15. kolo
02.12.2012 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Díky Gabbiadiniho brance zůstávají tři body na stadionu Renato Dall' Ara

Remízový výsledek po gólech Diamantiho a Denise rozluštil až Manolo Gabbiadini, jehož branka dvacet minut před koncem získala Bologně cenné tři body.

Bologna se může radovat, protože díky třem bodům z tohoto zápasu se na chvíli dostala pryč ze sestupového pásma a je nyní čtrnáctá. Atalanta je na jedenácté pozici, a to i kvůli dvěma trestným bodům ze začátku sezony.

Domácí svou chuť vyhrát tento duel ukázali již v začátcích hry. Svému soupeři nepovolili ani střelu na bránu a naopak sami diktovali tempo hry. Příkladem jejich aktivity budiž situace ze sedmé minuty, kdy se svému bývalému zaměstnavateli mohl pomstít Gabbiadini. Jeho střelu závaru v pokutovém území ale perfektně vystihl brankář Consigli.

O chvíli později nám kousek ze svého širokého repertoáru předvedl Alessandro Diamanti, který si postavil míč na přímý volný kop. Ten i ze třiceti metrů zamířil opravdu přímo na bránu a umístěnou střelou poslal svůj tým do vedení - 1:0 pro domácí Ráně se do cesty ještě navíc připletl hostující Denis.

Atalanta se ale nevzdala a předvedla vynikající spolupráci. Denis nahrával Moralézovi, který ale nezakončil podle svých představ. To bylo ale důrazné varování, že Atalanta se s prohrou nechce smířit. Aktivní mladík Gabbiadini mohl vstřelit další gól, jeho snahu ale po překonaném Consiglim zastavila tyč! Na druhé straně se málem radovali hosté, za překonaného Agliardiho ale zaskočil na poslední chvíli obránce Sorensen a míč vykopl z brány!

Ani toto varování domácím nestačilo a tak hosté pět minut po změně stran vyrovnali. Po ztrátě míče od kopaček Diamantiho se míče chopil Cigarini, který našel centrem útočníka Denise. Střelec z Bergama si ve složité situaci poradil a z úhlu prostřelil domácího Agliardiho - 1:1.

Poté, co Denis své vystoupání o dvacet minut později nezopakoval, si vedení vzali zpět domácí. Po centru z pravé strany se míč dostal ve vápně až k osamocenému Gabbiadinimu a ten už brankáře Consigliho prostřelil.

Poslední slovo ale měli přeci jen hosté, kteří sahali po bodu. Hrdinou bergamského celku se mohl stát střídající Radovanovič, který se na hranici pokutového území dostal k míči a po zpracování vystřelil. Jeho střela ale skončila mimo branku a tak se naděje hostí rozplynuly.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele