20. kolo
25.01.2009 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

SSC Neapol - AS Řím 0:3

Římané nekompromisně dobyli San Paolo! Návrat Francesca Tottiho se sice nekonal, ale přesto Neapol bez Marka Hamšíka kapitulovala. AS Řím se tak usídlil na šestém místě a na čtvrté místo ztrácí pouhé tři body.

Matteo Gianello se měl plné ruce práce již od úvodních minut. Jako první mu pořádně vyprášil rukavice svou ránou Matteo Brighi. V brzké osmnácté minutě však již domácí brankář lovil míč ze sítě. Philippe Mexes si naběhl na zadní tyč na přímý kop Davida Pizzara a hlavou nedal Gianellovi šanci. Nicméně, situace byla na hraně ofsajdu, sudí však praporek nezvedl. Neapol obdržela na svém stánku první gól od listopadu loňského roku!

Na druhé straně začal hrozit Ezequiel Lavezzi. Svůj nádherný přímý kop mířil do horního rohu vzdálené tyče, avšak uzdravený Alexander Doni mu zhatil radost excelentním zákrokem. Po půlhodině hry zasadili Giallorossi domácím další ránu. Opět se činil stoper hostí. Tentokráte vystoupal nevýše Brazilec Juan a hlavou uklidil do sítě rohový kop. Julio Baptista mohl ještě přidat třetí branku, ale svůj samostatný nájezd poslal vedle branky.

Ve druhé půli udělali oba trenéři změnu. Domácím však zofenzivnění hry nebylo nic platné. Po pěti minutách hry navýšil Řím na rozdíl třídy. Fabiano Santacroce vyrobil obrovskou hrubku, když přihrál rovnou Albertu Aquilanimu. Italský středopolař následně našel Mirka Vučinič, jenž se svou dobře mířenou střelou nemýlil. Domácí se snažili o zkorigování výsledku, ale v cestě stál výtečný Doni.

Vychytal úchvatnou střelu Zalayety, který stál zády k brance a namířil střelu přes rameno do pravého horního rohu. Po hodině hry mohl Taddei navýšit na rozdíl čtyř branek, ale tentokráte úspěšně zakročil Matteo Gianello. Ke konci si ještě málem dal Santacroce vlastní gól a Julio Baptista spálil slibnou šanci. AS Řím si však odvezl tři body a pokračuje ve svém stoupání tabulkou.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude těžký zápas pro AS, ale doufám, že vyhraje tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (38´ Lavezzi - 62´ Baptista, 87´ Totti pen.)

porme kucííí, musíme to zvládnout...forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne AS! V Neapoli vyhrat rozdilem tridy. . .

Reagovat
didosh

To je k pos...taková ostuda doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele