Serie A - preview 7. kola

06.10.2012, 10:14, aktualizováno 07.10.2012, 08:30
Previews
Juventus stále čeká na svého přemožitele, dnes se turínský klub pokusí porazit Siena. AS Řím přivítá Atalantu, Fiorentina si zahraje s Bolognou, Lazio zase cestuje do Pescary. Večer se hrají dva šlágry - Neapol vs. Udinese a také další milánské derby AC - Inter...
AS Řím - Atalanta Bergamo  (neděle 12:30)
Olimpico bude svědkem souboje celků, které v minulém kole utrpěly debakl. Domácí AS prohrálo s Juventusem, Atalanta nestačila na Turín. Který z nich uzdraví své šrámy?

Římští Vlci zažívají nepovedený start do sezony, metody a předvedená hra pod trenérem Zemanem zatím ne úplně přináší požadované výsledky. Giallorossi mají na kontě jen dvě výhry, z nichž jedna je výsledkem kontumace zápasu s Cagliari.

Před minulým zápasem s turínským Juventusem panovala v obou táborech značná nervozita, především kvůli vyjádřením trenéra Zemana na adresu šampiona. Ten s odpovědí nespěchal, o to více ráznější ale byla. Stará dáma díky skvělému startu do utkání vyhrála jasným poměrem 4:1 a ukázala, jak velký je rozdíl mezi oběma celky. Bianconeri se prezentovali naprosto přesnou obranou a dynamickou záložní řadou. Nutno dodat, že AS se utkání vůbec nepovedlo a Buffonovi mnoho práce nenachystalo.

Že Zdeněk Zeman není žádným větším přítelem defenzivy, to je vcelku dlouhodobě známá věc. Dokázal to již s Pescarou ve druhé lize. Jeho výhodou bylo opravdu skvostné skóre, za něž může děkovat útočníkům. Serie A je ale diametrálně jiná soutěž a v ní se již body bez defenzivní linie sbírat nedají. Nejedná se pouze o zápas s Juventusem, podobné obranné chyby byly k vidění i v utkáních s Catanií a Bolognou.

Jedním z mála pozitiv byl výkon mladého stopera Marquinhose, který naskočil do utkání až v jeho průběhu. Dvacetiletý Brazilec je v AS na hostování, klub z hlavního města ale má opci na koupi, pokud hráč odehraje alespoň osm zápasů. Při současné formě obrany by tuto metu překonat mohl. Místo Miralema Pjaniče opět nastoupí mladý Alessandro Florenzi, který je zatím příjemnějším překvapením.

Atalanta obdržela podobnou ránu, když v neděli prohrála 1:5 s Turínem. Pokud jste lékař a v práci se nudíte, zkuste se zeptat v bergamském týmu. V současnosti je mimo hru hned deset hráčů! Trenér Colantuono tak nemá moc variant sestavy. Stejně jako u AS panuje krize především v obraně s tím rozdílem, že Atalanta má své obránce zraněné.

Zraněni jsou Thomas Manfredini, Stefano Lucchini a Guglielmo Stendardo. Na místě stopera je prozatím zastoupí krajní obránce Peluso. Jak vidí své šance? "Místo středního obránce můžu zastoupit kdykoli. Z toho obavy nemám, i když doufám, že nějací klíčoví hráči se stihnout dát do pořádku," prohlásil.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti - Florenzi, Tachtsidis, De Rossi - Destro, Osvaldo, Totti
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Matheu, Peluso, Brivio - Schelotto, Cigarini, Cazzola, Moraléz - De Luca - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Parma FC  (neděle 15:00)
Na stadion Angela Massimina zavítá FC Parma, čtrnáctý tým soutěže. Domácí Catania je o čtyři příčky výše a vzhledem k vzájemným zápasům je favoritem. Nicméně Parma cestuje na Sicílii s velkými plány, a sice ziskem třech bodů, což by znamenalo historicky první vítězství nad tímto soupeřem na jeho půdě.

Catania vstoupila do sezony dobře, ale poslední kolo se jí hrubě nevydařilo. Elefantini totiž obdrželi od Boloni výprask 0:4. Svěřenci trenéra Marana chtějí na hrůzostrašný zápas co nejrychleji zapomenout a doma pokud možno porazit Parmu. "Na Massimino čekáme těžký zápas. Podpora fanoušků bude velkou pomocí. Jsme doma silní a protivníci to vědí," nechal se slyšet 23letý útočník Lucas Castro, jenž následně dodal: "Parma má spoustu skvělých hráčů, ale její síla spočívá v kolektivu. Všechny italské týmy jsou fyzicky, technicky i takticky silné a je těžké je zdolat."

Parma v právě probíhající sezoně vyhrála jen jednou, ale nedá se říci, že by její výkony byly špatné. Jediné dvě porážky přišly po těžkém losu na Juventusu a Neapoli. Parma tedy pravidelně boduje, ale tři remízy v řadě také nejsou vyloženým úspěchem. Gialloblu si rozdělili body s Fiorentinou, Janovem a AC Milán, pokaždé za výsledek 1:1. Parmě prozatím velmi citelně chybí Sebastian Giovinco, který ve žlutomodrém dresu rozhodoval zápasy a trenér Donadoni za něj nemá plnohodnotnou náhradu.

Jak bylo výše zmíněno, Parma na Catanii nikdy nevyhrála. Přepíší Gialloblu historii a odvezou si ze stadionu Angela Massimina tři body?

Sicilané se musejí obejít bez Keka, Terracciana a Spolliho. Nastoupit nemůže ani Capuano, který si odpykává karetní trest. Co se týče Parmy, ta také nebude kompletní. Kouč Roberto Donadoni nebude moci využít Santacroceho a Palladina.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, LEGROTTAGLIE, BELLUSCI, MARCHESE - IZCO, LODI, ALMIRON - BARRIENTOS, BERGESSIO, CASTRO
Parma FC - pravděpodobná sestava:
MIRANTE - ZACCARDO, PALETTA, LUCARELLI - ROSI, PAROLO, VALDES, GALLOPPA, GOBBI - PABON, AMAURI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Bologna FC  (neděle 15:00)
Alberto Gilardino strávil úspěšnou část kariéry v renesančním městě, nyní se přesunul do Bologně. Los svedl tyto dva celky dohromady již v šestém kole. Bude Gilardinův návrat úspěšný?

Za Alberta Gilardina zaplatila Fiorentina v roce 2008 patnáct milionů eur. Ta 118 odehraných zápasů nastřílel 48 gólů. V následujících letech jeho forma klesala, což dokládá jeho současná tržní hodnota a nevalné výsledky za janovské CFC. V Bologně se mu ale daří, o čemž svědčí pět gólů v pěti zápasech. Přidá další trefu do sítě bývalého zaměstnavatele?

Rossoblu mají pověst klubu, který dokáže znovu probudit střeleckou sílu ve stárnoucích hráčích a dostat z nich to nejlepší. Své by k tomuto tématu mohli říci třeba Roberto Baggio, Beppe Signori nebo naposledy Marco Di Vaio. Alberto Gilardino by rád kráčel v jejich šlépějích. Má k tomu dobře nakročeno, v současnosti je v Serii A lepším střelcem pouze neapolský Edinson Cavani.

Trenér Montella byl zpočátku sezony chválen ze všech stran, nyní se mu ale příliš nedaří. Stoupající formu má Inter Milán, který Fiorentinu porazil 2:1. Velmi dobře odvedená práce Daniela Pradého při nákupech ale dává fanouškům naději na zlepšení. Fiorentině patří osmé místo, ze kterého by ráda ještě výš.

K tomu jí ale v tomto zápase nepomohou Alberto Aquilani, Michele Camporese a Francesco Della Rocca. Karetní trest navíc nepustí na hřiště Gonzala Rodrigueze. Trenér hostující Bologně řeší zajímavou hádanku - kdo obsadí prostor mezi třemi tyčemi. Jednička se jmenovkou Curci je zraněná, zdravotní stav není ideální ani u Agliardiho. Zranění jsou také Peréz a Antonsson.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Savič, Tomovič - Cuadrado, Mati Fernandéz, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - El Hamdaoui, Jovetič
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Carvalho, Natali, Cherubin - Garics, Pazienza, Guarente, Morleo - Koné - Diamanti, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Jeden den byli hráči sardinského Cagliari bez trenéra, druhý den měli hned dva. V týmu Cagliari slovo stereotyp opravdu neplatí. Otázkou bude, jaký vliv na tým bude mít spolupráce dvou trenérů. Domácí Turín stále stoupá tabulkou.

Cagliari se na začátku sezony opravdu nedaří. Po šesti zápasech má sardinský klub pouhé dva body, což znamená poslední příčku. Pro Cagliari je to něco nemyslitelného, několik sezon je již zvyklé na prostředí středu tabulky. Při hledání viníka padl los na trenéra Massima Ficcadentiho, který musel z kola ven. Při naplnění uvolněné pozice nastala zvláštní věc.

Prezident Massimo Cellino chtěl jmenovat trenéra Primavery, Diega Lopéze. Ten ale nemá dostatečnou kvalifikaci na post hlavního trenéra. U týmu ale bude a to jako druhý trenér. Na místo hlavního trenéra byl jmenován bývalý hráč Cagliari Ivo Pulga. Také Lopéz hrál kdysi za sardinský klub, oba trenéři se tedy velmi dobře znají. Uvidíme, kam Cagliari jejich spolupráce dovede.

Zajímavý postřeh pronesl trenér Pescary Giovanni Stroppa, jehož tým v minulém kole nad Cagliari o gól vyhrál. "Trenéři jsou dnes najímáni proto, že jsou v módě nebo proto, že mají přátele na vysokých místech. Už ne proto, že by byli dobří ve své práci, ne pro své metody," posteskl si Stroppa.

Situace v Cagliari by se dala nazvat chaosem. To je v přímém kontrastu s Turínem. Místní FC postoupilo do Serie A a hned se uvádí skvělými výsledky. V současné situaci patří svěřencům trenéra Ventury šesté místo. Za prvních pět zápasů dokázali jeho střelci nastřílet čtyři góly. V šestém zápase přijeli do Bergama a domácí Atalantu rozstříleli 5:1. Takže v jednom zápase vstřelili o branku víc, než jak se jim dařilo dosud.

Velkou zásluhu na výhrách má také stoupající forma Alessia Cerciho. Ten sám dodává: "Skutečný Cerci se probudil k životu! Chybí mi jen góly, ale také ty přijdou."

Hostům se do sestavy vrací Davide Astori a Andrea Cossu. Karetní trest padl na Rossettiniho. Za domácí nenastoupí Masiello, Suciu a Valter Birsa.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Ogbonna, D'Ambrosio - Brighi, Gazzi - Cerci, Bianchi, Sgrigna, Stevanovič
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Astori, Ariaudo, Avelar - Ekdal, Conti, Nainggolan - Thiago Ribeiro - Pinilla, Sau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Delfino Pescara - SS Lazio  (neděle 15:00)
Pescara konečně začala sbírat body, ale v tomto kole jí čeká těžký soupeř - Lazio. Biancocelesti v Evropské lize šeřili své opory a případná výhra nad Pescarou je vrátí zpět na třetí místo. Tedy pokud Inter nezvládne milánské derby.

Po špatném vstupu do sezony se Pescara rozjela a ze tří zápasů vytěžila sedm bodů. Po remíze v Boloni přišla výhra nad Palermem a Cagliari. Vyplatila se tak sázka na trenéra Giovanniho Stroppu, kterému po třech úvodních porážkách hrozilo odvolání.

Lazio má za sebou čtvrteční pohárové vystoupení proti Mariboru a trenér Vladimir Petkovič se rozhodl šetřit některé své opory. Biancocelesti i bez svých největších hvězd zvítězili 1:0 a v tabulce své skupiny jim patří první místo. Daří se i v lize, po dvou výpadcích se Petkovičovi svěřenci opět naladili na vítěznou vlnu a Sienu porazili 2:1.

Souboj týmů s aktuální dobrou formou má přeci jenom velkého favorita. Pescara je pořád nováčkem a pokud chce Lazio naplnit své velké ambice, mělo by na Stadio Adriatico zvítězit.

Domácí nemohou nasadit suspendovaného Weisse a rovněž potrestaného Zanona. To ale není jediná ztráta, Savelloni, Modesto, Crescenzi a Cosič jsou zranění. Bez komplikací se to neobejde ani na druhé straně, kde budou scházet Brocchi, Diakité a Radu.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
PERIN - BALZANO, TERLIZZI, CAPUANO, BOCCHETTI - CASCIONE, COLUCCI, NIELSEN - QUINTERO, CAPRARI - VUKUŠIČ
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
MARCHETTI - KONKO, BIAVA, DIAS, LULIČ - CANDREVA, GONZALEZ, LEDESMA, HERNANES, MAURI - KLOSE
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.30 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Juventus FC  (neděle 15:00)
Černobílý souboj dvou Bianconeri hostí Siena. Juventus přijíždí na stadion Artemio Franchi nejen prodloužit sérii neporazitelnosti, ale rovnou zvítězit. Sieně se ale zatím daří, což mimo jiné nedávno odskákal Inter Milán.

Poměrně dobře se zatím prezentuje Siena. Domácí vymazali "minusové" manko a na svém kontě mají dva body. Patří jim sice předposlední pozice, ale vzhledem k největšímu bodovému odečtu se není příliš čemu divit. V minulém kole cestovala Siena do Říma, kde se utkala s tamním Laziem. V zápase rozhodně nebyla horším týmem, ale prohrála 1:2.

"Abychom je porazili, budeme muset předvést perfektní hru. Zatím byli v nesnázích jen dvakrát, proti Fiorentině a Šachtaru. Budeme muset být stoprocentní, pak uvidíme, co se stane," prohlásil trenér domácích Serse Cosmi.

Juventus v lize válí, z šesti kol vyhrál pětkrát a jeho neporazitelnost nadále pokračuje. Stará dáma nenašla přemožitele ani na půdě Ligy mistrů. Po remíze na Chelsea přišla další bodová dělba, tentokráte 1:1 se Šachtarem Doněck. Ovšem pro Juve je tento výsledek ztrátou. V lize, jak bylo zmíněno, se Juventusu daří náramně, naposledy Stará dáma smetla AS Řím 4:1.

Korupční aféra do hry určitě nepustí Larronda, Vitiella, Terziho a Belmonteho. Chybět budou také zranění D'Agostino a Contini. Juventus zase bude postrádat autora vyrovnávací trefy proti Šachtaru Bonucciho a dlouhodobě také Pepeho.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
PEGOLO - NETO, PACI, FELIPE - SESTU, VERGASSOLA, RODRIGUEZ, DEL GROSSO - ROSINA, ZÈ EDUARDO - CALAIÒ
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
BUFFON - BARZAGLI, MARRONE, CHIELLINI - CACERES, GIACCHERINI, PIRLO, MARCHISIO, ASAMOAH - GIOVINCO, VUČINIČ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 3.80 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Velmi zajímavý duel se uskuteční na stadionu San Paolo, kde dosud neporažená Neapol hostí loni třetí tým soutěže Udinese Calcio. Neapol ve čtvrtek vybouchla v Eindhovenu, kde dostala tříbrankový příděl. Udinese je zase posilněno výhrou na Anfield Road.

Neapol před sezonou vyhlásila útok na Scudetto i na vítězství v Evropské lize, ale hned od samého začátku bylo jasné, že pro zápasy EL bude připravena zcela jiná jedenáctka, než na utkání Serie A. A právě jedna taková sestava vyběhla na trávník i v Eindhovenu. Místní PSV se s Neapolí vůbec nemazlilo, Mazzarriho svěřencům nastřílelo tři branky a zvítězil hladce 3:0. "V naší situaci je rotace nezbytná. Kdybychom nastoupili s nejlepším týmem, proti Udinese bychom za to zaplatili. Fakt je ten, že nemáme dost hráčů na to, abychom zvládli všechny soutěže. Buď ztratíme body v Serii A, nebo v Evropě," reagoval na nasazení jiné jedenáctky trenér Mazzarri.

V lize je Neapol stále neporažena a se stejným počtem bodů se přetahuje o vedení s Juventusem. Naposledy se domácí radovali z vítězství v Janově, kde zdolali dosud neporaženou Sampdorii 1:0.

Podobně jako Neapol nasadilo v utkání EL jiný tým i Udinese. Na rozdíl od Azzurri to ale nebylo znát. Je fakt, že Liverpool nasadil rovněž jinou sestavu se spoustou mladíků, ale výhru Udine 3:2 na Liverpoolu už Italům nikdo neodpáře. "Dali mi nádherný dárek. Byl to kouzelný večer, který si budu pamatovat po zbytek svého života," rozplýval se nad vítězstvím Francesco Guidolin. Bianconeri tak odčinili remízové utkání s Machačkalou a skupinu mají solidně rozehranou. Bianconeri se nyní opět mohou koncentrovat na domácí soutěž. Naposledy Udine remizovalo 0:0 s Janovem a byla to už druhá bezbranková remíza v řadě.

Azzurri budou postrádat dva klíčové hráče. Vedle suspendovaného kapitána Cannavara nenastoupí zraněný Britos. Udine je na tom podobně, kouč Guidolin nemůže počítat s Murielem a Domizzim.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
DE SANCTIS - CAMPAGNARO, GAMBERINI, ARONICA - MAGGIO, INLER, BEHRAMI, ZUŇIGA - HAMŠÍK - PANDĚV, CAVANI
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
BRKIČ - BENATIA, DANILO, CODA - BASTA, PEREYRA, PINZI, LAZZARI, PASQUALE - DI NATALE, RANEGIE
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 20:45)
Největší sportovní událostí víkendu na Apeninském poloostrově bude jednoznačně milánské derby mezi AC a Interem. Oba celky jdou do vzájemného souboje posíleny pohárovými výhrami. Derby jako vždy nemá favorita, v tabulce je na tom lépe Inter, který je třetí. AC Milán prozatím okupuje jedenácté místo. Poslední derby ovládl Inter, AC má tak svému rivalovi co oplácet.

AC Milán ve středu zvládl těžký zápas na půdě Zenitu Petrohrad, kde vyhrál 3:2. Rázem se tak posunul na druhé, postupové místo své skupiny Ligy mistrů. Rossoneri potřebovali v Rusku nutně zvítězit, neboť předchozí domácí remíza s Anderlechtem byla velkou ztrátou. V domácí soutěži jsou výkony milánského AC zatím zklamáním. Po katastrofálním startu se tým přeci jenom vzchopil, vyhrál doma s Cagliari a bod si odvezl ze hřiště Parmy. "Domácí" v létě opustilo několik zvučných jmen, včetně Antonia Cassana, který přestoupil právě do konkurenčního Interu. Stramaccioniho svěřenci tak mají zkušenější tým.

"Víme, že to bude obtížné. Mají hráče s mezinárodními zkušenostmi i zkušenosti z velkých bitev. Musíme odehrát velký zápas a být mazanější, než oni," prohlásil trenér AC Massimiliano Allegri.

Inter svůj pohárový duel odehrál ve čtvrtek, ale jelikož není Evropská liga brána vážně, šetřil trenér Andrea Stramaccioni své největší opory. Nerazzurri zápas v Baku zvládli v pohodě, domácímu Neftči nastříleli už v prvním poločase tři branky a konečnou výhrou 3:1 si zajistili první vítězství ve skupině. V lize se černomodrým rovněž začalo dařit. Po domácích porážkách s Římem a Sienou si Inter poradil s Chievem a doma konečně zabral proti Fiorentině, kterou porazil 2:1.

Historie slavných "Derby della Madonnina" je opravdu bohatá. V loňské sezoně měl navrch paradoxně Inter, který ale skončil o poznání hůře v konečné tabulce. Inter vyhrál obě utkání 1:0 respektive 4:2, a právě poslední utkání, ve kterém padlo šest branek, se zapsalo do podvědomí fanoušků. Hattrickem se v něm blýskl Diego Milito, dvě branky vstřelil nyní už hráč Paris SG Zlatan Ibrahimovič.

Kvůli zranění zmeškají derby Pato, Strasser, Didac Vila, Muntari a Flamini. Na druhé straně to zase budou Palacio, Stankovič, Mariga, Mbaye, Chivu a především Sneijder.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - ABATE, YEPES, ZAPATA, ANTONINI - DE JONG, AMBROSINI, NOCERINO - BOATENG - BOJAN, EL SHAARAWY
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - RANOCCHIA, SAMUEL, JUAN JESUS - NAGATOMO, J. ZANETTI, GARGANO, GUARIN, PEREIRA - CASSANO, MILITO
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Domácí Chievo má nového trenéra. Odvolaného Di Carla střídá Eugenio Corini. Bývalý zkušený hráč má jasný cíl - pozvednout formu tradičního italského celku směrem k horním patrům tabulky. Los mu ale nepřidělil snadného protihráče - do Verony přijede rozjetá Sampdoria.

Současná osmnáctá příčka vedla majitele klubu k ukončení spolupráce s Domenikem Di Carlem. Jeho post přebírá Eugenio Corini. Ten prostředí Serie A velmi dobře zná, jako hráč v minulosti působil třeba právě v Chievu. Vedení veronského celku tedy doufá, že se mu minimálně stejně dobře povede v jeho - v rámci první ligy - premiérové sezoně na pozici hlavního trenéra. To by Chievo nyní zoufale potřebovalo.

Posledních pět zápasů v řadě totiž domácí prohráli. Zápas s Palermem si pravděpodobně ještě pamatujete, třeba díky krásné trefě Fabrizia Miccoliho. Di Carlo si jej zapamatuje jako svůj poslední zápas coby trenér Chieva. Otázkou zůstává, zda je v Coriniho silách Chievu pomoci, přihlédneme-li k jeho minimálním trenérským schopnostem.

Nespornou výhodou bývalého skvělého záložníka je obliba u fanoušků a zvláště moment překvapení, protože v podstatě nikdo ze soupeřů neví, na co přesně by se měl připravit. Dalším elementem je čas, který Corini strávil s týmem ještě před svým oficiálním jmenováním. Velmi dobře si uvědomuje, že ho čeká klíčový zápas.

Sampdorii se totiž skvěle daří. V prvních zápasech překvapila většinu diváků i odborníků, když se jí podařilo třikrát vyhrát. Nyní sice zažívá menší úpadek formy, když ze tří zápasů nasbírala jen sedm bodů, nicméně se stále jedná o pozoruhodné výsledky práce trenéra Ferrary. A jakým lepší způsobem by mohla znovu nastartovat trochu zadřený motor, než na půdě osmnáctého Chieva?

V minulém kole prohráli domácí s Neapolí, jedinou branku utkání vstřelil Edinson Cavani z penalty. Proti Chievu se bude muset trenér Ciro Ferrara obejít bez Fernanda Tissoneho, Andrey Poliho, Nicoly Pozziho a Daniela Gastaldella. Naštěstí pro něj své zranění doléčil útočník Maxi Lopéz. A jeho jméno je v Sampdorii příslibem gólů. Domácí Chievo nemůže počítat s Lucianem, Paloschim a Sergiem Pellissierem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Dainelli, Papp, Jokič - Vacek, L. Rigoni, Hetemaj - M. Rigoni, Cruzado - Théréau
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - Berardi, Rossini, Costa, Poulsen - Munari, Maresca, Obiang - Estigarribia, Maxi Lopéz, Krstičič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Città di Palermo  (sobota 20:45)
V rámci sedmého kola bude mít Janov letos poprvé tu čest odehrát ligový zápas už v sobotu večer. Na Marassi přijede Palermo a domácí zřejmě budou mírnějším favoritem, ač tipovat na zápasy Janova a koneckonců ani na zápasy Palerma se většinou příliš nevyplácí.

Grifové zatím mají vyrovnanou statistiku - dvě výhry, dvě remízy, dvě prohry - a sedí ve středu tabulky. Poslední dva zápasy přinesly dvě remízy, jednu s Parmou a naposledy nezáživnou bezbrankovou remízu v Udinese. V sobotu bude jistě Janov vzpomínat na poslední kolo loňské sezony, respektive na jeho výsledek. To totiž Rossoblu hráli právě proti Palermu a jen vítězství jim zajišťovalo stoprocentní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži. Nakonec přišlo vítězství 2:0, které by nyní na Marassi jistě znovu brali.

Palermo, ač má na kontě jen jediné vítězství, totiž jede k zápasu značně nakopnuto. Právě ono jediné vítězství totiž přišlo v minulém zápase a řádění Fabrizia Miccoliho odskákalo Chievo, které prohrálo 4:1.

Pikantní příchuť bude mít duel pro kouče hostů, na lavičce Palerma totiž nyní sedí Gian Piero Gasperini, jenž dříve vedl Janov a poprvé od listopadu 2010, kdy byl prezidentem Preziosim propuštěn, se na Marassi vrací jako soupeř. Fanoušci na Gasperiniho ale patrně budou vzpomínat v dobrém. Vždyť to byl právě on, kdo po 12 letech dovedl Janov zpět do Serie A a zahrál si s ním i Evropskou ligu.

Teď už je nicméně všechno jinak, Janov vede Luigi De Canio a ten nyní musí řešit, jak poskládá základní sestavu bez zraněných Rossiho, Vargase a Ferronettiho. Na to už je však z posledních týdnů zvyklý, a tak to nebude nic nového. V útoku by se mohl po delší pauze po boku Immobileho a Borriella opět objevit Jankovič. Hosté přijedou bez Zahaviho, Milanoviče a Mantovaniho, karetní trest si odpykává Brienza.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Bovo, Granqvist, Canini, Antonelli - Kucka, Tozser, Seymour - Jankovič, Borriello, Immobile
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Munoz, Donati, Von Bergen - Morganella, Barreto, Rios, García - Iličič, Giorgi - Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC651015:316
2.SSC Neapol651012:216
3.Inter Milán640210:612
4.SS Lazio64029:612
5.UC Sampdoria63218:610
6.Turín FC62319:48
7.AS Řím622212:118
8.ACF Fiorentina62227:68
9.Janov CFC62227:78
10.Calcio Catania62227:118
11.AC Milán62137:67
12.Bologna FC62139:97
13.Delfino Pescara62136:117
14.Parma FC61326:86
15.Udinese Calcio61326:96
16.Atalanta Bergamo62135:95
17.Città di Palermo61145:104
18.Chievo Verona61054:133
19.AC Siena62227:62
20.Cagliari Calcio60243:112
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1010)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele