Serie A - souhrn 20. kola

24.01.2009, 19:55, aktualizováno 25.01.2009, 22:28
Komentáře a souhrny
Juventus doma porazil Fiorentinu, dotáhl se na vedoucí Inter, který mu ale po vítězství nad Sampdorií znovu odskočil. Tři body za jasnou výhru v Boloni má i AC Milán a je třetí. Římské AS v důležitém souboji vyhrálo v Neapoli, naopak Lazio doma utrpělo debakl od Cagliari. V trápení i nadále pokračuje Udinese...

Reggina Calcio - Chievo Verona 0:1

24.01.2009 18:00

Góly: 90+3. Vincenzo Italiano

Sestupem ohrožená Reggina znovu nezvládla závěr utkání a po porážce 1:0 s dalším ohroženým celkem Chievem zůstává na poslední příčce. Hosté si sice bodově polepšili ale stále jim patří sestupová pozice. Utkání rozhodl v 90. minutě Vincenzo Italiano.

Na Reggině šlo hodně vidět, že chce konečně zvítězit a v tomto klíčovém duelu si připsat tři body. První nebezpečnou ránu vyslal na brankáře hostí z přímého kopu Ciccio Cozza. Na druhé straně se dral k zakončení útočník Pellissier, jeho akci musel utnout až samotný brankář Campagnolo. Reggina nevstřelila branku ani po čisté gólové příležitosti Franca Brienzy, ten mohl otevřít skóre utkání po přihrávce Cozzy, jenomže Sorrentino pokus zlikvidoval.

Aktivita domácí pokračovala i nadále. Střely Corradiho a Brienzy zůstaly nevyužity. Hostující Chievo příliš branku domácích neohrožovalo, spíše se bránilo před nájezdy domácích borců. Před koncem prvního poločasu došlo ke klíčové situaci celého utkání. Domácí Carmona poté, co rozhodčí odpískal volný přímý kop ve prospěch hostí, držel míč v náruči a na protest proti odpískání ho vzteky hodil Rigonimu do břicha. Rozhodčí samozřejmě neváhal a Carmonu vyloučil.

Po změně stran se obraz hry poněkud změnil. Reggina sice opět začala aktivněji ale postupem času jí docházely ve vyčerpávající bitvě proti početnějšímu soupeři síly. Velkou šanci domácích na vstřelení úvodní branky ve druhém poločase měl Costa, jenomže mu byl odmáván velice sporný ofsajd. Navzdory oslabení si Reggina dokázala vytvořit sérii po sobě jdoucích rohových kopů, ale ani jeden z nich nedokázala využít. Asi největší příležitost měl Barilla, střídající ofenzivní hráč přešel přes dva obránce Chieva, ovšem poslední překážku, kterou byl brankář Sorrentino nezdolal.

Ke konci utkání začalo dominovat Chievo a v 90. minutě vstřelilo rozhodující gól. Po rohovém kopu se do míče z 25 metrů opřel Vincenzo Italiano a jeho rána skončila za zády brankáře Campagnola. Pro Regginu to byl velice krutý a nezasloužený direkt. Chievo si tedy do Verony odváží tři body za nejtěsnější výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina 1:0

24.01.2009 20:30

Góly: 21. Claudio Marchisio

Juventus je první, alespoň na několik hodin. Stará dáma si ve šlágru kola díky brance Marchisia a také skvělému výkonu brankáře Buffona poradila s Fiorentinou a vyvinula tlak na Inter, jenž musí bodovat. Fialky může prohra mrzet, jelikož jim nebyl uznán regulérní gól z kopačky Alberta Gilardina.

Po devíti minutách se snažil lišácky přehodit brankáře Freye Alessandro Del Piero, ale nakonec jeho pokus skončil nad brankou. Na druhé straně se po pádu v pokutovém území dožadoval penalty mladý Stevan Jovetič, ale rozhodčí Saccani zákrok neshledal jako nedovolený. Po patnácti minutách si několika kličkami vytvořil slibnou pozici Amauri, ale nakonec nezakončil tak jak by si představoval.

O pár minut později utekl po levém křídle Jovetič, ale nakonec byla jeho akce zastavena zdviženým praporkem postranního sudího. Šancí bylo k vidění celkem dost, ale ani jedna neskončila brankou. To změnil ve 21. minutě nádhernou přihrávkou Alessandro Del Piero. Ten totiž svým skvělým pasem vyslal do vápna Marchisia, jenž se v zakončení nemýlil a poslal Starou dámu do vedení.

Vzápětí mohl na 2:0 zvýšit Pavel Nedvěd, když utekl po levé straně, ale z velkého úhlu branku těsně minul. Fialky odpověděly šancí Gilardina, kterého ale zneškodnil navrátilec Gigi Buffon. Deset minut po první brance zápasu viděli diváci na Stadio Olimpico další. Vše začalo hlavičkou Santany, která skončila na břevně. Míč byl však ihned vrácen do vápna k Gilardinovi, jenž prostřelil brankáře Buffona. Gól však nebyl uznán kvůli údajnému ofsajdovému postavení. Jak ale ukázal opakovaný záběr, rozhodčí se mýlil a neuznal Fiorentině regulérní branku.

Minutu před přestávkou předvedl vynikající zákroky Sebastian Frey a udržel Fialky ve hře. Kroldrupova zaváhání totiž využil Marchionni, jenž se ocitl před brankářem Freyem, který však vytáhl dva skvělé zákroky a šanci zlikvidoval. Vzápětí mohla ještě Fiorentina srovnat, ale na zadní tyči se po centru nedohodli Gamberini s Kroldrupem a nakonec míč hlavičkovali vedle.

V úvodu druhého poločasu to byl opět florentský brankář, který byl nejvíce vidět. Del Piero s Marchionnim připravili dobrou prozici pro českého obránce Grygeru, jenž však ztroskotal právě na Freyovi. Dvacet minut před koncem měl obrovskou šanci Alberto Gilardino, jenomže v cestě mu stál Buffon, který předvedl vynikající zákrok a Gilardinovu nebezpečnou střelu vyrazil.

Na závěrečnou čtvrthodinku se na hřiště místo Del Piera, jenž vystřídání nesl velice těžce, dostal mladý Giovinco a byl to právě on, kdo měl v 84. minutě velkou šanci. Giovinco se pár metrů za polovinou zmocnil míče a namířil si to přímo na branku, kde však nakonec ztroskotal na skvělém Freyovi. V posledních vteřinách nastaveného času ještě prověřil Buffona Jovetič, ale domácí gólman předvedl další výborný zákrok a udržel tři body v Turíně, protože hlavní sudí vzápětí odpískal konec.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Cagliari Calcio 1:4

25.01.2009 15:00

Góly: 3. Tommaso Rocchi - 5. Jeda, 9. Jeda, 21. Robert Acquafresca (pen.), 41. Alessandro Matri

Římské Lazio absolutně nezvládlo domácí utkání s Cagliari, když neproměnilo dva pokutové kopy a prohrálo 1:4. Cagliari tak pokračuje ve spanilé jízdě a po Interu Milán a Udinese obralo o body dalšího kandidáta na evropské poháry. Čtvrthodiny před koncem utkání byl vyloučen domácí Fabio Firmani.

Diváci na Olympijském stadionu v Římě byli svědky rychlých gólů, už ve 3. minutě přihrál hostující Lopéz míč Maurimu, a ten okamžitě posunul na Rocchiho, hvězda Lazia poslala domácí celek do vedení - 1:0. V tu ránu každý očekával další nájezdy domácích Biancocelesti, jenomže se tak nestalo. Domácí fanoušci nestačili doslavit úvodní gól, když se najednou trefil Jeda. Přihrávku Lazzariho nezachytil Rozehnal a Jeda už měl lehkou úlohu - 1:1. Za další čtyři minuty bylo ještě hůře, alespoň pro domácí Lazio. Střelec Jeda využil přesného pasu od Matriho a hlavou poslal Cagliari překvapivě do vedení - 1:2. Lazio se s tímto výsledkem nechtělo smířit a o vyrovnání se pokoušel Mauro Zarate, z přímého kopu však trefil pouze boční síť. Ve 21. minutě přišla další branka, kterou vstřelilo Cagliari. Brankář Carrizo zastavil nedovoleně průnik Jedy a rozhodčí nařídil pokutový kop. K nařízené penaltě se postavil mladíček Robert Acquafresca a zvýšil už na 3:1 pro hosty. Naprosto rozložený tým trenéra Delia Rossiho inkasoval do poločasu ještě jednou. Ve 41. minutě překonal hlavou Carriza Matri a stanovil překvapivě vysoké, poločasové skóre 4:1.

Ještě předtím mohlo Lazio s výsledkem něco udělat, jenomže to by musel proměnit nařízenou penaltu Rocchi. Rozhodčí nařídil pokutový kop za faul brankáře Marchettiho na Stefana Mauriho. Po změně stran se naskytla další příležitost na snížení, Matheu přidržel Rocchiho za ruku a rozhodčí nařídil už druhou penaltu ve prospěch domácích. K té se tentokrát postavil Mauro Zarate, ale ani on Římany nespasil, vychytal ho skvělý Marchetti. Zarate mohl neproměněnou penaltu odčinit, ale po přihrávce Panděva mířil vedle. Frustrované Lazio už se na nic nezmohlo a nečekaně prohrálo vysoko 1:4.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 0:3

25.01.2009 15:00

Góly: 18. Philippe Mexès, 32. Juan, 50. Mirko Vučinić

Římané nekompromisně dobyli San Paolo! Návrat Francesca Tottiho se sice nekonal, ale přesto Neapol bez Marka Hamšíka kapitulovala. AS Řím se tak usídlil na šestém místě a na čtvrté místo ztrácí pouhé tři body.

Matteo Gianello se měl plné ruce práce již od úvodních minut. Jako první mu pořádně vyprášil rukavice svou ránou Matteo Brighi. V brzké osmnácté minutě však již domácí brankář lovil míč ze sítě. Philippe Mexes si naběhl na zadní tyč na přímý kop Davida Pizzara a hlavou nedal Gianellovi šanci. Nicméně, situace byla na hraně ofsajdu, sudí však praporek nezvedl. Neapol obdržela na svém stánku první gól od listopadu loňského roku!

Na druhé straně začal hrozit Ezequiel Lavezzi. Svůj nádherný přímý kop mířil do horního rohu vzdálené tyče, avšak uzdravený Alexander Doni mu zhatil radost excelentním zákrokem. Po půlhodině hry zasadili Giallorossi domácím další ránu. Opět se činil stoper hostí. Tentokráte vystoupal nevýše Brazilec Juan a hlavou uklidil do sítě rohový kop. Julio Baptista mohl ještě přidat třetí branku, ale svůj samostatný nájezd poslal vedle branky.

Ve druhé půli udělali oba trenéři změnu. Domácím však zofenzivnění hry nebylo nic platné. Po pěti minutách hry navýšil Řím na rozdíl třídy. Fabiano Santacroce vyrobil obrovskou hrubku, když přihrál rovnou Albertu Aquilanimu. Italský středopolař následně našel Mirka Vučinič, jenž se svou dobře mířenou střelou nemýlil. Domácí se snažili o zkorigování výsledku, ale v cestě stál výtečný Doni.

Vychytal úchvatnou střelu Zalayety, který stál zády k brance a namířil střelu přes rameno do pravého horního rohu. Po hodině hry mohl Taddei navýšit na rozdíl čtyř branek, ale tentokráte úspěšně zakročil Matteo Gianello. Ke konci si ještě málem dal Santacroce vlastní gól a Julio Baptista spálil slibnou šanci. AS Řím si však odvezl tři body a pokračuje ve svém stoupání tabulkou.

Více informací k zápasu

AC Siena - Atalanta Bergamo 1:0

25.01.2009 15:00

Góly: 44. Mario Frick

Nečekaný výsledek přinesl souboj Sieny s Atalantou Bergamo. Hosté, coby nejčerstvější přemožitelé Interu Milán, podlehli Sieně 0:1. Domácím zařídil tři body na konci prvního poločasu Lichtenštejnec Mario Frick.

Hosté začali silným náporem. Střela Cristiana Doniho byla vyražena připraveným ex-Římanem Curcim, následně přestřelil Adriano Ferreira Pinto a nakonec netrefil branku ani Gianpaolo Bellini. Tlak se však postupně otáčel ve prospěch Sieny. Obránce hostí Bellini nejprve skvěle přerušil pas na Maria Fricka.

Poté se však dostal do nájezdu kapitán domácích, Simone Vergassola. Ferdinando Coppola jej však skvěle vychytal. Siena vstřelila jedinou branku zápasu ke konci prvního poločasu. Simone Vergassola přelstil ofsajdovou past a lobem přehodil brankáře. Míč do prázdné branky doklepl skluzem útočník Mario Frick.

V druhém poločase se hosté snažili srovnat. Tiberio Guarente napálil svou dělovku do břevna Curciho branky. Atalanta se dožadovala branky při úžasném zásahu Gianluky Curciho. Brankář Sieny nejprve vyběhl, aby zabránil hlavičkovat Pintovi. Ovšem k hlavičce došlo, Curci spěchal zpět do branky a míč zachytil na brankové čáře. Sudí však prosbám hostí nevyhověl a shledal, že míč čáru nepřešel úplně.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AC Milán 1:4

25.01.2009 15:00

Góly: 9. Marco Di Vaio (pen.) - 13. Clarence Seedorf, 17. Kaká (pen.), 43. Kaká, 59. David Beckham

AC Milán zvládl utkání na půdě Boloni, kde vyhrál vysoko 4:1. Rossoneri sice prohrávali zásluhou proměněné penalty Marca Di Vaio, jenomže pak dokázali rychle otočit. Premiérovou trefu v barvách AC zaznamenal David Beckham. Utkání hodně ovlivnila červená karta, kterou obdržel domácí Gaby Mudingayi.

Zápas nezačal pro hostující Milán vůbec dobře, už v 8. minutě utkání se po kontaktu se stoperskou dvojící Maldini - Senderos skácel k zemi Christian Amoroso a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. Zahrávání penalt má v týmu na starost Marco Di Vaio a i tentokrát byl úspěšný - 1:0. Milánští rázem přidali a hned za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Střelu Kaká brankář Antonioli pouze vyrazil a s dorážkou neměl problémy Clarence Seedorf - 1:1. Za další čtyři minuty dokonal Milán famózní obrat, Gianluca Zambrotta byl v pokutovém území přidržen a rozhodčí odpískal penaltu i na druhé straně. K míči se postavil Brazilec Kaká a bez problému poslal Milán do vedení. Ve 25. minutě na sebe opět upozornil nejlepší střelec domácích Marco Di Vaio, ten překvapil obranu hostí a střelou nechal vyniknout Abbiatiho. Ve 40. minutě přišel klíčový okamžik celého zápasu, Gaby Mudingayi fauloval ve středu pole Pata a jelikož už měl jednu žlutou kartu, tak byl vyloučen. Vyloučením Mudingayie začala milánská přesilovka a její využití netrvalo dlouho, ve 43. minutě se podruhé v zápase prosadil Kaká, ten po spolupráci s krajanem Patem přesnou levačkou zvýšil na 3:1.

Bologna měla ve druhém poločase velmi těžký úkol, pouze o deseti mužích v poli odolávat nájezdům hvězdného AC Milán. To se dařilo pouze do 60. minuty, kdy zaznamenal svojí premiérovou trefu David Beckham, anglický záložník dokončil spolupráci s Patem a Seedorfem, když přesnou střelou překonal Antonioliho - 4:1 pro AC Milán. David Beckham byl při chuti a o čtyři minuty později zkoušel opět štěstí, tentokrát si však Antonioli s jeho pokusem poradil. Milán už utkání dohrával v klidu a nakonec skóre 4:1 udržel.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Udinese Calcio 3:2

25.01.2009 15:00

Góly: 17. Fábio Simplício, 54. Fábio Simplício, 57. Edinson Cavani - 2. Simone Pepe, 63. Antonio Di Natale

Pět branek, červená karta a vítězství domácího Palerma uvedlo do euforie fanoušky na sicilském stánku Renza Barbery. Utkání přineslo příjemný zvrat pro domácí a velmi dramatický konec, vyšperkovaný vyloučením Federica Balzarettiho.

K překvapení celého Palerma se hosté velmi brzy ujali vedení. Bývalý hráč domácího týmu Simone Pepe se postavil k přímému kopu z dvaceti metrů a nekompromisně zatočil míč do brány. Domácí vyrovnali po čtvrthodině hry. Obrana hostí totálně zaspala při rohovém kopu. Míč přeletěl přes všechny statické hlavy k Simonu Kjaerovi, který vrátil do ohně přímo na hlavu Fabia Simplícia, jenž rozvlnil síť za Handanovičovými zády.

Pro Palermo se jednalo o obrovskou vzpruhu. Edison Cavani si zvedl sebevědomí, když prošel přes dva obránce, ovšem jeho následnou střelu zblokoval Maurizio Isla. Domácí si však zavařili. Moris Carrozzieri fauloval ve vápně Aleksandara Lukoviče, za což nařídil sudí Velotto penaltu. Simone Pepe však pokutový kop napálil do břevna! Hosté mohli takto zmařené šance na začátku druhé půle hořce litovat.

Domácí totiž strhli vedení na svou stranu. Přímý kop našel hlavu Fabia Simplicia. Samir Handanovič míč vyrážel z brankové čáry, sudí však zapískal branku pro domácí. Že prý byl míč celým objemem za čarou. Opakovaný záběr byl nejasný. O čtyři minuty později Rossanero udeřili znovu. Tato branka padá na vrub brankáře Handanoviče. Slovinský gólman podcenil střelu Cavaniho a srazil si ji do branky.

Udinese se nevzdávalo a ještě dokázalo snížit. Antonio Di Natale naskočil do hry a během čtyř minut vyslal na branku nechytatelnou střelu z velkého vápna. V závěru byl ještě vyloučen domácí Federico Balzaretti. Sudí Velotto mu ukázal červenou kartu za přehnané protestování.

Více informací k zápasu

US Lecce - Turín FC 3:3

25.01.2009 15:00

Góly: 12. Gianni Munari, 45. Gianni Munari, 73. José Castillo - 47. Jürgen Säumel, 56. Hernán Paolo Dellafiore, 77. Cesare Natali

Souboj dvou celků bojujících o záchranu dopadl smírně. Domácí Lecce si po šestibrankovém představení rozdělilo body s turínským FC a to i navzdory tomu, že vedlo už 2:0. Ve druhém poločase dokázal Turín dvakrát vyrovnat a odvézt si konečnou remízu 3:3.

Domácí poprvé udeřili ve 12.minutě zásluhou povedené dělovky z kopačky Gianniho Munariho. Krásný gól do šibenice znamenal vedení Lecce 1:0. Další šanci na skórování měl Fabiano, ale v době kdy mohl zakončit se utopil v kličkách. Hostující Turín si v první fázi utkání nevytvořil žádnou větší příležitost, tu největší měl až Rolando Bianchi, jenomže jeho hlavičku zlikvidoval brankář domácích Benussi. Munari, který se až do dneška nikdy v Serii A střelecky neprosadil, vstřelil druhý gól v utkání, když se až k němu dostal odražený míč.

Turínští se dostali zpět do zápasu krátce po změně stran. Jurgen Saumel našel přesně přihrávkou volného Bianchiho, ten Benussiho nepřekonal, až právě rakouský fotbalista Jurgen Saumel dostal míč za záda domácího brankáře -2:1. Pro Saumela to byl teprve druhý gól v Serii A. Lecce přišlo definitivně o dvoubrankové vedení v 56. minutě, Paolo Hernan Dellafiore byl poslední, kdo dostal míč po sérii nepřesných zakončení do branky Lecce - 2:2. Nicméně Lecce se dokázalo ještě jednou dostat do vedení, v 73. minutě zaznamenal třetí branku domácích Castillo - 3:2. Jenomže vedení domácí znovu neudrželi, za čtyři minuty vyrovnal hlavou obránce Cesare Natali. V hektickém závěru mohlo Lecce rozhodnout o svém vítězství, Castillo však nevyužil chybičky Nataliho, a tak utkání skončilo zaslouženou remízou 3:3.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Calcio Catania 1:1

25.01.2009 15:00

Góly: 74. Diego Milito - 68. Jorge Martínez

Milito je zpět! I tak by se dal charakterizovat dnešní duel mezi Janovem a Catanií, v němž ostrostřelec Milito vyrovnával na 1:1 a zachránil Grifům, kteří dohrávali zápas o desíti, alespoň bod.

Janov chtěl i po dnešním duelu zůstat na skvělé čtvrté pozici, na níž se vyhoupl v minulém kole. Aby se nemuseli v Janově ohlížet na ostatní výsledky, museli vyhrát. Nakonec jim ale i remíza postačila, protože nejbližší soupeři rovněž ztratili.

Stadio Luigi Ferraris málem zaskočila již po jedenácti minutách Catania. Mascarův trestný kop však pouze do tyče hlavičkoval Ciro Capuano. Branková konstrukce byla nastřelena i na druhé straně, rovněž hlavičkou jí nastřelil Thiago Motta. Do první šance se po svém návratu dostal také Diego Milito, jenž obešel Cristiana Terlizziho. Nakonec ale trefil pouze boční síť. Smůlu měli Rossoblu i krátce před přestávkou, když opět zadunělo břevno. Další hlavičku do něj nastřelil Boccheti.

Čtvrthodiny po přestávce přišel důležitý mezník duelu. Druhou žlutou kartu totiž inkasoval domácí Matteo Ferrari a Janov dohrával o desíti. O sedm minut později zahrozil Jorge Martinez, tehdy však ještě branku netrefil. V 73. minutě se však už Martinez nemýlil a poslal Catanii do vedení. Domácím se ale podařilo za šest minut i v oslabení vyrovnat. Hrdinou se stal navrátilec Milito, který využil závaru před brankou a doklepl míč do branky. V závěru měl Milito ještě jednu příležitost, ale nevyužil jí a body se tedy dělily.

Více informací k zápasu

Inter Milán - UC Sampdoria 1:0

25.01.2009 20:30

Góly: 45+2. Adriano

Nuda, žlutá karta, nuda, zranění, nuda... Hodně podobný průběh mělo dnešní utkání na San Siru, kde se střetl Inter Milán se Sampdorií. Oba celky předvedly hodně průměrný výkon a více než o vstřelené branky soutěžily o to, kdo dostane více žlutých karet nebo bude mít více zraněných. Nakonec domácím vystřelil výhru v nastaveném čase prvního poločasu Adriano.

Inter se musel obejít bez svého dvorního střelce Zlatana Ibrahimoviče, jenž pykal za karty. V útoku Nerazzurri se tak objevil Brazilec Adriano a vedle něj trochu překvapivě obvyklý křídelník Mancini. Také Sampdoria nastoupila bez svého elitního útočníka Cassana, takže na hrotu nastoupil osamocený Pazzini.

První zajímavou situací v utkání se stala žlutá karta, kterou po faulu v 10. minutě uviděl domácí Chivu. Jakoby první brzké žluté napomenutí předznamenalo tvrdé utkání. O šest minut později totiž musel hlavní sudí vytahovat žlutý kartónek za zákrok Stankevičiuse na Santona. Dluhé minuty se skutečně nic nedělo, na San Siru se hrál hodně nudný fotbal. Až ve 35. minutě dostal Inter šanci v podobě trestného kopu, k němuž se postavil Stankovič. Nakonec ho ale nechal zahrávat Adriana, jenž dělovkou netrefil branku. Za zmínku snad ještě stojí žluté karty Sammarca a Pazziniho, které sudí udělil krátce před zmiňovaným trestným kopem.

Další vzrušení přišlo pět minut před přestávkou. Bohužel se však nejednalo o ryze fotbalovou záležitost. Kouč Interu José Mourinho totiž málem vběhl na hřiště, když se vztekal na rozhodčího a pronesl na jeho adresu pravděpodobně i několik nepěkných slov. Vše začala srážka Stankoviče s Franceschinim. Mourinho byl následně vykázán na tribunu. Nakonec však v nastaveném čase udeřil jako blesk z čistého nebe Adriano, jemuž byl z kopačky Maicona naservírován parádní centr, který domácí útočník přetavil ve vedoucí branku.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky naskočil Inter s pozměněnou stoperskou dvojicí. Zranil se totiž Walter Samuel a musel ho nahradit Ivan Cordoba. Po šesti minutách prověřil brankáře Castellazziho Dejan Stankovič, jeho střela neměla potřebný směr. V 60. minutě byla také Sampdoria donucena ke střídání. Zraněného Raggiho nahradil Reto Ziegler. Vzápětí se míče opět ujal Stankovič a parádní ranou vystrašil gólmana, míč však nakonec zamířil těsně nad břevno. Za dalších pět minut šel Inter ve čtyřech na dva obránce, ale celou akci nakonec zakončil akrobatickým zákrokem gólman Castellazzi, jenž likvidoval střelu Muntariho.

Deset minut před koncem založil povedenou akci čerstvý Figo. Portugalský veterán poslal míč na Muntariho, jenž přiklepl Stankovičovi, ale jeho pokus byl zablokován. Poté přišlo další vynucené střídání, se zraněním nyní pro změnu odkulhal Christian Chivu. Na hřiště vyběhl Maxwell. Poté se diváci na San Siru znovu vesměs nudili. Nakonec až v šesté minutě nastavení řádně prověřil brankáře Cesara Dessana a domácí gólman musel vyrážet na roh. Z něj už ale Blucerchiati nic nevytěžili a odváží si ze San Sira prohru 0:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán20144234:1546
2.Juventus FC20134333:1443
3.AC Milán20124435:2140
4.Janov CFC20106430:1836
5.SSC Neapol20103727:2133
6.AS Řím20103729:2533
7.ACF Fiorentina20102826:1832
8.Città di Palermo20102829:2532
9.SS Lazio2094731:2931
10.Cagliari Calcio2084826:2328
11.Atalanta BC2083926:2427
12.Calcio Catania2075820:2426
13.AC Siena2074915:1925
14.Udinese Calcio2065928:3223
15.UC Sampdoria20551016:2420
16.Bologna FC2047923:3319
17.US Lecce2039819:3018
18.Turín FC20441221:3616
19.Chievo Verona20441213:2916
20.Reggina Calcio20341317:3813

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (410)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele