35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
5 : 2
(4:0)

Reportáž

Juventus Turín - Lazio Řím 5:2

Juventus ve šlágru 35. kola porazil Lazio Řím 5:2. O výhře "Staré dámy" rozhodl první poločas, když se postupně trefili Giorgio Chiellini, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero a David Trezeguet. Konečnou podobu výsledku dali ve druhém poločase Rolando Bianchi, Sebastiano Siviglia a druhou brankou Giorgio Chiellini. Hosté navíc dohrávali poslední čtvrthodinu bez vyloučeného Sebastiana Siviglii.

Diváci se v Turíně dočkali vcelku rychle vstřelené branky. Po patnácti minutách hry zahrával standardní situaci Mauro Camoranesi. Italsko-argentinský fotbalista poslal nadýchaný centr na hlavu Giorgia Chielliniho a ten otevřel skóre utkání – 1:0 pro Juventus. Než se stačilo Lazio z první vstřelené branky vzpamatovat, inkasovalo podruhé. Tentokrát vstřelil branku sám Mauro Camoranesi, který zakončoval povedenou kombinaci po ose Del Piero – Trezeguet – Nedvěd. Juventus tedy vedl po dvaceti minutách už 2:0.

Hostující fotbalisté se nemohli dostat do svého tempa a absolutně nestíhali zastavovat domácí ofenzivní smršť. Ta znovu udeřila ve 32. minutě, ve skvělé formě hrající Alessandro Del Piero převzal dlouhý pas, obešel protihráče a pohodlně k tyči zvýšil na 3:0. Minutu nato se Bianconeri radovali počtvrté. Další krásný centr od Camoranesiho si zpracoval David Trezeguet a bylo to 4:0. Po čtvrté brance Juventusu se hra přeci jenom vyrovnala, ovšem hostující Lazio ohrožovalo branku Buffona jen sporadicky. Poločas skončil drtivým vedením 4:0.

Do druhého poločasu vstupovali římští fotbalisté s nadějí alespoň zmírnit nepříznivý výsledek. A skutečně, Lazio Řím bylo v úvodu druhého poločasu lepším týmem.

V 51. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu po Mauriho průniku, ovšem zákrok Buffona byl vyhodnocen jako čistý. Nicméně Lazio se dočkalo své první branky v 55. minutě. Mauri sklepl hlavou míč na Rolanda Bianchiho, ten jen lehce do míče šťouchnul a proti vyběhnutému Buffonovi skóroval – 4:1. Lazio bylo po vstřelené brance při chuti a trvalo to jen šest minut a přišla další branka. Do stříleného centru se hlavou položil Sebastiano Siviglia, čímž nedal Buffonovi šanci. Touto brankou se dostalo Lazio rázem znovu do hry.

Juventus mohl skóre znovu navýšit v 67. minutě, jenomže Nedvědova střela skončila na břevně. V tuto chvíli byl na obou stranách k vidění útočný fotbal. Klíčový okamžik přišel v 75. minutě. Pronikajícího Pavla Nedvěda poslal k zemi Sebastiano Siviglia a musel předčasně do sprch. V samotném závěru utkání pečetil výsledek svým druhým gólem Giorgio Chiellini. Juventus si výhrou upevnil třetí místo v tabulce.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip je 4:1... goly: 2x Del Piero, Trezeguet, Chiellini; Pandev

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no tak tech mych 3:0 se napsnilo uz ve 30min. jen tak dal zebry

Reagovat
smazaný uživatel

skoro to vyslo... i strelci jakz takz... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodnuto už po 1. poločase, pěkná gólová přestřelka to byla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele