Serie A - souhrn 23. kola

14.02.2015, 19:54, aktualizováno 15.02.2015, 22:38
Komentáře a souhrny
Juventus remizoval v Ceseně, stále si ale drží svůj náskok, protože AS Řím hrálo bez branek s Parmou. Třetí Neapol prohrála v Palermu a dotahuje se na ní Fiorentina, která uspěla v Sassuolu. Inter veze body z Bergama, AC Milán remizovalo s Empoli, Lazio vyhrálo v Udine a Chievo porazilo Sampdorii...

AC Cesena - Juventus FC 2:2

15.02.2015 20:45

Góly: 17. Milan Đurić, 70. Franco Brienza - 27. Álvaro Morata, 33. Claudio Marchisio

Cesena získala cenný skalp v zápase, ve kterém zřejmě bodový zisk nečekala. Na Stadio Dino Manuzzi totiž zavítala Stará dáma. Ta chtěla využít odpoledního zaváhání římského AS a zvýšit sedmibodový náskok na čele. Nakonec se ale musela smířit jen s bodem.

Juventus bez Carlose Téveze dnes večer nevyhrál. Bianconeri špatně začali celé utkání a po brance Milana Đuriće ze sedmnácté minuty prohrávali. Naštěstí pro favorita se probudil Álvaro Morata, který srovnal na 1:1. Turínský gigant byl aktivnějším týmem a ještě do poločasu stihl vstřelit druhou branku Claudio Marchisio. Nakonec se ale body přeci jen dělily, protože Franco Brienza dvacet minut před koncem srovnal.

Domácí Cesena se nehodlala schovávat a vyrukovala na Juventus s poměrně ofenzivní náladou. Giorgi už ve druhé minutě odcentroval do pokutového území, kde se ocitl Milan Đurić. Ten ale zakončoval hodně nepřesně. Podle sudího Carmineho Russa se však jednalo o teč. V osmé minutě se předvedl ofenzivně laděný Gregoire Defrel, který se rozhodl zakončit a nemyslel to vůbec špatně. Tvrdá rána směřovala k tyči a jen rychlé reflexy brankářské legendy Gianluigiho Buffona pomohly Juventusu v zachování čistého konta. Stejný duel se opakoval také o tři minuty později, když se Defrel ocitl ve vápně téměř sám. Buffon ale jeho přízemní ránu vyrazil!

Obranná linie Juventusu hned zkraje zápasu vyrobila několik chyb, ale poprvé jich Cesena využila až v 17. minutě. Pas do prostoru penaltového puntíku dostal Milan Đurić, kterého včas nedostoupili obránci Staré dámy a Đurić z první propálil brankáře Buffona - 1:0 pro outsidera utkání.

Juventus začal lépe hrát až po pětadvaceti minutách hry. Francouzský talent Paul Pogba si o chvíli později vzal míč pod patronát a skvělým pasem našel útočníka Álvara Moratu. Mladý španělský útočník byl včas na správném místě, nastavil hlavu a poslal míč za záda brankáře Lealiho! To ale nebylo vše. Cesena byla jako opařená a chvíli se svého soupeře snad i bála. Juventus toho využil k dalšímu zásahu. Míč v pokutovém území poskakoval mezi několika hráči a ani jeden se neměl k jeho odklizení. Toho využil Claudio Marchisio, který vtrhl do vápna a propálil vše před sebou - 1:2.

První půli uzavřel střelec druhé branky hostí, ale Marchisio nyní pálil nepřesně. Nástup do druhé půle se povedl lépe Ceseně. Ta si vypracovala zajímavou akci díky Defrelovi, který se dostal před obránce a vypálil. Mířil ale těsně vedle tyče. Následná spolupráce na opačné straně hřiště mezi nahrávajícím Moratou a jeho španělským kolegou Fernandem Llorentem k úspěchu nevedla, protože někdejší hráč Athleticu mířil vedle. Po hodině hry se střídající Nica dostal k centru na volnějšího Franca Brienzu, který ale v dobré pozici přestřelil!

To se ale zkušený veterán jen zastřeloval. O pouhých šest minut se mu povedlo zakončení mnohem lépe. Centr do vápna mířil na Milana Đuriće, který vyhrál hlavičkový souboj a vracel míč do druhé vlny. Tam byl připravený Franco Brienza, který bez přípravy prostřelil brankáře Buffona střelou k tyči - 2:2.

Místo Paula Pogby zamířil na hřiště Roberto Pereyra, aby zvýšil útočné snahy. Trenér Massimiliano Allegri nechtěl remizovat a rozhodně ne s Cesenou. Tým, který brouzdal před zápasem sestupové pozice bez naděje na bezprostřední únik z nich, dnes večer bojoval. Skvělou práci v dresu domácích odváděl Milan Đurić, který byl aktivní a znamenal neustále nebezpečí pro Buffona. Jeho rána ze strany ale mířila vedle. Mohlo ho to hodně mrzet, protože jen devět minut před koncem nastala dramatická chvíle. Stefano Lucchini zahrál rukou ve vápně, trenér Di Carlo protestoval tak silně, že musel být vykázán. A k penaltě se postavil Arturo Vidal. Nabízenou šancí ale pohrdl a bránu vůbec netrefil!

Více informací k zápasu

Chievo Verona - UC Sampdoria 2:1

15.02.2015 18:00

Góly: 2. Mariano Izco, 39. Riccardo Meggiorini - 90+1. Luis Muriel

Sampdoria k překvapení mnohých nestačila na domácí Chievo a ve Veroně padla. Janovský tým nezvládl především rychlé kontry soupeře, na které doplatil. Nejprve se trefil Izco a následně po chybě Wszolka skóroval po rychlém sprintu také Riccardo Meggiorini. Za Dorii korigoval na konci zápasu Luis Muriel.

Chievo Verona šokovalo fotbalovou veřejnost, když vyhrála nad favorizovanou Sampdorií. Janovský tým udělal prakticky jen dvě chyby, ale Chievu to i tak stačilo ke třem bodům. Z hlediska individuálního to byl pro Luise Muriela vydařený debut - po dlouhém čekání a vleklém zranění skóroval. Ale z hlediska kolektivních cílů musela být jeho radost minimální, protože Sampdoria prohrála s outsiderem, dostala dvě branky a ztratila důležité body v boji o poháry.

Do zápasu nemohli nastoupit Fabrizio Caccatiore a Ezequiel Muňoz. Stefano Okaka Chuka nehrál kvůli kartám. V základní jedenáctce se proto objevil také Afriyie Acquah nebo Angel Correa. Chievo se muselo obejít bez Ivana Radoševiće, ale mělo za sebou povedené utkání s Parmou. Chievu to trvalo jen 90 vteřin, než se ujalo vedení. Mariano Izco nevěděl, co s míčem, takže vystřelil. Míč byl tečován Alessiem Romagnolim, takže brankář Emiliano Viviano na přední tyči nestihl včas reagovat - 1:0 pro Mussi Volanti.

Následně se k míči dostal Samuel Eto’o, který nesobecky nabídl míč nabíhajícímu Pawlu Wszolekovi, který ale napálil míč jen do připraveného brankáře Albana Bizzarriho. Byli to ale domácí, kdo měli více ze hry. Brankáře Viviana prověřily projektily od Riccarda Meggioriniho a Valtera Birsy. Doria se dostala do zakončení jen sporadicky. Srovnat mohl Alfred Duncan, který si troufl zakončit přímo z rohového kopu. Brankář Bizzarri se ale včas přemístil do míst, kam mířil balon a vyrazil jej.

Sampdori se pokoušela vyrovnat a často nechávala na vlastní půli jen malý počet hráčů. V době, kdy měl míč pod svou kontrolou polský záložník Pawel Wszolek, se k němu přihnal Riccardo Meggiorini a obral svého soka o balon. Po následném úprku z vlastní poloviny se dostal tváří v tvář gólmanovi Emilianovi Vivianovi, se kterým si bez větších problémů dokázal poradit. Chievo vedlo nad favoritem z Janova o dvě branky.

Do druhého poločasu už nastoupil Luis Muriel, který dnes nastoupil za janovský celek poprvé. Trenérovi Mihajlovićovi bylo jasné, že se směrem dopředu se musí něco změnit. Když už se ale Doria dostala do slibné šance, její zakončení bylo naprosto žalostné. Djamel Mesbah se dostal do zajímavé střelecké pozice, ale napálil míč vysoko nad. Pak už se míč dostal zase pod nadvládu Chieva. Své štěstí zkoušel z dálky Valter Birsa, hlavička Alberta Paloschiho mířila vysoko nad.

Mladý italský střelec se po kontaktu s Angelem Palombem skácel k zemi a dožadoval se odpískání pokutového kopu, ale sudí Peruzzo byl proti. To se samozřejmě hodně dotklo trenéra Marana, který nahlas dával najevo nesouhlas. S míčem u nohy se do vápna pokoušel dostat Eto’o a nakonec vypálil, ale mířil hodně nad. V závěru zápasu se míč dostal k nabíhajícímu Luisi Murielovi, který obhodil brankáře - 2:1. Muriel vstřelil gól přesně po 364 dnech.

Sampdoria mohla srovnat ještě v nastavení druhé půle, když se k míči dostal Samuel Eto’o. Ten ale namířil svou střelu těsně nad. Pravda, zaskvěl se při tom i brankář Albano Bizzarri, který míč vytáhl nad břevno. Sampdoria prohrála v důležitém boji, Chievo pokračuje ve velkém stylu.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio 0:1

15.02.2015 15:00

Góly: 23. Antonio Candreva (pen.)

Lazio zvítězilo díky proměněné penaltě Antonia Candrevy nad domácím Udinese 1:0 a vrátilo se na pohárové pozice. Naopak domácí prodloužili svojí bídu a pod další tlak se dostává mladý trenér Andrea Stramaccioni.

Udine přitom začalo dobře, svého soupeře v úvodu dějství přehrávalo, nicméně všechny šance či spíše pološance vyšly vniveč. A pak přišla 22. minuta a Lazio dostalo jedinečnou možnost na vstřelení branky. Wague ve vápně fauloval Kloseho a hlavní sudí odpískal pokutový kop. Veškerou zodpovědnost vzal na sebe Antonio Candreva a proměněnou penaltou poslal Lazio do vedení! Během další minut se na trávníku neodehrávalo nic zajímavého, Udine se pokoušelo svého soupeře překvapit, ale ten dobře bránil. Poločas tak skončil hubeným vedením Biancocelesti 1:0.

V 54. minutě mělo Lazio dobrou příležitost vytvořit si dvoubrankový náskok. Střela Andersona byla sražená a dorážející Candreva si vylámal zuby na Karnezisovi, který předvedl skvělý zákrok. Lazio se dostalo ještě k jedné dorážce, ale ta směřovala mimo branku.

Udinese si větší šanci vypracovalo až čtvrthodiny před koncem, do míče se opřel Dos Santos a Berisha musel zasahovat. Snaha domácích byla marná, Lazio i v nastaveném čase dobře bránilo a v podstatě nečelilo žádnému závěrečnému náporu. Tříbodový zisk Biancocelesti znamená, že se posouvají zpět na pohárové pozice, aktuálně jsou pátí. Naopak Udine prodloužilo svojí mizérii a nadále padá tabulkou.

Více informací k zápasu

AS Řím - Parma FC 0:0

15.02.2015 15:00

Góly: -

AS nedokázalo porazit poslední Parmu a body si s ní v neděli odpoledne jen rozdělilo. Parma přitom za celý zápas nevyslala na bránu Morgana De Sanctise ani jednu střelu! Vlci měli několik šancí a dokonce se po jejich snaze ozvala branková konstrukce, ale ani to nestačilo.

Římané si připsali pátou remízu na vlastním stadionu a další znepokojivý výsledek. Dnes odpoledne byli hráči na Stadio Olimpico "vypískání" vlastními fanoušky, kterým se předvedená hra a především výsledky rozhodně líbit nemohly. AS je sice stále druhé, ale jeho forma se rozhodně nelepší. AS se muselo obejít bez služeb kapitána Francesca Tottiho, jehož na hrotu zastoupila nová posila Seydou Doumbia. Nebyl to ale zrovna pozitivní debut.

Giallorossi v minulém kole porazili Cagliari a vše se zdálo lepší. Dnes odpoledne navíc narazili na Parmu, která je beznadějně poslední. Měla to být jasná záležitost ve prospěch římského klubu, ale něco se pokazilo. Do základní sestavy se kromě Tottiho nepodíval ani obránce Maicon a mladý záložník Miralem Pjanić. A pokud dnes něco chybělo hře týmu trenéra Rudiho Garcii, byl to moment překvapení a kreativita. A to přesto, že se do týmu vrátil Gervinho, klíčový hráč pro systém Rudiho Garcii.

Do první zajímavé pozice se dostali hosté, kteří po chvíli hry vyslali do šance Silvestreho Varelu. Jeho centr mířil do vápna, ale tam si s ním poradil brankář Morgan De Sanctis. Na opačné straně AS hodně spoléhalo na srbského útočníka Adema Ljajiće, který je nejlepším střelcem týmu. Právě někdejší hráč Fiorentiny se před vápnem dostal do zajímavé střelecké pozice, ale jeho akci zastavil Pedro Mendes. Následně se uvolnil rychlík Gervinho, jehož pokus však zablokoval Mattia Cassani.

Adem Ljajić patřil k těm nejaktivnějším hráčům, kteří se na trávníku pohybovali. Když se dostal do další střelecké pozice, zaváhal a byl vytlačen mimo výhodný úhel. Jeho střela pak už mířila vedle tří tyčí. Parma se dostala blíže k brankáři Morganovi De Sanctisovi díky Antoniovi Nocerinovi, který svedl ve vápně souboj s Kostasem Manolasem. Řecký obránce šel do souboje trochu riskantně, ale sudí po Nocerinově pádu nejevil touhu pískat penaltu.

AS se pokoušelo dostat se do vedení především díky individuálním schopnostem, takže o střelu se zasloužili postupně Alessandro Florenzi a Adem Ljajić. Mířili ale vedle. Stejně tak na opačné straně zakončující Ishak Belfodil, který hlavičkoval mimo. Za první poločas získalo AS držení míče 69 procent, ale jeho snaha byla bezzubá. Krátce před koncem první půle se do zakončení dostal Seydou Keita, jehož akci zastavil skvělým zákrokem Antonio Mirante až na brankové čáře!

AS vstoupilo aktivněji také do druhé poloviny utkání. Skvělou ránu Gervinha vyrazil neméně lépe Antonio Mirante, za něhož poté zaskočila obrana. Ta totiž zablokovala nepříjemnou střelu Radji Nainggolana, která tak zamířila vedle tyče. Právě ceněného belgického záložníka skvěle našel Kostas Manolas a Nainggolan pálil z úhlu do boční sítě. Na hřiště se dostali také Antonio Sanabria a Daniele Verde. Talentovaný útočník předvedl skvělou show proti Cagliari a dnes výtečně našel Doumbiu, ale ten reagoval pozdě.

Ashley Cole mohl skórovat osm minut před koncem. Anglický hráč si naběhl na centr Verdeho, ale hlavičkoval jen do tyče! Stejný hráč se mohl stát hrdinou utkání poté, co z první pálil těsně nad břevno! Florenziho centr tak přišel vniveč. AS ztratilo další cenné body.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán 1:4

15.02.2015 15:00

Góly: 27. Maximiliano Moralez - 2. Xherdan Shaqiri (pen.), 37. Fredy Guarín, 63. Fredy Guarín, 72. Rodrigo Palacio

Atalanta Bergamo doma padla s Interem Milán, který potvrdil zlepšující formu a rozstřílel svého oponenta. Hlavním hrdinou utkání se stal kolumbijský záložník Fredy Guarín. Ten se prosadil coby střelec dvakrát a na dalších dvou brankách měl lví podíl.

Inter Milán konečně zabral a ze stadionu Azzurri d’Italia si odvezl tři body. Prolomil tak dlouho trvající tabu tohoto stadionu a z lombardského derby vyšel vítězně. Když se totiž Inter radoval na tomto stadionu ze tří bodů naposledy, bylo tomu tak před sedmi lety. A hádejte, kdo byl tehdy na lavičce? Správně, Roberto Mancini.

Italský stratég se nemohl spolehnout na střelce Maura Icardiho, který měl žaludeční potíže. Kromě něj nebyli k dispozici ani Yuto Nagatomo, Marco Andreolli, Jonathan nebo Danilo D’Ambrosio. V základu se objevili Campagnaro, Santon nebo Brozović. Atalanta měla hodně co napravovat, protože naposledy prohrála s Fiorentinou. A způsob, kterým se tak stalo, ji musel mrzet dosud, protože o body přišli Orobici až v nastaveném čase druhé půle. Dnešní utkání se také nevyvíjelo ideálně a Atalanta dokonce dohrávala v početním oslabení.

Interu trvalo jen jednu minutu, aby vstřelil první branku dnešního utkání. Fredy Guarín se ocitl ve vápně v souboji s Giampaolem Bellinim, který jej poslal k zemi. Sudí, kterým byl dnes odpoledne zkušený Luca Banti, okamžitě pískal penaltu. K jejímu zahrávání se postavil Xherdan Shaqiri a vstřelil gól. Brankář Sportiello si sice na míč sáhl, ale nedosáhl - 1:0.

Atalanta Bergamo mohla velmi brzy srovnat. Ale "vaz" jí srazila neschopnost dříve obávaného střelce. Chilský útočník Mauricio Pinilla si v osmnácté minutě naběhl na centr od Davideho Zappacosty, ale z osmi metrů minul! To byla velká šance, kterou zkušený hráč neproměnil. A pravděpodobně tím změnil celý chod zápasu. Atalanta byla v této fázi jasně aktivnější a dočkala se zaslouženého srovnání. Dlouhý nákop si zpracoval Pinilla a posunul jej na Maxiho Moraleze. Toho nechala obrana Interu trestuhodně volného, takže si šikovný ofenzivní hráč mohl vybrat, kam pošle míč - 1:1.

Fredy Guarín pokračoval ve svém one-man-show i nadále. První branku Interu zařídil poté, co na něj byl pískán faul. Kolumbijský záložník si vzal míč pod patronát za středem hřiště, doběhl s ním k vápnu a krásnou ranou levačkou poslal míč přesně do rohu brány. Inter opět vedl.

Atalanta chtěla samozřejmě vyrovnat, takže se hnala vpřed. Dobrou ránu Lucy Cigariniho srazil obranný zákrok Garyho Medela. V nastavení první půle se zranil Maxi Moralez, takže do druhé půle už vyběhl Germán Denis. Ani ten ale Orobici trn z paty nevytáhl. Atalanta totiž musela bránit v oslabení. Deset minut po změně stran si Yohan Benalouane nejprve připsal žlutou kartu. To by ještě nic neznamenalo, ale trenéra Colantuona muselo rozčílit to, že se obránce hádal s arbitrem a za to dostal kartu červenou!

Do další akce se hnal Argentinec Rodrigo Palacio, ale z dobré šance nic nevytěžil. Inter ale měl ve svém "rukávu" eso jménem Guarín. Ten byl ve správný čas na správném místě a zpoza vápna trefil míč nádherně! Brankář Marco Sportiello neměl šanci a Nerazzurri vedli o tři branky.

Čtvrtý zásah si málem připsal Xherdan Shaqiri, ale narazil na výborně zasahujícího brankáře Sportiella. Ani ten ale Atalantu nezachránil od další potupy. Dalším střelcem utkání se stal Rodrigo Palacio, i když mu k tomu pomohla velká dávka štěstí. Palacio dostal míč od Fredyho Guarína a před sebou měl Guglielma Stendarda. Ten se pokusil míč odklidit, ale ve snaze o odkop trefil právě Palacia, od něhož se míč odrazil do brány.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Hellas Verona 5:2

15.02.2015 15:00

Góly: 10. Alessandro Agostini (vl.), 12. M'Baye Niang, 30. M'Baye Niang, 65. Andrea Bertolacci, 86. Diego Perotti - 20. Luca Toni, 57. Luca Toni

Hellas potřeboval body, aby se vzdálil sestupovým příčkám, ale zápas na stadionu Luigi Ferraris mu hrubě nevyšel. Domácí Grifové smázli svého soka z Verony pěti brankami, navázali tak na výhru nad Laziem a jsou opět v těsném kontaktu s evropskými poháry. Hellasu nepomohly ani dvě branky kanonýra Toniho.

Janov spustil svojí kanonádu už v desáté minutě, Edenílson po straně potáhl balón a prudkou přízemní přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče. Naneštěstí pro hosty se balón odrazil od Agostina rovnou do vlastní sítě - 1:0 pro Janov. Domácí rychle vstřelená branka nabudila a hosté se museli urputně bránit, ovšem brzké druhé brance se neubránili. Falque adresoval na vzdálenější tyč přesnou přihrávku a Niang vsítil už ve 13. minutě druhý gól. Pro hosty to byl katastrofální začátek, ale v 18. minutě mohlo být sníženo, Gomézovu ránu však vyrazil brankář Perin. Hellas se ale přeci jenom dočkal a to o pár minut později. Na rohový kop si naskočil Luca Toni a snížil na 2:1 z pohledu domácích.

Grifové si vzali dvoubrankové vedení zpátky přesně po půlhodině hry, po centru Edenílsona se trefil hlavou Niang - 3:1. Domácí měli ještě do konce poločasu dobré příležitosti, ale na další navýšení si museli počkat do druhého poločasu.

V 56. minutě zazdil dobrou příležitost Perotti a Hellas jí následnou akcí potrestal. Hallfredsson odvedl skvělou práci a přesnou přihrávkou našel De Maia, který posléze ještě vyšperkoval akci přihrávkou na kanonýra Toniho. Ten další pobídkou nepohrdl a bylo to znovu jen 3:2 pro domácí. V 62. minutě byl Hellas blízko vyrovnání , ale proti střele Gómeze stála branková konstrukce. A to byl klíčový okamžik, neboť za dalších pár minut Janov vstřelil čtvrtou branku. Andrea Bertolacci na hraně pokutového území převzal balón a neomylně zakončil - 4:2 pro Janov.

Rezignovaný Hellas pak ještě jednou inkasoval čtyři minuty před koncem, kdy Diego Perotti obstřelil nešťastného Benussiho. Janov nastřílel Hellasu pět branek a díky dalším třem bodům se posunul na šesté místo s minimální ztrátou ne evropské poháry. Veronský celek se naopak přiblížil sestupovým pozicím.

Více informací k zápasu

Turín FC - Cagliari Calcio 1:1

15.02.2015 15:00

Góly: 35. Omar El Kaddouri - 34. Godfred Donsah

Fotbalisté turínského FC pátou výhru v řadě nepřidají. S Cagliari před vlastními diváky jen remizovali 1:1, i tak ale prodloužili svojí sérii neporazitelnosti už na deset zápasů. Hosté mohou být s bodem spokojeni, v boji o záchranu se bude jistě hodit.

Granata se dostala do první velké šance ve 13. minutě, Benassi popotáhl balón a nebezpečnou přízemní ranou donutil Brkiče k zákroku. Hosté v Turíně nehráli druhé housle, svému soupeři byli rovnocenným protivníkem a co více, ve 34. minutě šli překvapivě do vedení. Marco Sau přesnou přihrávkou pod sebe vybídl ke střele Donsaha, ten se nerozpakoval a tvrdou ranou zajistil Sardiňanům vedení 1:0. Tento stav ale nevydržel ani minutu, odpověď Granaty totiž byla blesková. El Kaddouri se dostal k rychlé dorážce a Brkič byl bez šance - 1:1.

Na začátku druhého poločasu mělo solidní příležitost Cagliari, Ekdal ale těsně netrefil Padelliho branku. Hosté byli překvapivě o něco aktivnější, tedy přesněji řečeno více drželi míč na svých kopačkách. Nicméně v 62. minutě zahrozili domácí, Darmian dobře vystřelil a opět skvěle zasáhl výtečný Brkič. Brankář Cagliari byl posléze v jednom ohni, ve skvělé šanci vychytal Quagliarellu a po hlavičce Glika se jen ohlédl, naštěstí pro hosty šel balón mimo tři tyče. Na druhé straně zase střílel vedle Marco Sau.

Závěr utkání byl sice dramatický, ale žádný zvrat už nepřinesl. Oba týmy nakonec nechtěly riskovat ztrátu všech bodů. Každopádně konečná remíza 1:1 je přeci jenom ztrátou domácích a ziskem hostů.

Více informací k zápasu

AC Milán - Empoli FC 1:1

15.02.2015 12:30

Góly: 40. Mattia Destro - 68. Massimo Maccarone

Fotbalisté AC Milán doma nedokázali porazit ani Empoli a pokračují tak ve špatných výkonech. Milán sice doma vedl zásluhou premiérové branky Mattii Destra, ale ve druhém poločase srovnal veterán Massimo Maccarone. Rossoneri také museli dohrávat v početní nevýhodě, neboť byl za hru rukou mimo pokutové území vyloučen brankář Diego López.

AC v minulém kole podlehlo Juventusu a v tabulce spadlo až na jedenácté místo. Svojí bilanci si ale po tomto kole nevylepší, neboť nedokázalo porazit ani o záchranu bojující Empoli. Svěřenci Maurizia Sarriho dokázali milánský celek obrat o body už v prvním vzájemném utkání...

Milán navíc nevstoupil do utkání nikterak oslnivě, už během prvních minut se musel bránit a přežil zajímavou šanci Manuela Pucciarelliho, který střílel těsně vedle. Zasahovat musel i po překvapivé ráně jednoho z hostí Diego López. V první půlhodině se nehrál příliš pohledný fotbal, AC bylo směrem dopředu víceméně bezzubé. Až poté začalo být před Seppem horko, ale několik závarů brankou neskončilo. Nebezpečnější bylo Empoli, další překvapivý pokus, tentokráte Ruie, musel López vyrážet na rohový kop. Ve 40. minutě se ale Milánu podařil rychlý kontr vedený Ménezem, ten před vápnem rozdělil balón na Bonaventuru, který ještě přesně adresoval před prázdnou branku Destrovi. Nově příchozí útočník z římského AS se tak poprvé v dresu Rossoneri zapsal mezi střelce - 1:0 pro Milán.

Domácí zbytek poločasu přežili bez vážnější úhony, ale ve druhém dějství se museli bránit. V 60. minutě musel López zasahovat proti Verdiho střele a o osm minut později už se Empoli radovalo z vyrovnání. Massimo Maccarone byl ve vápně absolutně nehlídaný, bez problému si naběhl na dlouhý centr a hlavou rozvlnil síť - 1:1.

Na tahu tak byl zase Milán, ovšem tomu se v ofenzívě vůbec nedařilo. Před koncem zápasu navíc vyrobil fatální chybu López, svojí špatnou rozehrávkou nabídl soupeři gól, ale zákrokem mimo pokutové území nakonec vše zažehnal. Bohužel už ale byl mimo vápno a za ruku nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu. AC dohrávalo o deseti, Empoli už nedokázalo nijak ohrozit a zápas skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SSC Neapol 3:1

14.02.2015 20:45

Góly: 14. Achraf Lazaar, 36. Franco Vázquez, 65. Luca Rigoni - 82. Manolo Gabbiadini

Neapol podlehla kouzlu domácího Palerma a druhé místo se jí opět o něco málo vzdaluje. Hlavní hvězdou utkání byl jednoznačně ofenzivní záložník Palerma Franco Vazquez, který na dvě branky nahrál a jednu dal. První zásah v utkání si na konto připsal obránce Lazaar, poslední trefu domácího celku zakončil Rigoni. Neapoli nepomohla ani trefa Manola Gabbiadiniho.

Pod dohledem sudího Mazzoleniho vyběhlo na domácí trávník opět nebezpečné duo Franco Vazquez a Paulo Dybala. Kanonýr Rosanero se ale dnes nedokázal trefit, ačkoli měl několik dobrých příležitostí. Zkušeného brankáře Stefana Sorrentina měl do problémů dostávat především argentinský střelec Gonzalo Higuaín, kterého podporoval slovenský záložník Marek Hamšík. Na křídlech se nejčastěji ocitali José Maria Callejón a Jonathan de Guzmán.

První minuty se Neapol snažila dostat co nejblíže k bráně brankáře Sorrentina především díky individuálním akcím. To bylo vidět například z akce Slováka Marka Hamšíka, který se rozhodl přesprintovat téměř polovinu hřiště, dostal se s míčem až na dostřel brány a byl faulován. Následnou standardní situaci ale jeho spoluhráči nevyužili. Po sedmi minutách se do akce dostal mladý zázrak z Palerma. Paulo Dybala dostal míč do běhu a krásnou ranou prověřil schopnosti a reflexy brankáře Rafaela Cabrala.

Další spolupráce mezi Markem Hamšíkem a Gonzalem Higuaínem úspěch neslavila, což muselo fanoušky Partenopei mrzet ještě víc o pár minut později. Talentovaný obránce Achraf Lazaar vyslal na bránu gólmana Rafaela Cabrala prudkou ránu z velké vzdálenosti a ačkoli se Rafael snažil chytit ji, vypadla mu z náruče a Palermo se dostalo do nečekaného vedení - 1:0.

Po dvaceti minutách hry mohlo Palermo zvýšit svůj náskok a chybělo mu k tomu opravdu málo. Paulo Dybala rozkmital své rychlé nohy a před vápnem ještě posouval balon na lépe postaveného spoluhráče Francesca Bolzoniho. Ten se rozhodl pro ránu, která ale těsně minula tyč! Přesně po půlhodině hry se do zakončení dostal také Jonathan de Guzmán. Holandský záložník střílel z hranice pokutového území, ale jeho střela jen těsně minula pravou tyč. O chvíli později podniklo Palermo rychlý protiútok, který se mu skvěle vyplatil.

Opět se uvedla skvělá dvojice ofenzivních štírků domácích. Paulo Dybala měl míč pod kontrolou, ale nesobecky jej posunul lépe postavenému Francovi Vazquezovi. Ten nic nevymýšlel a vypálil. Jeho rána zamířila přesně k tyči hostující brány a Palermo vedlo o dvě branky!

Gólovým hodům v první půli nemusel být konec, protože pět minut před koncem prvního poločasu se k míči dostal na hranici velkého vápna argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Jeho projektil však zlikvidoval skvělým zákrokem zkušený brankář Stefano Sorrentino! Do druhého poločasu vstoupila lépe Neapol, která nutně potřebovala skórovat. Málem se to povedlo Josému Callejónovi, který ze standardní situace vypálil těsně nad břevno. O minutu později se na hřiště dostal Manolo Gabbiadini, který vystřídal Marka Hamšíka. Slovenská hvězda tak jen z lavičky sledovala trápení vlastního celku, které ještě podtrhl třetí gól.

Další z dlouhých pasů z hloubi pole našel Franca Vazqueze, který v náběhu nepanikařil, ale místo toho nahrál hlavičkou volnějšímu Lucovi Rigonimu. Ten byl na vápně nehlídán a usměrnil balon za Rafaela potřetí! Odpovědět se pokoušel Jonathan de Guzmán, ale jeho ránu z větší vzdálenosti vyrazil brankář Sorrentino. Přesto však Sorrentino neudržel čisté konto. O něj jej připravil právě střídající Manolo Gabbiadini, který osm minut před koncem utkání po centru z přímého volného kopu zůstal na hranici vápna a propálil vše před sebou.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - ACF Fiorentina 1:3

14.02.2015 18:00

Góly: 67. Domenico Berardi - 30. Mohamed Salah, 32. Khouma Babacar, 62. Khouma Babacar

Fiorentina zvítězila i na horké půdě Sassuola a pojistila si čtvrté místo, navíc se opět o něco více přiblížila Lize mistrů. Výhru na stadionu Tricolore vystříleli Salah a Babacar. Za domácí pouze korigoval talentovaný Berardi.

Salah dělal obraně Neroverdi velké problémy hned v úvodu utkání, stačilo pouhých šedesát sekund, aby pořádně prohnal domácí defenzívu, ovšem zatím branka nepadla. Po čtvrthodině hry na sebe upozornil také Babacar, jenž neuspěl z bezprostřední blízkosti. Každopádně nástup Fiorentiny byl velký a domácí měli co dělat. Zasahovat musel i Consigli, jenž zlikvidoval unikajícího Babacara. Nápor Violy nemohlo Sassuolo dlouho vydržet a přesně po půlhodině hry se poprvé změnilo skóre. Mohamed Salah se dostal za obranu domácích a v tváří tvář Consiglimu nezaváhal - 1:0 pro Fiorentinu.

A hned za další dvě minuty už vedli hosté o dvě branky! Babacar se s míčem obtočil kolem svého strážce a neomylně zakončil - 2:0 pro Fiorentinu. Vedení Violy bylo zcela zasloužené, na hřišti totiž dominoval jen jeden tým. Aby se Sassuolo vrátilo zpět do utkání, potřebovalo co nejrychleji vstřelit kontaktní gól. Těsně před odchodem do šaten předvedl krásný fotbalový moment Domenico Berardi, který z dálky napřáhl a orazítkoval tyč.

Fiorentina ve druhém poločase hlídala svůj náskok a Sassuolu toho příliš nedovolovala. Po hodině hry navíc vstřelila třetí gól a tím bylo prakticky rozhodnuto o vítězi zápasu. Babacar si na hraně ofsajdu elegantně zpracoval míč a pak užneměl problém ho dostat za Consigliho záda.

Sassuolo se i v těžké pozici nevzdavalo a brzy snížilo opět na rozdíl dvou branek. Domenico Berardi si naběhl na dlouhý centr a usměrněnou hlavičkou překonal golmana Violy. Nicméně svěřenci trenéra Vincenza Montelly už další drama nedovolili a po výhře 3:1 si upevnili čtvrté místo a v případě zaváhání Neapole se může jejich ztráta na Ligu mistrů o něco zmenšit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC23166149:1254
2.AS Řím23138236:1747
3.SSC Neapol23126542:3042
4.ACF Fiorentina23108535:2338
5.SS Lazio23114838:2637
6.Janov CFC2398635:2835
7.UC Sampdoria23811429:2635
8.Città di Palermo2389637:3733
9.Inter Milán2388737:3032
10.Turín FC2388726:2432
11.AC Milán2379733:3030
12.US Sassuolo23611629:3329
13.Udinese Calcio2377926:3128
14.Empoli FC23412722:2724
15.Chievo Verona23661118:2724
16.Hellas Verona23661126:4224
17.Atalanta Bergamo23581020:3323
18.Cagliari Calcio23481130:4320
19.AC Cesena23371323:4516
20.Parma FC23321820:4710
Bodové odečty
Parma FC-1za pozdní plnění finančních závazků

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (232)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Khouma je mocný. 2 plus 1.

Reagovat
Filip12

babacar

Reagovat
Miguel19

Jak hrál Salah?

Reagovat
Furia Ceca

Dobře. Jak to jde Cuadradovi v Chelsea?

Reagovat
Miguel19

Tak zatím má za nás jeden zápas v základu. Příjemně mě překvapil, hlavně první poločas byl výborný. Snad to bude ještě lepší..

Reagovat
Pettirosso

...rikali neco jineho

Reagovat
Miguel19

Kdo?

Reagovat
Pettirosso

Ostatni fanousci (odtud), nebudu jmenovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

10. Inter Milán 22 7 8 7 33:29 29

11. AC Milán 22 7 8 7 32:29 29

Tohle je docela mazec

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

tím "mazec" jsem nemyslel nic pozitivního.

Reagovat
smazaný uživatel

sme s Interom rovnako na hovno....

Reagovat
FORZAMILAN

Klidný střed tabulky To je hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Zatímco Inter si přehled kontroluje místo v horní půlce tabulky, AC se plácá v dolní polovině a bojí se sestupu

Reagovat
olis

Palermo zasluzene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Hmmm, ale i přes to zaváhání má Neapol na tom třetím místě pořád slušnej náskok.

Reagovat
smazaný uživatel

4 body pred Violou nie je nejako veľa, ale Viola zase zrejme s niekým zakopne. Neapol však má doma Sassuolo a to je dosť nevyspitateľné.

Reagovat
Furia Ceca
Reagovat
FORZAMILAN

To je hrozný, co maj furt s tou růžovou

Reagovat
Furia Ceca

O tu barvu zas tak nejde, spíš o provedení...

Reagovat
Furia Ceca

Vždyť na tom dresu není ani Scudetto...

Reagovat
Hans82

ty dresy jsou hnus a o tu barvu jde nevadi mi chodit v cernobilem dresu nebo tricku Juve ale v ruzovem opravdu ne tak prihratej opravdu nejsem

Reagovat
Mrvinho

Když nosíš růžovou tak jsi prostě přihřátej jo?

Reagovat
Hans82

tak jako sorry ale ruzova proste neni ta nejlepsi barva pro chlapa

Reagovat
Mrvinho

Tak jako taky to není barva kterou bych si prostě musel brát na sebe. Ale když už bych ji měl tak se jen kvůli tomu necítím jako nějaká buznička

Reagovat
10

"TAK přihřátej opravdu nejsem"

Reagovat
M11

Reagovat
Mr.Jindros

Jenom tak trošku.

Reagovat
Alberto Aquilani

možno to, že sú to ich pôvodné klubové farby?

Reagovat
Mr.Jindros

Ty vole.

Reagovat
10

zdroj Twitter @La_Bianconera...ta Gazzetta je čím dál horší

Reagovat
rossoneri89

to robili cez skicar?

Reagovat
Spalovač šancí

Růžovej Jeep Asi někdo koukal na Simpsonovi

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct, ale nejhezčí byli ty zlatý (v éře Amauriho )

Reagovat
GEGE

Palermo kdyz si vezmu jaky kousek byl Iachini od vyhazovu a kde jsou ted

Reagovat
olis

Neapol nezvládla jihoitalské derby s Palermem, díky čemuž se Partenopei opět vzdálila vysněná druhá příčka. "Na začátku inkasovaný gól všechno změnil. Měli jsme hodně šancí, kontrolovali jsme míč, pak jsme však udělali další chybu a přišel gól z protiútoku. To samé se pak opakovalo ve druhé polovině," řekl po utkání Rafael Benítez. "Udělali jsme zkrátka mnoho chyb," dodal.

hodne sanci?

Reagovat
10

lol, vždyť ten mele furt ty stejný sračky...to má nahraný a pouští to z kazeťáku, ne?

Reagovat
mastakillah

Je to šašek

Reagovat
FuckT

Takmer doslovny preklad toho, co som cital v anglictine, takze uz je jasne, ze Benitez si fici na psychadelikach, mozno sa tak preziera lisohlavkami, ze uz je z nich nafuknuty a potom ma haluze pocas zapasov...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsem se nedival

Reagovat
smazaný uživatel

Hondu prodat

Reagovat
El-Pistolero-68

Bohužel. Mám ho hodně rád, dost jsem si od něj sliboval, ale jeho angažmá je pro mě jedním velkým zklamáním. Těžko říct, nakolik je to tím, že nehraje na své pozici a nakolik tím, že mu Itálie nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

to by mohl být dobrý argument, že nen na své pozici a nesedí mu Itálie, aby se z toho dalo vytřískat co nejvíce

Reagovat
Sasha

ho nikdo nekoupí stejně jakdalší deeset hráčů a kdyby je někdo chtěl koupit, tak ti hráči nebudou chtít jít protože mají 4krát větší plat než by měli mít a než jim budou nabízet, viz Zaccardo

Reagovat
Spalovač šancí

A místo ní Jeep

Reagovat
10

držení míče 42:58%, 7:16 na střely...

Chtěl jsem napsat, že celá základní jedenáctka Empoli bere stejně jako Mexes, pak jsem to ale schválně přepočítal...a oni berou polovinu, resp. 2.2 mega, tzn. třeba Essien nebo Muntari

Reagovat
El-Pistolero-68

Muntari má víc podle mě...

Reagovat
10

oba 2.5m

Reagovat
10

resp. Essien má 2.5m ročně, stejně tak Muntari

Reagovat
misinho7

WTF co sa s tym AC stalo.. naposledny co som ich pravidelne sledoval tak tam hral este Robinho,Pato,Ibra,Thiago atd.. ale teraz ako pozeram maju prestarnuty kader a hraju sracku.. skoda snad sa co najskor z toho vyhrabu

Reagovat
misinho7

* vlastne nie prestarnuty ale primierny.. ani jeden hrac svetoveho formatu ale iba hraci ako Munatri Essien Zapata atd... Faraon mal naslapnute na hviezdu ale tie zranenia ho nejak zbrzdili a pozeram ze nejak sa mu nedari uz

Reagovat
smazaný uživatel

ako tipujete vysledok Celtic vs Inter ?

Reagovat
Mrvinho

Pěkně jsem si lehl k televizi. Naštěstí mě to začalo dost rychle brát, takže po tom, co jsem viděl 10 minut jsem prostě zavřel oči a představoval si tu hrůzu jen z toho komentáře. V poločase jsem naštěstní usnul a vzbudil mě až souhrn - Milan jsou blbci, Lopez dostal redku, někdo dal góla, někdo vyrovnal, mizérie pokračuje". A teď jsem si naliskal, protože je u nás strašně pěkně a já čuměl o půl 1 na náš tradiční letošní výkon. Takže jdu na nějakou pěknou procházku kde se pokusím zapomenout na náš výsledek a výkon a nebudu si tím zbytečně ku*vit den. Fanoušci Neapole a Sassuola trpěli včera a vám zbytku přeju, i když to není možné aby vaše týmy prohráli dneska a ještě po hnusnějších výkonech než byl ten náš

Reagovat
smazaný uživatel

Aby te na prochazce prefikla tluma africanu s 30cm kladama

Reagovat
smazaný uživatel

Tlupa

Reagovat
Mrvinho

Tak bohužel nic, ale dík za přání

Reagovat
Mrvinho

Jinak, jseš retard z Vidnavy nebo z Mikulovic?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty?

Reagovat
Mrvinho

Z toho co tam máš ty nic. Za Jes jsem hrál od žáků po dorost a ve Vidnavě jsem 6 let bydlel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zdejší nejseš, že? Já bydlel 15 let na začátku Bernartic, když jedeš od Vidnavy. A kde ve Vidnavě? Jezdíš tam ještě?

Reagovat
Mrvinho

Ale jo, bydlím akorát o kousek vedle a fotbal hraju pořád. Bernartice znám taky.

Reagovat
smazaný uživatel

zdravíčko sousede

Reagovat
Mrvinho

Ten kousek, to bylo myšleno jako o pár vesnic vedle, jen pro pořádek Fotbal hraju normálně okres tady, takže i Benátky Ty hraješ fotbal, nebo jen fanoušek?

Reagovat
smazaný uživatel

pochopil jsem já za Javorník dorosty a chlapy B. Ale nebaví mě to tam, radši jsem hrával s našima bernartickýma Brazilcama jinak Mrvu znám z Žulové, to je něco společnýho?

Reagovat
Mrvinho

Hrál jsem tam, i brácha.

Reagovat
smazaný uživatel

ten pocit, když tě znám a ty mě ne

Reagovat
Mrvinho

No zas tolik lidí Římu nefandí, během dneška bych to věděl jako nic kdybych se snažil

Reagovat
smazaný uživatel

Lukáš je brácha ne?

Reagovat
Mrvinho

Jo jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty nemas fejs znas se se zulovakama? Co na ne rikas?

Reagovat
Mrvinho

Už půl roku, je to 3,14čovina

Jak které, někteří by zasloužili naliskat trochu ale já se s něma znám už dlouho takže jsme v pohodě celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

.. Jinak, brácha je dobrej bomber na stoperovi

Reagovat
Mrvinho

Teď už válí semnou v záloze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

SHAAAAAAAAAAAAAAAAAQQQQQQQQQQ

Reagovat
Votas

sakra vedle

Reagovat
el Principito

vždyť se trefil

Reagovat
Votas

ale já ne do správnýho článku

Reagovat
smazaný uživatel

atalantaaa

Reagovat
smazaný uživatel

parma mohla kopat penaltu pískat se to dalo..Niang řádí hmhm.

Reagovat
Milan.B

KATASTROFA!!

Reagovat
REPLIKATOR

Inzaghi

Reagovat
Pinturicchio

AS

Reagovat
olis

Parma uz to mohli byt 2 body rozdiel

Reagovat
smazaný uživatel

zlý sen

Reagovat
smazaný uživatel

už nám dejte titul,tady je hotovo.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

přizdisráči

Reagovat
10

jedna věc je věřit ve Scudetto, druhá věc jsou podobně dementní kecy pár zápasů po půlce ligy

Reagovat
smazaný uživatel

amen

Reagovat
smazaný uživatel

já ve scudetto ne že věřím, já vím že ho vyhrajem.V naší lize nehraje Real nebo Bayern aby tomu mělo být jinak.titul je na 99,9%jistej tu desetinku sem nechal jen ze slušnosti.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel

Reagovat
Shevchenko

saved

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pinturicchio

Po tomhle prohlášení ho můžou rovnou dát AS.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

sice jsi to napsal dost debilnim zpusobem, ale asi tezko najednou mavnutim kouzelneho proutku zacne as vyhravat jak na bezicim pase a suverenni juventus vyrazneji ztracet, tady nejaka opatrnost ani neni na miste

Reagovat
Pipo123

Skvelé a dôležité 3 body, zápas nič moc, škoda že sa Anderson vykartoval a bude chýbať proti Palermu FORZA SS

Reagovat
lucius6

3 body máme a to je hlavní, jinak zápas to byl hroznej, posledních 20 minut bylo doslova utrpení sledovat

Reagovat
KillSwitch

tá hanba

Reagovat
smazaný uživatel

No musím to tu napsat...

Na tuhle sráčskou ligu se nedá koukat. Ano, už to nemám v plánu.

Reagovat
Milan.B

tak koukej na sracsky arsenal

Reagovat
Emmett Brown

tak zmizni do piče a už tu nevypisuj

Reagovat
Deki

Reagovat
Panděvova ofina

Jedině dobře , aspoň se to tu trochu vyčistí od nezáživných komentářů

Reagovat
smazaný uživatel

*afina

Reagovat
Emmett Brown

RIm dnes (znovu) katastrofa, hra bez napadu, ziadna priamociarost, na hrote Doumbia, ktory snad s timom este ani netrenoval a samozrejme bol suverenne najhorsi na ihrisku. Ako-tak splnali kriteria Ljajic a Nainggolan, potom Verde, ktory prisiel neskoro, ostatni bieda, myslim hlavne smerom dopredu, dozadu nebolo prilis co riesit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na ihrisku Doumbia, ale celkově Rudi

Reagovat
Emmett Brown

ale hlavne, ze pred zapasom mal zase vyhlasenie, ze veri v zisk scudetta

Reagovat
smazaný uživatel

ne ééééé? ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm AC jede.....

Reagovat
REPLIKATOR

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Dortmund celkem fajn, už je 14.

Reagovat
GEGE

Genoa

Reagovat
lnterista

jsem si rikal ze takova filharmonie a oni hrali o deseti... Sem se sel podivat na kure do trouby a uniklo mi to...tak zase zpet na zem ale vykon se mi libil hlavne Guarin vubec ho nepoznavam ale presne takhle nejak jsem si ho predstavoval(snad mu to vydrzi) naopak Podol to je cista tragedie

Reagovat
Panděvova ofina

Guarín je výbornej dozadu i dopředu, je vidět , že pod Manciem používá mozek..Chce to ještě přivest někoho na pravýho beka a docela bych byl se současným kádrem ( když pominu kapitána) spokojen.. Poldi je opravdu neviditelný, Brozovič bude taky dost platným a Santon s odkupem za necelý 4 mega je výhra v loterii .. Dnes Inter per sempre

Reagovat
lnterista

nevim proc nehraje Dodo je to skoda...jak rikas Guarin s ginkoprimem je uplne jiny hrac a snad mu to vydrzi. Ze Santona jsem mel docela obavu ale zatim maximalni spokojenost

Reagovat
Jajinek

Penalta na Guarína, Guarín gól, Guarín gól, Guarín asistence... 1:4

Netřeba dalšího komentáře. Zcela dominantní výkon tohoto hráče, asi nejlepší v Interu za poslední roky. Ta záloha Guarín, Medel, Brozovič nám může vyhrávat zápasy...ještě, když před ní nějak zapracujeme Matea. Po těchto dvou zápasech po dlouhé době lehký optimismu. Chyb je tam stále moře. Ani Palermo ani Atalanta nebyli nějak závratné oříšky, ale i tak...na tu bídu letos je to dobré.

Jsme rád, že tu ligu a snahu dostat se třeba na to 5. či 6. té místo nebalíme a hodně se těším na Celtic, kde si zahrajem Mateo, Hernanes, Dodo a další

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Tá LM vyzerá docela reálne ešte, 10 bodov nie je nič strašné, bude to ešte sranda, kľudne aj AS si to môže posrať

Reagovat
Jajinek

LM je pro nás nereálná

Reagovat
10

Vždyť je to jak na horský dráze, chvíli je nahoře jeden, pak zase druhej. Myslím, že Neapol a Fiorentina v příštích kolech vrátí Inter zpátky do reality.

Reagovat
lnterista

nemame na to obranu a se samotnym Icardim to je malo...zase jedna vyhra zacne se mluvit o LM a pak prohrajem a o tom jak je Inter tragickej

Reagovat
Jajinek

o LM nikdo mluvit nezačne... máme mozek

Reagovat
M11

LM asi ne ale o 4. miste si myslim mluvit klidne muzete

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně prvních 5 týmů je zatím podle mě jinde, uvidíme jak Doria.

Reagovat
Jajinek

5. místo je strop...ani před Neapol ani před Violu se nedostaneme...my nejsme schopni vyhrát 3x po sobě. S Laziem a Janovama se pak podle mě popereme o ten 5. flek...

Reagovat
10

co Shaq, už se trošku uklidnil, nebo je furt splašenej?

Reagovat
Jajinek

splašenej jak sviňa. Nicméně se uprostřed dostává k hodně míčům. Plno toho zazdí, ale když může jít 1 na 1 a vystřelit, tak je hodně nebezpečnej. Proti Poldimu je to aspoň posila. Půjde to

Reagovat
10

Jasně, to už se vědělo při příchodu, na druhou stranu to je Hernanes taky, ten k tomu navíc přidá docela velkou nadstavbu v kreativitě.

Reagovat
Jajinek

já se třeba divím, že Hernanes poslední dobou nehraje víc. Celkem se mi líbil.

Reagovat
Pipo123

Jajínku, to že Kovačič nehráva moc posledné zápasy má nejaký opodstatnený dôvod ?

Reagovat
Jajinek

přetlak na jeho postu a výkony mu klesly lehce do průměru, ale nemyslím si, že by nehrál, jen mu klesly minuty poslední měsíc. Zápasů bude hodně, zahraje si a do základu se zase dostane.

Reagovat
10

Já to právě taky nechápu, nejdražší posila za poslední dobu a ono to vypadá, že se odepsal. Ještě k tomu příchodem Shaqiriho...

Reagovat
Jajinek

V EL nás potáhne

Reagovat
Votas

Celkově jsou Mazzarriho posily kromě Medela opomíjený

Reagovat
Pipo123

My musíme pomýšlať na LM, v januári sme mali skvelú formu a hrali skvelý futbal, po takých výsledok ako v derby či proti Dorii a AC nikto nemôže chcieť posratú EL

Reagovat
Jajinek

Vaše šance na LM jsou stejně utopistické, jako ty naše...a to ze stejných důvodů...to už ti ale píše dlouho

Reagovat
Pipo123

Jasne, ale pri pohľade na konkurenciu ktorú sme vo vzájomných zápasoch prehrávali tak musíme na LM pomýšľať, to že sme nedokázali poraziť tragický Neapol či Janov je obrovská chyba a môže nás to hrozne mrzieť. Já v LM hodne verím, ako minule povedal 10, hráme skvelý futbal a v LM by sme sa stým nestratili, lenže je dôležité aby sa nám vyhli zranenia. Vy ste kapitola sama o sebe, ale tá šanca na LM je aj u vás docela reálna ak by ste potvrdili posledné dva výsledky aj v ďalších zápasoch. Viem som optimista, ale konkurencia neni tak silná tento rok

Reagovat
Furia Ceca

Tu LM ještě urvete, já Laziu věřím.

Reagovat
lnterista

jj ale porad tam nekde hluboko doufam kdyz je sance. AS taky na nas ztracel 11 bodu a nakonec nam to Pazzini za Dorii vystrilel jestli si dobre pamatuji

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 myslím

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

se mi zda ze nam pomohl Pazzini ale uz je to dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď přinejlepším remizujeme v Cagliari.

Na začátku února to po Turínu a Šášulu vypadalo dost tragicky, ty dvě výhry na tom nic moc nemění. Pokud se podaří EL bude to super.

Reagovat
lnterista

jj EL bude uspech...LM vesmir

Reagovat
pawelFCB

konečně se Inter zvedá...jen to nezakřiknout. Snad ukopeme alespoň tu EL. Ale klidně můžeme vyhrát i EL a kvalifikovat se do LM...ale tomu už tolik nevěřím. Každopádně konečně se to trochu podobá kvalitě Interu. jde vidět,že vrácení dresů po zápase k tomu pomohlo.

Reagovat
10

100. pro JUVE

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala by se mi líbil v AS, třeba to pro ně nějak Saba vykutí, pomaličku "nahrazovat" Francka

Reagovat
smazaný uživatel

třeba výměnou Franče/Dybala

Reagovat
smazaný uživatel

nebo ho vymění Galliani za Muntariho s Essienem, akce 1+1 zdarma

Reagovat
rossoneri89

bojim sa ze Essiena a toho Trolla nechce nikto ani zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Pepo, Pepo kam si to chodil Teď si půlroku nezaharješ

Reagovat
smazaný uživatel

Niang 2 góly, minulém kole byl v sestavě kola.... Je videt, ze kdyz citi duveru,tak je skvělý

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Votas

Mancini is asked why he isn't looking happy after the win and says: "I talked to Icardi and prefered not to celebrate"

Reagovat
10

co to znamená?

Reagovat
Votas

Kopíruje Icardiho odůvodnění proč neslavil ty góly

Reagovat
Furia Ceca

Dneska jsem žádný zápas ještě neviděl, každopádně výsledky obou římských klubů potěšily.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě ta plichta AS byla sice jediná chyba na tiketu, ale zase to že ztratili je pro mě víc

Reagovat
Mrvinho

Tak se má vsázet, aby z toho byla vždycky radost

Reagovat
smazaný uživatel

Já v poslední době furt sázím,že ti kašpaři z ACM dostanou gól a jede mi to !!!

Reagovat
Mrvinho

To je dobře, jsem rád že ti děláme radost krly

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo díky

Reagovat
goodbay

Hušbauer si to tam proste odsedi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Kajínek na Borech

Reagovat
Furia Ceca

Ježíší, to Chievo!

Reagovat
10

Doria pěkně rozhozená tím nesmyslným mercatem (jak se dalo čekat).

Reagovat
M11

muzou si za to jen oni.. docela jim to vystrizliveni preju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mancio aky srandista:)

You have a scratch on your nose: is it from Andreolli’s shot?

“No, it is from the greeting of Osvaldo (laughs).”

Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně mi Vidal pos*al tiket!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi dával kurz 1,25?

Reagovat
kiwwi

mozno over 4.5

Reagovat
DelPiero137

My musime hrat zapas pred AS inak sme "majstri sveta". Nic proti Ogbonovi nemam, snazi sa chlapec ale nema nato.Ani ako 4-5 stoper. Skoda ze sa ho nepodari predat.

Ty nasi obrancovia si robia prdel? Jak s branenim tak s pouzivanim ruk. A to tam este nebol king Chiellini.

Cesena ako vzdy super atmosfera a navsteva.

Forza Juve!!!

Reagovat
kiwwi

a to som Ogbonu niekedy strasne chcel k nam ked sme ho sledovali a bol som sklamany ked z toho nic nebolo...asi zacnem viac verit nasim scoutom

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester ma tak na pi.u obranu,že tích Tvojich skautov by som zavesil za gule do prievanu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí zase o kolo blíže k titulu.Záváhá každý špičkový tým, hráči nejsou stroje.Proto je fotbal tak krásnej a nepředvídatelnej, snad nám tu lepší stránku ukáže v LM proti BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Láďo?

Reagovat
smazaný uživatel

No je škoda, že jsme naplno nevyužili zaváhání AS a Neapole, ale remíza asi spravedlivá, i když škoda neproměněné penalty, ale zase jsme o kolo blíž k titulu, takže nevadí Hlavní prioritou v nejbližších dnech je zápas v LM proti Dortmundu

Reagovat
10

Vzhledem k přístupu k zápasu a tomu, jak nás Cesena v druhým poločase přehrávala, by byla spravedlivá prohra. Djuric sice hrál životní zápas, ale kdyby byl jen o něco málo menší dřevák, tak dá hattrick, protože Bonucci měl minimálně 3 promile.

Reagovat
SqueeZy

Palermo si hodně slušně povodilo Neapol viděl jsem jen sestřih, ale fakt parádní kolotoč.

Reagovat
olis

skoro ako my vas

Reagovat
SqueeZy

Jistě

Reagovat
Mr.Jindros

Pokud dobře počítám - z posledních 10 ligových zápasů 5 remíz.

Ještě hůř hrající konkurenti trochu zastírají naše problémy.

Reagovat
danko10

My sme remizovali posledných 5 domácich zápasov. Akožto tím na druhom mieste... S takou dá Juventus titul aj na spiatočku.

Reagovat
10

i to stačí na nejlepší formu za těch 10 zápasů, spolu s Torinem...hodně slabý období

Reagovat
Pettirosso

Alespon Muriel potesil

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi slabá záplata na ostudný výkon...

Reagovat
Alberto Aquilani

čo hovorí moviola na ruku Lichsteinera a faul Ogbonnu na konci zápasu?

Reagovat
10

další super pokus

píšou tohle - Manca al Parma un netto rigore per la spinta a due mani di Manolas a Nocerino.

Reagovat
Zark

Reagovat
Alberto Aquilani

samozrejme, toto napíšeš rovnako ako si to napísal hneď u zápase AS - aké nečakané, ale pri zápase Juventusu si o týchto dvoch situáciach mlčal - ešte viac nečakané ....

Reagovat
Alberto Aquilani

http://footyroom.com/calcio-cesena-2-2-juventus-2-2015-02/ kto chce, spraví si úsudok sám ....

Reagovat
M11

Lichtak si nastrelil ruku sam.. a toho Ogbonnu snad nemyslis vazne to by jsme meli kazdy zapas 5 penalt za faul na Llorenteho..

Reagovat
Alberto Aquilani

a čo že si ju nastrelil sám? Bola to jeho nešikovnosť, to nie je ten prípad, kedy ti strela vrazí najprv do boku/pásu a potom do ruky .... a faul Ogbonnu bolo to isté, čo Manolasov faul

Reagovat
M11

ok tak nam nepiskli dve penalty a vam jednu.. 2:1 ste vyhrali toto kolo.. gratz

Reagovat
Alberto Aquilani

díky

Reagovat
10

měj trošku sebeúcty a nastuduj si pravidla ke hře rukou, aby ses nemusel furt ztrapňovat...toho Ogbonnu nebudu komentovat, jak říkáš, každej si "spraví úsodok sám"

Reagovat
10

http://www.raisport.rai.it/dl/raiSport/matches/Roma---Parma-30b2914a-7d75-4320-b4a7-d1e0b0b69019.html

0:45 pro ty, co si chtějí spravit úsodok o stejným faulu Ogbonny

Reagovat
Alberto Aquilani

ved tam sebou Nocerino praštil jak jebnutí, ak by si chcel pískať toto, zákonite musíš pískať aj Ogbonnu, a môžeš si dávať moviol od týpkov v čiernobielych šáloch kolko chceš ...

Reagovat
10

to je o demenci Manolase, kterej do něj strčil zezadu obouma rukama, ne o Nocerinovi

Reagovat
Alberto Aquilani

a ja hovorím o rovnakej demencii Ogbonnu .... apropo, ked ta strčím oboma rukama, automaticky ešte padať nemusíš ....

Reagovat
10

Reagovat
10

on to myslí vážně, to je na tom to nejhorší

Reagovat
Jajinek

Lichti jasná penalta. Pokud si hráč nastřelí ruku sám, není co řešit, zejména podle nově rozšířeného výkladu. Ogbonnu bych taky nepísknul.

Reagovat
10

Jakýho novýho rozšíření? V tom, co znám já, je právě tohle jasně vymezený úplně opačně, než popisuješ.

Pohyb ruky jde od míče, odraz míče přichází od samotnýho hráče při odkopu na zemi, tam není šance tohle klasifikovat jako úmyslnou hru rukou. Pro mě absolutně nepískatelný.

Reagovat
Jajinek

Je úplně jedno kam jde míč, kam jde ruka. Ale pokud se hráč trefí do ruky sám vlastní nešikovností, je to jasná penalta. Podrobně se to pravidlo řešilo, když v české lize pár let zpátky takto zahrál rukou Rossi proti Spartě a Kucka dával v poslední minutě vítězný gól. Stejně tak to bylo ve výkladu pravidel, které jsi mi de postoval při hře rukou holandského obránce proti Austrálii na MS

Reagovat
10

Kam jde ruka a míč hraje zásadní roli pro určení toho, zda šlo o úmyslné zahrání rukou, což je při posuzovaní nejdůležitější.

http://www.fifa.com/mm/document/footballdevelopment/refereeing/02/36/01/11/27_06_2014_new--lawsofthegameweben_neutral.pdf

LAW 12 – FOULS AND MISCONDUCT strana 119

- The referee must take the following into consideration:

• the movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)

http://nv.fotbal.cz/scripts/detail.php?id=78453&tmplid=1484

Při posuzování, zda se jednalo o úmyslnou hru rukou, musí rozhodčí posoudit tyto aspekty :

- zda se jednalo o pohyb ruky k míči nebo pohyb míče k ruce, (u Lichtsteinera NE)

- zda ruka hráče byla v přirozené poloze odpovídající pohybu hráče,

- zda se hráč snaží předejít tomu, aby se míč dotkl jeho ruky, (Lichtsteiner jednoznačně)

- zda hráč měl možnost kontaktu ruky a míče předejít, (Lichtsteiner neměl)

- zda nepoužil ruky nebo paže k úmyslnému zahrání míčem.

Rozhodčí nesmí považovat hru rukou jako přestupek, když :

- míč je nastřelen na ruku, kterou má hráč u těla, nebo

- hráč po souboji o míč upadne na míč nebo se !!!po pádu nechtěně dotkne míče rukou!!!, nebo

- hráč se po pádu na zem snaží vstát, přitom se rukou opře o zem a míč se zastaví o jeho ruku, nebo

- hráč si instinktivně a reflexivním pohybem chrání před prudce vystřeleným míčem choulostivou část těla, např. obličej, genitálie, ale i hrudník apod., nebo

- se míč odrazí od ramena hráče, nebo

- !!!při odkopu míče si hráč nastřelí vlastní ruku!!!

Reagovat
M11

Reagovat
Votas

v Itálii se to taky řešilo a to pravidlo bylo jak píše 10. Nepískají to takhle konstantně. U nás jsem to tuhle sezónu taky několikrát viděl.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Včera som zostavu AC vôbec nepochopil. V pravo Rami (Zaccardo hral posledné 2 zápasy skvelo), a Honda namiesto Cerciho???? WTF Pipo??? Na toto by som potreboval sakramentsky silné argumenty. Cerci má podľa mňa najlepší ťah na bránu AC a v posledných zápasoch neraz vďaka nemu dalo AC gól a on sedel na lavičke? Čo to kurva? Už ma to začína srať.. Akokoľvek som sa predtým Pipa zastával, už nech ide do riti, aj napriek tomu že ho mám rád..

Reagovat
Yanek

Zaccardo byl OUT a Cerci nebyl fit, aby odehrál celý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacne by mal Pipo odstupit hra nema iskru,napad,nasadenie a tie jeho zostavy vzdy to meni ,Cerci aj Zacardo mali hrat od zaciatku.Berlusconi ze vraj AC nepreda tak to bude zrejme koniec AC. Neviem preco to nepreda kym ma AC aku taku cenu.

Reagovat
Kaka14

Pipo neodstupi, lebo uz platime Seedorfa....

a po predaji Zlata so Tiaga do PSG, neverim v ziadne vyhlasenia Gallianiho a Berluskoniho, lebo stale sa snazia vyhlaseniami iba zvysovat cenu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele