35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

AS Řím - FC Turín 4:1

Pětigólová přestřelka a dvě červené karty, takto by se dal charakterizovat zápas na Olympijském stadionu v Římě mezi domácím AS a FC Turín. Giallorossi si prakticky zařídili vítězství v prvním dějství, které vyhráli s přehledem 4:0.

AS Řím dle slov lodivoda Luciana Spallettiho bude ještě bojovat o Scudetto, i když šance jsou již minimální. Tři utkání zbývají do konce a Řím musí stáhnout šestibodové manko. Nicméně v klubu mají nyní jiné, mimofotbalové, problémy. Jedná se o vlastníka klubu, kterým se chce stát americký multimilionář George Soros. Jak vidno, tak na hráče nemá případná změna majitele žádný psychický dopad a Turín smetli 4:1. FC Turín se naopak přiblížil sestupu, neboť mezi Turínem a prvním sestupujícím je pouze dvoubodová mezera.

První střelu na branku si připsali hosté, Doni však bez problémů vyrazil Baroneho střelu. Ovšem Římu nescházelo mnoho, aby se ujal vedení v šesté minutě. David Pizarro našel z přímého kopu Daniela De Rossiho na zadní tyči, poté následovalo několik odrazů a nakonec vše zažehnal Pisano odkopem z brankové čáry. O chvíli později byl Perrotta zfaulován Dellafiorem. Faul byl proveden v půlkruhu před vápnem, ale jelikož Perrotta spadl až v pokutovém území, tak se sudí Celi nechal zmást a zapískal penaltu. Daniele De Rossi si na ni po selhání na Old Traffordu netroufl, a tak se exekuce ujal Chilan Pizarro, který s notnou dávkou štěstí proměnil.

Ve 20. minutě navýšili Giallorossi své vedení na 2:0. Římané předvedli skvělý protiútok, který po přihrávce Perrotty úspěšně zakončil černohorský útočník Mirko Vučinič. Giallorossi byli k nezastavení a o pět minut později přidali další gól, tentokráte s brazilským podpisem. Cicinho přesně našel svým centrem Alessandra Manciniho, který krásnou hlavičkou na vzdálenou tyč překonal brankáře Fontanu. Mancini byl při chuti a ve 32. minutě přidal čtvrtou branku Giallorossi. Vučinič naservíroval Brazilci krásnou přihrávku a Mancini neměl s překonáním Fontany sebemenší problém. Domácí byli pány na hřišti a do kabin se odcházelo za stavu 4:0 pro AS.

Krátce po změně stran se podařilo hostům snížit. Vystřídavší Nicola Ventola si naskočil na Lazetičův centr a hlavou překonal Doniho. Římané již značně zvolnili a hosté tak měli více příležitostí. Krátce po vstřelení své první branky mělo Toro příležitost ke vstřelení druhé, ovšem střela Vincenza Grely šla jen těsně vedle. Doni měl nyní podstatně více práce než v prvním poločase. Se střelou Stelloneho si však bez problémů poradil.

Branky se již diváci na Stadio Olimpico nedočkali, ale zato rozhodčího červená karta pracovala na plné obrátky. V 61. minutě zkosil Dellafiore Cicinha a dostal žlutou kartu. Jelikož již měl jednu za penaltový zákrok na Perrottu, tak následovala karta červená. O čtvrt hodiny později se do sprch poroučel také brazilský stoper Juan, který si velmi ostře vyšlápl na Di Micheleho. Římané si tak připisují tři body za velmi povedenou výhru 4:1.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma si to v minulém kole zkomplikovali a navíc nebude do konce sezóny k dispozici kapitán a lídr týmu F. Totti a to je velké oslabení. Proto má FC Torino reálnou šanci zabodovat a body moc potřebuje, nadále nemají jistotu, že nakonec nespadnou na sestupovou příčku. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma s přehledem a FC Torino pokračuje v utrápených výkonech a situace se na konci tabulky pěkně dramatizuje. Ale FC Torino má relativně dobrou výchozí pozici a tak snad velké starosti mít nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele