Serie A - preview 9. kola

27.10.2012, 09:43, aktualizováno 28.10.2012, 08:26
Previews
Juventus načne nedělní program v Catanii a jeho cílem bude protáhnout sérii neporazitelnosti a pojistit si vedení v tabulce. Inter cestuje do Boloni, Fiorentina v atraktivním souboji hostí Lazio. AS Řím změří síly s Udinese, Neapol chce po dvou soutěžních porážkách tři body z duelu s Chievem...
Calcio Catania - Juventus FC  (neděle 12:30)
Juventus sice díky podařenému utkání s Neapolí vládne tabulce Serie A, tříbodový náskok se ale může kdykoli snížit. I proto musí Stará dáma svou roli favorita na titul potvrdit také na půdě Catanie.

Los nebyl v posledních dnech ke Catanii moc přívětivý. V minulém kole se jí do cesty postavil milánský Inter, s nímž na jeho hřišti prohrála o dva góly. A v neděli odpoledne zavítá na Stadio Angelo Massimino dokonce lídr tabulky, turínský Juventus. Catania se nachází na sedmé příčce a po loňské sezoně namlsaní diváci by ji rádi znovu viděli v okolí pohárových příček.

K tomu Catanii pomáhá i velmi dobrá série na vlastní půdě. Zde totiž už třikrát vyhrála a jednou remizovala, což je třetí nejlepší domácí statistika v celé Serii A. Do atraktivního duelu s Juventusem nezasáhnou například Giuseppe Bellusci, Blažej Augustyn a záložník Fabio Sciacca.

Juventus v rámci Serie A zvládl minulé utkání s Neapolí a právě od tohoto celku jej na první příčce nyní dělí tři body. Výhru zajistili Staré dámě dva střídající hráči - Martin Caceres a Paul Pogba. Neapoli se branku vstřelit nepodařilo a je druhá. V zápase se mezi třemi tyčemi neobjevila dlouholetá opora Bianconeri Buffon, střídat musel z důvodů zranění také Asamoah. Přes tyto absence se ale Juventusu podařilo vyhrát a odskočit svým pronásledovatelům.

O to větší šok zaznamenali fanoušci Bianconeri v utkání Ligy mistrů proti Nordsjaellandu. Branka Mikkela Beckmanna doslova zmrazila většinu příznivců italského mistra a kdyby Mirko Vučinič deset minut před koncem řádné hrací doby nevstřelil remízovou branku, mohl by mít výsledek pro Juventus katastrofální důsledky. Stará dáma je kvůli tomu až na nepostupové třetí příčce.

Otázkou tedy je, jak se hráči s nepříznivým výsledkem vyrovnají a zda se dokáží na utkání s Catanií plně koncentrovat. Dobrou zprávou je zdravotní stav Gigiho Buffona, Mirka Vučiniče i De Ceglieho. Trenérský tým se také musí zamýšlet nad sestavením záložní řady, protože Paul Pogba si posledními výkony hlasitě říká o místo v základním výběru. Juve neprohrálo již úctyhodných 47 utkání. V posledním vzájemném duelu se zrodila remíza 1:1.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Barrientos, Bergessio, Goméz
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Giovinco
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.50 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Inter Milán  (neděle 15:00)
Inter Milán by se rád přiblížil prvnímu místu, proti ale stojí Bologna. Stramaccioniho svěřencům se o těžkém úvodu do sezony podařilo najít své lepší já a znovu usilují o návrat mezi nejlepší.

Před téměř rokem přebíral Stefano Pioli Bolognu v nezáviděníhodné situaci - týmu tehdy hrozil sestup do druhé ligy. Pioli ale tým pozvedl a Bologně se začalo opět dařit. Jenže rok se sešel s rokem a Bologna opět patří mezi horší celky, nyní je na šestnáctém místě se sedmi body a pasivním skóre. Tým kolem Alessandra Diamantiho ale nemá v plánu se vzdát bez boje.

V minulém kole se Bologně nedařilo, prohrála s Cagliari kvůli jediné brance Radjy Nainggolana. A trenér Pioli stále cítí v ústech hořkou pilulku, kterou pro něj prohra znamenala. "Tuhle porážku jsme si rozhodně nezasloužili," říká zklamaně.

Jedním z mála lidí, kteří se Pioliho práci velmi pochvalují, je znovuzrozený střelec Alberto Gilardino. Bývalý útočník janovských Grifů zažívá skvělé časy, v sedmi utkáních vstřelil již pět branek a dokonce pokukuje po reprezentaci. I přes druhou porážku v řadě se Gilardino neobává smutného konce a zůstává pozitivně naladěn.

"Je sice pravda, že nás týmy jako Juventus nebo Inter ještě teprve čekají, ale také je pravda, že každý zápas začínáme stejným výsledkem, tedy remízou," uvedl Gilardino.

Domácímu celku nepomohou čerstvě zranění Robert Acquafresca a Henry Gimenéz, kteří se přidávají k dlouhodobě zraněným Curcimu, Natalimu a Perézovi.

Interu se začíná opět dařit, důkazem budiž nedávná výhra v evropských pohárech. Vlastník Massimo Moratti plně důvěřuje svému trenérovi, na mladou osobu Stramaccioniho ale nechce klást žádné vysoké břímě: "Nás čeká vlastní soutěž s odlišnými cíli. Ale pokud budeme schopni bojovat o titul, bude to příjemný bonus."

Oba milánské kluby prochází jistou generační obměnou týmu a nutno podotknout, že Inter se s ní vyrovnává patrně lépe. Dva z nových hráčů byli dokonce hlavními strůjci úspěchu nad bělehradským Partizanem. Brankář Samir Handanovič byl v bráně jistotou a připsal si na své konto mnoho potřebných zákroků, důležitou branku vstřelil argentinský útočník Rodrigo Palacio.

Zdravotní stav Wesleyho Sneijdera Holanďanovi stále neumožňuje vrátit se do plného zátěžového rytmu, tudíž jeho místo v tříčlenném útoku pravděpodobně zaujme právě Palacio. Kvůli zraněním se na Stadio Renato Dall'Ara nepodívají ani Dejan Stankovič, Christian Chivu, McDonald Mariga a Gaby Mudingayi.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Garics, Antonsson, Cherubin, Morleo - Taider, Pazienza, Kone - Diamanti - Gabbiadini, Gilardino
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, Samuel, Juan Jesus - Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo - Palacio, Milito, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Parma FC  (neděle 15:00)
Devítibodové celky Turína a Parmy se utkají na Stadio Olimpico. Lépe je postavený domácí Turín, ale to je díky lepšímu skóre. Ani toto střetnutí nemá favorita.

Turínští pokračují v pravidelném sbírání bodů, a i když zrovna nevyhrávají, i jednobodové zisky se počítají. Naposledy si nováček Serie A připsal poměrně cennou remízu 0:0 na hřišti sicilského Palerma.

Parma je na tom vlastně stejně jako Turín s jediným rozdílem. Pro ni je tato situaci spíše nepříznivá. Gialoblu by se rádi viděli v evropských pohárech, minimálně kvalitou kádru na to určitě mají, i když odchod Giovinca do Juventusu je přeci jenom zasáhl. Parma v minulém kole uťala pětizápasovou sérii bez výhry, když doma porazila Sampdorii 2:1.

A výhra 2:1 nad Sampdorií stvrdila rozhodnutí prodloužit stávající smlouvu s trenérem Robertem Donadonim. "Byl jsem velmi šťastný a lichotilo mi to, když mi prezident nabídl prodloužení. Neskrývám svojí touhu stát se úspěšným trenérem," okomentoval celou situaci sám Roberto Donadoni.

Nováček Serie A nemůže počítat s Diopem, Suciem, Santanou, Verdim a reprezentantem Ogbonnou. Na druhé straně bude stále chybět brankář Mirante a Santacroce s Galloppou.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - D'AMBROSIO, GLIK, RODRIGUEZ, MASIELLO - BRIGHI, GAZZI - CERCI, MEGGIORINI - BIANCHI, STEVANOVIČ
Parma FC - pravděpodobná sestava:
PAVARINI - ZACCARDO, PALETTA, LUCARELLI - BIABIANY, PAROLO, VALDES, MARCHIONNI, GOBBI - PABON, AMAURI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - SS Lazio  (neděle 15:00)
Šlágr devátého kola Serie A obstarají celky Fiorentiny a Lazia, tedy dva pohároví aspiranti. Fiorentina bude navazovat na vítězství proti Boloni. Lazio chce zase minimálně udržet třetí místo před dotírajícím Interem.

Pomalu, ale jistě se Fiorentina přibližuje vysněným pohárovým pozicím. V minulém kole se sice nepodařilo zvítězit, ale remíza na půdě Chieva rozhodně není dramatickou ztrátou. Fiorentině momentálně patří šestá pozice, která by ještě před nedávnem znamenala Evropskou ligu, s dvoubodovou ztrátou na pátý AS Řím. Trenér Montella však odmítá jakékoliv spekulace o útocích na příčky zaručující Ligu mistrů. "Nebudeme teď mluvit o cílech. Je ale jasné, že jsme ještě nepředvedli všechno," prohlásil Montella.

Daří se i Laziu. To pod trenérem Petkovičem sbírá jeden dobrý výsledek za druhým. Ligu má rozehranou parádně a i v Evropské lize má nakročenou za postupem. V lize Biancocelesti naposledy zdolali AC Milán 3:2 a upevnili si třetí místo. V Evropské lize si přivezli bod za remízu 1:1 z horké půdy Panathinaikosu Atény a stále jim patří vedení před slovinským Mariborem. Situace by mohla být pro Lazio ještě příznivější, neboť v Aténách přišlo o výhru v samotném závěru brankou Tchotého.

"Chybí nám zabijácký instinkt. Měli jsme spoustu šancí zápas rozhodnout v náš prospěch, ale místo toho jsme dali prostor našemu soupeři. Musíme být více lstiví a hrát celých devadesát minut," mrzel konečná remíza s Panathinaikosem bosenského trenéra Vladimira Petkoviče.

Trenér Violy Vincenzo Montella nemůže počítat se zraněným Camporesem a vykartovanými Pizarrem a Roncagliou. Římský celek je na tom, co se týče marodky, ještě hůře. Zdravotní potíže mají Ederson, Stankevičius, Radu a brankář Marchetti, k tomu všemu je suspendovaný Sculli.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
VIVIANO - SAVIČ, RODRIGUEZ, TOMOVIČ - CUADRADO, MATI FERNANDEZ, OLIVERA, BORJA VALERO, PASQUAL - LJAJIČ, JOVETIČ
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
BIZZARRI - KONKO, BIAVA, DIAS, LULIČ - CANDREVA, GONZALEZ, LEDESMA, HERNANES, MAURI - KLOSE
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
UC Sampdoria - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Sampdorii a Cagliari sice dělí pouhé dva body, ale do utkání na Stadio Luigi Ferraris nastoupí oba týmy s odlišnou formou. Janovský celek je sice osmý, ale poslední tři duely prohrál. Hosté ze Sardinie jsou až čtrnáctí, ale naposledy vyhráli dvě utkání v řadě.

Domácí Blucerchiati začali sezonu v Serii A naprosto famózním stylem, když vyhráli hned první tři zápasy. Ale od vítězství nad Pescarou ve třetí hracím dni na výhru stále čekají. Od té doby nasbírali pouze dva body za dvě remízy. I vinou zranění se přestalo dařit hlavní útočné zbrani Sampdorie, Argentinci Maximu Lopézovi. Jako například v zápase s Parmou v minulém kole. Penalta v neprospěch 'Dorie' a konečný stav 2:1 pro Parmu. Práce Cira Ferrary opět čeká na sladké ovoce.

Kvůli zmíněné penaltě navíc nebude k dispozici brankářská jednička Sergio Romero. Karetní trest si odpykává i Andrea Costa, mimo hru jsou z důvodů zranění také záložníci Pedro Obiang a Nenad Krstičič. K nim se přidává i dvojice Nicola Pozzi s Gaetanem Berardim.

Cagliari má dva nové trenéry, na lavičku se dostali Ivo Pulga a Diego Lopéz. A jejich práce se zatím jeví jako pomoc v nejvyšší čas. Na neočekávané vítězství nad Turínem navázalo Cagliari také výhrou nad Bolognou. Navíc se sardinskému týmu povedlo v obou zápasech udržet čisté konto.

Trenérská dvojice musí stále přemýšlet nad nasazením dvou důležitých hráčů, kteří se vrací po zranění. Andrea Cossu a Mauricio Pinilla proti Bologně nehráli, aby se jejich návrat neuspěchal a zranění neobnovilo. Zápasy mezi těmito dvěma týmy jsou vždy velmi vyrovnané. Za celou dobu jejich účinkování jsme mohli napočítat 17 remíz a pět výher na každé straně.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Berni - Berardi, Rossini, Gastaldello, Poulsen - Munari, Tissone, Soriano - Eder, Maxi Lopez, Estigarribia
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Ariaudo, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Ekdal - Nainggolan - Pinilla, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Na Stadio Adriatico přivítá domácí Pescara třináctou Atalantu. Pescara po předchozích výhrách dvakrát prohrála, Atalanta zase uťala čtyřzápasovou sérii bez bodu.

Když už se zdálo, že se Pescara výsledkově zvedá, přišel pád. Po zisku sedmi bodů v rozmezí od čtvrtého do šestého kola následoval útlum. Pescara nezvládla domácí zápas s Laziema venkovní na hřišti Udinese Calcio. Pravdou je, že to byl těžký los, ale na to se není možno vymlouvat.

Zatímco loni Atalanta touto dobou válela, letos je to jiné. Celek z Bergama měl sice výborný start, ale po třech porážkách v řadě se v tabulce propadl a nápravu zjednalo až vítězství v posledním kole nad Sienou 2:1. "Věděli jsme, že to bude složitý zápas a neměli jsme dobrou první půli. Ale i díky zaplněnému stadionu jsme se ve druhé půli zlepšili a podařilo se nám zvítězit," vyjádřil se k vyhranému zápasu nad Sienou trenér Colantuono.

Vzájemná bilance hovoří jasně ve prospěch Atalanty. Pescara hostující celek nedokázala nikdy porazit, na druhou stranu vždy to bylo v rámci Serie B. Na scéně nejvyšší italské soutěže se tyto celky nesetkaly.

Pescara se doma představí bez Crescenziho, Savelloniho a vykartovaného Blasiho. Atalanta je na tom hůře, zdravotní potíže nepustí do hry Ferriho, Radovanoviče, Ferreiru Pinta, Capelliho, Biondiniho a Belliniho. Aby toho nebylo málo, tak Carmona je v trestu.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
PERIN - BALZANO, TERLIZZI, BOCCHETTI, MODESTO - NIELSEN, CASCIONE, COLUCCI, QUINTERO - WEISS - JONATHAS
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
CONSIGLI - RAIMONDI, STENDARDO, MANFREDINI, PELUSO - SCHELOTTO, CIGARINI, CAZZOLA, BONAVENTURA - MORALEZ - DENIS
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Giallorossi zápasem s Janovem ukázali, že umí hrát dobrý fotbal. Ukázali ale, že pojem "obrana" jim není vlastní. Teď musí ukázat, že už ví, co je to pojem "ustálenost výkonů". Udinese přijede na Stadio Olimpico napravit své prozatímní neúspěchy.

Mnohým divákům se v negativním smyslu doslova tajil dech nad tím, co v zápase s Juventusem "dokázali" hráči AS. A podobných akcí neubývá, v každém zápase Říma se můžete vsadit, že padne mnoho gólů - obrana AS k tomu přímo vybízí. Na rozdíl od zápasu s Juventusem už ale bývají hráči Giallorossi odměněni body.

Na celkem šťastnou výhru v poměru 2:0 nad Atalantou navázal tým trenéra Zemana třemi body ze zápasu s Janovem, v němž se síly neustále přelévaly. Hosté v Janově prohrávali 0:2, nakonec ale i díky dvěma brankám Pabla Osvalda vyhráli 4:2. Toho si všímá i Zdeněk Zeman, kterého výkon jeho svěřenců velmi potěšil. Po zápase dokonce prohlásil, že pokud bude AS pokračovat v tomto trendu, tak "se může měřit s kýmkoli."

Proč tedy takové selhání v zápase s mistrovským Juventusem? "Problém byl, že tehdy jsme se ani nepokusili, vůbec jsme se nesnažili něco s výsledkem udělat," vrací se Zeman k nedávnému utkání.

Co se týká zranění, tento týden nebyl pro Vlky vůbec dobrý. K Bogdanu Lobontovi a Taddeiovi se přidal na seznamu zraněných také Federico Balzaretti a Mattia Destro. Mladý italský reprezentant by ale nakonec měl být připraven zasáhnout do zápasu s Udinese.

Tým trenéra Guidolina za sebou nemá dobré období. A dle výsledků, jeho nejbližší budoucnost by také nemusela být z nejrůžovějších. V rámci Evropské ligy prohrálo Udinese s Young Boys Bern 3:1 a podtrhl matnost jeho výkonů.

Friuliani působí jako den a noc. Mezi světlé výkony patří výhra nad Reds v Evropské lize, v Serii A porazili naposledy Pescaru. Pak jsou zde ale i prohrané zápasy, mezi nimi třeba zápas s Neapolí. S Turínem a Janovem Udinese remizovalo. Nyní jsou Guidolinovi svěřenci na jedenácté příčce, na AS ztrácejí pět bodů.

Ke zmenšení tohoto deficitu mu ve Věčném městě nepomohou Luis Muriel, Dušan Basta, Giovanni Pasquale a Giampiero Pinzi. Všichni tito hráči patří k základní ose týmu, poslední absencí bude karetní trest stopera Danila.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Castán, Marquinhos - De Rossi, Tachtsidis, Pjanič - Lamela, Osvaldo, Totti
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Heurteaux, Coda, Domizzi - Pereyra, Allan, Willians, Lazzari, Armero - Maicosuel - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Chievo Verona  (neděle 20:45)
Po dalším pohárovém výbuchu se Neapol může opět koncentrovat na domácí soutěž. Na její půdu tentokrát zavítá Chievo a domácí neberou nic jiného než vítězství. Jen tříbodový zisk totiž může znamenat bodové dotažení na vedoucí Juventus, ovšem pokud ten klopýtne.

Plány na vítězství v Evropské lize začínají mít vážné trhliny. Neapol nezvládla další zápas s náhradní sestavou a tentokrát obdržela tři branky od ukrajinského Dněpropetrovsku. Byla to zároveň druhá porážka v soutěžním zápase v řadě a třetí ze čtyř posledních utkání. V Serii A Napolitani podlehli Juventusu, čímž utrpěli první ligovou porážku, i přesto však zůstávají na vynikajícím druhém místě. Nicméně další pohárový krach se rozhodně nezamlouval fanouškům.

"Fanoušci mohou říkat, co chtějí a já jejich názor respektuji. Vše, co ale mohu říct, je, že každý hráč se zodpovídá sám sobě," odpověděl na kritiku neapolských příznivců Walter Mazzarri.

"Hrajeme dobře, ale musíme si být vědomi skrytých nástrah v dalších zápasech," dodal slovenský záložník Marek Hamšík.

Chievu se v posledních zápasech výsledkově dařilo. Po domácí výhře nad Sampdorií 2:1 si připsalo remízu 1:1 s Fiorentinou, rovněž v domácím prostředí. Po dvou domácích zápasech čeká na Coriniho svěřence těžká cesta pod Vesuv. "Pojedeme na San Paolo s cílem navázat tam, kde jsme skončili proti Sampdorii. Věřím pak, že tam můžeme uspět," věří v bodový zisk záložník Adrian Stoian.

Výhodou domácích bude jednoznačně kompletní kádr. Základní jedenáctka na Ukrajině nehrála, a tak je plně připravena i odpočata na zápas s Chievem. Na rozdíl od domácích mají hosté jisté problémy, na marodce jsou M.Rigoni, Squizzi, Paloschi, Sardo, Papp a Cesar.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
DE SANCTIS - CAMPAGNARO, CANNAVARO, GAMBERINI - MAGGIO, INLER, BEHRAMI, ZUŇIGA - HAMŠÍK - PANDĚV, CAVANI
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - FREY, DAINELLI, ANDREOLLI, DRAMÉ - LUCIANO, L. RIGONI, HETEMAJ - THÉRÉAU, PELLISSIER, STOIAN
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - Città di Palermo  (sobota 18:00)
V Toskánsku nás čeká zajímavý zápas, domácí Siena vyzve Palermo. Oba týmy potřebují bodovat, což činí jejich duel ještě atraktivnějším.

Siena je poslední a Palermo na tom není o mnoho lépe. V podstatě jen o jednu příčku. Domácí tým je značně penalizován - za účast v korupční kauze zvané Calcioscommesse jí bylo odňato hned šest bodů. S nimi by byli domácí již třináctí. S bodovým deficitem to ale stačí pouze na poslední místo. Palermu se také nedaří a přes rostoucí formu jsou svěřenci trenéra Gasperiniho předposlední.

O přinejmenším proměnlivém charakteru prezidenta Zampariniho bychom mohli přečíst stohy knih. Jeden z jeho tahů na poli klubové politiky spojuje oba týmy - v Palermu působili trenér Giuseppe Sannino a sportovní ředitel Perinetti. Oba se ale stali oběťmi Zampariniho rošády.

Aby toho nebylo málo, Sanninův nástupce v podobě Serse Cosmiho vydržel na lavičce Rosanero pouhé dva měsíce, než byl kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán. Jeho místo zaujal Gian Piero Gasperini, kterému by se v postupu tabulkou mohl zápas se Sienou docela hodit.

Siena má před sebou ještě velmi dlouhou cestu k záchraně, což si uvědomuje také Serse Cosmi. Trenér toskánského týmu poznamenává: "Siena není Disney Land. Nemůžeme od sebe čekat více, než jsme schopni dát. Na druhou stranu, nechceme se ani nijak podceňovat."

V posledním zápase prohrálo Palermo se Sienou vysoko 4:1, na penalty se stejným soupeřem vypadlo také z Coppa Italia. Má tedy domácím co vracet. Tohoto duelu se ale nezúčastní Abel Hernandéz a Milan Milanovič. Fit by nakonec ale měl být tahoun Fabrizio Miccoli. Domácím nepomohou Rosina, Bogdani, Rodriguéz a Martinéz.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Neto, Paci, Felipe - Angelo, Vergassola, Bolzoni, Del Grosso - Valiani, Zè Eduardo - Calaiò
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Munoz, Donati, Von Bergen - Morganella, Barreto, Rios, Garcia - Iličič, Brienza - Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Janov CFC  (sobota 20:45)
Krizí zmítané AC Milán přivítá v rámci devátého kola uprostřed tabulky položený Janov CFC. Domácí celek už nutně potřebuje začít sbírat body, jinak vážně hrozí, že se po letech nepodívá do pohárové Evropy. Body by potřebovali i Grifové, také oni by se rádi viděli v příští sezoně na pohárové scéně.

AC Milán se trápí a platí to jak o domácí scéně, tak i o Lize mistrů. V Serii A milánský gigant nevyhrál už tři zápasy v řadě a celkově nasbíral jen dvě vítězství. V tabulce mu tak patří až patnácté místo a to je velká bída. V Lize mistrů je to sice lepší, ale ani zde se nedaří podle představ. AC nejprve doma remizovalo s Anderlechtem, pak dokonce vyhrálo na Zenitu, ale naposledy opět prohrálo, tentokrát odjelo s prázdnou z Malagy. Trenér Massimiliano Allegri je tak pod velkým tlakem, svému týmu ale v dalších zápasech věří.

"Chlapci mají kvalitu a jsem přesvědčen, že nás uvidí se zlepšovat. Zítra to bude důležitý zápas, protože chceme vrátit fanouškům to, co jim dlužíme. Doufejme, že vyhrajeme. Hráči si to za to, co odvádějí na hřišti, zaslouží," prohlásil před sobotním zápasem trenér AC Massimiliano Allegri. Zápas s Janovem je opravdu důležitý, pokud Rossoneri prohrají, mohou se ocitnout na sestupových pozicích!

Soupeřem milánského AC bude Janov CFC. Grifové zažívali podobnou krizi v minulé sezoně, kdy měli velké problémy se záchranou. Letos je start lepší, ale pořád to není ono. Jestliže Milán čeká na výhru tři zápasy, Janov dokonce čtyři! Hosté naposledy doma nestačili na AS Řím, kterému podlehli 2:4. Tato porážka byla pro prezidenta Enrica Precioziho poslední kapkou, trenér De Canio byl odvolán a jeho místo zaujal bývalý kouč konkurenční Sampdorie Luigi Delneri. Ten má jediný úkol, dovést janovské CFC do pohárové Evropy.

Delneriho ale čeká těžká premiéra - na San Siru proti AC Milán. "Musíme hrát jednoduchou hru. Můžeme vyhrát, kluci jsou v dobré kondici, aby tak učinili," věří svým novým svěřencům trenér Luigi Delneri.

Max Allegri nemůže počítat se zraněnými Mesbahem, Robinhem, De Scigliem, Strasserem, Muntarim a Didacem Vilou. Stejné problémy má i hostující trenér Luigi Delneri, na milánský trávník totiž nevyběhnou Rossi, Anselmo, Ferronetti, Vargas, ex-milánský Borriello a vykartovaný Canini.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
AMELIA - MEXES, BONERA, ZAPATA - ABATE, DE JONG, MONTOLIVO, EMANUELSON - BOATENG - EL SHAARAWY, PATO
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
FREY - SAMPIRISI, GRANQVIST, BOVO, ANTONELLI - JANKOVIČ, TOSZER, KUCKA, MERKEL, BERTOLACCI - IMMOBILE
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC871019:422
2.SSC Neapol861114:519
3.SS Lazio860215:818
4.Inter Milán860213:618
5.AS Řím842218:1314
6.ACF Fiorentina83329:712
7.Calcio Catania83239:1311
8.UC Sampdoria832310:1010
9.Turín FC82429:59
10.Janov CFC823310:129
11.Parma FC82338:119
 Udinese Calcio82338:119
13.Atalanta Bergamo83147:128
14.Cagliari Calcio82245:118
15.AC Milán82159:107
16.Bologna FC82159:117
17.Chievo Verona82157:157
18.Delfino Pescara82156:157
19.Città di Palermo81346:116
20.AC Siena82249:102
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (954)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele