Serie A - preview 36. kola

30.04.2016, 09:04, aktualizováno 02.05.2016, 08:23
Previews
Další dvojici pondělních šlágrů má na programu italská nejvyšší soutěž. Tentokrát se fanoušci mohou těšit na urputný boj o čestnou korunku vicemistra. Nejprve bude zezadu dorážet AS Řím, které zajíždí do Janova, a o dvě hodiny později se začne na druhé příčce hájit Neapol, jež hostí Atalantu...
Janov CFC - AS Řím  (pondělí 19:00)
Římské AS dál pokračuje v honbě za Neapolí, která opět ztratila kousek ze své naděje v přímém souboji. Další ostrý test čeká Vlky z hlavního města v Janově, kde hraje nevyzpytatelné CFC. Tomu se navíc v poslední době nedaří držet si formu.

Minulé kolo dalo AS naději, že druhé místo a s tím spojený přímý postup do základních skupin Ligy mistrů nemusí být utopií. Velmi dlouho se na Stadio Olimpico hrála vyrovnaná partie dvou týmů, které zoufale nechtěly prohrát. Pro nejednoho diváka bylo tempo zklamáním, a pro ty neapolské pak největším zklamáním byl výsledek. Po příchodu Tottiho, jehož status se pomalu změnil z opory na talisman, se totiž prosadil Radja Nainggolan.

A jeho trefa měla dva účinky. Jednak mohl Juventus Turín slavit s předstihem další Scudetto, neboť druhá Neapol už nemůže dohnat jeho náskok, ale především dala domácímu týmu šanci bojovat o druhou příčku. Tento boj se odehraje na dálku a první zastávka bude v Janově. Právě na Marassi hostí v pondělní dohrávce domácí Grifové Vlky z Věčného města. Ti vyhráli poslední tři vzájemné duely a jeden z nich také v Janově.

Zápas bude hodně zajímavý také proto, že mezi oběma týmy panují čilé obchodní styky. V Janově hrál někdejší Říman Andrea Bertolacci, opačným směrem teď putovala dvojice Iago Falqué a Diego Perotti. A zatímco ten první měl pod vedením bývalého kouče Rudiho Garcii dostatek prostoru, aktuální šéf římské lavičky dává důvěru v Perottiho. A argentinský záložník či útočník jej zatím nezklamal. Dojem udělal také na dalšího bývalého hráče obou celků.

Tím je Giovanni Cervone. V rozhovoru pro Pianetagenoa1893 sdělil: "Řím přijede do Janova určitě v hodně optimistické náladě. Minule se mu dařilo a teď určitě udělá všechno pro to, aby se alespoň na pár hodin dostal na druhé místo. Neapol hraje až po něm, takže bude pod tlakem, pokud AS vyhraje. Druhé místo je pro Vlky možné i díky tak fantastickému hráči, jakým se stal Diego Perotti. Toho upřímně obdivuji," dodal Cervone.

AS umí zaváhat i s menšími týmy, což platilo například pro utkání s Bolognou nebo Atalantou. Jedním z pozitiv před duelem s Janovem je fakt, že se Římu vyhýbají zranění. Snad jen obránce Alessandro Florenzi není zcela zdráv. Kvůli karetnímu trestu nebude hrát Miralem Pjanić, v místo v sestavě doufá například Edin Džeko nebo i kapitán Francesco Totti. Janov postrádá dvě opory, kterými jsou Perin s Pandevem.

Janov většinou střídá dobré výsledky s porážkami. Za posledních deset kol vyhrál šestkrát, čtyřikrát nestačil na protivníka. V minulém kole se jeho přemožitelem stala Bologna, kterou spasily góly Giaccheriniho a Floccariho. Janovský celek to ale zase tak trápit nemusí, protože je stále na 10. příčce a v klidném středu tabulky dost daleko od sestupových potíží. Ačkoli mnozí hráči v CFC prožívají špatnou sezonu, minimálně jeden hráč si užívá skvělé formy.

Tím je Leonardo Pavoletti, který říká: "Doma se nikoho nebojíme a v pondělí uděláme všechno pro to, abychom vyhráli. Daří se nám před našimi fanoušky a chceme v tom pokračovat i přesto, že Řím je skvělý tým. Pak nás čeká derby, což je vždycky velká událost. I to chceme vyhrát a já doufám, že se proti Vivianovi prosadím," přeje si urostlý zakončovatel. Podaří se mu to už proti AS?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Munoz, De Maio, Izzo - Ansaldi, Rincon, Dzemaili, L. Rigoni, Laxalt - Suso, Pavoletti
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne - De Rossi, Nainggolan - Salah, Perotti, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.75 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Atalanta Bergamo  (pondělí 21:00)
Neapol má před sebou jasný úkol. Musí co nejrychleji odpovědět na zaváhání z minulého kola, ve kterém padla s AS Řím. A právě to se na ni nebezpečně dotahuje. Neapol doma hostí Atalantu, se kterou má výborné zkušenosti.

Partenopei v minulém kole nezvládli tlak římského celku a na jeho vlastní půdě s ním prohráli. Celé utkání bylo vyrovnanou partií dvou takticky vyspělých mužstev, ale naneštěstí pro Neapol se na hřiště dostavila římská legenda Francesco Totti. U něj začala akce vedoucí k rozhodujícímu gólu Radjy Nainggolana, díky níž se AS dostalo na dva body od druhé Neapole. Teď nadchází ideální čas pro Sarriho svěřence, aby znovu brali tři body.

Neapol bude doufat především v domácí půdu pod nohama. Na stadionu San Paolo totiž má velké štěstí. Pokud bychom se podívali na podrobnou tabulku značící zápasy doma a venku, pak je Neapol vůbec nejlepší v celé lize! Stadion San Paolo hostil utkání první ligy sedmnáctkrát a Neapol jako jediný celek z celé Serie A ještě doma neprohrála! Nasbírala jen 14 výher a tři remízy. Kromě toho doma nastřílela úctyhodných 43 branek.

Další výhodou bude Gonzalo Higuaín, který může nastoupit a poprvé od uplynutí trestu nastoupí před domácím publikem. O korunu krále střelců v rámci Itálie se nebojí, ale chce ještě pokořit pár rekordů. I proti Atalantě má poměrně dobré šance, díky čemuž by Neapol mohla uhájit druhé místo. V prvním vzájemném duelu této sezony to byl právě Gonzalo Higuaín, kdo dvěma zásahy pomohl Partenopei k výhře 3:1.

Druhé místo pro Neapol namísto Říma vidí jako pravděpodobnější variantu i žurnalista Mario Zaccaria, který v rozhovoru pro Radio Kiss Kiss Napoli sdělil: "AS má podle mého názoru mnohem složitější kalendář. Janov je náročným soupeřem a AC Milán má hodně velkou motivaci, proč před sebe nepustit Sassuolo. Atalanta je navíc ideálním soupeřem, na kterém se může ukázat opravdová síla Neapole po nešťastné prohře s AS Řím," míní Mario Zaccaria.

Dalším plusem pro Neapol je fakt, že z jejích řad není nikdo vážně zraněn. Trenér Maurizio Sarri bude chtít postavit tu nejlepší jedenáctku, jakou bude mít k dispozici. Atalanta je přesný opak, neboť její kádr je naprosto decimován. Kvůli karetním trestům nebudou moci nastoupit Gomez, Paletta a Stendardo. Zraněni jsou navíc i hráči jako Bassi, Carmona nebo střelec Pinilla. Především útočná síla Orobici je tak notně oslabena.

Schopnost střílet branky se tak přenesla na pozapomenutého bombera Marca Borriella. Ten prožívá skvělé období, protože na sobě opravdu tvrdě pracoval a střelecky se chytil. Jediným gólem rozhodl rovněž minulé kolo, ve kterém se Atalanta utkala s Chievem Verona. Atalanta Bergamo ale doma dokázala vyhrát i přesto, že hrála více než dvacet minut v početním oslabení po vyloučení útočníka Alejandra Gómeze.

Prostředí Neapole zná velmi dobře trenér Edy Reja. Zkušený stratég má slova chvály především pro slovenskou hvězdu, Marka Hamšíka. "Na spolupráci s Markem vždycky rád vzpomínám. Je to jeden z nejlepších hráčů, které jsem kdy trénoval. V současné době je centrem Neapole, jejím symbolem. Jsem moc rád, že se znovu uvidíme, i když se jej teď budu snažit porazit. Jako člověk i jako sportovec je výjimečný a jeho srdce bije jen pro Neapol," dodává zkušený trenér.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Higuaín, Mertens
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Masiello, Toloi, Cherubin, Dramé - Kurtić, de Roon, Cigarini - Diamanti, Borriello, D’Alessandro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Carpi FC  (neděle 12:30)
Juventus si na oslavách dalšího zisku titulu zahraje proti Carpi, kterému jde stále o hodně. Hosté bojují o záchranu a před Palermem mají k dobru pouze tři body. Jakýkoliv jiný výsledek, než vítězství Staré dámy, však bude velkým překvapením.

V Turíně už je vše připraveno na další oslavy mistrovského titulu. Juventus si zajistil prvenství v minulém kole, kdy zvítězil na půdě Fiorentiny 2:1 a jelikož Neapol nezvládla zápas v Římě, bylo definitivně rozhodnuto. Stará dáma nicméně ještě nemá po sezoně, ligu už jí stačí jakkoliv dohrát, ale partu trenéra Allegriho ještě čeká finále Italského poháru proti AC Milán.

Zatímco Juve si může dát v tomto utkání víceméně pohov, totéž se rozhodně nedá říci o Carpi. Nováčka soutěže čeká náročný závěr sezony, během kterého bude hájit sedmnáctou, tedy nesestupovou pozici před Palermem a Frosinone. K dobru má sice tři body a lepší skóre i vzájemnou bilanci s Palermem, ale soupeři, kteří ještě čekají, nepatří mezi nejlehčí. Nejprve Juventus, poté Lazio a na závěr Udine na jeho půdě. Palermo má v tomto ohledu o něco snazší los, utká se doma se Sampdorií, venku na Fiorentině a naposledy doma s jistým sestupujícím Hellasem.

Juventus bude samozřejmě velkým favoritem. Domácí zvítězili i v prvním vzájemném zápase 3:2.

Do zápasu se na straně Juventusu nezapojí zranění Cáceres, Neto, Chiellini a Marchisio. Na druhé straně zase budou scházet Gnahoré, Fedele, Brkič, Lollo a Bianco, přičemž pro posledně dva jmenované platí karetní trest.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Rugani, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Lemina, Pogba, Alex Sandro - Mandžukič, Morata
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Zaccardo, Romagnoli, Suagher - Sabelli, Crimi, Cofie, Martinho, Gagliolo - Verdi, Mbakogu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.25 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - Bologna FC  (neděle 15:00)
Již zachráněné Empoli se v předposledním domácím vystoupení představí proti Boloni. Hosté ještě nemají vyhráno, nicméně záchraně jsou již velmi blízko a konečný cíl by jim neměl uniknout. První vzájemné utkání skončilo divokým výsledkem 3:2 pro Empoli, dočkají se diváci na Stadio Carlo Castellani obdobných brankových hodů?

Empoli v posledních týdnech předvádí hodně nevyrovnané výkony (výhra nad Fiorentinou, porážka s Carpi), ovšem své má jíž splněno. I kdyby všechna následující utkání Azzurri prohráli, v nejvyšší soutěži se udrží. To je pro malý klub velkým úspěchem, před sezonou se totiž očekávalo, že se nepodaří zamezit trhliny po odchozím Sarrim, nicméně trenér Giampaolo ho nahradil skvěle. Spolehnout se přitom mohl na tradiční opory, obránce Maria Ruie, tvůrce hry Riccarda Saponaru a nestárnoucího útočníka Massima Maccarone.

Boloňa před týdnem zastavila dlouhotrvající výsledkovou krizi a výhrou nad Janovem učinila důležitý krok za záchranou. Rossoblu matematicky vyhráno ještě nemají, k definitivní jistotě jim stačí ve zbývajících kolech uhrát dva body a to za předpokladu, že Palermo všechna svá zbývající utkání vyhraje.

Oba tábory trápí před koncem sezony početná marodka. Empoli se bude muset obejít bez Livaji, Skorupskiho, Lauriniho, Tonelliho, Pia, Mčedlidzeho (třízápasový trest) a Paredese (jednozápasový trest). Totožná je situace na druhé straně, mimo jsou Destro, Morleo, Rizzo, Zuculini, Donsah a Rossettini (jednozápasový trest).
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Pelagotti - Bittante, Cosić, Costa, Mario Rui - Zielinski, Dioussé, Croce - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Maietta, Gastaldello, Masina - Brighi, Diawara - Mounier, Brienza, Giaccherini - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Sampdoria Janov jede do Palerma, aby se na stadionu Renza Barbery utkala s domácím týmem. A na tento stadion nejezdí Námořníci moc rádi, protože se jim na něm dlouhodobě nedaří. Teď se jejich forma ale mírně zvedá.

V minulém vzájemném duelu se radovali domácí. Sampdoria se totiž díky brankám Roberta Soriana a Davida Ivana stala majitelem tří bodů a v utkání jasně dominovala. Teď se pokusí konečně prolomit smůlu, která ji postihuje na horké půdě sicilské. O tom, že se Palermo dlouhodobě opírá především o výkony na vlastní půdě, kterou přetvořilo v pevnou tvrz, nemůže být sporu. A Doria je dalším týmem, který si umí celkem pravidelně vylámat zuby na prostředí Renza Barbery.

Když dokázala obrat domácí Palermo o tři body naposledy, psal se květen 2008! Jedním z hráčů, kteří tehdy do utkání zasáhli, byl aktuální trenér Sampdorie, někdejší útočník Vincenzo Montella. Byla to éra hráčů jako Amauri, Cassano, Miccoli, Simplício, Balzaretti nebo Bonazzoli. Tehdy se stala cesta zpátky pro hráče janovského celku mnohem veselejší. A to na dlouhou dobu. Od těch dob zažily oba celky hodně změn.

Sampdoria aktuálně podléhá příkazům trenéra Montelly, který nakonec dostal důvěru excentrického majitele Ferrera i na další sezonu. Sampdorii se nedaří především ustálit své výkony, najít optimální formu a navázat na dobré výsledky. Za posledních deset duelů dokázala jen čtyřikrát vyhrát a ze tří bodů se radovala i v minulém kole. V něm ale měla spíše štěstí, protože Lazio zahodilo neuvěřitelné věci.

Doria ale hledí do budoucna s optimismem, jak udává třeba obránce Lorenzo De Silvestri. "Čeká nás hodně náročné utkání, protože proti Palermu se nám nedaří. Víme, že to tam bude hodně horké. A to nejen z pohledu klimatu, ale především z pohledu divácké kulisy. Přesto chceme vyhrát a dokázat, že jsme nic nevzdali. Minulé kolo pro nás dopadlo šťastně, teď na to chceme navázat."

Také Palermo zvládlo minulé kolo na jedničku. A v něm opravdu šlo o hodně, protože se hráči Rosanero utkali s Frosinone. Oba celky jsou ohroženy sestupem a pokud Palermo nechce spadnout, musí zabrat. Aktuálně má totiž o tři body méně než 17. Carpi. Domácí Palermo má pouhých 32 bodů, ale netrápí jej mnoho absencí. Mimo hru bude jen diskvalifikovaný Gonzalez. Sampdoria se obejde bez zraněné trojice Carbonero, Moisander a mladík Ivan.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Struna, Andelković, Cionek - Rispoli, Hiljemark, Maresca, Morganella - Vazquez, Quaison - Gilardino
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Silvestre, Ranocchia, Diakitè - De Silvestri, Fernando, Krstičić, Dodò - Correa, Soriano - Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Frosinone Calcio  (neděle 15:00)
AC Milán se bude před vlastními diváky na San Siru revanšovat za poslední kolo, kdy nestačil na poslední Hellas. Milánští potřebují za každou cenu zvítězit aby si udrželi šesté místo a tedy vstupenku do Evropské ligy. Jejich soupeřem bude o záchranu hrající Frosinone.

Právě slovní spojení "o záchranu hrající" nejspíše budí u Milána velkou hrůzu. Rossoneri, jakkoliv se mohou pyšnit věhlasnou historií totiž na celky ze spoda tabulky vůbec neumí. V této sezoně nedokázali v ani jednom zápase pokořit Hellas nebo Carpi, doma prohráli i s Boloňou a jen podtrhli tragickou bilanci.

Milán si samozřejmě v posledním kole uřízl ostudu, když prohrál s jistým sestupujícím a beznadějně posledním Hellasem. Milánští neprožívají povedený závěr sezony a ještě budou mít co dělat, aby se kvalifikovali do evropských pohárů. Rossoneri měli na šestém místě několikrát velmi solidní náskok, ovšem pokaždé o něj přišli a momentálně na ně ztrácí sedmé Sassuolo pouhý bod.

Svěřenci nového kouče Cristiana Brocchiho mají k dispozici ještě finále Coppa Italia, ovšem jejich soupeřem bude vysoce favorizovaný čerstvý mistr Juventus. Je na snadě položit si otázku, zdali měla změna trenéra Mihajloviče nějaký význam. Po sezoně se dá očekávat příchod nového kouče, nejčastěji se spekuluje o jménech jako Pellegrini, Emery, Prandelli nebo Donadoni.

Frosinone stojí před těžký úkolem, ne však nemožným, což ukázali jeho největší konkurenti v boji o záchranu. Milán se rozhodně dá porazit a tím spíše v jakém momentálním rozpoložení se nachází. Nic se ovšem nemění na tom, že AC bude pořád velkým favoritem. Canarini ztrácejí na nesestupovou pozici pět bodů, takže jejch osud může být už po tomto kole definitivně zpečetěn.

Milánu v tomto zápase nepomohou Niang, Bonaventura a Bertolacci. Kompletní nebudou ani hosté, trenér Stellone nemůže počítat s Soddimem, Pavlovićem a potrestaným Chibsahem. První zápas těchto soupeřů vyzněl lépe pro AC Milán, který na půdě Frosinone zvítězil divokým výsledkem 4:2.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnaruma - Abate, Alex, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Montolivo, Mauri - Honda - Bacca, Balotelli
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - M.Ciofani, Russo, Blanchard, Crivello - Frara, Gori, Sammarco, Paganini - D.Ciofani, Dionisi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Hellas stále ještě bojuje, i když se každý smiřuje s pádem do druhé italské ligy. Přesto jsou jeho poslední zápasy minimálně otázkou cti, takže si musí dát pozor i tak ambiciózní mužstvo, jakým výběr trenéra Di Francesca bezesporu je.

Před Sassuolem stojí nebezpečná mise. Hellas je na první pohled beznadějně ztracenou ovcí, která nebude dělat problémy žádnému soupeři. Chyba lávky, o čemž se mohl přesvědčit například Milán. AC pod vedením nového trenéra Brocchiho fatálně selhalo a Hellas mu uštědřil pořádnou lekci z produktivity. Milánský celek a favorit utkání sice vedl, ale nakonec se Hellas dočkal díky své píli a kousku štěstí tří bodů, které mu vynesla především rozdílová branka Siligardiho z nastaveného času.

Tento výsledek sice mnoho neznamená, protože Hellas je stále posledním týmem tabulky a na 17. Carpi ztrácí v tuto chvíli už deset bodů, ale minimálně ukazuje, že Hellas se nikdy nevzdává. A nehodlá to dělat ani v posledních třech utkáních Serie A pro tento ročník a na možná dost dlouhou dobu po něm. Svědčí o tom také vyjádření Maurizia Settiho, který je odhodlán motivovat hráče až do konce.

"Máme před sebou poslední tři utkání a chceme je odehrát se ctí. Tento rok se nám vůbec nepovedl, ale na bilancování nebo hodnocení je ještě čas. Pro nadcházející týdny chceme, aby si fanoušci i hráči užili atmosféru první ligy a viděli své oblíbence, jak se bijí o body. Už máme určitý plán pro budoucnost a budeme mluvit s hráči, protože nás zřejmě čeká rok nula a přestavba kádru, ale pro tyto chvíle si chceme užít fotbal," dodává Setti.

Soupeřem mu bude Sassuolo, které stále ještě nevzdává boj o pohárovou Evropu. Aktuálně jsou Neroverdi na sedmém místě a od páté Fiorentiny je dělí hned devět bodů. K tomu jim navíc moc nepomohla série tří zápasů bez výhry. To znamená, že nemají situaci ve svých rukou a nesmí zaváhat. Uvědomuje si to i mladý záložník Lorenzo Pellegrini, který v Sassuolu získává první významné zkušenosti s první ligou.

"Ještě nic nevzdáváme a rádi bychom se podívali do Evropy, i když víme, že šance je mizivá. Ale myslím, že můžeme být na odvedenou hru hrdí a plánovat další rok, ve kterém se chceme zlepšovat. Je škoda, že jsme na chvíli zpomalili a přestalo se nám dařit, ale v minulém kole věci zase nabraly lepší směr. Chceme se soustředit jen na naše výkony a na konci sezony uvidíme, jestli nám to na nějaké cíle stačilo, nebo jestli jsme nějaké dokonce překonali. Máme tu skvělý tým a doufám, že jsou s námi fanoušci spokojení," přeje si mladý záložník.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vršaljko, Cannavaro, Acerbi, Longhi - Pellegrini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Trotta, Sansone
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Pisano, Moras, Bianchetti, Souprayen - Wszolek, Marrone, Ionita - Juanito, Rebić, Siligardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Inter Milán  (neděle 20:45)
Nedělní šlágr kola mezi Laziem Řím a Interem Milán bude zejména o naději. Naději pro oba celky k získání vysněného cíle. Lazio ještě stále může dosáhnout na Evropskou ligu, byť situaci nemá ve svých rukách, Inter by zase chtěl proniknout do Ligy mistrů, ovšem na třetí místo ztrácítři kola před koncem propastných sedm bodů.

Lazio si pochopitelně sezonu pokazilo mnohem dřív, než v posledních dvou kolech, kdy nestačilo nejprve na Juventus a posléze i na Sampdorii Janov. Po dvou vyhraných zápasech tak prožívá Simone Inzaghi na lavičce Římanů těžké vystřízlivění a vše rovněž napovídá tomu, že se Biancocelesti v příští sezoně v pohárech neobjeví.

Domácí mohou získat maximálně šesté místo, což samo o sobě EL nezaručuje. Pokud by se tak stalo, pak by potřebovali vítězství Juventusu nad AC Milán ve finále Coppa Italia. Důležité však v tuto chvíli je, že ztráta na onu šestou pozici činí tři kola před koncem pět bodů. V tomto kole navíc hraje AC Milán doma s Frosinone a očekává se, že utkání zvládne. Šance jsou tedy velmi malé, nicméně dokavaď budou žít, bude se Lazio rvát. Na Stadio Olimpico se představí Inter Milán, jenž má domácím co vracet, navíc sám bude bojovat o svojí naději.

Ta se týká Ligy mistrů. Inter odstartoval sezonu dobře ale nakonec první tři místa vyklidil a ve zbytku sezonu už se na ně bude těžko vracet. Nerazzurri ztrácejí na třetí AS Řím už sedm bodů, vše si přitom způsobili sami v posledních kolech, zejména doma s Turínem a v Janově. Také tady je tedy šance velmi malá a spíše to vypadá, že vítěz Lgy mistrů z roku 2010 bude v milionářské soutěži chybět popáté zasebou.

Zatímco hosté budou postrádat pouze Ljajiće, domácí se budou muset obejit bez celé řady klíčových hráčů. Simone Inzaghi se tak musí popasovat se stejným problémem, který trápil Stefana Pioli, velkou marodkou. K dispozici tedy nebudou De Vrij, Radu, Kishna, Matri, Parolo, Mauricio, i Bíglia.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, Biševač, Gentiletti, Konko - Onazi, Cataldi, Lulić - Candreva, Klose, Keita
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Nagatomo, Miranda, Murillo, D'Ambrosio - Medel, Kondogbia - Brožović, Jovetič, Perišič - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Turín FC  (sobota 18:00)
Udinese přivítá na Stadio Friuli FC Turín a pokusí se navázat na jiná domácí úspěšná představení proti Neapoli a Fiorentině. Granata má svému soupeři co vracet, Zebry ji totiž porazily na vlastním hřišti nejtěsnějším rozdílem.

Po porážce na Interu nemají Zebry stále jistou záchranu. Tři kola před koncem soutěže mají šestibodový náskok před Palermem ale ani pokud uspějí doma s Turínem, nemusejí mít ještě vyhráno. Udinese má totiž s Palermem horší vzájemnou bilanci, takže pokud by došlo k rovnosti bodů, zvýhodnění by byli Sicilané.

Samozřejmě, záchrana je blízko, nicméně dokud nebude vše jisté, nemůže si Udinese dovolit ztrácet. Severoitalský celek se v posledních kolech přeci jenom lepší, zápas na Interu mu sice nevyšel (porážka 1:3), ale kolo před tím si poradil s Fiorentinou 2:1.

V minulém kole nebyla úspěšná ani Granata. Ta si v zápase se Sassuolem připsala druhou porážku v řadě, nicméně pozici v tabulce to nijak neovlivnilo. S dvaačtyřiceti body patří hostům jedenácté místo.

Domácím bude scházet legendární střelec Di Natale, jehož do hry nepustí zranění. K dispozici nebude ani druhé ofenzivní eso Zapata, jenž je pro změnu vykartovaný. V útočné dvojici se tak představí Théréau a Matos. Klíčoví hráči do ofenzivy budou scházet i hostům, zranění jsou totiž Avelar, Immobile a Obi.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Heurtaux, Danilo, Felipe - Widmer, Badu, Kuzmanovič, Fernandes, Adnan - Matos, Théréau
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimovič, Glik, Moretti - Zappacosta, Benassi, Gazzi, Baselli, Gaston Silva - Belotti, Martínez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.40 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Chievu se už delší dobu nedaří na Fiorentinu vyzrát, ale teď by se situace mohla změnit. Viola se totiž poslední dobou trápí a vyklízí pohárové pozice. Bude to stačit domácímu týmu na výhru, nebo se Sousovy ovečky dokáží vzpamatovat?

Fiorentině dochází dech. Prakticky od té doby, kdy přes ni v Evropské lize přešel anglický Tottenham, se Viola trápí. Za posledních deset utkání se jí podařilo vyhrát jen jedno jediné, což odvanulo její ambice na příčky Ligy mistrů v dál. Aktuálně je toskánská pýcha na pátém místě a uvnitř jejího ansámblu se živě diskutuje o budoucnosti úspěšného trenéra Paula Sousy. Stále se tak opakuje scénář známý z posledních let.

Fiorentinu limitují finanční zdroje, což se zpravidla plně ukazuje v závěru sezony. Fialky sice dobře začínají a v prvních kolech ohromují pohledným fotbalem s mnohými novými tvářemi, jenže druhá polovina sezony už naplno ukazuje základní chyby v přestupové politice. Přesto se stále najdou lidé, kteří Fiorentině dávají šanci. Jedním z nich je i Stefano Antonelli, někdejší sportovní ředitel týmů jako Bari nebo Siena.

V rozhovoru pro web firenzeviola.it zmínil: "Fiorentina je pořád velký klub s dlouhou tradicí a širokou základnou fanoušků. Každoročně se pere o evropské poháry a stále se jí daří dosahovat dobrých výsledků. Omezuje ji jen lidský faktor ve spolupráci s nedostatkem financí. Ale přesto Fiorentina zůstává po dlouhé roky mezi největšími hráči v Itálii. Fiorentině se daří navazovat na úspěchy i bez výrazných hvězd v kádru," tvrdí Antonelli.

Bilance jednoho vyhraného duelu za posledních deset šancí je přesto tristní. Naposledy se Fialky srdnatě bily proti Juventusu, ale na mistrovský celek nakonec jejich úsilí nestačilo. Zabraly příliš pozdě a o body je navíc obral Álvaro Morata až sedm minut před koncem duelu. Na čtvrtý Inter Milán ztrácí Viola pět bodů, od šestého AC Milán mají Fialky dostatečný náskok šesti bodů.

Chievo dokázalo Violu porazit naposledy v roce 2012, což už také není zrovna aktuální datum. V současné době ale Chievo odvádí skvělou práci a před vzájemným duelem s Violou jej nalézáme na skvělé osmé příčce. Může za to i série šesti utkání bez porážky, která baly zastavena až v minulém kole. Poté, co se Chievu podařil výprask Frosinone pěti góly, vyšlo střelecky naprázdno proti domácí Atalantě. Jediným gólem ji popravil střelec Marco Borriello.

Z tohoto duelu neměl žádnou radost ani veterán Massimo Gobbi. V rozhovoru pro oficiální televizi klubu sdělil: "Velmi špatně jsme k tomu zápasu přistoupili, byli jsme laxní a nedařilo se nám nic z toho, co jsme si natrénovali. Každý den nemůže být hostina, to se prostě stává. Teď se ale zaměřujeme jen na utkání s Fiorentinou, které bude rovněž hodně náročné. Jsme ve výhodě, protože nemáme co ztratit," dodává zkušený bek.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Cesar, Gamberini, Gobbi - Castro, Radovanović, Hetemaj - Birsa - Meggiorini, Inglese
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, G. Rodriguez, Astori - Bernardeschi, Badelj, Valero, M. Alonso - Mati Fernandez, Tello - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC35274467:1885
2.SSC Neapol35227672:3073
3.AS Řím352011474:3871
4.Inter Milán35197947:3264
5.ACF Fiorentina351781056:4059
6.AC Milán3514111044:3753
7.US Sassuolo351313944:3952
8.Chievo Verona351391343:4248
9.SS Lazio351391345:4748
10.Janov CFC351271639:4343
11.Turín FC351191545:5042
12.Empoli FC351191537:4642
13.Atalanta Bergamo3510111437:4341
14.UC Sampdoria3510101548:5140
15.Bologna FC351171733:4440
16.Udinese Calcio351081732:5238
17.Carpi FC358111634:5135
18.Città di Palermo35881933:6332
19.Frosinone Calcio35862132:6830
20.Hellas Verona354131830:5825

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (285)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lega President Maurizio Beretta announced that instead the Christmas period will be used for the Italian Super Cup, which we already know will be between Juventus and Milan.

“It will presumably be between December and January in a date still to be decided, based on the opportunities on the international market that arise.

“The idea is to find a venue abroad and there are already some displays of interest we will evaluate over the next few weeks with the direct involvement of the two clubs.

Reagovat
10

tohle je pravidelně taková fraška, že to nemá nikde obdoby

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Airus

takže někde v poušti při 40°C

Reagovat
smazaný uživatel

1. aby Čínané koupili AC Milan

Reagovat
smazaný uživatel

sakra nestihl jsem to

Reagovat
Furia Ceca

Tak teď si to posral - AC navždy zůstane v rukou Berlusconů a veškerá vina za neúspěchy půjde na tebe!

Reagovat
Milan.B

aby hocikto schopny kupil AC

Reagovat
FORZAMILAN

určitě

Reagovat
Pinturicchio

Cha cha, teď je budeš muset koupit sám.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Pipo123

Fiorentinu by po konci letošní sezóny mohl opustit Paulo Sousa, jemuž se nelíbí přestupová politika klubu a nedostatek posil. Uvolněný post by pak údajně mohl zaujmout Walter Mazzarri, který je po svém odchodu z Interu Milán bez angažmá.

Reagovat
Zark

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Furia Ceca

Udine má nádhernej rekonstrouvanej stadion, kde se dneska bude hrát a vy do fotky k preview hodíte logo Serie A...

Reagovat
smazaný uživatel

Chaloši, nemáte tip na nejaký dobrý článok o Zamparinim v angličtine? Pokojne aj nejaký long-form.

Reagovat
Pipo123

Graziano Pellè by se mohl vrátit na Apeninský poloostrov. Italský útočník, jenž momentálně nastupuje za Southampton, se podle italských médií dostal do hledáčku římského Lazia.

Najlepšia možná a dostupná náhrada za Kloseho, rok pred koncom zmluvy, snad sa Tare ukáže

Reagovat
Recoba Inter

Já měl za to, že mu to v Itálii moc nejde, proto hraje všude možně, jen ne doma...

Reagovat
Pipo123

Já si na neho spomínam keď hral v Parme a vyzeral ako kopyto, ale v holandsku sa chytili, navyše čo som videl tak sa vie ukopnút a strielat krásne góly

Reagovat
El-Pistolero-68

Byl jeste nevyhrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Hallfredsson, Adnan, Karnezis, Heurtaux. Okamžitě spálit registračky To je dno

Reagovat
mojmira

Klub podle Corriere chystá žalobu na jednoho z akcionářů, Giuseppe La Scalu, kvůli tomu, že na výroční schůzi nazval vedení 'idioty'.

Za pravdu se platí no ...

Odkaz na jeho proslov: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13077076_1022304234523902_1178596692283340768_n.jpg?oh=b3e0ac97e1514646cc48f0f248d8345c&oe=57B80F13

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13076707_1022304241190568_5372964814019010360_n.jpg?oh=8d151798231d126b81bd4bfeaffea422&oe=57BDFA3F

Reagovat
Yanek

To je strašidelné.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Poví mi někdo, proč po sezoně pouštíme Cacerese a ještě k tomu do AS?

Reagovat
andycek1

Dojde Benatia Caceres 2 autonehody dost problemov narobil. Ale mali sme ho strelit do zahraničia...

Reagovat
Pipo123

Docela sa teším ako bude Benatia hrať, včera spravil ďalšiu chybu po ktorej dostal Bayern gól a stálo ich to body, tá kritika na neho je už obrovská, ale možno ho Carlo v Bayerne podrží a zostane.

Reagovat
brenk

pri tom záujme o Hummelsa dosť pochybujem

Reagovat
Pinturicchio

Juventus: Buffon, Rugani, Bonucci, Evra, Cuadrado, Pogba, Hernanes, Asamoah, Alex Sandro, Mandzukic, Morata.

V létě to vidím na odchod Zazy.

Reagovat
brenk

smutné, že ani teraz nedostane šancu si zahrať

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

čekal jsem víc změn, ale asi chce Max udržet hráče v herním zatížení pro finále Coppy...takže to asi protočí víc až ty další dva zápasy

Reagovat
Pinturicchio

Možná jo. Ale škoda, toho Sima tam dnes dát mohl.

Reagovat
10

to mohl, no...naposledy hrál v základu v únoru

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Yanek

Zazu bych bral. To je typ hráče, který je v AC ohrožený druh.

Reagovat
Pinturicchio

Snad nás nenapadne ho měnit za De Sciho. Ale Marotta za Zazu odmítl 30 milionů z PL, to v Itálii nikdo nedá nejspíš.

Reagovat
Yanek

Taky si myslím, že pokud půjde, tak to bude dost. No a za Mattiu bych ho neměnil ani já.

Reagovat
Zark

jsem čekal polobéčko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do 30. května by mělo být AC čínské podle víc zdrojů... tak snad je to pravda

Reagovat
Pipo123

A vraj vám pošlú zadarmo Martineza do útoku

Reagovat
Yanek

Ten už je zabitý.

Reagovat
Pipo123

Proč ? Já som nedávno čítal nejaký rozhovor, myslím že to bol Gabi a ten vravel že jemu sa len nechcelo makať pod Simeonem. Ale zakončiť vie stále parádne, ak by odišiel Bacca tak Martinez by bol dobrá náhrada. Hold vedľa neho by to chcelo niekoho kto spraví tú čiernú robotu

Reagovat
Kaka14

Radsej nech sa snazia udrzat Baccu..... vsak v repre Martinez sedi na lavicke a Bacca je v zaklade

Reagovat
Zark

" vravel že jemu sa len nechcelo makať pod Simeonem" no to je úplně hráč do party milánskejch, takových tam je málo hh

Reagovat
Pipo123

Tak zadarmo by to bola lepšia verzia Maria

Reagovat
Yanek

No tak mentalita je jedna věc, druhá věk a třetí, že teď už půl roku hraje někde v Číně. Myslím, že mu to dost ubralo na výkonnosti.

Reagovat
Yzemi

Forza JUVE!!!!!

Reagovat
M11

Leo je jak z LEA pred 30 lety

Reagovat
Yzemi

Reagovat
10

Reagovat
10

dneska mu je 29 let...takže asi rodiče měli předplatný

Reagovat
Furia Ceca

Jsem nechápal na co míříte - až do chvíle, kdy jsem ho konečně viděl víc v záběru!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Ty dresy Carpi vypadaj jak dresy klubu z PL!

Reagovat
Furia Ceca

Dneska bych bral, s ohledem na novopečený mistrovství a sílu soupeře nějakou exhibici a kanonádu, ale zatím to nevypadá...

Reagovat
Pipo123

Budíček kurva snad nedostanete gól

Reagovat
10

Hernanes je nejzbytečnější hráč na světě

Reagovat
Pipo123

Hraje strašne, viac x mohol ísť jeden na jednoho a obísť hráča, také niečo mu v minulosti nerobilo problém.

Reagovat
10

on se i v takových situacích zastaví a dělá ty jeho přešlapovačky...snad tohle trápení ukončí někdo z Číny, protože na to nemám nervy

Reagovat
Pipo123

Veď práve, neviem, príde ako keby si neverí. Veď keď mal formu v Laziu tak si spravil 2-3 hráčov, uvolnil sa a krásne vystrelil. Mám pocit že jemu sa darilo len pod Edym

Reagovat
Furia Ceca

Zrovna jsem si říkal, že kdyby ho Marotta prodal, vůbec nic by se nestalo...

Reagovat
10

stejně jako kdyby teď hned odešel ze hřiště

Reagovat
Pipo123

Reagovat
10

ne asi

Reagovat
Furia Ceca

Lemina za něj o poločase!

Reagovat
Zark

Reagovat
10

vítěz zlatýho míče příští rok je jasnej

Reagovat
10

pokud ho teda neporazí Belotti

Reagovat
Pipo123

Dnes som si poplakal pri fakte že Belotti je najlepší taliánsky strelec tejto sezóny, to je kurva úpadok

Reagovat
Zark

ani né, dřív to býval třebas Immobile, a belotti je lepší hráč prostě

Reagovat
Pipo123

Toto je Hernanes ktorého poznáme

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
M11

HERNAA !!!

Reagovat
Pinturicchio

HERNAAAAAAAAA

Reagovat
Furia Ceca

Díky vypíčenejm stremům jsem přišel o gól - JDĚTE DO PRDELE!!!

Reagovat
brenk

tak aspoň si dal čestný gól, teraz sa môže v lete porúčať

Reagovat
Pipo123

Najlepšie keby sa vrátil do Lazia

Reagovat
brenk

nech si ide kam chce

Reagovat
Furia Ceca

Hernanes dal gól jo? No to čumim...

Reagovat
Pipo123

Zase na obranu Hernanesa, hraje až príliš vzadu, tá pozícia mu proste nesedí. Hral dobre jedine v situácii keď bol pod útočníkom a dostával sa často do zakončenia, strelu má fantastickú. Lenže v Juve tam je Pogba a ten sa viac vysúva dopredu.

Reagovat
Furia Ceca

Poločas nic moc... Výkon (jak) po flámu.

Reagovat
Zark

však ono to je po flámu

Reagovat
Furia Ceca

Proto jsem to slovo "jak" dal do závorky!

Reagovat
Zark

no jen aby

Reagovat
Airus

Poločas jak víno, hezky zvětralý a vylitý víno

Hernanes dal hezkej gól, i když tomu brankář dost pomohl

Reagovat
smazaný uživatel

Mandragora is out for 3 months after fracturing his 5th metatarsal.

Do hajzlu...

Reagovat
10

zapadne...

Reagovat
Airus

všechno co je vzdáleně spojovaný s náma se hnedka zraní

Reagovat
Furia Ceca

Takže přijde o velkou část letní přípravy - ne-li o celou. Bych možná zvážil podzimní hostování, protože takhle se do jara v Juve nechytne...

Reagovat
Dominator

Nebudete mat aj tak tych zaloznikov dajak velmi vela?

Reagovat
Furia Ceca

Nemáte někdo normální stream? Jakejkoliv vyberu, tak je k zblití...

Reagovat
Pipo123

Rugani žltá

Reagovat
Furia Ceca

Už druhej zápas po sobě.

Reagovat
Zark

jak jednou okusíš chut krve...

Reagovat
Pinturicchio

Dva zápasy, dvě karty, Dani přitvrzuje.

Reagovat
Pinturicchio

Leoš je ožralý nebo co?

Reagovat
10

a není sám

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
brenk

ZAZA

Reagovat
M11

ZAZAAAAA !!!

Reagovat
Pinturicchio

SIMONEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
Furia Ceca

Njn... Přišel Lichsteiner za Cuadrada a hned jsme nebezpečnější.

SIMONE!

Reagovat
brenk

budú dnes aj nejaké oslavy, či až po poslednom kole?

Reagovat
DelPiero137

Musim uznat ze z Pogbu sa pomalicky stava spravny dirigent. Nie je to uz len o silovosti a rychlosti. Pri tej hre premysla, zapaja skvelu techniku a voli spravne riesenia

Reagovat
Pinturicchio

3 karty během tří minut a ani jedna nebyla, kokot.

Reagovat
10

Irrati je hodně špatnej

Reagovat
Pinturicchio

Slušná trága od něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasik

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Škriniar dnes poprvé v základu Sampdorie v Serii A! Držím palce!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, uvidíme či sa z toho neposerie od strachu

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral?

Reagovat
Pipo123
Reagovat
10

dost symbolický pro Loserpool

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Yanek

ani by mi nemuseli říct, co je to za hráče a týmy a poznám, že je to PL.

Reagovat
DelPiero137

vyzera ze tam poriadne prsalo.

Reagovat
Pinturicchio

Hezká akce Frosi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

vsadím se, že ve finále Coppy bude AC trénovat znovu Miha

Reagovat
Pipo123

Já som niekde čítal že by mal prevziať Torino, on by sa nevrátil do AC, nie po tom ako sním Silvio zatočil

Reagovat
smazaný uživatel

V Miláně slušný koncert už po dvou minutách, hezký.

Reagovat
Furia Ceca

Jestli se AC nedostane do EL, tak si Číňani za posily pěkně připlatěj...

Reagovat
10

Vazquez pome Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

Rano

Reagovat
Pipo123

Dúfam že Ranieri dnes získa titul, strašne mu to prajem

Reagovat
olis

podobne dokonca som si to zapol :D ako prvy zapas PL tuto sezonu

Reagovat
Furia Ceca

Tak to jsem na tom úplně stejně! Ale nakonec jsem stejně přepnul na AC.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

snad jo, už Gudiolin dneska parádně rozebral liverpool hh

Reagovat
CubONE

dnes nie

Reagovat
Furia Ceca

AC toho už hodně spálilo...

Reagovat
Furia Ceca

Rusáci: Francesco Buffon Bardi!

Reagovat
Zark

nikdo nemá v týmu více Buffonů než Frosinone

Reagovat
Milan.B

len nech to tak ostane

Reagovat
Furia Ceca

Chcete bejt bez EL?

Reagovat
Milan.B

za mna?? urcite ano

Reagovat
10

Bacca už mohl dát hattrick

Reagovat
Pipo123

On toho dosť zahadzuje v tejto sezóne, pre mňa troška sklamanie

Reagovat
10

nepřišlo mi, že by nějak moc zahazoval...naopak byl dost efektivní, vždyť měl snad 3 střely na gól

Reagovat
Pipo123

už v Dorii nedávno to pálil, v Seville mu to viac padalo, ale na druhej strane, v Seville mu to vedeli nahrať do prázdnej brány

Reagovat
Milan.B

Reagovat
10

tyvole AC...napsal bych, že je to dno, ale to bych ještě musel 100x přepisovat

Reagovat
10

Donna hodně zachrápal

Reagovat
maras93

A hlouběji a hlouběji ..

Reagovat
Pinturicchio

Dona dneska nějak mimo.

Reagovat
Furia Ceca

Vidí, že za Frosinone chytá Bardi a ne Leali a od tý chvíle jenom přemejšlí, jestli by neměl přestoupit do Juve.

Reagovat
Pipo123

Snad to 6. miesto uhraje Chievo, bude sranda ich sledovať v EL

Reagovat
Furia Ceca

* Sassulo, ostatně dneska AC přeskočí.

Reagovat
blaugrana

Tak keď už hráte napiču, tak prečo nepodať proti sebe.

Reagovat
10

za kurz 13

Reagovat
blaugrana
Reagovat
10

njn, to je tohle období...děje se to všude

když jsem viděl, jak padal kurz na Granadu a jak ten zápas potom vypadal

Reagovat
blaugrana

Nj. Keby to len človek vedel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda. Geniální takhle v klíčovém závěru vyhodit Mihu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že se Ranocchia v létě sbalí a vrátí se tam,odkud přišel. A Montella ho tam bude cpát porád a porád!

Reagovat
andycek1

http://stadiony.net/aktualnosci/2016/05/neapol_od_czerwca_wielka_przebudowa_stadionu_napoli

Konečne sa má začať čiastočná rekonštrukcia Sao Paola

Reagovat
olis

uz som to tu pisal, dost onicom, lepsie ako nic ale velke sklamanie

Reagovat
andycek1

Za 25 mil € toho neopravite vela tym sa iba oddaluju prpblemy o dalsich 10-20 rokov. Treba novy stadion...

Reagovat
olis

ludia novy stadion nechcu, ADL ho rekonstruovat nebude ked mu ho mesto nechce dat zadarmo, a celkovo ani on sam nema na novy a ani na velku rekonstrukciu, musel by nato nejak zohnat peniaze, zacarovany kruh

Reagovat
smazaný uživatel

Tak odvolat Sinisu bola velka chyba,Brocchi obycajny saso bez koncepcie a autority. AC pomoze jedine predaj Berlusconi ho tiahne ku dnu.

Reagovat
CubONE

No esteze to nepozeram.

Reagovat
Pipo123

Trošku nechápem ten trend vytiahnuť mladého trénera čo ešte nemá ani poriaden skúsenosti v Primavere. Niekto to porovnával s konceptom v Bundeslige, len tam je ten rozdieľ že trénejú juniorku 10 rokov a potom idú do A.cka. Takto budú len Brocchi, Inzahgi a spol na smiech

Reagovat
Dominator

Ja mam celkovo pocit, ze sa s tymi mladymi trenermi zachadza do extremu.

Reagovat
DelPiero137

a to uroven BL dorastu je niekde inde.

Reagovat
Yanek

Tohle může AC jedině pomoct.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Shevchenko

Proč jsem si nevsadil...

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 9, taky si to vyčítám

Reagovat
Zark

já dal prozíravě remízu

Reagovat
10

to vyjde

Reagovat
Zark

za 0:1 jsem tomu věřil, ale timhle stylem na to můžu rovnou zapomenout. leda by to o poločase převzal MIHA

Reagovat
10

Reagovat
Yanek

Je to sice kompletní fabulace, ale ve světle toho, co řekl ten akcionář a všech finančních flopů posledních let si říkám, jestli Berlusconi s Gallianim ten klub náhodou netunelují, aby kromě sebe zajistili i další 3 generace. Průměrný plat zaměstnance v klubu 950 000 euro???

Reagovat
FCSL

Donnarumma solidní díra, z takový dálky

Reagovat
10

Reagovat
Zark

byla ta penalta aspon oprávněná nebo kaslická milan tlačenka?

Reagovat
Zark

BAcca ale balotelli tomu nasadí korunu no, jednu dobu proměnil tisíc penalt po sobě a ted už ani to neumí.

Reagovat
10

zrovna jsem chtěl Bardiho pochválit

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

kokoti

Reagovat
Pinturicchio

Antonelli na pána.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Lucaaaaaaaaaaaaaaaa, ho prostě nejde nemilovat

Reagovat
GEGE

borec

Reagovat
Milan.B

zas budu reci ze sme mali smolu a nezlomneho ducha.... yebem na to, mali sme prehrat!

Reagovat
Furia Ceca

No jestli rozhodčí pískl tuhle ruku, tak měl jednoznačně písknout i penaltu pro Frosinone za ruku Montoliva v prvním poločase...

Ale jinak super mač!

Reagovat
blaugrana

Chvalabohu za remízu. Aspoň sa nemusím rozčuľovať.

Reagovat
10

měl si neprohru?

Reagovat
blaugrana

Nn. Dal som len za 5, že to Ac otočí, keď bolo 1:2. Ale sralo by ma, keby to vyšiel ten kurz 13.

Reagovat
Robbie

proč se ten blbec černej furt do všeho cpe ? přímáky na hovno,rohy ještě horší a penalta kopnout hůř nešla

Reagovat
Votas

LAZIO: 22 Marchetti; 8 Basta, 13 Bisevac, 18 Gentiletti, 29 Konko; 23 Onazi, 20 Biglia, 19 Lulic; 87 Candreva, 11 Klose, 14 Keita.

A disposizione: 55 Guerrieri, 99 Berisha, 2 Hoedt, 4 Patricio, 5 Braafheid, 6 Mauri, 7 Morrison, 10 Felipe Anderson, 21 Milinkovic, 32 Cataldi, 33 Mauricio.

Allenatore: Simone Inzaghi

INTER: 1 Handanovic; 33 D'Ambrosio, 25 Miranda, 24 Murillo, 55 Nagatomo; 17 Medel, 7 Kondogbia; 77 Brozovic, 10 Jovetic, 44 Perisic; 9 Icardi.

A disposizione: 30 Carrizo, 46 Berni, 5 Jesus, 8 Palacio, 11 Biabiany, 12 Telles, 21 Santon, 23 Eder, 27 Gnoukouri, 83 Melo, 97 Manaj.

Allenatore: Roberto Mancini

Arbitro: Banti

Obě Curvy místo sledování zápasu sehrají přátelák, který bude pískat otec Gebriele Sandriho. 3 body nám zaručí 4. místo a v posledním kole to můžeme pustit Šašuolu na úkor AC.

FORZA INTER

Reagovat
lnterista

pekny nejsilnejsi

Reagovat
Dejwa

Forza Inter!!

Reagovat
Pipo123

Miro krása

Reagovat
doNny

Reagovat
lucius6

paráda

Reagovat
Furia Ceca

Obrana Interu

Reagovat
Votas

v posledních 5 zápasech s Laziem jsme vždycky dostali góla do 10. minuty...

Reagovat
Furia Ceca

Ten Basta, ten šel strašně dolů...

Reagovat
Pipo123

Dnes hraje dobre, ale on toho v poslednej dobe moc nenahral, nejakú chvílu bol mimo kvôli zraneniam. Teda snad polovicu sezóny

Reagovat
Furia Ceca

Ještě hraje dobře jo? Když je vzadu a vidím, jak na něj letí míč, tak trnu, aby to vůbec zpracoval... A když je vepředu a naskočí na centr, tak míč hlavou mine. Kdysi se o něm mluvilo jako o druhým Lichtsteinerovi, no mě spíš připomíná tou rychlostí a zbrklostí De Ceglia.

Reagovat
Pipo123

Lichti nie je nič extra, ten v 4 člennej obrane hral vždy rovnako na hovno, jemu aj Bastovi sedí 3-5-2, preto tak skvele hral v Udine

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Furia Ceca

Lichty není nic extra jo?

Reagovat
Pipo123

Teraz je fajn hráč, ale dlhú dobu bol v Laziu docela priemer, ako som písal vyššie, on vždy zahral skvele keď sa hralo 3-5-2, v 4-člennej obrane to bolo slabšie. On tie zápasy odmaká a to je jeho plus

Reagovat
Pipo123

Respektívne já osobne ho nepokladám za TOP hráča na svojom mieste.

Reagovat
Airus

Rozhodně to není nejvýraznější RB na světě, jakop třeba Dani Alves nebo svého času Maicon, ale hrajé rychlej přímočarej fotbal a pro Juve je důležitej. Navíc dře jako kůň i po operaci srdce

Reagovat
lucius6

Spousta chyb na obou stranách, ale podle mě se to dneska dá vyhrát. Přijde mi, že jsme v útoku více nebezpeční, takže si to chce dávat pozor na zbytečné ztráty, hlavně v případě Candrevy a mělo by to jít

Reagovat
Pipo123

Jo vieme si vytvoriť šance a na moje prekvapenie sa mi páči Onazi, dobre napáda a snaží sa vykrývať priestor. Do druhého polčasu by som tam dal Andersona namiesto Keitu, ten to strašne brzdí zatiaĺ

Reagovat
Pipo123

Banti fakt kokot, čisté zákroky píska ako fauly

Reagovat
Nuno čomes

Na lazio neumíme.

Reagovat
Panděvova ofina

Co ti ptáci tam furt votravujou...

Reagovat
10

tam je racků jak někde na pláži

Reagovat
Pipo123

Ten Biglia hraje fantasticky, snad nestratil jedinú loptu, kopec ich vybojoval.

Reagovat
10

Redondo II.

Reagovat
Pipo123

Nemôžeme ho predať, treba mu dať plat Kloseho a postaviť okolo neho nové Lazio, on si tam proste dnes zálohu Interu mazal na chleba, aj ten gól na 2:0 bola jeho zásluha.

Reagovat
10

jj, za 15 mega to bude dobrá posila pro Juve

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Panděvova ofina

Velká paráda...

Reagovat
Pipo123

Candrevaaaaa

Reagovat
lucius6

Je to taaaaaaaaaam

Reagovat
Recoba Inter

Líbí se mi jak hraje Antonio Candreva toho bych v našem dresu rád viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Mě zas Biglia od dnešního zápasu sem nic nečekal...každopadně s Mancinim na lavce na lepší umistěni než od 4teho do 6 místa mít nebudem ani příští rok...

Reagovat
Recoba Inter

Hej to už musíme! jenom by to ještě chtělo pár změn no

Reagovat
Recoba Inter

ale nevím jestli to bude s Mancinim. Podle mě existuje šance, že po sezóně půjde.

Reagovat
lucius6

Super zápas. Opravdu jsme si to dneska zasloužili

Reagovat
Pipo123

Biglia dnes najlepší na place, istota na lopte, nič nepokazil, prihrávky bez jedinej chybičky a čisté obranné zákroky. Fakt radosť pozerať, vyzerá strašne nenápadne, ale tej roboty spraví hrozne veľa. Inak Simone by mal zostať, ten progres tam je vidieť, snažíme sa hrať rýchlejšie, herne sme vyhoreli len v Juve, inak to bolo vždy docela dobré a hlavne odmakané.

Reagovat
smazaný uživatel

lazio mancini

Reagovat
smazaný uživatel

Spaletti řekl na tiskovce, že v základu dnes Kevin!!!!!!!!!

Da gol z pencle, rozhodne Franta!:)

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Verím, že Spaletti si dá väčší pozor ako to bolo u Castana, ktorého nasadil po zranení skôr ako bol na to pripravený.

Reagovat
Largo

Taky doufám. Určitě i on sám se poučil. Každopádně se na něj na hřišti ale hrozně těším a spolu s Ninjou by si to mohli hezky dávat!

Reagovat
Pipo123

Simone Inzaghi v pěti utkáních po nahrazení Stefana Pioliho v čele Lazia uhrál slušné tři výhry a hvězda římského celku Antonio Candreva má za to, že by bývalý útočník měl dostat kontrakt i na příští sezonu. "Potřebovali jsme takto zvýšit sebevědomí," řekl Candreva po nedělním triumfu nad Interem. "Zažíváme pozitivní konec sezony a kouč nám vnukl pár dobrých nápadů. Zaslouží si skvělou budoucnost. Já o tom, zdali zůstane, nerozhoduji, ale sám doufám, že se tak stane."

Reagovat
Kaka14

preco uz konecne aj Berlusconi s ritolezcom Brocchim pochopia, ze to s Balottelim nebude nikdy fungovat ....ked je na ihrisku, tak vsetko berie na seba a nedokaze premenit ani 100 per. sance......ma mozno najlepsie techniku a mozno strelu, ale jeho spomalovanie hry bez timovosti bojovnosti a nasadenia je nanic ...... a najvacieho bojovnika Antoneliho neha na lavicke

Reagovat
Largo

Tak jdeme na to, pořádně fandit, chci vidět pořádnej fotbal, Janov kterej útočí a Kevina, ať si fotbal užívá! Francsco s Edinem do hry, alespoň jeden gól oběma bych přál. Jinak ale Spalletti dává jasně najevo, že s Edinem moc nepočítá. Jsem zvědav, jak to zvládne Maicon a jak to půjde bez Miry.

Forza Roma!!!!

Reagovat
Largo

AS Řím: Szczęsny – Digne, Rüdiger, Manolas, Maicon – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Salah, Perotti, El Shaarawy

Reagovat
Alberto Aquilani

Krásne zahrané... btw, všimli ste si tú nevraživosť DDRho na Burdissa na začiatku?

Reagovat
Largo

Jooooooooo! Salah, krásná akce!

Reagovat
Alberto Aquilani

jasne, Taxíík... ten dal od odchodu z Ríma asi prvý gól

Reagovat
Largo

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Forza IL Capitano. Konecne ho dal skor ako bosniansku lamu

Reagovat
olis

piskaj konec

Reagovat
Largo

Ty si prostě nemůžeš odpustit jakoukoli narážku, viď Olí?

Reagovat
olis

toto som napisal asi prvy krat v tejto sezone

Reagovat
KillSwitch

z hry Rímu sa mi chce vracať..bez myšlienky jak z šiestej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Maicon stara zdochlina a Rudo nech ide radsej kade lahsie. Vivat Sabatini

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger je celkom bez mozgu

Reagovat
M11

Tottiiiiiiiii

Reagovat
Emmett Brown

Co my budeme robit bez Tottiho...

Reagovat
10

horší zeď jsem neviděl ale pěkně France

Reagovat
smazaný uživatel

FRANCESCOOOOOOOOO, GENIUS. Pallotta dozivotny kontrakt mu daj, lebo bez neho su v pici

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Já ho prostě milujuuuuuuu Eště jeden!

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi je psychopat, za hento by som mu dal cervenu

Reagovat
10

jednoznačně

Reagovat
Largo

....míč

Reagovat
smazaný uživatel

cize ked mu polame nohy cez loptu, je to ok? ak by to bolo naopak, vyskakujes tri metre

Reagovat
Lech

Kdyby kolem něj skákal jak slečinka, napíšeš že je DDR sračka a už na to nemá.

Reagovat
Largo

Nejsem impulzivní....

Reagovat
Lech

kdyby to byl Chiellini tak,.....rozumis

Reagovat
10

achjo...

Reagovat
10

divím se, že tam zase nevrávovala zlomená noha

Reagovat
10

to je magor ten Dani tyvoe...

Reagovat
Lech

Taky bych si to přiznal, kdyby to byl faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Radja je skvely, takych mat aspon 5

Reagovat
olis

Reagovat
Emmett Brown

Gool! Dzeko pekne

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Joooooooo! Volééééé! Jooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Paraaaaaaaaaaada. Dzeko, prvykrat si zasluzis pochvalu. Potrebujeme skvalitnit obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Kevin, ma toho plne gule. Ale potrebuje hrat

Reagovat
smazaný uživatel

To su debili, to neni mozne s tou obranou

Reagovat
stas87

Kuzelnik Barba.

Reagovat
olis

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik(C); Callejon, Higuain, Insigne. A disp di Sarri: Gabriel, Rafael, Strinic, Valdifiori, Maggio, Mertens, Regini, Lopez, Gabbiadini, Grassi, El Kaddouri, Chalobah.

ATALANTA (4-4-1-1): Sportiello, Masiello, Toloi, Djimsiti, Dramé, D'Alessandro, Cigarini, DeRoon, Kurtic, Diamanti, Borriello. All: Reja

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Borriello

Reagovat
Lech

Reagovat
stas87

https://www.youtube.com/watch?v=QMMDxgC0elw

Hra sa o sest bodov,priamy suboj o zachranu.

Reagovat
olis

Higuaiiiiin Marekiaro

Reagovat
Lech

Hamšík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele