35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

AS Livorno - AC Milán 1:4

AC Milán i nadále pokračuje ve stíhací jízdě za čtvrtým místem. Tentokrát si poradil na stadionu Armanda Picchio s domácím Livornem, kterému nadělil čtyřbrankový příděl. Hattrickem se zaskvěl veterán Filippo Inzaghi a další branku přidal Clarence Seedorf. Jediný zásah domácích obstaral Dario Kněževič.

Milánští fotbalisté stále pomýšlejí na zisk čtvrtého místa, které by jim zajistilo kvalifikaci o Ligu mistrů, a proto chtěli v tomto utkání za každou cenu zvítězit. Naopak domácí Livorno bojuje o záchranu, a taktéž potřebovalo bodovat.

Do utkání vstoupili lépe Rossoneri. Obranu Livorna zaměstnávala především dvojice Inzaghi – Kaká. První jmenovaný se dočkal branky ve 23. minutě. Clarence Seedorf přihrál Kaká, a ten našel volného Inzaghiho - 0:1 pro AC Milán. Další branku mohl přidat Massimo Ambrosini, naštěstí pro domácí mířil hlavou mimo a zanedlouho poté ho vychytal brankář Alfonso De Lucia. V závěru prvního poločasu mohlo udeřit i Livorno, jenomže na nebezpečnou přihrávku Grandoniho nikdo z domácích nezareagoval. Milán po většinu prvního poločasu udával tempo hry a zaslouženě vedl 1:0.

Ve druhém poločase se obraz hry prakticky nezměnil. V 51. minutě odcentroval Daniele Bonera na hlavu Inzaghiho, který zvýšil na 2:0. Pro italského útočníka to byla již sedmá branka v posledních čtyřech utkání. Neuběhnulo ani deset minut a Inzaghi dovršil hattrick. Stejně jako u předchozí branky se trefil hlavou, tentokrát po centru Pirla. Livorno bylo jako opařené a Milán hrál přesně tu hru, kterou potřeboval a nepouštěl Livorno do blízkosti svého pokutového území. V 71. minutě zvyšoval už na 4:0 po přihrávce Inzaghiho nizozemský záložník Clarence Seedorf. S tímto výsledkem se domácí nechtěli smířit a i oni skórovali hlavou. V 73. minutě prostřelil brankáře Kalače Dario Kněževič. AC Milán si už výsledek pohlídal a po zkušeném výkonu zvítězil 4:1. Rossoneri výhrou stáhli náskok Fiorentiny už na dva body, jelikož "Viola" ve svém domácím utkání jen remizovala se Sampdorií 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Livorno by mohlo AC Milano pozlobit. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

TYP 3-2 PRO AC MILAN GOLY 1-KAKA 2-INZAGI

Reagovat
smazaný uživatel

super pipo

Reagovat
Mrvinho

Pipo jseš borec

Reagovat
Inzaghi

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Gr...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele