35. kolo
05.05.2013 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus díky hubené výhře opět mistrem!

A máme rozklíčovanou další z nemnoha zbývajících evropských hádanek. Itálii po roce opět obsazuje Juventus, který pod taktovkou Antonia Conteho dál dominuje Serii A. Dnes mu k jistotě stačilo vyhrát nad Palermem, což se mu díky proměněné penaltě Artura Vidala podařilo.

Do zajímavého průniku se pustil Kwadwo Asamoah, který se prohnal po levé straně hřiště a jeho centr musel brankář hostí vyboxovat mimo pokutové území. Sudí Romeo nastavil od počátku poměrně liberální metr, takže jsme se v zápalu boje o míč dočkali několika ostřejších zákroků na obou stranách barikády. Stará dáma využívala hlavně levou stranu a její křídelní prostory kolem vápna, kde hledala atakujícího Mirka Vučiniče, ale černohorský kapitán býval velmi dobře pokryt.

Na hranici pokutového území hráčů Rosanero se k míči dostal Chilan Arturo Vidal, jeho projektil ale mířil těsně vedle Sorrentinovy brány. Do skvělé pozice se dostal také Mirko Vučinič, který si naběhl na přesný pas. Černohorcovy myšlenky ale skvěle vystihl Stefano Sorrentino a včas střelci zmenšil možný úhel.

Osamocený hrotový útočník Fabrizio Miccoli měl dnes proti urostlým stoperům Staré dámy značně ztíženou pozici a tak se nedostával k zakončení tak, jak by možná chtěl. Když už se Juventus nadechoval k náporu, skvěle pracující obranná řada v čele s Garciou, Nélsonem a Riosem jej o útočné choutky připravila. Prvou půli uzavřel centr Pirla, který na zadní tyči marně hledal nabíhajícího Lichtsteinera. Před ním se v poslední chvíli objevil obránce a míč odvrátil o zámezí.

Do druhého poločasu přišel Fabrizio Miccoli s jasnou taktikou - využít obratnosti a rychlého zakončení ke kýženému skórování. To se mu pět minut po změně stran málem povedlo, po jeho rychlé kličce a tvrdé ráně za Buffona ale míč neprošel - zastavila jej tyč!

Problém současného Juventusu se projevoval také v této fázi utkání - záložní řada kontrolovala průběh utkání a držela míč na svých kopačkách, v pokutovém území Palerma se ale nacházel často jen jediný hráč, se kterým si pozorná obrana Sicilanů poradila. Po hodině hry ale veškeré snahy hráčů Rosanero vzaly za své - centrovaný míč utlumil Mirko Vučinič na prsou, víc ale kvůli faulu nestihl. Sudí Romeo neváhal ani vteřinu a určil následující sled událostí: Arturo Vidal se rozeběhl, zamířil a poslal Juventus do vedení. Pak již nic nebránilo chilskému střelci v oslavách kolem lavičky domácího týmu.

Bianconeri dále postupovali vstříc Scudettu, navýšit jejich náskok mohl sprintující Asamoah. Jeho nahrávku ale Vučinič nezakončil a místo střely volil kombinaci. S ní si již obrana Palerma poradila. Kwadwo Asamoah dál předváděl ohromující sprinterské schopnosti, jeho centrované míče ale v pokutovém území soupeře hledaly zakončujícího hráče marně. Přesto se Vučinič do další velké šance dostal - intuitivně si naběhl na centrovaný míč a z první jej zakončil. Stefano Sorrentino stál ale přesně u tyče a skóre se tak neměnilo. Zkušený brankář musel čelit i další hrozbě - střelám Marchisia a Vidala.

Černohorského útočníka vystřídal jeden italský, na plac se dostal Fabio Quagliarella. A jeho invence se projevila téměř okamžitě. Obě šance zkušeného útočníka ale zažehnal buď brankář Sorrentino, nebo jeho obránci. Emoce přesto na stadionu v Turíně plály, což ke konci zápasu neunesli dva hráči - Salvatore Aronica, který zasáhl Paula Pogbu do tváře, mladý Francouz mu jeho pozornost oplatil plivnutím do tváře. S tím však neměl sudí Romeo pochopení a Pogbu vykázal ze hřiště.

Palermo ale výhody jednoho hráče v poli nedokázalo využít a účelně hrající Juventus si již body vzít nenechal. Na čele má nyní nedostižný náskok čtrnácti bodů, takže ve zbývajících duelech bude hrát spíše o zlepšení skóre. Po roce tak známe jméno mistra Serie A a opět zní stejně - Juventus Turín!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo tip 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2...............

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Vidal dava pravidelne goly

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/pal-juv-yl2TBzrww5cgW4uy?start=0.438

Vindal je dobrej hráč, a kdo jinej než nejlepší hráč Juventusu by měl zařdit titul....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele