35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Cagliari Calcio 2:1

Vedoucí Inter v domácím souboji s Cagliari nezaváhal a po vítězství 2:1 se opět přiblížil titulu, jehož zisk může oslavit již příští víkend. Tři body pro domácí zařídili Cruz a v závěru Materazzi, když se oba trefili hlavou. V nastaveném čase již jen korigoval Biondini.

Cagliari na San Siro nepřijíždělo s příliš lichotivou bilancí, když zde prohrálo pokaždé od roku 1996. Navíc domácí v případě prohry Římanů mohli slavit titul a chtěli za každou cenu vyhrát.

Hned v první minutě pálil těsně nad branku mladíček Balotelli. Cagliari dokázalo bleskově odpovědět a o minutu později mělo obrovskou šanci. Domácí obranou lehce prokličkoval Alessandro Matri, ale chyběly centimetry, aby trefil branku. Matri mohl promarněnou příležitost napravit takřka vzápětí, když obešel tři obránce, ale místo nahrávky na volného Acquafrescu zvolil střelu a nedal.

Na druhé straně opět hrozil mladý Balotelli, ale branka mu nebyla uznána pro ofsajd. Po dvaceti dvou minutách se již skóre měnilo. Vieira našel přesným centrem ve vápně Cruze a ten s pomocí teče hostujícího Bianca překonal brankáře Capecchiho. Matri dovršil hattrick neproměněných šancí, když z osmi metrů netrefil branku. Nerazzurri chtěli své vedení pojistit a blízko brance byl Cambiasso, tentokrát Capecchi skvěle vyrazil. Následný Cruzův centr hostující gólman pouze vyrazil k osamocenému Cambiassovi, jenž ovšem branku netrefil.

Do druhého poločasu již za Cagliari nenastoupil Acquafresca, který nebyl příliš vidět a v útoku se objevil Larrivey. Hosté se v útoku snažili jak mohli, ale ještě více frustrováni byli po Cambiassově zákroku na brankové čáře, odkud odkopával Jedovu hlavičku. Matri opět předvedl, že nemá svůj den, když spálil další šanci a na druhé straně předvedl opět povedený zákrok proti Cruzově střele Capecchi. Následně byl téměř překonán Balotellim, ale ležící veterán ještě stihl vymrštit ruku a střelu zlikvidovat. Hlavně díky svému brankáři tedy Cagliari prohrávalo pouze 0:1.

Zápas pomalu spěl ke svému konci, ale v 82. minutě se po trestném kopu trefil hlavičkou Marco Materazzi a potvrdil vítězství dosavadního lídra tabulky. Cagliari již v nastaveném čase jen snížilo, když Biondiniho tečovaná střela překvapila brankáře Cesara.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypadá to jako snadný zápas. Ale Cagliari v posledních zápasech jedou, vytáhli to ze sestupového pásma a takl si Inter nesmí dovolit je ani trochu podcenit. Inter má zase o kousek větší náskok a bude to chtět minimálně potvrdit, tak uvidíme. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele