30. kolo
12.04.2015 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - ACF Fiorentina 3:0

Neapol si spravila náladu a naprosto deklasovala hosty z Toskánska. Fiorentina sice jela na Stadio San Paolo jako mírný favorit vzhledem k aktuální formě, ale cesta domů bude pro ambiciózní tým hodně dlouhá. Třikrát inkasoval, když se mezi střelce zapsali Dries Mertens, Marek Hamšík a José Callejón.

Neapol potřebovala stůj co stůj zlepšit svou formu a ideální možností byl zápas proti týmu, který jej v poslední době hodně trápil. Fiorentina dokonce předskočila neapolské hráče v tabulce. Po uplynutí celého zápasu se ale situace mění a na 4. místě nalezneme naopak Neapol. Dnes vsadil trenér Benítez na hráče jako Callejón, Gabbiadini, Mertens a Higuaín. Hosté přijeli se základní sestavou, ve které byli například Salah, Vargas nebo "falešná devítka" Iličić.

Prvních deset minut bylo méně fotbalových a více agresivních. Až v 10. minutě Mertens parádně vnikl do šestnáctky a hledal přízemním centrem kanonýra Higuaína. To se mu sice nepovedlo, ale na svoji vlastní bránu míč poslal bránící Savić, který si málem vstřelil vlastní branku! Po patnácti minutách vyrobil poměrně velkou chybu obránce Basanta, čímž umožnil postup Manolu Gabbiadinimu. Nakonec ale zkušený stoper svou chybu napravil a přesným skluzem zbavil svého soka míče čistě a efektivně.

Fiorentina byla mírně aktivnější, ale chyběl jí větší důraz v pokutovém území. Před bránu centroval Pasqual, Iličić tam srdnatě bojoval s přesilou, jenže nestačil. O pár minut později fanoušci Neapole po právu jásali. K míči se za vápnem dostal belgický šikula Dries Mertens. A protože jej nikdo z obránců Violy neatakoval, rozhodl se udělat s míčem několik málo kroků a krásným obstřelem poslal míč do sítě. Brankář Neto se jen tak ohlédl - 1:0.

O chvíli později mohla Neapol své vedení zdvojnásobit, když se do šance díky skvělému náběhu dostal argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Jenže ten si nakonec míč zbytečně moc předkopl a brankář Neto jej včasným zákrokem balonu zbavil. Deset minut před koncem první půle jsme se dočkali další kontroverzní situace. Gonzalo Higuaín není jen hráčem do vápna, ale umí také technicky vypálit. Přesně to udělal i dnes a jeho rána pálila do břevna. Od něj se míč odrazil za brankovou čáru, ale rozhodčí v tom gól neviděli.

Fiorentina musela zabrat, pokud chtěla získat nějaké body. O hlavičku se na začátku druhé půle pokusil Borja Valero, který sice není typickým hlavičkářem vysokého vzrůstu, ale přesto s jeho zakončením měl brankář Mariano Andújar co dělat. Na druhé straně se Manolo Gabbiadini uvolnil na hraně vápna a zkoušel technicky poslat míč na zadní tyč, ale podklouzl, takže jeho rána mířila těsně vedle. Po hodině hry se na hřiště dostal slovenský záložník Marek Hamšík, který byl hodně vidět. Neapol mohla vstřelit další branku poté, co se Higuaín dostal do úniku a ještě udělal Netovi kličku, ale nakonec si míč opět předkopl, takže o něj přišel.

Dvacet minut před koncem předvedla Neapol další skvělou akci. José Callejón se s hlavou nahoře rozhlédl, načasoval skvělý pas za obranu na Marka Hamšíka a ten z první prostřelil brankáře Neta podruhé!

Poté se na hřiště dostal i Lorenzo Insigne. Tři minuty před koncem mohl potrestat chybu brankáře Andújara Borja, ale těsně minul. Naopak se v závěru ještě jednou prosadili slavící domácí, když Hamšík vybojoval míč, předložil jej Insignemu a ten krásným pasem za obranu našel Callejóna - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele