35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Udinese Calcio - Calcio Catania 2:1

Udinese Calcio zůstalo po 35. kole stále ve hře o Ligu mistrů, když na svém stadionu porazilo Catanii 2:1. Všechno podstatné se událo v prvním poločase. Rychlé vedení Udinese zajistil už v 6. minutě Antonio Di Natale. Hosté odpověděli o půlhodiny později brankou Juana Vargase, ovšem vedení na stranu domácích znovu strhnul Fabio Quaqliarela.

Udinese si zkomplikovalo účast v příštím ročníku Ligy mistrů porážkou se Sampdorií Janov (0:3), a proto muselo v tomto utkání zvítězit. Catania sice naposledy zdolala Lazio Řím, přesto i nadále bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži.

Skóre utkání otevřel už po pěti minutách hry Antonio Di Natale. Italský reprezentant si naběhl na přihrávku Fabia Quagliarelly a pohodlně skóroval. V další příležitosti se objevil Giandomenico Mesto, tentokrát po přihrávce Gaetana D'Agostina. Ve 34. minutě vyrovnala hvězda hostí Juan Vargas. Mariano Izco nabídl perfektní přihrávku, kterou Vargas střelou z první neomylně poslal do sítě. Z nerozhodného výsledku se ovšem Catania neradovala dlouho. Hned za čtyři minuty vrátil vedení na stranu Udinese Fabio Quagliarela, který ranou z dálky nedal brankáři Ciru Politovi šanci – 2:1 pro Udinese Calcio.

Poměrně aktivní první půli vystřídal nezáživný druhý poločas. Catania se sice snažila obranu hostí překvapit, ovšem neúspěšně. A byli to domácí, kteří mohli utkání rozhodnout, jenomže Simone Pepe v dobré pozici přestřelil. Vyrovnat mohl znovu Juan Vargas, ale ten se svojí šancí naložil bídně. Catania v závěru utkání vrhla všechny síly do ofenzívy. Aktivní Juan Vargas nechal hlavou vyniknout brankáře Samira Handanoviče. Udinese nakonec vedení 2:1 udrželo a na čtvrté místo ztrácí šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele