22. kolo
12.01.2008 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Birmingham City 1:1

Arsenal sice ve všech statistikách na vyprodánem Emirates Stadium vyhrál, ale ta nejdůležitější, gólová, skončila vyrovnaně 1:1, a tak se Gunners musejí spokojit s bodem.

Arsenal byl od začátku zápasu aktivnějším mužstvem, první šanci měl již ve 2. minutě zápasu, kdy vedle hlavičkoval Eduardo po centru Gaela Glichyho. Hosté se do zápasu začali dostávat až kolem patnácté minuty utkání. Maik Taylor se v brance Birmighamu rozhodně nenudil, vyznamenal se při šancích Eduarda a Alexandra Hleba, obě zlikvidoval. Ve 20. minutě zastavil Stephen Kelly nedovoleným způsobem Eduarda a rozhodčí Phil Dowd okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Adebayor a dal již svůj třináctý gól v této sezóně. Díky této brance se domácí uklidnili, v pohodě kombinovali a snažili se držet míč co nejdál od branky Manuela Almunii. Ten doposud moc práce neměl, zapotil se snad jen při dvou centrech Oliviera Kapa.

Začátek druhé půle Gunners jednoznačně zaspali. Ve 48. minutě se ujal rohového kopu Sebastian Larsson, který je v Birmighamu na hostování právě z Arsenalu, poslal centr přesně na hlavu O'Connora a ten nedal šanci ani na brankové čáře stojícímu Cescu Fabregasovi. Poté byl k vidění obrázek typický pro domácí zápasy Arsenalu. Hostující mužstvo bránilo v devíti lidech své pokutové území a Arsenal se snažil najít cestičku dovnitř. Hodně byl v této fázi na hřišti vidět Fabregas, který řídil všechny akce domácích. V 65. minutě se Arsene Wenger rozhodl oživit hru a na hřiště poslal Nicklas Bendtnera, který hrál pro změnu za Birmigham v minulém roce. Po kombinaci mezi Hlebem a Fabregasem se Bendtner do šance dostal, ale nezakončil přesně. I přesto že se Arsenal tlačil dopředu, nevytvořil si nějaký extra drtivý tlak a obrana Birmighamu tak ubránila velice cenný bod, naopak Arsenal dva body ztratil v souboji o titul.

Autor: Michael Künzel / www.soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Devil

Myslim ze tady se zadny prekvapeni konat nebude . Tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bude vse pri starym a Arsenal opet vyhraje. tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel jasna vyhra Gunners. tip:2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal asi nezaváhá, byť bych úspěch na Emirates Stadium birminghamským Blues velmi přál. Už těsně o gól prohráli na ManUtd. Tip 2:0.

Reagovat
Pharrell

2:0(2 Dudu)

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal potvrdí svojí domácí neporazitelnost a s přehledem zvítězí 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Zde se asi neda prekvapeni moc ocekavat,ale mic je kulaty...

Reagovat
Pharrell

bohuzel ti to vyslo,kez by se to stalo i na Old Trafford

Reagovat
smazaný uživatel

jéjéjé, tohle zaváhání se nemusí vyplatit...

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně si myslim že Arsenal vyhraje ligu

Reagovat
smazaný uživatel

...velike poteseni z remizy

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny vysledek.

Reagovat
Devil

Jupííí a jsme zase prvnííí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Menší zaváhání Kanonýrů. Blues se to nakonec povedlo. Když už neštastně nebodovali na Old Trraford, tak si to užili na Emirates Stadium. Ale fans ManUtd. se sice radují, ale je to zatraceně vyrovnané.

Reagovat
smazaný uživatel

řek bych že arsenalu dochází dech,.......navíc se bude konat i mistrovství afriky a pár hráčů odjede.....nějací hráči se zraní.....a..klidně bych si vsadil že arsenal opět na titul nedosáhne!!!!...nechápu že takový tým jako je arsenal nedokáže "přejet" tým ze dna tabulky.......to už o něčem svědčí ne??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele