovo výhradně Villans.

Hned za pět minut po náznaku šance hostí rozvlnil poprvé síť za zády Al Habsiho Gareth Barry. A zároveň tímto gólem ukázal Helgusonovi, jak skórovat po centru, trefil se totiž z takřka totožné situace, v jaké si těsně před ním nevěděl rady právě islandský forvard. Přesným centrem našel kapitána Aston Villy Young. Aston Villa prohrála s Boltonem jen jedinkrát za posledních deset vzájemných střetnutí a i nyní hráli Trotters proti Villans s přílišným respektem. Tento fakt však už nijak výrazně Villa v první půli neztrestala. Jen Petrov ve 27. minutě z dálky mířil vysoko nad a podobně nepřesně zacílil později i Reo-Coker.

V druhé půli už ovšem Aston Villa soupeře nijak nešetřila. V 54. minutě si zaběhl Barry pro dlouhý míč za obranu Boltonu a lahůdkovým pasem našel před bránu směřujícího Agbonlahora, jenž potvrdil pověst neomylného střelce – 2:0. Tentýž hráč se pak po chvíli převtělil tentokráte do role vynikajícího nahrávače, když do stoprocentní příležitosti vysunul Reo-Cokera, jehož ovšem bravurně vychytal Al Habsi. Za další dvě minuty však opět úřadoval Barry a bylo z toho vedení Aston Villy už o tři góly. Výjimečně pak na sebe upozornili i hosté, ale Helguson střílel těsně vedle, naznačil však, že zápas nemusí být ani tak úplně u konce. Takovou možnost však šest minut před koncem rázně odmítl Harewood, jenž si naběhl na centr nepolapitelného Barryho a upravil na konečných 4:0.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Aston Villa vyhraje.tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se už Villans proberou a poberou 3 body. Bude za to rád, Bolton by měl zamířit o soutěž níž. Tip 2:0.

Reagovat
Devil

Bolton ma jeste sanci se udrzet,ale myslim ze prave on bude treti kdo si pristi sezonu PL uz nezahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa konečně zabrala a odnesl to spravedlivě Bolton a ten už pomalu míří o soutěž níž.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele