Serie A - preview 20. kola

24.01.2009, 10:08, aktualizováno 25.01.2009, 09:19
Previews
Juventus včera o skóre předstihl dosud vedoucí Inter, obhájce titulu potřebuje reagovat výhrou nad Sampdorií. Na titul myslí i AC Milán, který se představí v Boloňi. Zajímavý souboj svedou Neapol a AS Řím, Palermo se pokusí přiživit na krizi Udinese. Lazio hostí Cagliari a Janov Catanii.
Reggina Calcio - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Souboj dvou posledních týmů Serie A bude dost možná klíčový pro zbývající část sezóny. Vítěz by se mohl odrazit k bojům o záchranu, naopak poražený už by se z bídy vyhrabat nemusel. A protože remíza neřeší prakticky nic, mohlo by jít o duel celkem atraktivní.

Obě mužstva v dosavadních devatenácti kolech nasbírala třináct bodů. Lepší brankový poměr hovoří pro Chievo, které je devatenácté a jde do zápasu z pozice lépe postaveného týmu.

Ani jeden z trenérů nechce svoje svěřence zbytečně stresovat a tak se oba vzácně shodují na tom, že tento zápas ještě není poslední šancí, jak odstartovat jízdu za záchranou v Serii A.

Jak už bylo řečeno, z lepší pozice jde do zápasu Chievo a to nejen proto, že je v tabulce o skóre lepší. V minulém kole dokázali Létající Oslíci porazit silnou Neapol a navázali tak na remízu v Bologni. "Letos se nám daří. Odstartovali jsme dobře a musíme pokračovat. Minulý zápas byl z taktického hlediska z naší strany naprosto perfektní," řekl kouč Chieva Domenico Di Carlo.

Pro zranění nenastoupí ve žlutém dresu Marco Malago a Antonio Lagnella. Karty na trávník nepustí obránce Morena. Naopak jedna posila přibyla to útoku. Na půlroční hostování přišel Stephen Makinwa z Lazia.

To Reggina prohrála v posledním kole se Sienou a po vítězství svého sobotního soupeře se propadla na poslední místo tabulky. Trenér Beppe Pillon ovšem neztrácí hlavu. "Chybělo nám jen trochu štěstí," řekl. Totéž potvrdil i bývalý obránce Slavie Matej Krajčík, který v Sieně prožil svůj debut v italské lize. "Šance si vytvoříme, jen už je v příštím zápase musíme začít proměňovat," říkal po posledním duelu.

Po karetním trestu by se do sestavy Regginy měl vrátit Luca Tognozzi, naopak suspendován je obránce Santos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.75
více informací
Juventus FC - ACF Fiorentina  (sobota 20:30)
Sobotní program Serie A nám nabídne největší tahák 20. kola. Druhý Juventus se na Stadio Olimpico střetne se šestou Fiorentinou. V Turíně se očekává skvělá podívaná, protože obě mužstva budou chtít jít za vítězstvím.

Jak Stará dáma, tak Fialky k tomu mají své důvody. V poslední době se příliš nedaří vedoucímu Interu, čehož využívá právě Juventus, který jeho náskok ztenčil již jen na tři body. V posledním kole však pouze remizoval s Laziem a nyní bude chtít ztrátu odčinit. Jenže ani Fiorentina nepřijíždí do Turína s malými ambicemi. V první dvou zápasech v novém roce totiž Fialky totálně vyhořely a klesly až na šestou pozici. Další porážku si již nemohou dovolit, protože by je to opět mohlo stát pád o několik dalších míst. Naopak výhra může znamenat vzestup.

Kouč Juventusu Claudio Ranieri před zápasem volá po maximální koncentraci svých svěřenců. Stará dáma má před nadcházejícím utkáním ještě o motivaci více, protože bude chtít Viole vrátit loňskou porážku 3:2.

"Naší povinností je soustředit se na další zápas a nezaobírat se postavením v tabulce," stojí v Ranieriho prohlášení na oficiálních stránkách klubu. "Fiorentina má dobrý tým. Nemyslím si, že by byla v krizi." Ranieri je pak přesvědčen, že jeho tým může uspět v boji s Interem Milán. "Měli jsme dobrou první polovinu sezony a já očekávám, že se ve druhé ještě zlepšíme. Musíme stále růst. Liga je stále otevřená, jsme teprve v její polovině. Chceme však až do konce bojovat o mistrovský titul."

Ranieriho výběr stále trápí velké množství absencí. Kvůli trestu nenastoupí Mohamed Sissoko a Cristian Molinaro, jejichž pozice zaujmou Paolo de Ceglie s Claudiem Marchisiem. Místo Lorenza Ariauda se v obraně objeví také český legionář Zdeněk Grygera. Do branky se po dlouhé pauze vrací Gianluigi Buffon. Suspendované hráče na listině absentujících doplní zranění Jonathan Zebina, Dario Kněževič, Hasan Salihamidžič, David Trezeguet, Mauro Camoranesi a také Vincenzo Iaquinta.

Fiorentina zatím v novém roce utrpěla dvě porážky. První šok přišel v duelu s nováčkem z Lecce, podruhé padla Viola na půdě AC Milán. Proto si Fialky jedou do Turína pro tři body, alespoň to hlásá záložník Felipe Melo. "Proti Lecce jsme nehráli dobře, ale prohra s Milánem bolí, protože nás srazilo několik kontroverzních výroků rozhodčích," postěžoval si Melo. "V tomto utkání jsme hráli dobře, bylo tu několik chyb a výsledek není správný.

"Proti Juventusu to bude ještě těžší než s AC Milán. Jsem si ale jistý, že pokud předvedeme stejný výkon jako minulý týden, můžeme vyhrát."
Na adresu blížícího se zápasu se vyjádřil také obránce Violy Juan Vargas. "Na zápas s Juventusem jsme připraveni. Proti Milánu jsme zaplatili za chybu, ačkoliv jsme si nejspíše nezasloužili prohrát. Proto chceme o víkendu předvést co nejlepší výkon. Rok 2008 jsme ukončili ve velkém stylu, ale nový rok pro nás tak dobře nezačal. Zůstáváme však klidní, i když výsledky nejsou nejlepší."

Hosté ke šlágru kola přijíždějí bez svého útočného esa Adriana Mutua. Nenastoupí ani suspendovaný Ginaluca Comotto.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Mellberg, Legrottaglie, De Ceglie - Marchionni, Marchisio, Zanetti, Nedvěd - Amauri, Del Piero
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Zauri, Kroldrup, Gamberini, Vargas - Kuzmanovic, Felipe Melo, Montolivo - Santana, Gilardino, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SS Lazio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
O pohárové příčky bojující Lazio Řím přivítá Cagliari. Biancocelesti si naposledy rozdělili body s Juventusem a v utkání proti aktuálně jedenáctému celku tabulky si nepřipouští jakoukoliv bodovou ztrátu. Cagliari však dokáže překvapit a proti Laziu bude chtít bodovat.

Římanům se povedl start do druhé části sezony, svěřenci trenéra Delia Rossiho porazili Regginu a s Juventusem Turín uhráli remízu 1:1. Nicméně aktuální sedmá pozice neodpovídá tomu, co by si prezident klubu Claudio Lotito a zbytek vedení představovali. Biancocelesti chtějí předvádět výkony, kterými upoutali celou Itálii, potažmo celý svět, na začátku sezony. "Uvidíme co se stane, každopádně musíme pokračovat ve stejném tempu. Jsme mladý tým a chceme se zlepšovat. Soutěž se bude rozhodovat v březnu, kdy tým s největším počtem bodů bude udávat tempo," prohlásil trenér Rossi.

Cagliari předvádí v tomto roce senzační výkony, tým ze Sardinie dokázal na San Siru obrat o body obhájce trofeje Inter Milán (1:1) a v domácím prostředí uštědřit lekci dalšímu týmu s pohárovými ambicemi Udinese (2:0). Pro Cagliari jsou to nadstandardní výkony, jelikož většina kritiků a odborníků pasovala tento tým jako celek, který bude bojovat o záchranu.

Jenomže světe div se, Cagliari je jedenácté a na pohárové příčky ztrácí sedm bodů, což je vzhledem ke zbývajícímu počtu zápasů malá ztráta. "Věřím, že dobré výsledky z vás mohou, jakmile nebudete opatrní, udělat arogantní tým. Tomu se my musíme vyvarovat," upozorňoval trenér hostujícího celku Massimiliano Allegro.

V letošní sezoně se už oba celky potkaly, bylo to v prvním kole na půdě Cagliari. Lazio Řím tam vyhrálo drtivým způsobem 4:1, dvě branky vstřelil Mauro Zarate, další přidali Goran Panděv a Pasquale Foggia. Jediný zásah Rossoblu zaznamenal Joaquín Larrivey.

Lazio se musí v bitvě s Cagliari obejít bez zraněných Radua a Meghniho. Nezahraje si také vykartovaný Ousmane Dabo. Ani hosté nejsou kompletní, zdravotní stav nedovoluje startovat Agostinimu a Cossuovi pro změnu karetní trest.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Lichsteiner, Diakite, Rozehnal, Kolarov - Brocchi, Ledesma, Mauri - Pandev, Rocchi, Zarate
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Polez, Bianco, Astori - Biondini, Conti, Lazzari - Jeda - Acquafresca, Matri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (neděle 15:00)
Jedno z několika atraktivních utkání, které nám nabízí dvacáté kolo Serie A, bude k vidění v Neapoli. Na stadionu San Paolo se utká domácí SSC Neapol s AS Řím. Giallorossi budou chtít pokračovat ve stíhací jízdě. Na pohárové příčky ztrácejí již jen dva body.

Římané v týdnu utrpěli porážku od milánského Interu a letos tak neobhájí vítězství v Coppa Italia. Římané měli o to těžší situaci, že se utkání odehrávalo v Miláně. Bili se statečně, ale obrana Giallorossi neměla ve středu světlou chvilku. Dezorientace několika členů zadní římské řady zapříčinila první branku Adriana. Taddei sice krásnou ránou srovnal, ale hned minutu nato přišla optická vložka pomezního sudího. Asistent pana Orsata neviděl jednoznačný ofsajd Samuela, a tak dal zelenou druhé brance Interu.

"Inter nepotřebuje tento druh pomoci k vyhrávání zápasů," řekla presidentka AS, Rosella Sensi. "Nezasloužili jsme si vypadnout z Coppa Italia. Pro hráče je těžké přijmout porážku v top souboji, pokud vědí, že konečný výsledek není produktem jejich výkonu." Giallorossi bude však mít do utkání v Neapoli o motivaci postaráno. Do sestavy se vrací Francesco Totti. Při absenci kapitána potkala skvělá forma Brazilce Julia Baptisty, který zřejmě posadí na lavičku Mirka Vučiniče. Hostům bude chybět pouze suspendovaný Cicinho.

Neapol má prozatím velmi slušnou formu. Svěřenci Edyho Reji však v minulém kole nečekaně vyhořeli ve Veroně. Porážku SSC 1:2 opravdu nikdo nečekal, ale Azzurri mají na svých cestách velmi nevyrovnanou výkonnost. Neapol vyhrála mimo stadion San Paolo jen dvakrát. Nyní bude domácím chybět tahoun záložní řady Marek Hamšík. Slovenský reprezentant porážku neunesl a dostal červenou kartu, za kterou si vysloužil stopku na dva zápasy.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gianello - Santacroce, Cannavaro, Contini - Maggio, Blasi, Gargano, Pazienza, Mannini - Zalayeta, Lavezzi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Panucci, Mexes, Juan, Riise - Taddei, De Rossi, Perrotta - Pizarro, Totti - Baptista
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Čtrnáctá Siena přivítá na Stadio Artemio Franchi Atalantu Bergamasca Calcio. Oba celky šly v minulý víkend do sebe a připsaly si tři body. Zvláště Atalanta zaznamenala úžasné vítězství. Doma smetla Inter Milán 3:1!

Vítězství Atalanty nad Interem bylo opravdu šokující. Italský mistr prohrával již po 33 minutách 3:0 a vše vypadalo na ještě větší debakl. Gólstroj Bergama zařídilo útočné duo Cristiano Doni - Sergio Floccari. První zásah si připsal Floccari, Doni jej následně doplnil dvěma brankami. Nyní však Atalantu čeká o něco slabší soupeř a v Bergamu se bojí, aby tým Sienu nepodcenil.

Trenér Sieny, Marco Giampaolo, navíc prohlásil, že se díky vítězství nad Interem Atalanty obává. Nicméně Bianconeri jsou také naladěni vítěznou cestou. V minulém kole přehráli Regginu 1:0. "Utkání tento víkend proti Atalantě bude mnohem těžší než proti Reggině. Utkáme se se soupeřem, který mnohem více kouše a více si jde za vítězstvím, úměrně jeho kvalitě," prohlásil Marco Giampaolo.

Marco Giampaolo udělá oproti utkání s Regginou jen jednu změnu. Brankářská jednička Gianluca Curci se navrací mezi tři tyče po odpykání disciplinárního trestu. Zranění sužují Lucu Rossettiniho a Douglase Packera. Trenér hostí, Luigi Del Neri, má k dispozici celý kádr.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Zuniga, Portanova, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Galloppa - Kharja - Ghezzal, Maccarone
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, Guarente, Padoin, Valdes - Doni, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - AC Milán  (neděle 15:00)
Další body do boje o záchranu si bude chtít připsat Bologna, jenomže to nebude mít vůbec jednoduché, na domácím stadionu Renata Dall'Ara hostí favorizovaný AC Milán. Rossoneri si do Bologni jedou pro tři body a budou doufat v zaváhání svých konkurentů v boji o Scudetto.

Bologna v minulém kole překvapila celý Apeninský poloostrov, když dokázala vyhrát na horké půdě Catanie, odkud se vozí body velmi těžce. Bologna se díky tomuto vítězství vyšvihla na šestnáctou pozici a před sestupujícími příčkami má náskok tří bodů. Svěřenci trenéra Mihajloviče navíc drží už devítizápasovou šňůru bez porážky. Bologna naposledy podlehla Cagliari na začátku listopadu loňského roku. "Nemyslím si, že Milán půjde po pomstě. Budou chtít vyhrát především proto, aby zůstali v boji o Scudetto," prohlásil na stránkách klubu Castelini.

Důležité vítězství zaznamenal také AC Milán, který porazil nejtěsnějším rozdílem Fiorentinu, čímž snížil náskok vedoucího Interu Milán na šest bodů. Rossoneri zároveň Viole oplatili letošní neúčast v Lize mistrů, do které nepostoupili právě na úkor Fiorentiny. Proti Bologni mají Milánští co odčiňovat, jelikož právě Bologna zapříčinila jejich katastrofální vstup do sezony, když dokázala vyloupit San Siro. "Neprahneme po pomstě, ale tento zápas je jedním z mnoha, které jsou životně důležité pro naše postavení v tabulce," poukazoval na důležitost utkání kapitán a symbol AC Milán Paolo Maldini.

Jak už bylo řečeno, Milán prohrál úvodní duel právě s Bolognou 2:1. Rossoneri nemají na tento celek zrovna dobré vzpomínky, protože prohráli i předchozí duel 1:0 v roce 2005. Nicméně to pokaždé hrál AC Milán na domácím San Siru. Bologna kupodivu dokázala Rossoneri porazit před domácím publikem naposledy 12.1. 2003.

Hned šestici hráčů musí oželit trenér Mihajlovič, jedná se o Paonessa, Cesara, Mutarelliho, Marchiniho a Bernacciho. Kvůli karetnímu trestu nebude hrát ani Osvaldo. Milán je na tom úplně stejně. Zranění jsou Borriello, Nesta, Gattuso, Kaladze a Bonera. V minulém kole navíc obdržel červenou kartu Marek jankulovski, takže ani on nebude k dispozici.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Zenoni, Terzi, Moras, Bombardini - Volpi, Mudingayi, Mingazzini - Valiani, Amoroso - Di Vaio
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zambrotta, Senderos, Maldini, Favalli - Beckham, Pirlo, Ambrosini - Kakà, Seedorf - Pato
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.30 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Trápící se Udinese se představí v pekelné atmosféře palermského stánku Renzo Brabera. US Città di Palermo má mnohonásobně lepší výkonnost než jeho soupeř, a tak bude favorizován. Udinese totiž v lize ztrácí jeden zápas za druhým.

Svěřenci Pasquale Marina kromě prohraných ligových utkání a monumentálnímu propadu navíc v týdnu vypadli z italského poháru. Ve čtvrtfinále Coppa Italia hráli Friuliani proti Sampdorii Janov. Vítěz vzešel až z penaltového rozstřelu, po kterém odcházeli hráči domácího Udinese poraženi s pouze jednou úspěšně kopnutou penaltou.

"Myslím si, že naše současná situace je zapříčiněna velkou smůlou. Pokud dostanete branku už ve čtvrté minutě, jako jsme dostali proti Cagliari, tak se před vámi objeví obrovská překážka, kterou jen těžko překonat. Vše se pak pro nás stává mnohem obtížnějším," prohlásil Pasquale Marino.

Díky mizerné situaci severoitalského celku jsou již v plném proudu spekulace o odchodu trenéra Marina. Padají jména jako Roberto Donadoni či Alberto Zaccheroni, avšak vedení týmu stále tvrdí, že Pasquale Marino u kormidla Udinese setrvá minimálně do konce sezóny. Pro Friuliani je nyní ideální doba pro naladění se na vítěznou vlnu, neboť je čekají souboje s velikány jako Juventus či Neapol.

Palermo je na tom mnohem lépe. Sicilané si v posledním kole připsali své druhé letošní vítězství na svých cestách. V Janově porazili Sampdorii 2:0. Nyní chybí Palermu pouze tři body na příčky zajišťující účast v Poháru UEFA. "Jsme rádi. Můj celek hrál výtečně a výhru jsme si zasloužili," řekl Davide Ballardini.

Domácím se vrací do základní sestavy nejlepší střelec Fabrizio Miccoli. Svůj debut v růžovém dresu si může odbýt obránce Mirko Savini, který do Palerma přestoupil tento týden z Neapoli. Hostům bude chybět pouze suspendovaný Andrea Coda.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Nocerino, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Isla, Zapata, Domizzi, Lukovic - Inler, D'Agostino, Obodo - Pepe, Quagliarella, Sanchez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.90 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Lecce - Turín FC  (neděle 15:00)
Boj o záchranu bude k vidění na stadionu Via del Mare, kde je domácím týmem sedmnácté Lecce. To přivítá další sestupem ohrožený celek FC Turín. Oba celky mají co napravovat, protože v minulém kole prohrály.

Lecce podlehlo právě před domácím publikem týmu z Janova 2:0 a ještě více se přiblížilo sestupu. Trenéru Mariu Berettovi navíc přidělává vrásky na čele špatná útočná produktivita, vždyť Lecce je druhým nejhorším celkem ligy co se týče počtu vstřelených branek. "Všichni víme, že tento zápas je pro nás velmi důležitý a případná výhra by nám zvýšila odstup od Turína na pět bodů. Musíme zapomenout na Janov a soustředit se na tento duel," prohlásil na stránkách klubu obránce domácích Polenghi.

Turínští jsou na tom v postavení ještě hůře, patří jim až předposlední devatenáctá příčka. Trenér Novellino má tedy spoustu práce a hlavně důvod přemýšlet, protože už by bylo na čase začít sbírat body. Kádr Turína přitom není špatný, je v něm několik zajímavých jmen jako Amoruso, Stellone, Bianchi, Diana nebo Natali, jenomže výsledky jsou katastrofální. Proti Lecce to bude velice klíčové utkání, pokud ho Turín zvládne získá potřebné sebevědomí do dalších bojů.

Domácímu Lecce budou scházet pouze Vives a Basta. To trenér Novellino má mnohem více starostí. Zranění jsou Rubin, Zanetti, Abbruscato, Pratali a Pisano. Ještě dvou-zápasový trest si musí odsedět Barone.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Stendardo, Esposito, Giuliatto - Munari, Caserta, Ariatti - Giacomazzi, Castillo, Tiribocchi
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Kolombo, Natali, Dellafiore, Ogbonna - Abate, Dzemaili, Samuel, Vailatti - Bianchi, Rosina
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.80 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Janov CFC - Calcio Catania  (neděle 15:00)
V naprosto odlišném rozpoložení se ocitají nedělní soupeři. Doma neporažený Janov přivítá Catanii, jenž tuto sezónu zatím nepoznala chuť vítězství na cizím hřišti. Využije toho domácí FC k odplatě za prohrané utkání na Sicílii?

Janovští se rozjeli ke skvělému tempu a především díky domácím výsledkům jsou v polovině soutěže v reálném boji o Ligu Mistrů. V pokračování série bez prohry, jenž započala 23. listopadem, nezabránilo ani zranění kanonýra Milita. Argentinský útočník se po třech zápasech vrhne opět do bojů na hřišti.

Jestli Catanii něco opravdu nevychází, je to především hra mimo vlastní stadion. Během devíti zápasů pouze třikrát remízovala a pouze čtyřikrát skórovala. Stejně jako Janov začala svou sérii 23. listopadu. V tento den totiž prohrál na stadionu druhého janovského celku, Sampdorie, a od té chvíle si připsal pouhé jediné vítězství.

Vzájemná bilance naznačuje, že i přes odlišné postavení v tabulce můžeme očekávat vyrovnanou bitvu. Při zápasech v Janově je lehce úspěšnější domácí tým, když má na svém kontě dvě výhry. Catania si odvážela plný počet bodů jednou a jedinkrát dokázala také remízovat. Čtvrtý celek tabulky ovšem straší především vyhlížející cesta ohněm.

Právě tento nedělní zápas se zdá býti na dlouhou dobu tím nejlehčím. V rychlém sledu totiž přijde AC Milán, Palermo, AS Řím, Fiorentina a Neapol. Psychlogická výhoda výhry by tak byla na místě. I Catania by se ráda přihlásila o body, aby ukončila špatnou formu i děsivou bilanci při zápasech venku.

Domácího manažera Gasperiniho určitě těší návrat ztraceného kanonýra, to na druhé straně barikády budeme úsměv hledat marně. Společně s Izcem totiž bude na tribuně sedět i samotný trenér Zenga. Ten podle svých slov rozhodčího v posledním zápase neinsultoval, přesto si trest odpyká a s jistou mírou nadsázky si pochvaluje možnost vidět hru z lepšího pohledu.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Boccheti - Rossi, Motta, Vanden Borre, Criscito - Sculli, Milito - Jankovic
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Silvestre, Terlizzi, Stovini, Capuano - Carboni, Biagianti, Tedesco - Morimoto, Mescara, Paolucci
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - UC Sampdoria  (neděle 20:30)
Inter zažívá hodně nepovedený vstup do nového roku a jeho náskok na čele tabulky se povážlivě ztenčuje. Nedaří se ale ani Sampdorii, která narozdíl od Interu, jenž získal bod, oba zápasy prohrála.

Nerrazzurri tak budou do nedělního duelu vstupovat s jasným cílem - vyhrát. Do týmu se už opřel i prezident Massimo Moratti. Dovedla ho k tomu poslední drtivá porážka v Bergamu, kde již po půl hodině hry prohrával Inter s Atalantou 3:0.

"Nevyčinil jsem jen jednomu hráči, vyčinil jsem úplně každému. Tým hrál špatně, byl to opravdu strašný výkon. Měli jsme špatný den a jediným pozitivním aspektem byl návrat Adriana, na zbytek je lepší zapomenout," nešetřil svůj tým Moratti, který si nyní určitě představoval větší náskok na čele tabulky než jen tříbodový. "Tři body nejsou velký rozdíl. Potřebujeme větší náskok, abychom se cítili bezpečně. Očekávám, že tým na to zareaguje."

Zlepšení ukázal Inter již v týdnu, kdy prošel do semifinále Coppa Italia přes AS Řím. Nerrazzuri zvítězili 2:1. "Byla to dobrá odpověď na porážku v Bergamu," reagoval na vítězství nad Vlky trenér José Mourinho. "Můžete prohrát zápas, ale ne takovým způsobem jako my v Bergamu."

Na Inter možná bude vyvinut ještě větší tlak, protože druhý Juventus v sobotu vyhrál a o skóre se dostal do čela. Je jen na Interu, jak se s tím vyrovná. Nerazzurri se navíc nebudou moci spolehnout na služby švédského ostrostřelce Zlatana Ibrahimoviče, který pyká za žluté karty.

Právě Ibrahimovičovu absenci určitě vítají v Sampdorii. Blucerchiati se totiž vůbec nedaří a potřebují bodovat. Vždyť z posledních sedmi her získali pouhých pět bodů a pokud se nezlepší, mohou mít sestupové starosti. Nyní je od sestupových pozic dělí čtyři body. Trenér Walter Mazzarri moc dobře ví, že se jeho tým musí zlepšit. S body ze San Sira se však příliš počítat nemůže, Sampdoria letos venku vyhrála pouze jednou.

"Pokud chceme odjet s dobrým výsledkem, musíme ukázat to nejlepší. Nedaří se nám a výsledky nepřicházejí. Musíme na sobě stále tvrdě pracovat," prohlásil Mazzarri. Největším problémem Sampdorie je bezpochyby gólová potence, což se jasně ukázalo v posledním prohraném duelu s Palermem.

Sampdoria navíc nebude moci využít útočníka Antonia Cassana, což bude citelné oslabení. O Cassanově startu se mělo rozhodnout těsně před zápasem, ale nakonec mu nemoc nedovolí nastoupit. V útoku se tak vedle Bellucciho objeví posila z Fiorentiny Pazzini, který se uvedl brankou v pohárovém utkání. Mimo hru je také zraněný Hugo Campagnaro a vykartovaný Stefano Lucchini.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Stankovič - Cruz, Adriano
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Raggi, Palombo, Gastaldello - Padalino, Delvecchio, Sammarco, Franceschini, Pieri - Bellucci, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.90 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán19134233:1543
2.Juventus FC19124332:1440
3.AC Milán19114431:2037
4.Janov CFC19105429:1735
5.SSC Neapol19103627:1833
6.ACF Fiorentina19102726:1732
7.SS Lazio1994630:2531
8.AS Řím1993726:2530
9.Città di Palermo1992826:2329
10.Atalanta BC1983826:2327
11.Cagliari Calcio1974822:2225
12.Calcio Catania1974819:2325
13.Udinese Calcio1965826:2923
14.AC Siena1964914:1922
15.UC Sampdoria1955916:2320
16.Bologna FC1947822:2919
17.US Lecce1938816:2717
18.Turín FC19431218:3315
19.Chievo Verona19341212:2913
20.Reggina Calcio19341217:3713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (429)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele