Serie A - souhrn 30. kola

11.04.2015, 19:57, aktualizováno 12.04.2015, 22:41
Komentáře a souhrny
AC Milán se rozešel se Sampdorií smírně. Lazio rozstřílelo Empoli a je druhé o bod před městským rivalem AS, které se rozešlo smírně s Turínem. Neapol si poradila s Fiorentinou, tři body slaví rovněž Atalanta, Palermo a Chievo. Ve včerejších duelech uspěl Inter, jenž vyhrál na půdě Hellasu, Parma si překvapivě poradila s Juventusem a Janov přehrál Cagliari...

AC Milán - UC Sampdoria 1:1

12.04.2015 20:45

Góly: 74. Nigel de Jong - 58. Roberto Soriano

Milánskému AC se znovu výrazně vzdalují poháry, Rossoneri opět nedokázali doma naplno bodovat a se Sampdorií Janov jen remizovali 1:1. Inzaghiho parta navíc musela dotahovat manko, neboť se jako první prosadil Soriano až poté srovnal De Jong.

Pro AC to byla klíčová bitva, pokud by totiž Sampdorii porazilo, ztrácelo by na Evropskou ligu čtyři body. Jenomže Rossoneri doma klopýtají často a znovu to potvrdili v tomto utkání. Nicméně na San Siru se hrál dobrý fotbal plný šancí. Už v prvním poločase se naskytlo oběma stranám několik dobrých příležitostí na skórování. Například Paletta musel zažehnávat hrozící nebezpečí po centru Mesbaha a na druhé straně se zase opřel do míče Van Ginkel. Jeho pumelenice však těsně minula tyčku. Ke střeleckému pokusu se odhodlal i Samuel Eto'o, který prostředí milánského stadionu moc dobře zná ještě z dob působení v Interu, ale stejně jako Van Ginkel nebyl přesný.

Ve 31.minutě udělal průvan v hostující defenzívě Ménez, jenž následně našel hlavu Destra a golman Viviano musel zasahovat. Hra se přelévala ze strany na stranu, další souboj Destra s Vivianem skončil opět lépe pro brankáře Blucerchiatti. Minutu před koncem prvního poločasu zazdil obrovskou šanci Alessio Cerci, měl spoustu času na přesné zakončení, ovšem balón poslal hodně vysoko nad.

Jediné co zápasu chybělo bylo gólové vyjádření. Krátce po změně stran měl k němu blízko Abate s Van Ginkelem. Obránce AC centroval a Van Ginkelovi chyběl jen kousíček! V pernamenci musel být i López, jenž vyrazil střelu Édera. A pak už to konečně přišlo, v 58.minutě předvedli hosté rychlou akci, míč si vyměnili Éder, Eto'o a Soriano a posledně jmenovaný nedal Lópezovi žádnou šanci - 1:0 pro Sampdorii Janov. V podstatě až do tohoto okamžiku bylo AC lepším týmem, po inkasované brance se dlouho nemohlo zmátořit, ale čtvrthodiny před koncem přišlo vysvobození. Sváteční střelec De Jong zvolil akrobatické zakončení a nakonec s pomocí teče Duncana dostal míč za Vivianova záda - 1:1.

Milán mohl skóre otočit, ale po krásné akci nastřelil střídající Suso jen tyčku! Poslední minuty zápasu včetně nastavení patřily domácímu týmu, ale Sampdoria nápor zvládla a z Milána si veze remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Città di Palermo 1:3

12.04.2015 15:00

Góly: 81. Antonio Di Natale - 15. Achraf Lazaar, 21. Luca Rigoni, 66. Ivajlo Čočev

Palermo po nelichotivé sérii konečně zabralo a ze hřiště Udinese bere po vítězství 3:1 všechny tři body. Andrea Stramaccioni se tak dostává pod další tlak, Udine navíc padá na čtrnácté místo.

Udine sice začalo před vlastními diváky hodně aktivně, ale v 16.minutě ho zpražila první branka Palerma a následně se domácí dostali do nelichotivého postavení. V první a koneckonců i ve druhé brance měl prsty Paulo Dybala. V prvním gólovém okamžiku přesnou přihrávkou našel Achrafa Lazaara, jehož výstavní střela vymetla šibenici! O odpoveď se domácí postarali záhy, ale branka Théréaua nemohla být pro ofsajd uznána. A pak přišla druhá branka, Dybala našel ve vápně Luku Rigoniho, který zvýšil na 2:0 pro Palermo. Sicilané se v další fázi zápasu nikam nehnali, takže míč častěji drželo na svých kopačkách Udinese, ovšem žádné větší šance se nedočkalo.

Andrea Stramaccioni se tak rozhodl pro poločasové střídání, ale ani příchod Stipeho Pericy k větší aktivitě a hlavně efektivitě nevedl. I přes snahu se Zebrám kontaktní branka nepodařila vstřelit a naopak v 63.minutě přišlo definitivní rozhodnutí. Rispoli obdržel elegantní patičkou přihrávku a následně posadil balón přesným centrem na hlavu Čočeva - 3:0 pro Palermo.

Udine se nakonec dočkalo alespoň čestného úspěchu, po Allanově přihrávce zamířil přesně do černého tradiční střelec Antonio Di Natale, ale na více už se Zebry nezmohli. Palermo vyloupilo Stadio Friuli a na Sicílii si odváží tři body.

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Řím 1:1

12.04.2015 15:00

Góly: 64. Maxi López - 57. Alessandro Florenzi (pen.)

V Itálii se nám mění pořadí na druhém a třetím místě. Na obou příčkách sice zůstávají římské týmy, ale v obráceném gardu. Druhou příčku má Lazio, které přejelo Empoli. AS už takové štěstí nemělo a s Turínem si body jen rozdělilo. První branku utkání vstřelil Alessandro Florenzi z pokutového kopu, ale Turín se nevzdal a srovnal díky Lópezovi.

Domácí Turín opět nastoupil se třemi stopery a pětičlennou záložní řadou, ve které se pohybovali například Peres, Vives, Gazzi, El Kaddouri nebo Darmian. O ofenzívu se staralo duo Martínez a Quagliarella. AS postrádalo Tottiho a Gervinha, takže jsme se v útoku dočkali tria Iturbe, Ibarbo, Ljajić. Před brankářem Morganem De Sanctisem čistila prostor čtveřice Florenzi, Manolas, Astori a Holebas.

První minuty zajímavého utkání byly hodně vyrovnané. Turín se pokoušel kontrolovat hru, ale AS na tuto taktiku odpovídalo rychlými protiútoky. Přeci jen, bránit rychlíky jako Alessandro Florenzi, Juan Manuel Iturbe nebo Victor Ibarbo je velmi složitá situace. Prvních pár kombinací italského mladíka Florenziho s Iturbem ale nepřineslo požadovaný efekt. AS ale postupně zvyšovalo obrátky a obránci Turína nestíhali tak často. Po deseti minutách chyboval Gazzi, který špatně hledal Maksimoviće. Toho využil Iturbe, jenž se opřel do míče z hranice 25 metrů. Jeho rána ale nakonec letěla nad brankou.

Především útočníci AS ale neohrožovali bránu Padelliho tak často, jak by si trenér Rudi Garcia přál. A tak se do šance dostal Florenzi. Jeho rána z 25 metrů ale mířila hodně mimo. Na druhé straně se ve vápně Římu objevil Martínez, jenže toho zastavil vracející se Kostas Manolas. Po třiceti minutách se do šance dostával dynamický útočník AS Manuel Iturbe, který si převzal míč za vápnem a tvrdě vypálil, ale těsně minul.

Pár minut před koncem první půle Moretti vyslal centrovaný míč z hloubi pole na Quagliarellu, který se ale nalézal v ofsajdu. Minutu před koncem první půle se do šance dostal Adem Ljajić, který dnes nebyl zas tak vidět. Jeho hlavička po povedeném centru ale mířila vedle. Asi čtyři minuty po změně stran mohl hosty z Věčného města poslat do vedení Adem Ljajić, který si naběhl do vápna na nahrávku od Radjy Nainggolana. Jenže jeho ránu skvělým zákrokem vyrazil brankář Padelli na rohový kop.

Klíčovou postavou dalšího vývoje utkání byl obránce Moretti, který se nejprve zranil a po návratu na hřiště fauloval pronikajícího De Rossiho. A protože se jednalo o zákrok ve vápně, sudí Irrati nařídil pokutový kop! K jeho exekuci se postavil Alessandro Florenzi a překonal brankáře Padelliho - 1:0 pro AS.

V té chvíli dorazil na hřiště Maxi López a nutno říct, že to bylo zlaté střídání. Alespoň pro trenéra Venturu. Právě Maxi López si totiž o pár minut později po inkasované brance naběhl do vápna. Tam směřovala také nahrávka Vivese, i když hráči hostí reklamovali, že míč od obránce Perese byl již mimo hrací plochu. Sudí byl ale jiného názoru a López jen v pohodě doklepl míč za záda De Sanctise - 1:1.

Dvacet minut před koncem se do šance dostal také Miralem Pjanić, který dnes nebyl zas tak vidět. Jeho štiplavou ránu ale brankář Padelli nepustil. Poté vstřelil branku Adem Ljajić, ale byl v ofsajdu. V poslední desetiminutovce se AS snažilo vstřelit ještě jednu branku. Nejprve pálil Florenzi, po něm také obránce José Holebas. Ani jeden z nich ale druhou branku už nevstřelil. AS je třetí.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - US Sassuolo 2:1

12.04.2015 15:00

Góly: 42. Germán Denis, 63. Germán Denis (pen.) - 59. Domenico Berardi

Atalanta Bergamo učinila veledůležitý krok na cestě za záchranou, když v domácím prostředí, v dobré podívané, porazila Sassuolo 2:1. Bergamaschi tím odskakují Ceseně, která naopak svůj duel nezvládla. Dvakrát se za domácí prosadil Germán Denis.

Diváci, kteří si dnes našli cestu na stadion Atleti Azzurri D'Italia rozhodně nemohli litovat. Parádní atmosféra, dobrý fotbal i zbytečné vyloučení, to vše bylo k vidění. Atalanta zahájila utkání aktivněji, ale své šance mělo i Sassuolo. Alejandro Gómez nadvakrát nedokázal překonat Consigliho a na druhé straně Sansoneho zastavil v šanci až praporek pomezního. Ve 30.minutě orazítkoval tyč Paolo Cannavaro a ve 41.minutě vypálil tvrdý projektil aktivní German Denis. Změna skóre se poprvé udála ve 42.minutě a byl u toho opět German Denis. Argentinský útočník byl ve vápně zcela nehlídáný a po nenápadném centru, který se k němu dostal, zvolil akrobatické zakončení a nůžkami poslal Atalantu do vedení -1:0. První poločas ještě mohl skončit remízou, ale pěkná střela Domenica Berardiho našla jen domácího brankáře Sportiella.

Sassuolo se vyrovnání přeci jenom dočkalo, ale stalo se tak až v 59.minutě. Domenico Berardi předvedl svojí rychlost, pláchl s míčem a jakýmsi obstřelem nedal Sportiellovi žádnou šanci - 1:1. Ale tento výsledek vydržel jen chvíli. Brighi se dostal do kontaktu s Morelezem a sudí odpískal pokutový kop. Ke kontaktu nejspíše skutečně došlo, ale penalta byla posouzená celkem přísně. Nicméně German Denis se vůbec nerozpakoval, poslal míč do prostřed branky a proměněnou penaltou vrátil vedení na stranu Atalanty.

Neroverdi museli dotahovat, ale dvacet minut před koncem zápasu předvedl zbytečný faul Simone Missiroli a uviděl červenou kartu. Oslabené Sassuolo to pak mělo proti Atalantě složitější, to navíc mělo další šance na gól, ale Denis v dobré pozici odmítl hattrick a netrefil branku.

V 81.minutě se počet sil na hřišti vyrovnal. Giuseppe Biava předvedl stejně jako Missiroli zbytečně ostrý skluz a ani s ním neměl hlavní sudí žádné slitování. Bergamaschi ještě museli ubránit pět minut nastaveného času a po té, co tuto misy zvládli, se mohli začít radovat z velmi důležitého vítězství.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - ACF Fiorentina 3:0

12.04.2015 15:00

Góly: 23. Dries Mertens, 71. Marek Hamšík, 89. José Callejón

Neapol si spravila náladu a naprosto deklasovala hosty z Toskánska. Fiorentina sice jela na Stadio San Paolo jako mírný favorit vzhledem k aktuální formě, ale cesta domů bude pro ambiciózní tým hodně dlouhá. Třikrát inkasoval, když se mezi střelce zapsali Dries Mertens, Marek Hamšík a José Callejón.

Neapol potřebovala stůj co stůj zlepšit svou formu a ideální možností byl zápas proti týmu, který jej v poslední době hodně trápil. Fiorentina dokonce předskočila neapolské hráče v tabulce. Po uplynutí celého zápasu se ale situace mění a na 4. místě nalezneme naopak Neapol. Dnes vsadil trenér Benítez na hráče jako Callejón, Gabbiadini, Mertens a Higuaín. Hosté přijeli se základní sestavou, ve které byli například Salah, Vargas nebo "falešná devítka" Iličić.

Prvních deset minut bylo méně fotbalových a více agresivních. Až v 10. minutě Mertens parádně vnikl do šestnáctky a hledal přízemním centrem kanonýra Higuaína. To se mu sice nepovedlo, ale na svoji vlastní bránu míč poslal bránící Savić, který si málem vstřelil vlastní branku! Po patnácti minutách vyrobil poměrně velkou chybu obránce Basanta, čímž umožnil postup Manolu Gabbiadinimu. Nakonec ale zkušený stoper svou chybu napravil a přesným skluzem zbavil svého soka míče čistě a efektivně.

Fiorentina byla mírně aktivnější, ale chyběl jí větší důraz v pokutovém území. Před bránu centroval Pasqual, Iličić tam srdnatě bojoval s přesilou, jenže nestačil. O pár minut později fanoušci Neapole po právu jásali. K míči se za vápnem dostal belgický šikula Dries Mertens. A protože jej nikdo z obránců Violy neatakoval, rozhodl se udělat s míčem několik málo kroků a krásným obstřelem poslal míč do sítě. Brankář Neto se jen tak ohlédl - 1:0.

O chvíli později mohla Neapol své vedení zdvojnásobit, když se do šance díky skvělému náběhu dostal argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Jenže ten si nakonec míč zbytečně moc předkopl a brankář Neto jej včasným zákrokem balonu zbavil. Deset minut před koncem první půle jsme se dočkali další kontroverzní situace. Gonzalo Higuaín není jen hráčem do vápna, ale umí také technicky vypálit. Přesně to udělal i dnes a jeho rána pálila do břevna. Od něj se míč odrazil za brankovou čáru, ale rozhodčí v tom gól neviděli.

Fiorentina musela zabrat, pokud chtěla získat nějaké body. O hlavičku se na začátku druhé půle pokusil Borja Valero, který sice není typickým hlavičkářem vysokého vzrůstu, ale přesto s jeho zakončením měl brankář Mariano Andújar co dělat. Na druhé straně se Manolo Gabbiadini uvolnil na hraně vápna a zkoušel technicky poslat míč na zadní tyč, ale podklouzl, takže jeho rána mířila těsně vedle. Po hodině hry se na hřiště dostal slovenský záložník Marek Hamšík, který byl hodně vidět. Neapol mohla vstřelit další branku poté, co se Higuaín dostal do úniku a ještě udělal Netovi kličku, ale nakonec si míč opět předkopl, takže o něj přišel.

Dvacet minut před koncem předvedla Neapol další skvělou akci. José Callejón se s hlavou nahoře rozhlédl, načasoval skvělý pas za obranu na Marka Hamšíka a ten z první prostřelil brankáře Neta podruhé!

Poté se na hřiště dostal i Lorenzo Insigne. Tři minuty před koncem mohl potrestat chybu brankáře Andújara Borja, ale těsně minul. Naopak se v závěru ještě jednou prosadili slavící domácí, když Hamšík vybojoval míč, předložil jej Insignemu a ten krásným pasem za obranu našel Callejóna - 3:0.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Empoli FC 4:0

12.04.2015 15:00

Góly: 4. Stefano Mauri, 31. Miroslav Klose, 44. Antonio Candreva, 53. Felipe Anderson

Lazio si velmi hlasitě a důrazně řeklo o druhou příčku. Biancocelesti využili zaváhání věčného rivala AS, které jen remizovalo s Turínem. Dnes domácí na Stadio Olimpico jasně přehráli Empoli a posouvají se na druhou příčku o bod před AS. Empoli odjíždí z hlavního města se čtyřgólovým mankem.

Lazio je druhé. A ještě větší radost musí mít proto, že si msto vyměnilo právě s AS! Dnes k druhé příčce udělalo velký krok, protože Empoli nadělilo čtyři branky. Mezi střelce se zapsali Stefano Mauri, Miroslav Klose a ještě do prvního poločasu se vměstnala branka Antonia Candrevy. Poslední trefu přidal také Felipe Anderson. A Laziu vůbec nemuselo vadit, že více než třicet minut hrálo v početní nevýhodě. Vyloučen byl totiž Diego Novaretti.

V prvních minutách hrálo více Empoli. Po autovém vhazování se zmocnil míče kousek od branky mladík Saponara, ale pálil jen do brankáře Berishy. Z následného protiútoku se prosadilo Lazio. Tým trenéra Pioliho hrál s velkou chutí a výsledkem jeho práce se stala první branka. Po křídle si s míčem naběhl Cavanda, který vyslal centr před branku Sepeho. Tam se ocitl naskakující veterán Stefano Mauri, který důraznou hlavičkou poslal míč do sítě - 1:0.

O chvíli později míč ze standardní situace rozehrál Pucciarelli, jenže jeho střela mířila jen do náruče brankáře Berishy. Anderson vyslal dlouhý pas na Kloseho, který sice zakončoval, ale i kdyby branku dal, stejně by neplatila. Brazilský útočník totiž byl v ofsajdu. Maccarone se snažil jít k brance Lazia, jenže se s ním poctivě vrátil Stefano Mauri. Ten je i přes svůj věk pro Lazio velmi platným hráčem. Lazio se ujalo dvougólového vedení jen o chvíli později. Centr ze strany od Cavandy usměrnil do sítě střelec Miroslav Klose a mohl se opět radovat!

Pět minut před koncem prvního poločasu musel střídat holandský mladík Stefan De Vrij, který se zranil. Jeho místo na hrací ploše zaujal Diego Martín Novaretti. Minutu před koncem si Felipe Anderson nabíhal po křídle a hledal Kloseho, jenže nepřesně. To ale fanouškům Lazia vadit nemuselo, protože ještě před odchodem do šaten vstřelilo třetí branku. Postaral se o ni reprezentant Antonio Candreva, který si vzal míč pod patronát asi 30 metrů za vápnem a tvrdě vypálil. Lazio vedlo o tři branky.

Minutu po změně stran dostal první žlutou kartu obránce Novaretti, který dnes neodehrál vůbec dobré (a rozhodně ne dlouhé) utkání. Deset minut po změně stran se k míči dostal brazilský talent Felipe Anderson, který se sice napoprvé ještě neprosadil, ale obrana Empoli mu dala velkoryse ještě druhou šanci, a tu už Anderson proměnil - 4:0 pro Lazio.

O pouhých pět minut později Diego Novaretti opět neuváženě fauloval a vysloužil si za svůj zákrok za hranicí pravidel druhou žlutou kartu. Tím oslabil Lazio, ale zdálo se, že to domácím nijak neuškodilo. Empoli nevypadalo jako tým, který by byl schopen s tak velkým mankem něco dělat. Místo Kloseho proto přišel Ciani. Felipe Anderson se probojoval až k vápnu, odtamtud přesunul míč právě na Cianiho, který ale vypálil jen s tečí obránce.

Ciani musel zasahovat hned dvakrát jako poslední instance před brankářem Berishou. Nejprve zastavil dobrým zákrokem pronikajícího Saponaru, následně zastavil s pomocí Berishy také střelce Maccaroneho. Pět minut před koncem utkání se dostal do zajímavé šance Zielinski. Ten pálil docela nebezpečně z výhodné pozice, ale branku poměrně o hodně velký kus přestřelil!

Více informací k zápasu

AC Cesena - Chievo Verona 0:1

12.04.2015 12:30

Góly: 82. Sergio Pellissier

Cesena doma nezvládla důležitý souboj s Chievem a po jediné brance Sergia Pellissiera osm minut před koncem zůstává v sestupovém pásmu. Jejich ztráta na nesestupové pozice se tak může ještě zvětšit.

První poločas nenabídl nikterak atraktivní podívanou. Navrch neměl ani jeden tým a v podstatě žádné větší šance se diváci na stadionu Dina Manuzziho nedočkali.

Také ve druhém poločase pokračoval bojovný fotbal. Hosté se v 58.minutě rozhodli k zajímavému střídání, neboť hrací plochu opustil Alberto Paloschi, hrdina předchozích zápasů a jeho místo zaujal Sergio Pellissier. Jak se nakonec ukázalo, byla to dobré volba, i když Pellissier by nejspíš do hry přišel později tak i tak. A konečně v 64.minutě přišlo vůbec první vážnější ohrožení soupeřovy branky. Po rohovém kopu se opřel do míče hlavou Zukanović a míč prošel těsně vedle.

Domácí Cesena neměla žádné šance a v 82.minutě se dostala do složitého postavení. Rychlý protiútok potáhl Frey, přesným centrem našel hlavu Pellissiera a Chievo vedlo na Stadio Dino Manuzzi 1:0. Nabuzené Chievo mělo v posledních minutách ještě další šance, ale k navýšení skóre už nedošlo. Cesena tak zůstává po porážce osmnáctá a její ztráta na Atalantu se může po tomto kole zvětšit.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Inter Milán 0:3

11.04.2015 20:45

Góly: 11. Mauro Icardi, 48. Rodrigo Palacio, 90+2. Vangelis Moras (vl.)

Argentinská spolupráce mezi Icardim a Palaciem zafungovala v zápase proti Hellasu výtečně a milánský Inter tak po pěti kolech opět zvítězil. Výhru Nerazzurri 3:0 pečetil v nastaveném čase vlastním gólem Moras, přičemž dva zmiňovaní Argentinci si připsali po jedné brance.

Inter se ujal vedení už po jedenácti minutách hry, ovšem jeho první branku doprovázel sporadický okamžik. Jeden z domácích totiž avizoval, že nemůže pro zranění hrát, načež Inter pokračoval v útoku, Palacio naservíroval míč před branku svému mladšímu kolegovi Icardimu, který vstřelil úvodní gól. Nebylo to příliš sportovní, na druhé straně výklad pravidel je jasný, hraje se, dokud rozhodčí nepíská. Další minuty nabídly vyrovnanou hru a až po půlhodině se zase ozval Inter, ke střeleckému pokusu se dostal Brožović, ale těsně minul branku.

Do druhého poločasu znovu vstoupili lépe hosté a hned ve 49. minutě odskočili Hellasu už na rozdíl dvou branek. Tentokrát se do role nahrávače přeměnil Icardi a ve vápně zakončující Palacio zvýšil na 2:0.

Domácí neskládali zbraně a velmi brzy bylo před Handanovičem pořádně horko. Slovinský brankář prokázal svoje kvality a několika perfektními zákroky držel Inter. Svěřenci trenéra Manciniho nemuseli nikam spěchat, pohodlné vedení si hlídali a nakonec v nastaveném čase přichystali poslední zásah. D'Ambrosio poslal ve vápně lehkou přihrávku na rozeběhnutého spoluhráče, ale byl to Vangelis Moras, kdo si vstřelil nešťastného vlastence. Inter zvítězil na půdě Hellasu 3:0 a po pěti kolech tak konečně zvítězil.

Více informací k zápasu

Parma FC - Juventus FC 1:0

11.04.2015 18:00

Góly: 60. José Mauri

Juventus překvapivě padl v zápase s Parmou! Ducali se postarali o šok, protože si s lídrem Serie A poradili. Hrdinou utkání se stal jediný střelec, mladý záložník José Mauri.

Juventus nastoupil do zápasu s Parmou s vědomím, že Parma se ještě nevzdala a nebude body odevzdávat zadarmo. Za Ducali nastoupil v bráně Mirante, před ním se pohybovali například Nocerino, Gobbi nebo Mauri. O ofenzivní část hry se staral především Belfodil a Ghezzal. Hosté nastoupili v poměrně očekávané sestavě, do obrany se postavil mimo jiné Angelo Ogbonna, v záložní formaci figuroval Coman s Pereyrou a Sturarem. Na hrotu se pohyboval vysoký Bask Llorente.

Hned ve druhé minutě se jako první dostala do šance Parma, ale Massimo Gobbi byl faulován v rozporu s pravidly. Do velmi zajímavé pozice se záhy dostal Ishak Belfodil, který ale nevystřelil a místo toho špatně nahrával na obsazeného spoluhráče. Po deseti minutách se do střelecké pozice dostal Ghezzal, který si naběhl k vápnu a pálil, jenže jeho ránu z voleje brankář Mirante v klidu vykryl.

Juventus rozhodně nepůsobil jako sebevědomý lídr celé ligy, zatímco Parma se nebála a na soupeře vyrukovala poměrně neohroženě a aktivně. V obranné linii Juventusu jsme se dokonce dočkali několika nedorozumění. Ducali dělali čest své formě, hráli aktivně, bojovali a snažili se o kombinace. Juventus zřejmě s takovou variantou nepočítal, protože působil velmi zaskočeně. Až po 30 minutách se k ráně z větší vzdálenosti odhodlal Sturaro, ale jeho chabý pokus nemohl Miranteho ohrozit.

Juventus zahrozil krátce poté ze standardní situace, když Santacroce sestřelil Stephana Lichtsteinera. Toho málem využil Arturo Vidal, který si naběhl na vzdálenější tyč a zakončoval do spodního rohu brány. Včas se ale vyšvihl brankář Mirante a skvělým zákrokem šanci zastavil. Spolupráce mezi Vidalem a Marchisiem také nevedla ke gólu, ale Juve se začalo probouzet. O střelecký pokus na druhé straně se pokusil Mendes, ale jeho rána z dálky nenadělala Storarimu potíže.

Arturo Vidal byl ke konci první půle hodně aktivní, ale jeho dvě střely si cestu mezi tři tyče nenašly. Chilský záložník pálil také minutu před koncem, ale ani jeho druhý střelecký pokus neuspěl. Po změně stran se do útoku vydal záložník Antonio Nocerino, ale jeho centr ze strany byl pro obránce Juventusu lahůdkou. Juventusu se v obraně dařilo, ale v útoku to trochu skřípalo. Spolupráce mezi Llorentem a Comanem zkrátka nefungovala tak dobře, jak se to dařilo Moratovi s Tévezem.

Do dobré pozice si naběhl Llorente, který zakončoval hlavou z malého vápna, ale pálil mimo. Ačkoli Parma téměř jistě sestupuje, na její fotbal chodí stále dost fanoušků. A ti vytvořili skvělou atmosféru. Ještě větší radost museli mít poté, co se jejich miláčci ujali vedení nad favoritem! Ducali byli jasně lepším týmem a mladík José Mauri si připsal velmi cenný gól. José Mauri dostal skvělou nahrávku ke středu vápna a krásnou ranou poslal míč do sítě! Brankář Storari už na míč nedosáhl - 1:0.

Na hřiště se proto dostal střelec Alvaro Morata. Dlouhou dobu se ale šokovaný mistr ligy nemohl dostat do tempa. Defenzíva Parmy dobře věděla, co má dělat, takže se o ni útočné snahy soupeře pravidelně rozbíjely. Dlouhý centr Claudia Marchisia byl až příliš dlouhý, takže přeletěl všechny možné adresáty. V poslední desetiminutovce ještě oba celky vystřídaly, ale ke změně výsledku to nevedlo.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Cagliari Calcio 2:0

11.04.2015 18:00

Góly: 52. M'Baye Niang, 58. Iago Falqué

Janovští Grifové zvládli náročné utkání s Cagliari a připsali si tři body. Janov si zvedl sebevědomí a je po této výhře na devátém místě. Cagliari zůstává předposlední. Na střelecké listině nalezneme jména M'Bayeho Nianga a Iaga Falquého, díky kterým si Grifové připisují tři body.

Prvních pár minut se na hřišti prakticky nic nedělo. Až v sedmé minutě se rohový kop snesl na hlavu Rossettiniho, jehož zakončení Lamanna s obtížemi vyrazil. Vyrazil jej ale jen k nohám Ceppitelliho, jenž zblízka napálil míč do tyče janovské svatyně! Cagliari bylo překvapivě aktivnější, ale nedokázalo své šance dotáhnout do úspěšného konce. Na přímý kop z poloviny hřiště si naběhl Sau, jenže prohrál svůj osobní duel s Nicolasem Burdissem. Cagliari hrálo o vše a z projevu týmu trenéra Zemana to bylo vidět. Trápí jej ale neschopnost zakončovat své šance.

Další obrovskou šanci Janov přežil poté, co se mladík M'Poku dostal k vápnu s míčem u nohy, na nic nečekal a krásnou ranou napálil břevno brankáře Eugenia Lamanny! Janov v této fázi zápasu spíše bránil a to ještě ne dostatečně úspěšně. Po rohovém kopu střílel ve vápně z voleje domácí Marchese, ale mířil jen nad bránu. Po půl hodině hry Falqué dostal kolmou přihrávku do vápna, ale nastřelil jen dobře zasahujícího brankáře Brkiće.

První poločas mnoho fotbalového projevu nenabídl. O to lepší nástup do druhého poločasu diváci na Stadio Luigi Ferraris viděli. Domácí Janov se totiž čtyři minuty po změně stran ujal vedení! Roncaglia pronikl z pravé strany s míčem do vápna a všiml si v něm dobře postaveného spoluhráče. Tím byl mladý talent M'Baye Niang, který je u Grifů na hostování z AC Milán. A protože obrana Cagliari nestihla zahrát ofsajd systém, Niang zakončoval sám a v klidu - 1:0 pro domácí tým.

Pokud se Cagliari chtělo vrhnout do útoku a vstřelit alespoň bod, nepovedlo se mu to. Krátce před hodinou odehraného času se totiž rozběhl s míčem k vápnu Diego Perotti, ke kterému obránci přispěchali velmi pomalým krokem. Ani jej nijak nebránili, takže Perotti v klidu nahrál na druhou stranu k volnému Iagovi Falquému. Ten na nic nečekal a ranou z první poslal míč do protipohybu brankáře Brkiće - 2:0.

Janov se dostal do tempa, zatímco na Cagliari padla "deka". Další střelu si připsal na konto opět Iago Falqué, ale tentokrát si s brankářem Brkićem neporadil. Zkušený gólman vyrazil míč na rohový kop. O chvíli později se k ráně zpoza vápna dostal střelec první branky, ale nebyl úspěšný. Pět minut před koncem M'Poku zkoušel přímou střelou pod břevno ohrozit Lamanu, ale Lamanna dokázal vyrazit míč na rohový kop. Rincón v závěru soupeře nepřekonal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30217257:1570
2.SS Lazio30184858:2858
3.AS Řím301512341:2257
4.SSC Neapol30148850:3750
5.ACF Fiorentina301310743:3449
6.UC Sampdoria301213538:3149
7.Turín FC301110935:3243
8.AC Milán301012844:3742
9.Inter Milán301011946:3741
10.Janov CFC291011840:3441
11.Città di Palermo309111042:4438
12.US Sassuolo308111136:4535
13.Chievo Verona30981322:3135
14.Udinese Calcio308101233:4134
15.Empoli FC30615930:3633
16.Hellas Verona30891336:5433
17.Atalanta Bergamo306111326:4129
18.AC Cesena304101628:5322
19.Cagliari Calcio30491735:5821
20.Parma FC29542024:5416
Bodové odečty
Parma FC-1za pozdní plnění finančních závazků
Parma FC-2za neuhrazené dluhy vůči zaměstnancům

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (311)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele