Serie A souhrn - 35. kolo

27.04.2008, 17:08
Komentáře a souhrny
Inter Milán porazil Cagliari a drží si náskok před AS Řím, které smetlo FC Turín. Juventus deklasoval Lazio, AC Milán si pak veze tři body z Livorna, díky nimž stáhl manko na čtvrtou Fiorentinu. Ta o výhru nad Sampdorií přišla až v poslední minutě...

Janov CFC - Empoli FC 0:1

27.04.2008 15:00

Góly: 15. Ignazio Abate

Empoli udělalo výrazný krok směrem za záchranou, když v Janově zvítězilo 1:0. O jedinou branku utkání se postaral v 15. minutě Ignazio Abate. Empoli se tedy vyšplhalo ze sestupového pásma a nyní mu patří 16. příčka.

Utkání začalo v klidném tempu, ale v 15. minutě se Empoli překvapivě ujalo vedení. Sebastian Giovinco zaskočil defenzívu Janova rychlou kolmou přihrávkou a Ingazio Abate poté s přehledem vsítil svůj první gól letošní sezóny. O několik minut později to mohlo být už 2:0 pro Azzurri, ale Giovincovu radost zhatil praporek nad hlavou pomezního rozhodčího, který se poté ukázal jako nesprávně zdvižený.

Ještě v prvním poločase byl stažen Julio César de León z taktických důvodů a Janov se tedy soustředil spíše na defenzivní činnost. Empoli mělo více ze hry, ale další zásah nebylo schopné přidat. Druhý poločas se odehrával spíše ve středu hřiště a ani jeden z týmů neměl žádnou výraznější šanci. Janov navíc dohrával o deseti. Marco Di Vaio se na hřišti ohřál sotva deset minut a už musel do sprch, neboť rozhodčímu již přetekl pohár trpělivosti po jeho neustálých protestech.

Empoli si tak odváží z Janova všechny tři body po divácky ne moc atraktivním utkání. Nicméně body pro boj o záchranu mají pro hostující celek cenu zlata.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SS Lazio 5:2

27.04.2008 15:00

Góly: 15. Giorgio Chiellini, 21. Mauro Camoranesi, 32. Alessandro Del Piero, 33. David Trézéguet, 88. Giorgio Chiellini - 55. Rolando Bianchi, 61. Sebastiano Siviglia

Juventus ve šlágru 35. kola porazil Lazio Řím 5:2. O výhře "Staré dámy" rozhodl první poločas, když se postupně trefili Giorgio Chiellini, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero a David Trezeguet. Konečnou podobu výsledku dali ve druhém poločase Rolando Bianchi, Sebastiano Siviglia a druhou brankou Giorgio Chiellini. Hosté navíc dohrávali poslední čtvrthodinu bez vyloučeného Sebastiana Siviglii.

Diváci se v Turíně dočkali vcelku rychle vstřelené branky. Po patnácti minutách hry zahrával standardní situaci Mauro Camoranesi. Italsko-argentinský fotbalista poslal nadýchaný centr na hlavu Giorgia Chielliniho a ten otevřel skóre utkání – 1:0 pro Juventus. Než se stačilo Lazio z první vstřelené branky vzpamatovat, inkasovalo podruhé. Tentokrát vstřelil branku sám Mauro Camoranesi, který zakončoval povedenou kombinaci po ose Del Piero – Trezeguet – Nedvěd. Juventus tedy vedl po dvaceti minutách už 2:0.

Hostující fotbalisté se nemohli dostat do svého tempa a absolutně nestíhali zastavovat domácí ofenzivní smršť. Ta znovu udeřila ve 32. minutě, ve skvělé formě hrající Alessandro Del Piero převzal dlouhý pas, obešel protihráče a pohodlně k tyči zvýšil na 3:0. Minutu nato se Bianconeri radovali počtvrté. Další krásný centr od Camoranesiho si zpracoval David Trezeguet a bylo to 4:0. Po čtvrté brance Juventusu se hra přeci jenom vyrovnala, ovšem hostující Lazio ohrožovalo branku Buffona jen sporadicky. Poločas skončil drtivým vedením 4:0.

Do druhého poločasu vstupovali římští fotbalisté s nadějí alespoň zmírnit nepříznivý výsledek. A skutečně, Lazio Řím bylo v úvodu druhého poločasu lepším týmem.

V 51. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu po Mauriho průniku, ovšem zákrok Buffona byl vyhodnocen jako čistý. Nicméně Lazio se dočkalo své první branky v 55. minutě. Mauri sklepl hlavou míč na Rolanda Bianchiho, ten jen lehce do míče šťouchnul a proti vyběhnutému Buffonovi skóroval – 4:1. Lazio bylo po vstřelené brance při chuti a trvalo to jen šest minut a přišla další branka. Do stříleného centru se hlavou položil Sebastiano Siviglia, čímž nedal Buffonovi šanci. Touto brankou se dostalo Lazio rázem znovu do hry.

Juventus mohl skóre znovu navýšit v 67. minutě, jenomže Nedvědova střela skončila na břevně. V tuto chvíli byl na obou stranách k vidění útočný fotbal. Klíčový okamžik přišel v 75. minutě. Pronikajícího Pavla Nedvěda poslal k zemi Sebastiano Siviglia a musel předčasně do sprch. V samotném závěru utkání pečetil výsledek svým druhým gólem Giorgio Chiellini. Juventus si výhrou upevnil třetí místo v tabulce.

Více informací k zápasu

AS Livorno - AC Milán 1:4

27.04.2008 15:00

Góly: 73. Dario Knežević - 23. Filippo Inzaghi, 52. Filippo Inzaghi, 59. Filippo Inzaghi, 71. Clarence Seedorf

AC Milán i nadále pokračuje ve stíhací jízdě za čtvrtým místem. Tentokrát si poradil na stadionu Armanda Picchio s domácím Livornem, kterému nadělil čtyřbrankový příděl. Hattrickem se zaskvěl veterán Filippo Inzaghi a další branku přidal Clarence Seedorf. Jediný zásah domácích obstaral Dario Kněževič.

Milánští fotbalisté stále pomýšlejí na zisk čtvrtého místa, které by jim zajistilo kvalifikaci o Ligu mistrů, a proto chtěli v tomto utkání za každou cenu zvítězit. Naopak domácí Livorno bojuje o záchranu, a taktéž potřebovalo bodovat.

Do utkání vstoupili lépe Rossoneri. Obranu Livorna zaměstnávala především dvojice Inzaghi – Kaká. První jmenovaný se dočkal branky ve 23. minutě. Clarence Seedorf přihrál Kaká, a ten našel volného Inzaghiho - 0:1 pro AC Milán. Další branku mohl přidat Massimo Ambrosini, naštěstí pro domácí mířil hlavou mimo a zanedlouho poté ho vychytal brankář Alfonso De Lucia. V závěru prvního poločasu mohlo udeřit i Livorno, jenomže na nebezpečnou přihrávku Grandoniho nikdo z domácích nezareagoval. Milán po většinu prvního poločasu udával tempo hry a zaslouženě vedl 1:0.

Ve druhém poločase se obraz hry prakticky nezměnil. V 51. minutě odcentroval Daniele Bonera na hlavu Inzaghiho, který zvýšil na 2:0. Pro italského útočníka to byla již sedmá branka v posledních čtyřech utkání. Neuběhnulo ani deset minut a Inzaghi dovršil hattrick. Stejně jako u předchozí branky se trefil hlavou, tentokrát po centru Pirla. Livorno bylo jako opařené a Milán hrál přesně tu hru, kterou potřeboval a nepouštěl Livorno do blízkosti svého pokutového území. V 71. minutě zvyšoval už na 4:0 po přihrávce Inzaghiho nizozemský záložník Clarence Seedorf. S tímto výsledkem se domácí nechtěli smířit a i oni skórovali hlavou. V 73. minutě prostřelil brankáře Kalače Dario Kněževič. AC Milán si už výsledek pohlídal a po zkušeném výkonu zvítězil 4:1. Rossoneri výhrou stáhli náskok Fiorentiny už na dva body, jelikož "Viola" ve svém domácím utkání jen remizovala se Sampdorií 2:2.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - Parma FC 2:1

27.04.2008 15:00

Góly: 56. Francesco Cozza, 65. Francesco Cozza - 25. Luca Cigarini (pen.)

Reggina odčinila vysokou porážkou kterou utrpěla před týdnem na San Siru s milánským AC a zvítězila doma nad Parmou 2:1. Klasický záchranářský duel rozhodl dvěma brankami ve druhém poločase Francesco Cozza. Branku Parmy zaznamenal z pokutového kupu Luca Cigarini.

Oba týmy byly před utkání ve složité situaci. O něco lépe než Reggina na tom byla Parma, která měl k dobru jeden jediný bod před sestupovým pásmem.

V první šanci domácích se objevil Edgar Barreto a po něm Franco Brienza. Oba pokusy zlikvidoval brankář Luca Bucci. Nicméně byla to Parma, která jako první udeřila. Ve 25. minutě byl v pokutovém území faulován Reginaldo a následující penaltu bez porblému proměnil Luca Cigarini – 1:0 pro Parmu. Pro domácí Regginu bylo ještě hůr. Ve 30. minutě se zranil obránce Valdéz a nahradit ho musel Costa. Parma v prvním poločase jednobrankové vedení udržela.

Druhý poločas začal stejně jako ten první a byli to tentokrát domácí, kteří se radovali ze vstřelené branky. V 56. minutě vyrovnal po chybě obránce Massimo Paciho Francesco Cozza. Reggina po vyrovnávací brance ožila a hosté z Parmy se museli bránit. Jenomže neúspěšně. Francesco Cozza vstřelil v 65. minutě svůj druhý gól, když z hranice značky pokutového kopu propálil brankáře Bucciho. Reggina byla i nadále aktivní ale branku už nevstřelila. Vítězství domácích znamenal propad hostů na sestupovou příčku. Oba týmy jsou teď na sedmnácté, respektive na osmnáctém pozici a tři kola před koncem je ještě čeká tuhý boj o záchranu.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 2:2

27.04.2008 15:00

Góly: 78. Christian Vieri, 84. Adrian Mutu (pen.) - 63. Christian Maggio, 90. Daniele Gastaldello

Fiorentina i Sampdoria Janov si rozdělily po jednom bodu. Remíza 2:2 se na Stadio Artemio Franchi zrodila až v 94. minutě, kdy hostujícímu celku zachránil bod stoper Daniele Gastaldello. Fiorentina sice zůstává čtvrtá, ale AC Milán snížil deficit na rozdíl dvou bodů.

Trenér domácího celku Cesare Prandelli lehce překvapil úvodní jedenáctkou. V obranné čtveřici se přeci jenom objevil Martin Jørgensen a v útočném triu místo suspendovaného Pazziniho nastoupil Pablo Daniel Osvaldo. Christian Vieri tak zůstal pouze na lavičce náhradníků. Blucerchiati nastoupili v tradičním rozestavení.

První akci zápasu měli na svědomí domácí. Adrian Mutu skvěle zakombinoval s Mariem Albertem Santanou a následná střela se otřela o tyč. O chvíli později vypálil Marco Donadel nad branku hostí. V 27. minutě zachránila Blucerchiati branková konstrukce, když Zdravko Kuzmanovič napálil z voleje spojnici. O chvíli později nechybělo mnoho, aby Kuzmanovič dopravil do brány Pasqualův centr. Fiorentina sice ovládla celý první poločas, ale do kabin se odcházelo za nerozhodného a zároveň bezbrankového stavu.

Z kraje druhého poločasu netrefil Adrian Mutu přihrávku od Jørgensena a následně se dožadoval penalty za údajnou ruku Palomba. Sudí Roberto Rossetti byl však klidný. Ovšem byla to překvapivě Sampdoria, kdo se ujal vedení. Christian Vieri, který nahradil na začátku druhého poločasu Osvalda, ztratil míč a Cassano poslal krásnou kolmicí vpřed Christiana Maggia. Ex-fiorentinský hráč pak nekompromisně poslal míč mezi Freye a tyč. Krátce poté musel Sebastien Frey likvidovat nebezpečnou střelu Mirka Pieriho.

Sampdoria sice po vstřelené brance ožila, ale v 78. minutě jí zkazil radost Christian Vieri, který hlavou překonal Miranteho po centru od Adriana Mutua. O pár chvil později znovu nebezpečně hlavičkoval Vieri, ale tentokráte byl úspěšnější brankář Antonio Mirante. Nicméně Adrian Mutu byl smeten ve vápně Stefanem Lucchinim a Rossetti nařídil penaltu. Té se ujal sám faulovaný Mutu a s přehledem proměnil.

Utkání pomalu, ale jistě, schylovalo ke svému konci a vše nasvědčovalo, že siFiorentina připíše tři body. S tím však nebyl smířen obránce Daniele Gastaldello, který dopravil do sítě centr od Emiliana Bonazzoliho. Fialky se ještě dožadovaly ofsajdu, ale marně. Fiorentina tak na domácím hřišti ztratila dva body a boj o čtvrté místo se hodně zdramatizoval.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Atalanta Bergamo 0:0

27.04.2008 15:00

Góly: -

V souboji mezi tabulkovými soupeři, Palermem a Atalantou, branka nepadla. Obě strany sice měly několik slibných příležitostí, ale ani jednu nevyužily. Poslední vzájemný zápas na Stadio Renzo Barbera skončil lépe pro Atalantu, která vyhrála 3:2 a Palermo tedy mělo o důvod víc, proč vyhrát.

Do první šance se dostali domácí po zaváhání Guaranteho, jenž omylem přihrál Miccolimu, který okamžitě poslal centr na rozběhnutého Edisona Cavaniho. Uruguayec ovšem zklamal, když nedokázal zkrotit míč a šance přišla vniveč.

U další šance Palerma byl opět Miccoli, který nejprve obešel několik protihráčů a nádherným lobem překonal brankáře Coppolu. Míč ale bohužel trefil břevno. O chvilku později zahodil další šanci Cavani, jehož "rybička" skončila mimo. Také Atalanta v první půli zahrozila. Andrea Barzagli ale se štěstím zastavil rozběhnutého Ferreiru Pinta, jenž šel po přihrávce od Doniho sám na brankáře.

Ve druhém poločase bylo k vidění ještě méně šancí. Jedinou nebezpečnější měl hostující kapitán Doni, ale brankář Coppola jeho pokus zlikvidoval. Žádné větší vzrušení již diváci neviděli a utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Siena 0:0

27.04.2008 15:00

Góly: -

Neapol si na svém stadionu San Paolo rozdělila body se Sienou, když remizovala 0:0. Domácím se tak vzdálila vidina startu v evropských pohárech a naopak hosté se více přiblížili jistotě záchrany.

Utkání příliš šancí nepřineslo. V prvním poločase byli nejblíže ke vstřelení branky domácí. Ezequiel Lavezzi hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, když v tom okamžiku nešťastně zasáhl obránce hostí Daniele Portanova a málem si vstřelil vlastní branku.

V další situaci musel zasahovat brankář Alexander Manninger proti pokusům Mariana Bogliacina a Ezequiela Lavezziho. Hosté příliš domácí obranu nezaměstnávali. Hrálo se spíše ve středu pole, ale nebezpečnější byla Neapol.

V další slibné příležitosti se objevil střídající Roberto Sosa, ale ani on nebyl v zakončení úspěšný. V 66. minutě měl největší příležitost celého utkání Mariano Bogliacini. Italský ofenzivní hráč nastřelil tyčku a následná dorážka Marka Hamšíka šla nad. V závěru utkání si mohli vstřelit vlastní branku i domácí fotbalisté. Pokus Christiana Rigana si málem do branky srazil obránce Garics. Neapol nakonec remizovala se Sienou a patří jí devátá příčka. Siena je se třiceti devíti body třináctá.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio 2:1

27.04.2008 15:00

Góly: 22. Julio Cruz, 82. Marco Materazzi - 90. Davide Biondini

Vedoucí Inter v domácím souboji s Cagliari nezaváhal a po vítězství 2:1 se opět přiblížil titulu, jehož zisk může oslavit již příští víkend. Tři body pro domácí zařídili Cruz a v závěru Materazzi, když se oba trefili hlavou. V nastaveném čase již jen korigoval Biondini.

Cagliari na San Siro nepřijíždělo s příliš lichotivou bilancí, když zde prohrálo pokaždé od roku 1996. Navíc domácí v případě prohry Římanů mohli slavit titul a chtěli za každou cenu vyhrát.

Hned v první minutě pálil těsně nad branku mladíček Balotelli. Cagliari dokázalo bleskově odpovědět a o minutu později mělo obrovskou šanci. Domácí obranou lehce prokličkoval Alessandro Matri, ale chyběly centimetry, aby trefil branku. Matri mohl promarněnou příležitost napravit takřka vzápětí, když obešel tři obránce, ale místo nahrávky na volného Acquafrescu zvolil střelu a nedal.

Na druhé straně opět hrozil mladý Balotelli, ale branka mu nebyla uznána pro ofsajd. Po dvaceti dvou minutách se již skóre měnilo. Vieira našel přesným centrem ve vápně Cruze a ten s pomocí teče hostujícího Bianca překonal brankáře Capecchiho. Matri dovršil hattrick neproměněných šancí, když z osmi metrů netrefil branku. Nerazzurri chtěli své vedení pojistit a blízko brance byl Cambiasso, tentokrát Capecchi skvěle vyrazil. Následný Cruzův centr hostující gólman pouze vyrazil k osamocenému Cambiassovi, jenž ovšem branku netrefil.

Do druhého poločasu již za Cagliari nenastoupil Acquafresca, který nebyl příliš vidět a v útoku se objevil Larrivey. Hosté se v útoku snažili jak mohli, ale ještě více frustrováni byli po Cambiassově zákroku na brankové čáře, odkud odkopával Jedovu hlavičku. Matri opět předvedl, že nemá svůj den, když spálil další šanci a na druhé straně předvedl opět povedený zákrok proti Cruzově střele Capecchi. Následně byl téměř překonán Balotellim, ale ležící veterán ještě stihl vymrštit ruku a střelu zlikvidovat. Hlavně díky svému brankáři tedy Cagliari prohrávalo pouze 0:1.

Zápas pomalu spěl ke svému konci, ale v 82. minutě se po trestném kopu trefil hlavičkou Marco Materazzi a potvrdil vítězství dosavadního lídra tabulky. Cagliari již v nastaveném čase jen snížilo, když Biondiniho tečovaná střela překvapila brankáře Cesara.

Více informací k zápasu

AS Řím - Turín FC 4:1

27.04.2008 15:00

Góly: 18. David Pizarro (pen.), 20. Mirko Vučinić, 25. Mancini, 32. Mancini - 50. Nicola Ventola

Pětigólová přestřelka a dvě červené karty, takto by se dal charakterizovat zápas na Olympijském stadionu v Římě mezi domácím AS a FC Turín. Giallorossi si prakticky zařídili vítězství v prvním dějství, které vyhráli s přehledem 4:0.

AS Řím dle slov lodivoda Luciana Spallettiho bude ještě bojovat o Scudetto, i když šance jsou již minimální. Tři utkání zbývají do konce a Řím musí stáhnout šestibodové manko. Nicméně v klubu mají nyní jiné, mimofotbalové, problémy. Jedná se o vlastníka klubu, kterým se chce stát americký multimilionář George Soros. Jak vidno, tak na hráče nemá případná změna majitele žádný psychický dopad a Turín smetli 4:1. FC Turín se naopak přiblížil sestupu, neboť mezi Turínem a prvním sestupujícím je pouze dvoubodová mezera.

První střelu na branku si připsali hosté, Doni však bez problémů vyrazil Baroneho střelu. Ovšem Římu nescházelo mnoho, aby se ujal vedení v šesté minutě. David Pizarro našel z přímého kopu Daniela De Rossiho na zadní tyči, poté následovalo několik odrazů a nakonec vše zažehnal Pisano odkopem z brankové čáry. O chvíli později byl Perrotta zfaulován Dellafiorem. Faul byl proveden v půlkruhu před vápnem, ale jelikož Perrotta spadl až v pokutovém území, tak se sudí Celi nechal zmást a zapískal penaltu. Daniele De Rossi si na ni po selhání na Old Traffordu netroufl, a tak se exekuce ujal Chilan Pizarro, který s notnou dávkou štěstí proměnil.

Ve 20. minutě navýšili Giallorossi své vedení na 2:0. Římané předvedli skvělý protiútok, který po přihrávce Perrotty úspěšně zakončil černohorský útočník Mirko Vučinič. Giallorossi byli k nezastavení a o pět minut později přidali další gól, tentokráte s brazilským podpisem. Cicinho přesně našel svým centrem Alessandra Manciniho, který krásnou hlavičkou na vzdálenou tyč překonal brankáře Fontanu. Mancini byl při chuti a ve 32. minutě přidal čtvrtou branku Giallorossi. Vučinič naservíroval Brazilci krásnou přihrávku a Mancini neměl s překonáním Fontany sebemenší problém. Domácí byli pány na hřišti a do kabin se odcházelo za stavu 4:0 pro AS.

Krátce po změně stran se podařilo hostům snížit. Vystřídavší Nicola Ventola si naskočil na Lazetičův centr a hlavou překonal Doniho. Římané již značně zvolnili a hosté tak měli více příležitostí. Krátce po vstřelení své první branky mělo Toro příležitost ke vstřelení druhé, ovšem střela Vincenza Grely šla jen těsně vedle. Doni měl nyní podstatně více práce než v prvním poločase. Se střelou Stelloneho si však bez problémů poradil.

Branky se již diváci na Stadio Olimpico nedočkali, ale zato rozhodčího červená karta pracovala na plné obrátky. V 61. minutě zkosil Dellafiore Cicinha a dostal žlutou kartu. Jelikož již měl jednu za penaltový zákrok na Perrottu, tak následovala karta červená. O čtvrt hodiny později se do sprch poroučel také brazilský stoper Juan, který si velmi ostře vyšlápl na Di Micheleho. Římané si tak připisují tři body za velmi povedenou výhru 4:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Calcio Catania 2:1

27.04.2008 15:00

Góly: 6. Antonio Di Natale, 38. Fabio Quagliarella - 34. Juan Vargas

Udinese Calcio zůstalo po 35. kole stále ve hře o Ligu mistrů, když na svém stadionu porazilo Catanii 2:1. Všechno podstatné se událo v prvním poločase. Rychlé vedení Udinese zajistil už v 6. minutě Antonio Di Natale. Hosté odpověděli o půlhodiny později brankou Juana Vargase, ovšem vedení na stranu domácích znovu strhnul Fabio Quaqliarela.

Udinese si zkomplikovalo účast v příštím ročníku Ligy mistrů porážkou se Sampdorií Janov (0:3), a proto muselo v tomto utkání zvítězit. Catania sice naposledy zdolala Lazio Řím, přesto i nadále bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži.

Skóre utkání otevřel už po pěti minutách hry Antonio Di Natale. Italský reprezentant si naběhl na přihrávku Fabia Quagliarelly a pohodlně skóroval. V další příležitosti se objevil Giandomenico Mesto, tentokrát po přihrávce Gaetana D'Agostina. Ve 34. minutě vyrovnala hvězda hostí Juan Vargas. Mariano Izco nabídl perfektní přihrávku, kterou Vargas střelou z první neomylně poslal do sítě. Z nerozhodného výsledku se ovšem Catania neradovala dlouho. Hned za čtyři minuty vrátil vedení na stranu Udinese Fabio Quagliarela, který ranou z dálky nedal brankáři Ciru Politovi šanci – 2:1 pro Udinese Calcio.

Poměrně aktivní první půli vystřídal nezáživný druhý poločas. Catania se sice snažila obranu hostí překvapit, ovšem neúspěšně. A byli to domácí, kteří mohli utkání rozhodnout, jenomže Simone Pepe v dobré pozici přestřelil. Vyrovnat mohl znovu Juan Vargas, ale ten se svojí šancí naložil bídně. Catania v závěru utkání vrhla všechny síly do ofenzívy. Aktivní Juan Vargas nechal hlavou vyniknout brankáře Samira Handanoviče. Udinese nakonec vedení 2:1 udrželo a na čtvrté místo ztrácí šest bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán35249264:2281
2.AS Řím35229466:3575
3.Juventus Turín352010568:3270
4.ACF Fiorentina35179950:3660
5.AC Milán351610959:3358
6.Sampdoria Janov351681151:4056
7.Udinese Calcio351591146:4754
8.FC Janov351391344:4748
9.Neapol SSC351381445:4847
10.Citta di Palermo3511101443:5243
11.Atalanta Bergamo3510121346:5242
12.Lazio Řím359131342:4840
13.AC Siena358151235:4139
14.Calcio Catania358111630:4135
15.FC Turín356161333:4734
16.Empoli FC35891827:4833
17.Reggina Calcio357121631:5333
18.Cagliari Calcio35981834:5332
19.FC Parma356131640:5731
20.AS Livorno356121732:5430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inzaghi borec

Reagovat
smazaný uživatel

tak Inzaghi poslední 4 zápasy 8 branek,to je slušný zmrtvýchvstání

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

jn, celkem Gilu směruje z AC..., bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

On potřebuje změnu, AC mu moc nesedí. Si pořád pamatuju toho zázračného Gilardina, který sázel jeden gól za druhým...v Parmě.

Reagovat
smazaný uživatel

o to právě jde. když si vzpomenu, jak hodoval v Parmě, nedokážu si připustit, že to u nás ze sebe zase nedostane. je to holt takovej můj chráněnec .

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina dva body náskok, tři kola do konce, horší vzájemné zápasy, horší skóre tzn, prakticky náskok jediný bod před AC + vysilující zápasy UEFy... takhle to vypadá špatně, ale AC příští kolo hraje s Interem a pokud vím, tak by si výhrou Inter zajistil titul, takže motivace bude obrovská. Fiorentina míří do Cagliari, které ale v přímém boji o záchranu bude hodně kousat. Já ale pořád doufam, že ten 4. flek Fialky udrží!

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari na jeho hristi neporazej bohuzel a AC to bude mit tezky tezko rict

Reagovat
Slejdy

AS ,Juve ,Inter

Reagovat
smazaný uživatel

i AC

Reagovat
smazaný uživatel

AS Juve Inter

Reagovat
Slejdy

ty si fakt mega lojza

Reagovat
smazaný uživatel

smajlíková bitka...to miluju...

Reagovat
M11

tahni ty modra luzo

Reagovat
smazaný uživatel

poser sa opica

Reagovat
M11

uz sem byl kakat...

Reagovat
smazaný uživatel

AS Juve ACM Inter

Reagovat
Slejdy

Reagovat
satan_666

je to sice dětinský ale s rozloženim těch smajlů nezvývá než souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Inter ac as juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ac ten ctvrtej flek jeste da

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmí !!!

Reagovat
smazaný uživatel

forza viola

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus nejlepsi utok ligy to cumim

Reagovat
smazaný uživatel

BTW: thanks Doria

Reagovat
smazaný uživatel

tak budete 4. s dvoubodovou ztrátou místo čtyřbodový, no... za to ani Sampdorii děkovat nemusíš.

Reagovat
smazaný uživatel

chtěls napsat 5., ne ? a děkovat budu každýmu, kdo vezme Viole body

Reagovat
Radin

Parma a já doufal že to Hector Cooper zvedne a nic,samé remízy a teď prohra.Když sem byl malej,byl to hodně známej klub tady u nás,hráli tam dobří borci.Prostě sestoupit nesmí

Reagovat
smazaný uživatel

Parma jde asi dolů, to jsem bohužel čekal. Jinak je evidentní, že pánové z Janova, Palerma, Neapole, Sieny, Lazia a Bergama by už nejraději byli na dovolené.

Reagovat
smazaný uživatel

Parma

Reagovat
smazaný uživatel

s tou parmou se to nesmi stat, hodne by me mrzelo ,kdyby sla dolu prave parma. verim , ze jeste zabojujou

Reagovat
smazaný uživatel

taky jim to mohla Neapol nechat v minulim kole doma to me stalo 6 litru a ted v klidu kriz se Sienou holt Italie

Reagovat
smazaný uživatel

minulym

Reagovat
smazaný uživatel

A ta Reggina né a né spadnout...

Reagovat
smazaný uživatel

ty to udrzej umej v tom chodit

Reagovat
smazaný uživatel

to je jako Blšany...

Reagovat
smazaný uživatel

forza calabrese,to at radsi spasne parma,už sou mizerny dlouho,na každýho jednou dojde

Reagovat
smazaný uživatel

už by ale pomalu mohla..., to jejich zázračný zachraňování se mě letos s.re, páč to může odnést právě Parma

Reagovat
smazaný uživatel

v primym souboji je porazili tak co? a koho stve ze byla Parma oslabená?

Reagovat
smazaný uživatel

mám Parmu rád, to je všechno, ať je slabá, nebo silná...

Reagovat
M11

Parma je proste ligova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
M11

neskutecne myslim ze nejak od sezony 02/03 se kazdy rok tak tak zachrani snad jen na jedinou vyjimku.. takove stesti

Reagovat
smazaný uživatel

urcite bude lepsi, aby se udrzeli , nez aby je nahradilo treba albinollefe

Reagovat
M11

jsou tam i jine tymy.. Brescia... Bologna... Chievo... Lecce...

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne Albinollefe ??? je to velmi sympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

ja osobne preferuju tradicni mancafty jako je prave parma ,takze bych spis preferoval navrat boloni ci brescie

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych bral, kdyby šlo Albinoleffe do Serie A. Nepostoupilo minulou sezonu právě do Serie B?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, myslím, že nějakej ten rok už v "béčku" je...

Reagovat
smazaný uživatel

urcite

Reagovat
M11

jj

Reagovat
smazaný uživatel

S tim albinoleffe si děláte srandu že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

jj tradiční mančafty určitě .. to s tebou souhlasim .. Parma musí setrvat v Serii A .. ale Albinollefe by si to určitě zasloužilo, místo např. Regginy, kterou moc nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeee,albinollefe - kde to je,diť na ně nikdo nemůže chodit,co si pamatuju z před pěti let tak tam byl průměr 2500 na zápas,nic moc,

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přesně..., v 02/03 přišla a myslím, že byla z tehdejších nováčků tipována jako nejslabší a stejně se udržela (13., nebo tak nějak skončila). a největší psycho byla loňská sezóna a ten jejich odpočet, kterej celkem "v pohodě" stáhli...

Reagovat
M11

JJJJ.. tam byly myslim 4 tymy na 40 bodech nebo tak nejak... a 39 se sestupovalo

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo neskutecny kazdej zapas hrali jako o zivot a dali to!

Reagovat
smazaný uživatel

jn, hlavně Bianchi jim to vystřílel...

Reagovat
smazaný uživatel

jj ten daval mrte golu

Reagovat
smazaný uživatel

Příští kolo mají doma Janov, takže šance ještě je. Ale pokud Livorno záhadně vyhraje v Bergamu, tak si zase tolik nepomůžou. V posledních dvou kolech čeká Fiorentina a Inter .

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že to Parma nějak ukope.

Reagovat
smazaný uživatel

AC nakonec urve LM,vsadím se že tyhle 2 body budou nakonec Fiore chybět.Myslím že už v příštím kole bude AC 4 Fiorentina v Cagliari envyhraje a Inter,nebude mít takovou motivaci pač titul urve i tak!

Reagovat
Radin

Nebude mít motivaci?Ty si myslíš ,že není motivace nechat hlavního konkurenta hrát UEFU?Já myslím,že je to sakra motivace,při škodolibosti lidí :-D

Reagovat
smazaný uživatel

v rukou to ma porad fiorentina a myslim , ze udelaj vsechno proto , aby ac zustalo na patem fleku

Reagovat
smazaný uživatel

A AC udela vsechno proto aby skoncilo ctvrte treba i nekdo zataha za nitky v poslednim kole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

co ty vis a pak se to svede na Moggiho,ze se v tom zase vrtal a odsere to Juve

Reagovat
smazaný uživatel

jo no- realny scenar

Reagovat
M11

hosi nechte tohle tema uz radeji na pokoji

Reagovat
smazaný uživatel

f italii je možný fšechno

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál a čtvrté místo bude možná ještě naše

Reagovat
M11

jinak samozrejme Piposek kluci z Rima.. (nemyslim tim bledemodre ... ) AC Nasi kluci

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jen si lizejte prdele navzajem

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

taky bys chtel polizat co

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

od zenske jo

Reagovat
M11

nezavid

Reagovat
smazaný uživatel

AS Juve ACM Inter

Reagovat
M11

to chce klid a nohy v teple

Reagovat
smazaný uživatel

Málo se ti směju

Reagovat
GEGE

zapas sem nevidel ale uz se tesim na zaznam ale jinak Pippo na euro

Reagovat
smazaný uživatel

bobo gool

Reagovat
smazaný uživatel

myslite, ze pato ztrati formu, kdyz ted bude v zakladu inzaghi

Reagovat
smazaný uživatel

myslite, ze pato ztrati formu, kdyz ted bude v zakladu inzaghi

Reagovat
smazaný uživatel

momentálně je hlavní, aby formu neztratil Pippo. sezona pomalu končí a Pato bude mít celé prázky na pořádnou přípravu do nové sezóny, v které to může naplno rozjet...

Reagovat
smazaný uživatel

Inzaghi je pořád ďábel, klobouk dolů. Takový čich na góly má málokdo na světě.

Reagovat
-PeCa_08-

nějaký můj oblíbenec to není, ale fakt kloubouk.

Reagovat
M11

zas Piposek

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Jak řiká Slepička, "Pippi" Inzaghi válí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mentalita nekterych je zde opravdu zarazejici!Tady nejsi v P**** aby se neco nechavalo nekomu.Ze taky jim to mohli nechat.Si delas kozy né?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš si přivydělat pomocí internetu? Není to žádný podvod, žádné nelegální věci, prostě jednoduchý přívydělek.Nejsou žádné poplatky, jenom výdělek klidně i 30 000Kč měsíčně. Neváhej a zaregistruj se na této adrese http://cz.iq-test.eu/?d=11857

Reagovat
M11

V komentářích platí zákaz používání vulgarit, zákaz hrubého urážení ostatních uživatelů, zákaz vkládání jakékoliv reklamy a spamu.

Reagovat
Slejdy

posli zalohu predem

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni ho pomluvaj jakej je to důchodce, ale on to odpovídá jednoduše, zatim má co říct SuperPipo

Reagovat
GEGE

98

Reagovat
GEGE

99

Reagovat
GEGE

100 pro Pippa FOrza Milan

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nadarmo se mu říká Superpipo. moc mu to přeju

Reagovat
smazaný uživatel

*pochopitelně Superpippo

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že Fiore LM udrží... Kdo Serii A vyhraje,je pro mě nepodstatný

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ma i tenhle tyden Cagliari opet o 3 body mene?Na vsech jinych webech maji 35 a tady 32.Jsem byl vcera v soku a zas mi to doslo az po nekolika hodinach.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to vypadá, že se až neskutečně bavíme fotbalem. Škoda, že už prakticky o nic nehrajem. Příští rok budeme postrachem Evropy, moc se těším. Jinak si pořád myslím, že AC bude čtvrté. A taková malá poznámka. Jak můžete někdo Parmu označit za tradiční klub?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo,tradični docela je ne?diť vyhrali pohar uefa,a driv prohaněla ty nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Tradiční a poprvé hrála ligu v roce 1990.

Reagovat
smazaný uživatel

bejt to na mě,tak ať spadne livorno,siena a empoli,ty dva posledni fakt nemusim,a postoupit by mohly Lecce,Bologna a Brescia,... Bari a Vicenza to letos už těžko zvládnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele