Serie A - souhrn 35. kola

04.05.2013, 19:57, aktualizováno 05.05.2013, 22:40
Komentáře a souhrny
Juventus udolal Palermo 1:0 a obhájil mistrovský titul. Nejtěsnějším rozdílem vyhrálo i milánské AC, které si tak pojistilo třetí místo před Fiorentinou, která nestačila na AS Řím. Kritická je po dnešku situace Sieny, o druhé místo zřejmě už nepřijde Neapol. Klose pěti góly zničil Bolognu...

SSC Neapol - Inter Milán 3:1

05.05.2013 20:45

Góly: 3. Edinson Cavani, 33. Edinson Cavani (pen.), 78. Edinson Cavani - 23. Ricardo Álvarez (pen.)

Neapol ve šlágru kola učinila důležitý krok za druhým místem, když Inter porazila 3:1. Tři kola před koncem soutěže mají Azzurri sedmibodový náskok, takže to vypadá, že o přímý start v základních skupinách Ligy mistrů už nepřijdou. Inter popravil hattrickem kanonýr Edinson Cavani.

Domácí byli v souboji s Interem favoritem, a to hned z několika aspektů. Forma byla na jejich straně, navíc kádr Nerazzurri decimuje rozsáhlá marodka a i v tomto utkání to bylo znát.

Napolitáni se do svého soupeře pustili hned v úvodu a stačili jim pouhé tři minuty, aby se dostali do vedení. Goran Panděv adresoval skvělou příhrávku a Edinson Cavani ji bez problému využil - 1:0 pro Neapol. Inter mohl vzápětí odpovědět, ale dvakrát bravurně zasáhl Morgan De Sanctis. Ve 22. minutě už Inter srovnal. Sudí v jeho prospěch nařídil pokutový kop a Ricardo Alvárez, byť se štěstím, penaltu proměnil - 1:1.

Na stadionu San Paolo se hrál dobrý fotbal. Další vzrušení pro diváky připravil Džemaili, jehož pumelenici vyrazil De Sanctis. Po pulhodině hry se kopala penalta i na druhé straně. Jonathan srazil ve vápně Zuňigu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Edinson Cavani - 2:1 pro Neapol.

Také ve druhém poločase se bylo na co dívat. Inter sice byl v oslabené sestavě, ale dokázal si vypracovat hned několik dobrých příležitostí. Hrozila i Neapol a čtvrthodiny před koncem nakonec rozhodla utkání definitivně ve svůj prospěch. Panděv znovu přihrával a Cavani střelou do prázdné branky uzavřel střelecký účet utkání. Neapol vyhrála 3:1 a druhé místo má na dosah. Inter pokračuje v bídě a v tabulce je až osmý.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Città di Palermo 1:0

05.05.2013 15:00

Góly: 59. Arturo Vidal (pen.)

A máme rozklíčovanou další z nemnoha zbývajících evropských hádanek. Itálii po roce opět obsazuje Juventus, který pod taktovkou Antonia Conteho dál dominuje Serii A. Dnes mu k jistotě stačilo vyhrát nad Palermem, což se mu díky proměněné penaltě Artura Vidala podařilo.

Do zajímavého průniku se pustil Kwadwo Asamoah, který se prohnal po levé straně hřiště a jeho centr musel brankář hostí vyboxovat mimo pokutové území. Sudí Romeo nastavil od počátku poměrně liberální metr, takže jsme se v zápalu boje o míč dočkali několika ostřejších zákroků na obou stranách barikády. Stará dáma využívala hlavně levou stranu a její křídelní prostory kolem vápna, kde hledala atakujícího Mirka Vučiniče, ale černohorský kapitán býval velmi dobře pokryt.

Na hranici pokutového území hráčů Rosanero se k míči dostal Chilan Arturo Vidal, jeho projektil ale mířil těsně vedle Sorrentinovy brány. Do skvělé pozice se dostal také Mirko Vučinič, který si naběhl na přesný pas. Černohorcovy myšlenky ale skvěle vystihl Stefano Sorrentino a včas střelci zmenšil možný úhel.

Osamocený hrotový útočník Fabrizio Miccoli měl dnes proti urostlým stoperům Staré dámy značně ztíženou pozici a tak se nedostával k zakončení tak, jak by možná chtěl. Když už se Juventus nadechoval k náporu, skvěle pracující obranná řada v čele s Garciou, Nélsonem a Riosem jej o útočné choutky připravila. Prvou půli uzavřel centr Pirla, který na zadní tyči marně hledal nabíhajícího Lichtsteinera. Před ním se v poslední chvíli objevil obránce a míč odvrátil o zámezí.

Do druhého poločasu přišel Fabrizio Miccoli s jasnou taktikou - využít obratnosti a rychlého zakončení ke kýženému skórování. To se mu pět minut po změně stran málem povedlo, po jeho rychlé kličce a tvrdé ráně za Buffona ale míč neprošel - zastavila jej tyč!

Problém současného Juventusu se projevoval také v této fázi utkání - záložní řada kontrolovala průběh utkání a držela míč na svých kopačkách, v pokutovém území Palerma se ale nacházel často jen jediný hráč, se kterým si pozorná obrana Sicilanů poradila. Po hodině hry ale veškeré snahy hráčů Rosanero vzaly za své - centrovaný míč utlumil Mirko Vučinič na prsou, víc ale kvůli faulu nestihl. Sudí Romeo neváhal ani vteřinu a určil následující sled událostí: Arturo Vidal se rozeběhl, zamířil a poslal Juventus do vedení. Pak již nic nebránilo chilskému střelci v oslavách kolem lavičky domácího týmu.

Bianconeri dále postupovali vstříc Scudettu, navýšit jejich náskok mohl sprintující Asamoah. Jeho nahrávku ale Vučinič nezakončil a místo střely volil kombinaci. S ní si již obrana Palerma poradila. Kwadwo Asamoah dál předváděl ohromující sprinterské schopnosti, jeho centrované míče ale v pokutovém území soupeře hledaly zakončujícího hráče marně. Přesto se Vučinič do další velké šance dostal - intuitivně si naběhl na centrovaný míč a z první jej zakončil. Stefano Sorrentino stál ale přesně u tyče a skóre se tak neměnilo. Zkušený brankář musel čelit i další hrozbě - střelám Marchisia a Vidala.

Černohorského útočníka vystřídal jeden italský, na plac se dostal Fabio Quagliarella. A jeho invence se projevila téměř okamžitě. Obě šance zkušeného útočníka ale zažehnal buď brankář Sorrentino, nebo jeho obránci. Emoce přesto na stadionu v Turíně plály, což ke konci zápasu neunesli dva hráči - Salvatore Aronica, který zasáhl Paula Pogbu do tváře, mladý Francouz mu jeho pozornost oplatil plivnutím do tváře. S tím však neměl sudí Romeo pochopení a Pogbu vykázal ze hřiště.

Palermo ale výhody jednoho hráče v poli nedokázalo využít a účelně hrající Juventus si již body vzít nenechal. Na čele má nyní nedostižný náskok čtrnácti bodů, takže ve zbývajících duelech bude hrát spíše o zlepšení skóre. Po roce tak známe jméno mistra Serie A a opět zní stejně - Juventus Turín!

Více informací k zápasu

AC Milán - Turín FC 1:0

05.05.2013 15:00

Góly: 84. Mario Balotelli

Milánské AC se doma znovu trápilo, ale nakonec stejně jako v případě duelu s Catanií vítězství urvalo. Diváci na San Siru se dočkali rozuzlení až šest minut před koncem zápasu, kdy se trefil Mario Balotelli. AC výhrou zároveň využilo zaváhání Fiorentiny a na třetím místě má čtyřbodový náskok.

Turínští si na San Siru nevedli vůbec špatně, jenomže svoje příležitosti nevyužili a AC nakonec v závěru udeřilo. Hosté měli první šanci zápasu, ale Barreta výborně vychytal Abbiati. Domácí toho v ofenzívě příliš nepředváděli a šlo hodně vidět, nakolik týmu chyběl Riccardo Montolivo. Vůbec první šance Rossoneri přišla až v závěru prvního poločasu, kdy na balón těsně nedosáhl Mario Balotelli.

Ani po změně stran to ze strany AC nebylo ideální. Turínští dobře bránili a domácímu celku nedovolovali vůbec nic. V 66. minutě odvedl dobrou práci Gillet a udržel svůj tým nad vodou. Granata v závěru utkání hrozila z brejkových situacích, ovšem branku nedala.

Svěřenci trenéra Ventury byli blízko tomu, aby na San Siru získali bod. Jenomže AC předvedlo šest minut před koncem pohlednou kombinaci, kterou nekompromisně zakončil Mario Balotelli. Pro Turín to byla krutá rána - 1:0 pro AC Milán. Ve zbývajícím čase se už nic podstatného neudálo, Milán vyhrál nejtěsnějším způsobem a na třetím místě už má čtyřbodový náskok, neboť Fiorentina doma podlehla římskému AS 0:1.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - AC Siena 3:0

05.05.2013 15:00

Góly: 14. Gonzalo Bergessio, 52. Gonzalo Bergessio, 71. Gonzalo Bergessio

Sicilská Catania porazila Sienu 3:0 a dost možná jí odsoudila k sestupu. Situace Bianconeri je po tomto zápase už hodně kritická. Siena ztrácí na nesestupovou příčku tři kola před koncem ligy pět bodů. Hattrickem se blýskl Bergessio.

Siena na Angelo Massimino pomýšlela na bodový zisk, tato vize ale vzala za své hned v úvodu zápasu. Bergessio nejprve nedokázal přelstít hostujícího brankáře, ale jen o pár minut už byl úspěšnější. Bergessio překonal Pegola poprvé a Catania vedla 1:0. Siena také měla šance a místy byla hodně nebezpečná, v koncovce ale neměla štěstí. Ve 42. minutě pak přišel klíčový okamžik celého zápasu. Felipe zahrál úmyslně rukou a sudí situaci vyhodnotil červenou kartou! Siena šla do oslabení a zápas nakonec nezvládla.

V 53. minutě zvyšoval na 2:0 kdo jiný než Gonzalo Bergessio a tím bylo prakticky po zápase. Siena se sice snažila, ale v početní nevýhodě za zdramatizování zápasu nezmohla. Navíc po dobrém pasu Potenzy zkompletoval hattrick Bergessio a bylo definitivně "vymalováno".

Domácí zvítězili 3:0 a v tabulce se dotahují na osmý Inter Milán. Pro Sienu to byla jedna z posledních šancí, jak zvrátit pád do nižší soutěže. Touto porážkou vznikla mezi Bianconeri a sedmnáctým místem už pětibodová propast.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Delfino Pescara 4:1

05.05.2013 15:00

Góly: 19. Antonio Floro Flores, 30. Marco Borriello, 54. Marco Borriello, 70. Andrea Bertolacci - 35. Giuseppe Sculli

Marco Borriello. Tak se dost možná jmenuje janovský klíč k letošní záchraně. Zkušený útočník se totiž opět výraznou měrou podílel na vítězství svého týmu nad Pescarou, které byl po prohře 1:4 zpečetěn sestup, a Janov se naopak dokázal vymanit ze sestupových vod.

Po poslední, rovněž klíčové, výhře ve Veroně nastupovali Rossoblu do zápasu plni sebevědomí, navíc včetně Marka Borriella, jenž před utkáním laboroval s menším zraněním. Ale už po pěti minutách akrobatickým zakončením ukázal, že je připraven.

Skóre se otevřelo nakonec až v 19. minutě. Po trestném kopu se trefil Antonio Floro Flores, když využil velké zaváhání obrany Pescary. Po půlhodině hry vedl Janov už o dvě branky, velkou parádu si přichystal Borriello. Hrudí si sklepl dlouhý míč, obešel obránce a levačkou napálil míč od vnitřní tyče do sítě.

V tu chvíli už asi všichni hostující fanoušci věděli, že jejich dny v Serii A jsou po jediné sezoně definitivně sečteny. Pescara se ovšem ještě nevzdala a ve 35. minutě se hlavou trefil proti svému bývalému klubu Giuseppe Sculli. Odmítl však slavit, naopak se ještě svým bývalým příznivcům omlouval.

Nakonec ale jeho branka nic neznamenala. Devět minut po změně stran totiž pokračoval ve své střelecké parádě Borriello. Po kombinaci s Floro Floresem se zpoza šestnáctky napřáhl a znovu levou nechytatelně prostřelil Perina. Dvacet minut před koncem pak zasadil poslední hřebíček do rakve Pescary i konečnému skóre Bertolacci, který využil rozhozeného brankáře Perina, jenž chvíli před tím sbíral míč z hlavy Borriella, a pohotovou ranou stanovil skóre na 4:1. Janov se díky němu vyhoupl na nesestupovou pozici, tři kola před koncem má před Palermem tříbodový náskok.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Bologna FC 6:0

05.05.2013 15:00

Góly: 22. Miroslav Klose, 32. Hernanes, 36. Miroslav Klose, 39. Miroslav Klose, 50. Miroslav Klose, 61. Miroslav Klose

Lazio doma konečně zabralo a Boloňu smetlo v nevídaném stylu. Biancocelesti zničili Boloňu 6:0 a živí naděje na pohárové umístění. Hvězdou zápasu byl jednoznačně Miroslav Klose, autor pěti branek!

Miroslav Klose svému týmu pro zranění dlouho chyběl a bylo to znát. Německý šutér je zpět ve hře a byl to on, kdo svými pěti brankami zničil Boloňu.

Kloseho první zásah přišel po dvaadvaceti minutách, kdy Floccariho střelu dorazil za Stojanovičova záda - 1:0 pro Lazio. Další zásah domácích přišel přesně po deseti minutách, Hernanes se opřel do míče a Stojanovič byl naprosto bez šance. Míč skončil s pomocí brankové konstrukce v síti a Lazio mělo parádně rozehrané utkání.

Za čtyři minuty přišel další, v pořadí už třetí zásah a utkání se začalo měnit v exhibici. Miroslav Klose se objevil sám před brankářem a počínal si zkušeně - 3:0. Ve 39. minutě zkompletoval Klose hattrick, tentokrát mu poslal přesný pas Konko a německý šutér ani tentokrát nezaváhal - 4:0 pro Lazio.

Jak skončil první poločas, tak také začal druhý, tedy brankou v síti Boloni. Další krásný centr znovu proměnil Miroslav Klose a s Boloňou už to vypadalo hodně zle - 5:0. Hostující obrana dnes měla "den otevřených dveří" a v 62. minutě vstřelil svůj pátý gól Miroslav Klose - 6:0. Boloňa byla zničena, Lazio už další branku nepřidalo a po vítězství nadále živí naděje na evropské poháry.

Více informací k zápasu

Parma FC - Atalanta Bergamo 2:0

05.05.2013 15:00

Góly: 45. Marco Parolo, 58. Jonathan Biabiany

Ducali se podařilo vyhrát nad hosty z Bergama, tým trenéra Roberta Donadoniho je nyní desátý. Ke třem bodům mu pomohly zásahy Marca Parola a Jonathana Biabianyho.

Utkání na stadionu Ennia Tardiniho mělo celkem jednoznačný průběh, Parma kontrolovala hru proti Orobici a soupeř neměl síly na jakýkoli zvrat. I tak by se dalo shrnout odpolední utkání Parmy s Atalantou. Obě mužstva chtěla mít jistotu záchrany, ke které postupně směřovala, dnes jí dosáhla jen Parma. Orobici mohli počítat s návratem Carlose Carmony, Cristiana Raimondiho, Lionela Scaloniho a Giacoma Bonaventury. Zranění nebo karetní tresty ale nepustily do zápasu hráče jako Marko Livaja, Riccardo Cazzola, Igor Budan, Franco Brienza, Cristiano Del Grosso, James Troisi a Facundo Parra.

Sudí Giacomelli od úvodu sledoval opatrné utkání, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. I proto se hra odehrávala převážně kolem středového kruhu. První střelu na bránu si připsal Brazilec Amauri, který ale připraveného Consigliho nepřekonal. Se stejným výsledkem se potýkal také Jonathan Biabiany, bývalý střelec Interu Milán netrefil bránu. Poté došlo k první vážné trhlině v plánu trenéra Stefana Colantuona, když se zranil Stefano Lucchini.

Ducali zesilovali svůj tlak, Ishak Belfodil ale mířil mimo. Ještě před koncem první půle se Parma přece jen dočkala. Natěšené ochozy mohly v radost propuknout po střele Marca Parola. Italský záložník zužitkoval odražený míč a jeho přesně mířená rána zapadla za Consigliho záda.

Také druhá půle vyznívala od začátku přesně v notách Parmy, jejíž kombinační hra dělala hostům velké problémy. Deset minut po změně stran to dokumentoval mladý útočník Jonathan Biabiany, který si poradil se dvěma obránci a vystřelil k tyči Consigliho brány - 2:0.

Orobici se sice snažili o zvrat, ale pozorná obrana domácího týmu jim nedovolovala jakoukoli změnu skóre. Atalanta až moc spoléhá na střelecké schopnosti Germána Denise, který se dnes do vyložené šance nedostal. Vůdčí osobnost týmu z Bergama byla naprosto pokryta obrannou řadou domácích, kteří se tak po devadesáti minutách radují ze tří bodů. Ty znamenají desátou příčku, tedy splněný cíl. Atalanta bojuje již od počátku sezony s bodovým odpočtem, sestup jí ale zatím nehrozí.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria 3:1

05.05.2013 12:30

Góly: 29. Antonio Di Natale, 52. Antonio Di Natale, 87. Luis Muriel - 34. Éder

Na málokterého hráče v historii Udinese bude ambiciozní tým vzpomínat tak, jako na Antonia Di Nataleho. Téměř nesmrtelný kapitán Zeber se postupem let proměnil v klíčovou osobnost týmu a jeho zásahy přicházejí vždy ve chvílích nejvyšší potřeby.

Dnes se Antonio Di Natale trefil dvakrát. Nejprve otevřel skóre zápasu se Sampdorií, ta ale o chvíli později srovnala krok. A tak musel být Di Natale povolán do zbraně ještě jednou. Na jeho druhou trefu navázala rodící se hvězda Friuliani, mladý Kolumbijec Luis Muriel.

Už po pěti minutách se před Di Natalem otevřela zajímavá nabídka, když brankář Sergio Romero upustil z náruče míč. Zkušený střelec Udinese ale brankářovu chybu nečekal a tak ji Romero zase v klidu napravil. Práci měl i strážce tyčí Zeber. Željko Brkić musel nejprve do vzduchu, aby na zadní tyči lapil centr před zakončujícím Castellinim, poté se musel vrhnout pod nohy dobíhajícího Edera.

Častěji na kopačkách měli míč svěřenci trenéra Francesca Guidolina, kteří svého tlaku dokázali využít. Domizzi našel pasem Di Nataleho, který vstřelil svůj typický gól. Otočen zády k bráně, zbavil se stínujícího obránce a přízemní ránu uklidil mimo dosah Sergia Romera - 1:0.

Netrvalo ale ani deset minut a Blucerchiati srovnali. Mladí střelec Mauro Icardi přistrčil míč nabíhajícímu Ederovi, který technickou střelou překonal srbského brankáře Udinese a hosté se mohli radovat.

Antonio Di Natale si na konec první půle schoval ještě dvě velké příležitosti. Do prvního samostatného průniku jej poslal polský talent Piotr Zieliński, o generaci starší zakončovatel si ale neporadil a byl ze střeleckého úhlu vytlačen. Poslední akce prvního poločasu skončila Di Nataleho hlavičkou, se kterou si ale brankář Romero poradil na výbornou.

Jen šest minut časomíra odměřila z druhé půle, když se Di Natale opět prosadil. Italský střelec si naběhl do vápna na pas spoluhráče, vyčkal na vyběhnuvšího Romera a jedním dotykem jej přeloboval. Míč se od břevna odrazil do sítě a Zebry opět vedly.

Sampdoria mohla znovu srovnat krok, když Brkić neudržel v rukavicích nebezpečnou střelu Edera a míč se málem došoural za brankovou čáru. Srbský brankář naštěstí pro domácí tým svou chybu napravil a balon těsně před čarou zachytil. Mnohem lepší zákrok předvedl proti Ederově zakončení, které musel s námahou vytahovat z rohu brány. Do velké šance se dostal také střídající Gianluca Sansone, který parádní trefou již překonal Brkiće, ale místo něj zasáhla tyč. Od ní se kulatý nesmysl odrazil ven a obrana už si s ním poradila.

Brankář Romero se musel činit proti několikanásobné šanci Udinese. Di Natale ale další branku nepřidal, po něm se netrefil ani Luis Muriel. Talentovaný útočník sice dostal míč skrz tři protihráče, ale do prostoru tří tyčí jej už nenasměroval. Kolumbijec si ale vše ještě vynahradil. Dvě minuty před koncem pojistil výhru svého týmu, když využil fatálního odkopu jinak dobře zasahujícího Sergia Romera. Argentinský brankář napálil míč do atakujícího Muriela, který jej v poklidu vrátil za záda zklamaného brankáře. Díky třem bodům Zebry nadále stíhají pohárové příčky.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím 0:1

04.05.2013 20:45

Góly: 90. Daniel Osvaldo

Dlouho to vypadalo, že Řím ubrání remízu proti lépe hrajícímu soupeři, nakonec si ale z renesančního města odváží cenné tři body. V nastaveném čase o nich rozhodl ve skvělé formě hrající Pablo Daniel Osvaldo.

Oba týmy snily o zlepšení své pozice. Fiorentina ztrácela na Milán jen bod a chtěla bojovat o třetí místo, na AS Řím tlačí zlepšující se Udinese a Inter Milán v honbě za Evropskou ligou. Večerní klání by se dalo označit jako souboj proti vlastním, do něhož se jen na hřišti zapojili Pablo Daniel Osvaldo, bývalý hráč Fialek a trojice Luca Toni, David Pizarro a Alberto Aquilani coby někdejší Římané. K nim se přidal ještě Vincenzo Montella, úspěšný trenér Violy a bývalý útočník Vlků.

Po třiadevadesáti minutách se ale bude radovat právě Pablo Osvaldo. Kritizovaný útočník AS nyní fanouškům dokazuje, že by byla škoda jej vyřadit ze základní jedenáctky. Přesto se nemůžeme zbavit myšlenky, jak dokáže být fotbal krutý. Viola byla minimálně po čas druhé půle jasně lepším týmem a ke skórování jí často chyběl je krůček.

Jako první mohli přesto udeřit hosté z Říma. Přímý volný kop patří k oblíbeným disciplínám Francesca Tottiho, což kapitán Vlků dokázal již po čtyřech minutách. Viviano v brance domácích byl ale na jeho ránu připraven a stačil ji vyboxovat. Na bránu Lobonta pálil zastřelující se Stevan Jovetić, kterému chyběla razance. Do přímého ohrožení se branka Bogdana Lobonta dostala také po akci Cuadrada s Borjou a jen výtečný zákrok Nicolase Burdissa zabránil prvnímu gólu.

Po půlhodině hry se ve vzdušném souboji srazili Gonzalo Rodriguez s Bogdanem Lobontem, z čehož pramenilo dlouhé ošetřování náhradního brankáře AS. Rumunský brankář hrál klíčovou roli také při krásné akci domácího výběru, kdy konečky prstů vyrazil střelu Stevana Jovetiće. Do druhé půle již ale nastoupil Zemanem oblíbený Mauro Goicoechea.

Ve druhé půli brána Maura Goicoechey přitahovala útočné akce domácích jako magnet a AS se stěží bránilo. Viola zapnula ofenzivní motory na nejvyšší otáčky a obrana Vlků častokrát nestíhala pokrývat její střely. Krajní beky Giallorossi proháněl především Adem Ljajić, který si s míčem dělal vše, co se mu zachtělo. Jen gól vstřelit nedokázal. Často tomu ale pomohl výtečný zákrok brankáře Goicoechey. Prosadit se mohl také David Pizarro, jehož rána těsně minula tyč.

Do ojedinělé šance pod soustavným nátlakem Fiorentiny se dostal Pablo Osvaldo, jeho chvíle ale měla přijít až v závěru. Pískot diváků se šířil celým stadionem Artemia Franchiho poté, co sudí Mazzoleni neodpískal De Rossiho ruku v pokutovém území. Jednalo by se patrně o penaltu a navíc měl zástupce kapitána již jednu žlutou kartu na svědomí.

V další dobré pozici se ocitl Pablo Osvaldo o pár minut později, ale místo nahrání na lépe postavené spoluhráče Marquinhose a Tottiho volil samostatné zakončení a selhal. Rozhodnout mohl bývalý Říman, chilský záložník David Pizarro, ale jeho ránu zastavila branková konstrukce. Z následného protiútoku byl Pjanićův pokus sražen na rohový kop. A z něho Řím udeřil. Neočekávané vyústění po jasném průběhu klání způsobila Osvaldova hlavička, kterou rozhodl o prohře svého bývalého klubu. AS Řím přečkalo místy drtivý nápor soupeře a slaví tři body. Ty jej udržují ve hře o kýžené páté místo, Fiorentina zůstává čtvrtá.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Cagliari Calcio 0:0

04.05.2013 18:00

Góly: -

Mussi volanti nedokázali vstřelit Cagliari gól, míč se ale ani jednou nedostal ani za záda brankáře Puggioniho mezi třemi tyčemi Chieva. Jak se remíza promítá do tabulky? Chievo se nemusí obávat bezprostřední hrozby sestupu, Cagliari je desáté.

Chievo nemělo nikdy výrazné pohárové ambice a většinu sezony se pravidelně spokojí se středem tabulky. V této sezoně ale týmu schází postava klíčového střelce, jehož roli plní stárnoucí Sergio Pellissier a bojovný Alberto Paloschi. Současná sezona se přesto nijak nevymyká zavedeným pravidlům, Mussi volanti jsou zatím osm bodů od sestupu.

Velkou postavou útoku Cagliari je naopak mladý útočník Marco Sau, který strávil léta v Serii B. Italský střelec se trefil již dvanáctkrát a spolu s Ibarbem táhne útočné snahy sardinského celku. Sau se ocitl v první dobré šanci také na úvod dnešního podvečerního utkání, kdy sám postupoval na Christiana Puggioniho, ten jej ale skvělým reflexem vychytal.

Jinak se ale na úrovni zápasu podepisovala značná nervozita a nepřesnost. Ta přispěla k tomu, že po konci první půle panovalo na střelecké listině prázdno. Ze šaten se v lepším rozmaru vrátili domácí, Luca Rigoni se sice dostal do zakončení, ale jeho snahu zastavil praporek pomezního rozhodčího. Cagliari je pověstné svou houževnatostí, ta mu ale dnes scházela a tak se Pulgovi svěřenci do útoku nedostávali.

Domácí tým jako by si kráčel pro konečnou remízu, balon se snažil držet dost daleko od Puggioniho, ale zároveň se nijak překotně nesnažil ohrozit bránu Michaela Agazziho. Udeřit mohlo na druhé straně, když se po Neneho centru snažil zakončit Marco Sau. Vysoký míč si ale Puggioni pohlídal a založil protiútok.

Verona se dnes nedočkala ani gólu, ani atraktivního utkání. Sudí Pinzani tak mohl po devadesáti minutách v klidu odpískat konec nezáživného utkání, jehož remízový výsledek nezměnila ani poměrně přesná rána Nainggolanova ze závěru stopáže. Oba týmy jsou evidentně spokojeny, což se bohužel nedá říci o divácích.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC35265467:2083
2.SSC Neapol35219567:3372
3.AC Milán35198861:3865
4.ACF Fiorentina351871065:4361
5.AS Řím351771169:5458
6.Udinese Calcio351512849:4057
7.SS Lazio351671246:4055
8.Inter Milán351651452:4953
9.Calcio Catania351491246:4351
10.Parma FC3511101441:4343
11.Cagliari Calcio3511101441:5343
12.Bologna FC3510101544:4940
13.Chievo Verona351171733:4940
14.Atalanta Bergamo351181636:5139
15.UC Sampdoria351091639:4638
16.Turín FC358131443:5236
17.Janov CFC358111638:5235
18.Città di Palermo356141531:4732
19.AC Siena35991734:5230
20.Delfino Pescara35642526:7422
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
CubONE

Cossu bol zraneny?

Reagovat
CubONE

OSVALDOOOO Forza Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

OOOOOOOOOOOOOOOOSVAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

ale bacha, hrajeme ještě i s váma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Osvaldo grazie!!!!! Ale Torino nesmíme kvůli tomuto výsledku nijak vypustit!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
lnterista

ajajaj...Krupy pomalu vymyslej

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

GRAZIE ROMA ! ! ! ! ! ! talianska barcelona si prehrat nezasluzila ,ale futbal nema logiku ...osvaldo vyborne ty hladny vlk ... SUPER 3 POINTS

Reagovat
smazaný uživatel

mne teda barcelonu nepripomínaju

Reagovat
smazaný uživatel

komentator na digi oznacil jovetica za messiho a pizarra za xaviho ....urcitych fazach mi dost pripominalo

Reagovat
smazaný uživatel

lebo ste branili ako superi fcb

Reagovat
smazaný uživatel

ten Pizzaro docela jo no :)

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, Pablo.

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi nedal ruku ne? Mě to připadalo jako spíš rameno, nebo začátek paže.....

Reagovat
Slejdy

nebyla ruka

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo normální tam jet uhrát plichtu, protože z Violy se stal dobrej stroj a to ještě, když hrají doma. Ta jejich záloha je bezvadná a některé věci dělají fakt dobře. Pro mě by to ani nuda být nemohla, protože mám rád Cenza a udělal tam velkej kus práce, což mi nikdo nevymluví. Měl jsem z toho obavy, že dostaneme klepec. Hráli jsem tím stylem, který hodně nepamatuji z naší strany. Byli jsme dost dlouho v roli toho poraženýho, když jsme hráli alespoň vyrovnaně a soupeř nám dal góly z hovna, tak aspoň je to jednou naopak. Bojovat o poháry se snad bude až do posledního kola. Zajímavý konec letošního calcia. Jsem zvědav, na jak dlouho se Osva probudil.

Reagovat
Largo

S ním je to těžký, v nejaky chvíli bys Ovalda prodal a pak dá 4 branky za dva zápasy.....

Reagovat
Milan.B

dakujeme Rome

Reagovat
spider_8

To bude asi v létě pořádný dilema, jestli si Osvalda nechat nebo ne. Já už jsem s ním ztratil trpělivost dávno, ale možná nějaký autoritativní trenér by z něj dokázal vytřískat ten potenciál, který v něm určitě je. Těžko říct no, ale alespoň teď roste jeho cena.

Reagovat
Maritazzi

Enfant terrible. Já nad ním taky zlomil hůl kolikrát, ale on je svym způsobem hroznej sympaťák a pak prokáže, že i fotbalista je výbornej. Taky jsem ho ještě před dvěma zápasy prodával a teď bych si ho nechal.

Reagovat
spider_8

Já už k tomu taky začínám sklouzávat, ale pak si vždycky připomenu, že on je útočník na kterýho se prostě nedá spolehnout, nepodrží když je to potřeba. A jeden Destro stačí, nevím o žádným jiným týmu, který by měl tak labilní dvojici útočníků. Chtělo by to někoho, kdo by byl zárukou gólů, aby proměnil alespoň polovinu svých šancí. Bohužel mě nikdo takový nenapadá

Reagovat
Maritazzi

Pokud ten konec sezony odehraje jako teď, tak s ním budu nakonec spokojenej. Destro podle mě splnil očekávání na letošní sezonu, vystřílel nám finále poháru a poslední zápasy, co hrál už i vypadal jako fotbalista. Taky mě nikdo rozumný nenapadá, nejsou ani žádné spekulace.

Reagovat
spider_8

Destrovi taky celkem věřím. On potřebuje jenom vyzrát, nehledě na to, že když už se zaplatilo tolik za jeho hostování, tak už nezbývá nic jinýho než ho koupit

Reagovat
Maritazzi

To určitě, ale fakt to v sobě má, i pohybově se mi líbí. Jinak ten Osvaldo bude dost o tom, kdo nás bude trénovat, protože třeba Mazzarri pro něj má velkou slabost.

Reagovat
spider_8

S tím Mazzarim mě to taky napadlo, on by si ho možná srovnal do latě. Já ho sice moc nemusím, ale on by mohl být pro AS nejlepší volbou. Když si vzpomenu, jak parádně hrála Neapol loni v LM s tou trojkou Cavani, Lavezzi, Hamšík, tak možná něco podobnýho by se dalo aplikovat i v Římě s Tottim, Lamelou a Osvaldem.

Reagovat
Maritazzi

Jistou logiku to určitě má, zvládá i odvádět pozornost to týmu, typově by mu ty hráči taky mohli sedět. V posledních týdnech se už navíc skloňuje jen on a Allegri.

Reagovat
olis

dnes som cital zevraj mate blizsie k Allegrimu ale celkovo to bolo v takom zmysle ze 50/50

Reagovat
Maritazzi

Vy už máte kandidáty, kdyby Mazzarri odešel?

Reagovat
olis

ano tak podla SKY Allegri a Guidolin su najpravdepodobnejsi, mohli by to byt dost dobre nahrady ale ako som uz viac krat vravel Mazzariho by som nemenil za ziadneho trenera

Reagovat
olis

no ja by som ho zase u nas pred par zapasmi nechcel a teraz uz ano samozrejme len v pripade zeby ostal Mazzari, verim zeby ho dokazal zvladnut ked zvladol aj Lavezziho

Reagovat
madridcan

A nikto nemoze povedat, ze nezasluzene, takze nech si to pekne uziju

Reagovat
olis

no... ale nie gratulacia aj odomna, celkovo boli lepsi pocas celej sezony, nas tam pochovala ta mensia kriza, ale myslim si ze ani my sa nemame zaco hanbit aj co sa tyka vzajomnych zapasov aj celkovo predvedenej hry a vysledok v sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se taky někdy dočkáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, dělám si prdel. Nedočkáš se nikdy.

Reagovat
10

Reagovat
olis

tak teraz sa modli aby som nezacal fandit juve

Reagovat
smazaný uživatel

Ta varianta mě napadla jako dovětek, ale zavrhl jsem ji. Vidím, že jsem tě podcenil.

Reagovat
olis

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
olis

prosim ta nedavaj k tvojej fotke moj nick, uraza ma to, dik

Reagovat
mastakillah

Reagovat
panca

hroznej vykon

Reagovat
panca

ale hlavne ze 3 body

Reagovat
madridcan

Zasluzeny titul. Obrovska gratulacia Juventusu a ich fanusikom Uzite si to.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
kezba1

Reagovat
Milan.B

dolezite 3 body pre nas, FORZA MILAN

a frajer Klose

Reagovat
travis joe

Reagovat
lnterista

gratulace Juve...bohuzel zaslouzene

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Yanek

Gratulace do Turína, letos bez konkurence.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
One-Real

Kazdopadne pred sezonou byl kurz snad 2,4.

Reagovat
One-Real

tak 2,2 u Fortuny

Reagovat
smazaný uživatel

juventus zasluzene majster , o rok to snad bude drama pre dobro ligy .

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim, zasluzeny 31. titul , dufam, ze buduci rok s lepsim trenerom a 2-3 posilami vyrazne zasiahne do boja o titul aj Roma

Reagovat
M11

!!! CAMPIONI D'ITALIA !!!

!!! FORZA JUVENTUS !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Miro

Reagovat
rossoneri89

gratulacia Juve ....zasluzili ste si to za vykony pocas celej sezony dufam ze sa nasledujucu sezonu vidime v LM .... Forza Calcio

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

SIAMO NOI CAMPIONI D ITALIA SIAMO NOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FORZA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31.SCUDETTO !!!!!!!!!!!!!!! GRAZIE JUVE !!! GRANDE CONTE !!!

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

vymrdanci turinski.

Reagovat
10

jenom se modlím, aby někdo z těch fanoušků neukradnul Giovinca...

Reagovat
M11

je jeste stream nekde ??

Reagovat
10

nemám nic, utnuli to před chvílí...

Reagovat
M11

taky prave

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
10

díky

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
M11

moc diky.. chybel jsi tu

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
The Krupy

Caceres si už dáva prísun bubliniek

Reagovat
Pinturicchio

Conte

Reagovat
The Krupy

Dostal co proto

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Juve, naprosto zaslouženě.

A Mario

Reagovat
M11

Conte ve slipech

Reagovat
brenk

Zase vyberajú trávnik

Reagovat
The Krupy

brenk: Zase vyberajú kusy trávnika

Reagovat
M11

kdo tu co rikal o travniku ?? jeste nas ceka jeden zapas ale

Reagovat
brenk

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli: "I hope that Allegri stays. I get along with him really well. If possible, I would do everything I could to make him stay."

Reagovat
cervo

Reagovat
cervo

dnesny zapas bol na zamyslenie, znova sa ukazalo, ze bez Montyho to nejde... dufam, ze sa nedockame toho, co posledne dva roky pri Ibrovi, ze ked Mario nema chut do futbalu, vsetci to odchodime a pockame na zazrak

v druhej polovici sezony sme privelmi zavisli na hrotoch ( presne na dvoch hracoch)... kridla negolove, zaloha negolova, obrana komplet

SES je este stale maly zajac, musi si zvyknut, ze uz nebude dostavat od supera tolko priestoru, ako v prvej polovici sezony, to pride casom, iba musi v hlave zostat kludny

v lete pride Saponara, Cristante, chcel by som aj Inlera, Strootmana... ta zaloha potrebuje pohyb a kreativitu, pretoze na toto sa niekedy tazko pozera... bez pohybu sa dnes futbal hrat neda

do obrany snad vyjde Ogbona

a gratulacia Juventusu

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

záloha Nocerino, Muntari, Flamini je kreativita sama no

Reagovat
cervo

ale je to skor smutne

Reagovat
SqueeZy

Tohle si neskutečně užívám. Krásná satisfakce, krásná. Grazie Ragazzi

Reagovat
smazaný uživatel

28+1=29 ne?

Reagovat
mastakillah

někteří započítávaj i ty korupční tituly

Reagovat
10

Antonio se převlíknul a vyměnil paruku?

Reagovat
smazaný uživatel

Milanisti, jaký byl dnešní výkon ? A jak hrál Ogbonna ? Zápas jsem nestihl.

Reagovat
smazaný uživatel

výkon špatnej, El Shaarawy hroznej, bez Montoliva jako bychom nemohli nic vymyslet, Abbiati párkrát podržel a Ogbonna hrál parádně

Reagovat
smazaný uživatel

jop, díky

Reagovat
cervo

Turin branil celym timom kazdy bod a nasi hraci sa na to pozerali

Ogbonna s Abbiatim dnes najlepsi na place... Abbiati dnes zachranil zapas dvomi vybornymi zakrokmi

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak uvidíme jestli Angelo nakonec přestoupí do Milána..a už má nejvyšší čas, jaká by mohlá být jeho cena ?

Reagovat
cervo

neviem tipovat take veci... Turin moze pytat ale 15m, ale zase poznas Gallianiho, nikto nevie, co kedy vycaruje

Reagovat
smazaný uživatel

nad 12 mega podle mě nepujdem

Reagovat
Yanek

Víc asi ani jeho reálná cena není, ale kdo ví kolik si v Turíně řeknou. Myslím, že to Galliani zkusí i s nějakou hráčskou kompenzací.

Reagovat
CubONE

Salomon asi bohuzial...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už by si mohl kopnout, vůbec nevím co od něj čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

máme s nima ve spoluvlastnictví Verdiho a přihodil by se Comi, který právě z Torina přišel (momentálně Reggina). pak se psalo ještě o Fossatim, ale jeho bych podržel...

Reagovat
CubONE

O Verdim som nevedel. No vsetko bude zalezat na tom kolko si vypytaju.

Reagovat
db18

Miro!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

No zapas som nevidel, ale sudim podla komentov, ze sme prilis zavisli na Montym...

Reagovat
smazaný uživatel

náš jediný kreativní záložník, Max už by se měl vysrat na to kupování defenzivních štítů těch už máme dost, když se zraní Monty neumíme ze zálohy nic vymyslet....

Reagovat
CubONE

Ja by som chcel toho Pastoreho...zahral by aj trequartistu v 4312, aj kridlo v 4321, kreativny je dost...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Pastor na křídle je prasárna.

Reagovat
CubONE

Ale tak ostre kridlo samozrejme nie, v 4321 by hral viac zo stredu a robil miesto Abatemu, podla mna by to slo

Reagovat
DelPiero137

Tesil som sa na vecerny zapas Neapol-Inter, miesto obyc zapas L1. Smrt sejkom, nimandi z rozvojovych krajin vysielaju len all stars proti noname.

Inak Forza JUVE!!! dufam ze bude k dispozicii link na stiahnutie oslav .

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Bologne Takový amatérismus na profesionální úrovni se často nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

dnes sa tesia a o 3 roky im ho zoberu

Reagovat
The Krupy

Vtedy už možno budete hrať prvú ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale my si ju vybojujeme poctivo na ihrisku

Reagovat
The Krupy

Poctivo určite

Reagovat
sejber

Reagovat
olis

cakal som sice lepsi vykon ale hlavny je vysledok, Cavani sa po zapase vyjadril v dost pozitivnom zmysle zeby nemusel odchadzat

no a ten hattrick co som tusil ze da som si stavil http://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/nahlad_tiketu/index.html?ticket_id=Mjk5MjgzMTI1NTcxMTEwMDo2HsEXoqxrGWRLz%2BU%3D a peniaze su uz na ucte, takze diki moc Cavani, zajtra pri hokeji budu peniazky dobre pouzite na dobru vec

Forza Napoli !!!

Reagovat
Votas

“I just want Inter.”

“I can cover any role in attack, I could be the Rooney of the Nerazzurri.

- Edinson Cavani, 2010

Reagovat
Inter Eterno Amore

to si pamätám

Reagovat
Jajinek

Do dna...

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

30 b.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Juve. Bylo to zasloužené a bylo to o parník.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
madridcan

Pandev asistencie ako pan. Proste najlepsi hrac Neapola neni o com

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele