35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Sampdoria Janov 2:2

Fiorentina i Sampdoria Janov si rozdělily po jednom bodu. Remíza 2:2 se na Stadio Artemio Franchi zrodila až v 94. minutě, kdy hostujícímu celku zachránil bod stoper Daniele Gastaldello. Fiorentina sice zůstává čtvrtá, ale AC Milán snížil deficit na rozdíl dvou bodů.

Trenér domácího celku Cesare Prandelli lehce překvapil úvodní jedenáctkou. V obranné čtveřici se přeci jenom objevil Martin Jørgensen a v útočném triu místo suspendovaného Pazziniho nastoupil Pablo Daniel Osvaldo. Christian Vieri tak zůstal pouze na lavičce náhradníků. Blucerchiati nastoupili v tradičním rozestavení.

První akci zápasu měli na svědomí domácí. Adrian Mutu skvěle zakombinoval s Mariem Albertem Santanou a následná střela se otřela o tyč. O chvíli později vypálil Marco Donadel nad branku hostí. V 27. minutě zachránila Blucerchiati branková konstrukce, když Zdravko Kuzmanovič napálil z voleje spojnici. O chvíli později nechybělo mnoho, aby Kuzmanovič dopravil do brány Pasqualův centr. Fiorentina sice ovládla celý první poločas, ale do kabin se odcházelo za nerozhodného a zároveň bezbrankového stavu.

Z kraje druhého poločasu netrefil Adrian Mutu přihrávku od Jørgensena a následně se dožadoval penalty za údajnou ruku Palomba. Sudí Roberto Rossetti byl však klidný. Ovšem byla to překvapivě Sampdoria, kdo se ujal vedení. Christian Vieri, který nahradil na začátku druhého poločasu Osvalda, ztratil míč a Cassano poslal krásnou kolmicí vpřed Christiana Maggia. Ex-fiorentinský hráč pak nekompromisně poslal míč mezi Freye a tyč. Krátce poté musel Sebastien Frey likvidovat nebezpečnou střelu Mirka Pieriho.

Sampdoria sice po vstřelené brance ožila, ale v 78. minutě jí zkazil radost Christian Vieri, který hlavou překonal Miranteho po centru od Adriana Mutua. O pár chvil později znovu nebezpečně hlavičkoval Vieri, ale tentokráte byl úspěšnější brankář Antonio Mirante. Nicméně Adrian Mutu byl smeten ve vápně Stefanem Lucchinim a Rossetti nařídil penaltu. Té se ujal sám faulovaný Mutu a s přehledem proměnil.

Utkání pomalu, ale jistě, schylovalo ke svému konci a vše nasvědčovalo, že siFiorentina připíše tři body. S tím však nebyl smířen obránce Daniele Gastaldello, který dopravil do sítě centr od Emiliana Bonazzoliho. Fialky se ještě dožadovaly ofsajdu, ale marně. Fiorentina tak na domácím hřišti ztratila dva body a boj o čtvrté místo se hodně zdramatizoval.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina bude lepší. Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele