23. kolo
14.02.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Città di Palermo - SSC Neapol 3:1

Neapol podlehla kouzlu domácího Palerma a druhé místo se jí opět o něco málo vzdaluje. Hlavní hvězdou utkání byl jednoznačně ofenzivní záložník Palerma Franco Vazquez, který na dvě branky nahrál a jednu dal. První zásah v utkání si na konto připsal obránce Lazaar, poslední trefu domácího celku zakončil Rigoni. Neapoli nepomohla ani trefa Manola Gabbiadiniho.

Pod dohledem sudího Mazzoleniho vyběhlo na domácí trávník opět nebezpečné duo Franco Vazquez a Paulo Dybala. Kanonýr Rosanero se ale dnes nedokázal trefit, ačkoli měl několik dobrých příležitostí. Zkušeného brankáře Stefana Sorrentina měl do problémů dostávat především argentinský střelec Gonzalo Higuaín, kterého podporoval slovenský záložník Marek Hamšík. Na křídlech se nejčastěji ocitali José Maria Callejón a Jonathan de Guzmán.

První minuty se Neapol snažila dostat co nejblíže k bráně brankáře Sorrentina především díky individuálním akcím. To bylo vidět například z akce Slováka Marka Hamšíka, který se rozhodl přesprintovat téměř polovinu hřiště, dostal se s míčem až na dostřel brány a byl faulován. Následnou standardní situaci ale jeho spoluhráči nevyužili. Po sedmi minutách se do akce dostal mladý zázrak z Palerma. Paulo Dybala dostal míč do běhu a krásnou ranou prověřil schopnosti a reflexy brankáře Rafaela Cabrala.

Další spolupráce mezi Markem Hamšíkem a Gonzalem Higuaínem úspěch neslavila, což muselo fanoušky Partenopei mrzet ještě víc o pár minut později. Talentovaný obránce Achraf Lazaar vyslal na bránu gólmana Rafaela Cabrala prudkou ránu z velké vzdálenosti a ačkoli se Rafael snažil chytit ji, vypadla mu z náruče a Palermo se dostalo do nečekaného vedení - 1:0.

Po dvaceti minutách hry mohlo Palermo zvýšit svůj náskok a chybělo mu k tomu opravdu málo. Paulo Dybala rozkmital své rychlé nohy a před vápnem ještě posouval balon na lépe postaveného spoluhráče Francesca Bolzoniho. Ten se rozhodl pro ránu, která ale těsně minula tyč! Přesně po půlhodině hry se do zakončení dostal také Jonathan de Guzmán. Holandský záložník střílel z hranice pokutového území, ale jeho střela jen těsně minula pravou tyč. O chvíli později podniklo Palermo rychlý protiútok, který se mu skvěle vyplatil.

Opět se uvedla skvělá dvojice ofenzivních štírků domácích. Paulo Dybala měl míč pod kontrolou, ale nesobecky jej posunul lépe postavenému Francovi Vazquezovi. Ten nic nevymýšlel a vypálil. Jeho rána zamířila přesně k tyči hostující brány a Palermo vedlo o dvě branky!

Gólovým hodům v první půli nemusel být konec, protože pět minut před koncem prvního poločasu se k míči dostal na hranici velkého vápna argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Jeho projektil však zlikvidoval skvělým zákrokem zkušený brankář Stefano Sorrentino! Do druhého poločasu vstoupila lépe Neapol, která nutně potřebovala skórovat. Málem se to povedlo Josému Callejónovi, který ze standardní situace vypálil těsně nad břevno. O minutu později se na hřiště dostal Manolo Gabbiadini, který vystřídal Marka Hamšíka. Slovenská hvězda tak jen z lavičky sledovala trápení vlastního celku, které ještě podtrhl třetí gól.

Další z dlouhých pasů z hloubi pole našel Franca Vazqueze, který v náběhu nepanikařil, ale místo toho nahrál hlavičkou volnějšímu Lucovi Rigonimu. Ten byl na vápně nehlídán a usměrnil balon za Rafaela potřetí! Odpovědět se pokoušel Jonathan de Guzmán, ale jeho ránu z větší vzdálenosti vyrazil brankář Sorrentino. Přesto však Sorrentino neudržel čisté konto. O něj jej připravil právě střídající Manolo Gabbiadini, který osm minut před koncem utkání po centru z přímého volného kopu zůstal na hranici vápna a propálil vše před sebou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele