Serie A - souhrn 36. kola

30.04.2016, 19:53, aktualizováno 02.05.2016, 23:00
Komentáře a souhrny
AS Řím veze tři body z Janova, nadále ovšem zůstává za Neapolí, která uspěla proti Atalantě. Lazio po dvou porážkách zabralo a porazilo Inter. Na hřištích AC Milán a Empoli se hrálo nerozhodně. Juventus potvrdil svou suverenitu a už jako jistý mistr porazil Carpi.

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 2:1

02.05.2016 21:00

Góly: 10. Gonzalo Higuaín, 77. Gonzalo Higuaín - 85. Raúl Albiol (vl.)

Gonzalo Higuaín se dvěma góly postaral o to, že Neapol na San Paolu porazila vzpouzející se Atalantu. Hosté z Bergama se sice pokoušeli utkání zdramatizovat, ale vlastní zásah Raula Albiola jim stejně nepomohl.

Poté, co se AS dokázalo postarat o výhru nad Janovem, se Neapol potřebovala zachovat stejně. Bylo tedy otázkou, zda svěřenci trenéra Sarriho zvládnou náročný duel proti Atalantě Bergamo, která umí být hodně nebezpečná. Dnes se trenér Sarri spolehl na co největší počet hvězd a obvyklých hráčů číslo jedna. Před Reinou nastoupili Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam, zatímco do útoku si opět stouplo trio Callejón, Huguaín a Insigne.

Před těžkým úkolem bránit Gonzala Higuaína se ocitli hostující obránci, mezi které patřili Masiello, Tolói, Djimsiti a Dramé. Velkou pozornost na sebe chtěli upoutat zejména hráči, na které Partenopei získali opci na další léto. Mezi ně patřili nizozemský záložník de Roon, brankář Sportiello nebo mladý obránce Conti. Největší hrozbou pro obranu domácích měl být útočník Marco Borriello, který sice ztratil kila, ale nabral chuť ke skórování a především potvrdil instinkt zabijáka.

Diamanti hledal dlouhým pasem forvarda Borriella, ale obrana domácího týmu si poradila. Lorenzo Insigne vybojoval balon v souboji s přesilou soupeřů a posunul míč na Jorginha, jenže celou akci zastavil faulující kapitán domácích Marek Hamšík, po jehož intervenci dostali míč hosté. Jako klíčová se ukázala být desátá minuta, v níž po parádním centru od Marka Hamšíka putoval míč na Gonzala Higuaína, který prvním dotykem s míčem usměrnil balon za záda brankáře Marca Sportiella! Neapol brzy vedla o gól.

Allan se přes Kurtiće prodral do vápna, tam jej ale poměrně ostře dohrál Boukary Dramé. O příjemný technický pokus se zasloužil Lorenzo Insigne, který si navedl míč na silnější nohu a pokusil se překonat brankáře Sportiella. Jenže neuspěl a hosté se dál úspěšně bránili. Reflexy brankáře Sportiella vyzkoušel hodně povedenou ranou ze střední vzdálenosti záložník Allan, který sice nepatří k nejčastějším zbraním Neapole, ale ránu má solidní. Náhradní brankář italské reprezentace si ale poradil s bravurou.

Po pěkném centru ze středu pole zakončoval před bránou Atalanty Lorenzo Insigne, jenže jeho nůžky skončily mimo. Brankář Reina neměl mnoho práce, ale těsně před koncem první půle jej vyzkoušel zkušený veterán Allesandro Diamanti, který jej neúspěšně přehazoval. Neapol pokračovala v aktivním herním projevu také po změně stran. Insigne se se štěstím procpal do vápna, jenže jeho nahrávka na volnějšího Gonzala Higuaína nakonec neprošla.

Krátce po hodině hry zakončoval hodně nebezpečně opět Allan, který přidal na důrazu a jeho snaha se málem vyplatila. Zastavilo ji až břevno za Sportiellovými zády, které rána zkušeného záložníka rozezvučela. Dries Mertens vytáhl míč po levé lajně a předal jej na střed Jorginhovi. Ten opětoval nahrávku svému kolegovi a výsledkem byl rohový kop. Z něj sice gól nepadl, ale hned z další akce už ano. Faouzi Ghoulam vhodil míč do hry, balon se dostal ke Callejónovi, který hned z první našel opět Gonzala Higuaína. A protože argentinský útočník je v životní formě, nebylo co řešit - 2:0 pro Neapol!

Místo něj si na konci utkání zahrál také mladý Ital Manolo Gabbiadini, na hřiště se dostal i Omar El Kaddouri. Nevýrazného záložníka de Roona nahradil obránce Conti, který přinesl hostům štěstí. Také další gól měl na svědomí hráč Neapole, ale tentokrát Raul Albiol zamířil do vlastní brány! Atalanta tím zdramatizovala dnešní utkání, ale nic víc už nestihla. Neapol si tak opět bere druhé místo a římské AS odchází zklamané.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AS Řím 2:3

02.05.2016 19:00

Góly: 13. Panagiotis Tachtsidis, 65. Leonardo Pavoletti - 6. Mohamed Salah, 77. Francesco Totti, 87. Stephan El Shaarawy

Na pár hodin je AS na druhém místě! Jako obvykle se ani dnes vítězství nerodilo snadno a velkou roli musel při výhře hrát Francesco Totti. Vlci ale nakonec otočili vývoj utkání proti Janovu a vyhráli 3:2.

Janov se stále musí vyrovnávat s obrovskou ztrátou mezi třemi tyčemi, protože vážné zranění nepustí do hry ještě pár měsíců brankáře Perina. Pod dohledem sudího Gervasoniho se domácí Grifové utkali se soupeřem z Věčného města, přičemž do hry od začátku nastoupil někdejší hráč AS ještě z dob trenéra Zemana, řecký záložník Panagiotis Tachtsidis. Alessio Cerci zůstal jen na lavičce náhradníků.

AS bojuje o druhé místo, i když v tomto boji je jasným favoritem Neapol. Pokud by ale dnes hosté z hlavního italského města vyhráli, dostali by se na druhou příčku alespoň na pár hodin. Neapol hraje až večerní utkání od devíti, což by na ni vytvořilo tlak. Do hry se nakonec nedostal Edin Džeko, kterému trenér Spalletti evidentně nevěří. Od začátku naopak nastoupil uzdravený Nizozemec Kevin Strootman. Šanci dostal i zkušený bek Maicon nebo Daniele De Rossi spolu s triem Salah, El Shaarawy, Perotti.

Janov se do svého soka ihned zakousl a hrál hodně aktivně. První sadu rohových kopů obránci AS odvrátili, zejména Kostas Manolas měl ale s útočníkem Pavolettim hodně práce. První zajímavou střelu měl na svědomí Stephan El Shaarawy, který ale kroucenou ránu poslal těsně vedle tyče. Ačkoli se mohlo zdát, že Vlci jsou jen zatažení, jejich útoky byly smrtící. Rychlý útok římského celku vedl Perotti, který přihrál nabíhajícímu Salahovi a ten dokonal vyšachování domácí defenzívy - 1:0!

Janov se ale nevzdal a hned z první vážnější akce se prosadil! Laxalt potáhl míč po straně a místo centru volil nahrávku do druhé vlny. Dobře udělal, protože Tachtsidisovi se nikdo nevěnoval, De Rossi byl u něj pozdě a sledoval, jak mladý záložník poslal balon přesně k tyči!

Vlci se ihned vrhli do útoku a brankář Lamanna musel vytáhnout parádní reflexivní zákrok, aby vyrazil tvrdou střelu El Shaarawyho! Stejný hráč se marně natahoval na dlouhý pas napříč pokutovým územím od Salaha. Hostům se nelíbil pád El Shaarawyho v pokutovém území Janova, leč sudí Gervasoni rozpažil. Série nákopů v podání hostí skončila jen nevýraznou hlavičkou Rüdigera, který mířil těsně vedle. Giallorossi se hodně snažili, ale obránci Janova nepovolili.

Po další nápadité akci AS s do zakončení dostal El Shaarawy, jenže někdejší hráč AC Milán v akrobatické pozici mířil těsně vedle! Ani domácí ale nechtěli zůstat pozadu a například nádherná rána Susa stála určitě za ovace domácího publika. Brankář Lamanna se překonával a skvělým zákrokem pokazil oslavy El Shaarawymu po krásné ráně italského reprezentanta.

Ani po změně stran se AS nedokázalo prosadit a jeho kombinace se často stávaly kořistí soupeřových obránců. I proto se deset minut po začátku druhého poločasu začal rozcvičovat kapitán Francesco Totti, jenž poslední zápasy plní roli rozhodujícího žolíka. Místo mu udělal v Janově dobře známý Diego Perotti, který dnes nebyl moc vidět.

Ačkoli byli hosté jasně lepší, stačila jediná akce, aby se domácí ujali senzačního vedení! Obránce Maicon nezachytil rychlou nahrávku na Rincóna, který naservíroval rychlý míč Pavolettimu. A mladý útočník už si dokázal poradit, protože jen nastavil nohu a sledoval, jak se na tabuli mění skóre ve prospěch jeho týmu.

Na hřiště se právě místo unaveného Maicona dostal Edin Džeko, který podle Spallettiho výrazu měl zachránit situaci. To si ale vzal na starost opět legendární Totti. Po faulu na svou osobu se postavil k zahrávání standardní situace a po přihrávce kamaráda De Rossiho nekompromisně napálil balon k tyči - 2:2!

Totti to opět dokázal! Opět přišel na hřiště a změnil ráz hry, čímž si opět řekl hlasitě o prodloužení končícího kontraktu. A chorály chválící Tottiho mohly pokračovat, protože Er Pupone pálil krásnou ranou z dalšího volného kopu, jenže tentokrát se vytáhl brankář Lamanna! Ani ten už ale nedokázal zabránit stoupajícímu tlaku AS.

Pět minut před koncem se totiž De Rossiho dlouhý pas snesl k nohám Edina Džeka, který udržel míč před dotírajícím obráncem a poslal jej na střed vápna. Tam si zaběhl rychlík El Shaarawy a krásnou ranou prostřelil brankáře Lamannu! Ani to ale nemuselo být vše, protože v nastaveném čase se musel ukázat brankář Szczesny!

Více informací k zápasu

SS Lazio - Inter Milán 2:0

01.05.2016 20:45

Góly: 8. Miroslav Klose, 84. Antonio Candreva (pen.)

Lazio dokázalo doma porazit Inter Milán a dvě kola před koncem má stále malou naději na Evropskou ligu. Tu si s jistotou v příští sezoně zahraje Inter Milán, který naopak definitivně přišel o Ligu mistrů.

Lazio zrovna nemá s Interem dobrou vzájemnou bilanci a trenér Simone Inzaghi to doma chtěl vylepšit. Biancocelesti svého soupeře zaskočili už v 8. minutě povedenou akcí, kdy Lulić kolmicí posunul míč na Kloseho, ten před Handanovičem nezazmatkoval, počkal si až slovinský brankář půjde na zam a pak ho lehkým obloučkem přehodil - 1:0. Inter každopádně poměrně dobře presoval a Lazio se do dalších příležitostí nedostávalo. Ve 26.minutě měl na kopačce vyrovnání Stevan Jovetić, ale výborně zasáhl Federico Marchetti. První poločas jinak nabádl vyrovnanou podívanou, což dokládá stejný poměr držení míče. Lazio bylo díky Klosemu efektivnější a první poločas ovládlo 1:0.

Ve druhém dějství se nic moc nezměnilo, pokud chtěl Inter alespoň srovnat potřeboval přidat, ovšem to se nestalo. Šancí nebylo mnoho a až v 82. minutě přišla druhá branka. Jeison Murillo fauloval ve vlastním vápně a krom nařízené penalty byl i vyloučen, neboť v jeho podání šlo o už druhou žlutou kartu v zápase. Antonio Candreva penaltu suverénně proměnil, balón poslal přímo do šibenice a stvrdil výhru Lazia 2:0. Dvě kola před koncem mají domácí stále šanci na Evropskou ligu, nicméně ta je malá.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Bologna FC 0:0

01.05.2016 15:00

Góly: -

Souboj Empoli s Boloňou divákům branku nenabídl a tak zatímco domácí mají už jistou záchranu, Boloňa ještě stále může sestoupit. K dobru má sice šest bodů, ale s Palermem má horší vzájemnou bilanci.

Boloňa je záchraně i tak velmi blízko a získaný bod pro ní není žádnou ztrátou. Oba týmy měly v zápase několik zajímavých příležitosti, ovšem žádná z nich se neujala.

Ve 32.minutě utíkal sám na brankáře Miranteho domácí Piotr Zielinski, volil však přízemní ránu a Mirante jí kryl. Na druhé straně měl zase před sebou spoustu volného místa Brienza, napřáhl, ale vůbec netrefil branku.

Diváci na Stadio Carlo Castellani se branky dočkali, jenomže ta nebyla pro ofsajd uznána. Stalo se tak ve druhém dějství, kdy se sice krásně trefil Croce, ale jak už bylo řečeno, byl v ofsajdovém postavení. A podobně jako v první půli okamžitě následovala gólová čance hostujícího týmu. Sergio Floccari vyslal nepříjemnou ránu, kterou Pelagotti vyrazil na rohový kop. To byla poslední výraznější šance zápasu, nic dalšího už se neudálo, takže se oba celky rozešly smírně 0:0.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - UC Sampdoria 2:0

01.05.2016 15:00

Góly: 19. Franco Vázquez, 85. Nenad Krstičić (vl.)

Sampdoria Janov opět jede z Palerma s prázdnou, protože domácí kontrolovali zápas a vstřelili hostům dvě branky. Respektive jednu, protože tu druhou si hosté vstřelili sami. Sampdoria ale nadále pokračuje ve špatných výkonech.

Palermo možná ještě není zachráněno, protože se jen bodově dotáhlo na 17. Carpi, ale důležitá zpráva je ta, že dnes obralo o tři body Sampdorii a jeho šance na záchranu zase stoupají. Doria naopak opět propadla v testu z dospělosti a trenér Montella opět bezradně lomil rukama. První branku měl na svědomí Franco Vázquez, o tu druhou se postaral vlastním gólem záložník Krstičić, který podtrhl špatný výkon celého týmu.

Jako první musel do práce hostující brankář Emiliano Viviano, kterého vystrašil centr ze strany. Nakonec ale zkušená opora mezi třemi tyčemi vše zvládla a mohla rozehrát. Viděli jsme hodně ostré utkání, ve kterém ani jeden z týmů nedaroval svému soupeři prakticky nic. Po dvaceti minutách využil Franco Vázquez chyby v obraně Sampdorie, když se obránce příliš dlouho rozmýšlel, co udělá s míčem. Nakonec jej pod tlakem nahrál právě Vázquezovi, jenže obešel brankáře a zasunul do prázdné.

Doria se vrhla do útoku, neboť tento stav jí rozhodně nestačil. Nejprve pálil z levé strany Álvarez, Sorrentino jeho pokus vyrazil na střed, kde dorážel De Silvestri. Ten ale namířil svůj pokus jen do protihráče. Pět minut před koncem první půle Gilardino dobře načasoval přihrávku pro Morganellu, jenž v pokutovém územím pálil ke vzdálenější tyči. Tam ale zasáhl skvělým zákrokem zkušený brankář Emiliano Viviano!

A zase z toho byla nudná záležitost, protože Doria se zuby nehty snažila skórovat, což jí ale obránci soupeře nedovolili. A častokrát jí podráželo nohy vlastní špatné zakončení. A když už se konečně Doria trefila, bylo to do té špatné brány. Vázquez si v pokutovém území pohrál s obranou Dorie, nacentroval na Gilardina, jenže od něj si balon srazil do vlastní brány záložník Nenad Krstičić. Doria si tak připsala další špatný výkon, Palermo je blíže záchraně.

Více informací k zápasu

AC Milán - Frosinone Calcio 3:3

01.05.2016 15:00

Góly: 50. Carlos Bacca, 74. Luca Antonelli, 90+2. Jérémy Ménez (pen.) - 2. Luca Paganini, 44. Oliver Kragl, 54. Federico Dionisi

AC Milán znovu nepotěšil své příznivce a zatímco před týdnem prohrál s posledním týmem soutěže, dnes ztratil body pro změnu s předposledním celkem tabulky, navíc doma na San Siru. A to mohou být Rossoneri ještě rádi, neboť Frosinone dvakrát vedlo o dva zásahy. Remíza 3:3 má pak jasný následek, Milán v tuto chvíli ztrácí šesté místo, kam se posouvá Sassuolo.

AC si zápas zkomplikovalo od samého začátku. Stačilo pouhých 120 vteřin, aby na hranici pokutového území vypálil Luca Paganini a míč zaplul přesně k tyči. Další minuty byly ze strany Rossoneri nadále dost nervozní, ale šance postupně začaly přicházet a nebyly malé. V brance Frosinone musel několikrát čarovat Bardi, zneškodnil stoprocentní příležitosti jak Balotelliho, tak i Kucky. Místo očekávaného vyrovnání přišel ve 44.minutě další šok. Oliver Kragl vyslal z obrovské vzdálenosti na branku Donnarummy dobře mířenou dělovku a Frosinone vedlo 2:0. Branka byla z velké vzdálenosti a Donnarumma by si měl takovéto momenty pohlídat, nicméně Kraglově ráně nic nescházelo, byla opravdu tvrdá a navíc milimetrově přesná.

Po změně stran podtrhl obrovskou bídu Milána Mario Balotelli. Po ruce v pokutovém území to byl on, kdo se postavil nařízené penaltě, jenomže brankář Bardi vystihl směr a penaltu zlikvidoval. Domácí ale nakonec dokázali přeci jenom rychle snížit, Abate ještě stihl míč z úhlu napálit na branku, trefil tyčku, od které se míč odrazil přímo na kopačky Carlose Baccy. Každopádě hosté si vzali dvoubrankové vedení zpátky, Alex svojí chybou pustil do úniku útočníka Dionisiho a ten svůj postup zakončil přesnou střelou k tyči - 3:1 pro Frosinone.

Milán zápas čtvrthodiny před koncem znovu zdramatizoval a perfektním sklepnutím balónu se částečně odkoupil za předchozí chybu Alex, Luca Antonelli pak střelou přes hlavou překonal Bardiho. Frosinone v závěru zápasu výsledek bránilo a domácí k ničemu výraznějšímu nepouštělo, přesto nakonec výsledek dospěl do remízového konce. Minutu před koncem zahrál další ruku ve vlastním vápně Pryima a Milán měl dispozici další penaltu. K té se tentokrát postavil Jérémy Ménez a na rozdíl do Balotelliho uspěl - 3:3.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Hellas Verona 1:0

01.05.2016 15:00

Góly: 58. Lorenzo Pellegrini

Hellas Verona se dnes opět ukázal ve špatném světle, ale v konečném důsledku by ani jeho skvělé vystoupení nic neměnilo. Hellas bude účastníkem druhé ligy minimálně pro příští rok. Sassuolo naopak myslí na poháry a může dál snít.

Tým trenéra Eusebia Di Francesca dál pomýšlí na pohárovou Evropu a tento sen rozhodně není nereálný. Může za to i dnešní vítězství, i když pro nezaujatého diváka to bylo hodně smutné klání. Bez výrazu, bez šancí, jen jeden gól. Hellas opět působil odevzdaným dojmem a šancí opravdu mnoho nebylo. Nakonec rozhodl o bodech jediný zásah, jenž měl na svědomí mladý záložník Lorenzo Pellegrini.

Jako první brankář musel ošemetnou situaci řešit Andrea Consigli, kterého vyzkoušel ostrým a poměrně přesným pokusem obránce se zajímavým jménem, Eros Pisano. Po patnácti minutách musel velmi náročný zákrok ukázat opět Consigli, který hasil chybu svého obránce. Poté, co Longhi promáchl míč ze strany, se do zakončení dostal Wszolek. Jenže jeho ránu zkušený brankář Andrea Consigli skvěle zastavil!

Vivianovu střelu mířící do branky raději brankář Consigli vyrazil na rohový kop, následně pálil také mladík Domenico Berardi. První půle tak skončila bez branek, bez vzruchu a bez mnoha šancí. Ty přišly až po změně stran. A rovnou ve velkém stylu, protože k vápnu se dostal záložník Duncan, který se snažil probít středem hřiště. Jeho pokus ale zablokovala obrana Hellasu a odeslala míč na kopačku Lorenza Pellegriniho! Ten krásnou ranou, která byla ještě tečována, vstřelil svou druhou branku v sezoně.

Po hodině hry a několika střídáních se k balonu dostal také domácí útočník Falcinelli, jehož pokus ale směřoval hodně mimo! O další branku se pokoušel také mladý útočník Domenico Berardi, který dost možná kroutí v Sassuolu svou poslední sezonu. Jeho krásná rána ale prolétla těsně kolem tyče! Do konce utkání už si Sassuolo pohlídalo náskok, Hellas se smutně loučí s první ligou a jeho poslední zápasy postrádají náboj. Sassuolo dnes z minima vytěžilo maximum, třebaže lepší rozhodně nebylo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Carpi FC 2:0

01.05.2016 12:30

Góly: 42. Hernanes, 80. Simone Zaza

Juventus už jako jistý mistr doma opět nezaváhal a Carpi porazil 2:0. Allegriho svěřenci se na výhru příliš nenadřeli, Carpi v Turíně předvedlo bojácný výkony a ve zbytku sezony ještě bude mít co dělat, aby zachránilo nejvyšší soutěž.

Branky čerstvého mistra zaznamenali Hernanes a Simone Zaza, nicméně pěkně od začátku..

Stará dáma se rozhodně nikam nehnala a v úvodu zápasu předváděla spíše profesorský výkon. Až ve 22.minutě střílel bez přípravy Pogba, ovšem střela až k Belecovi neprošla. Carpi se nesnažilo nikterak hru otevírat, čekalo zatažené na své polovině a vyčkávalo co Juve předvede. Domácí tým vstřelil první branku pět minut před koncem prvního poločasu, Asamoh našel za vápnem Hernanese, ten se z první opřel do míče a Belec se mohl natahovat marně - 1:0.

Ani ve druhém poločase se nepřidalo na tempu, Juventus si v klidu hrál a Carpi opět jen vyčkávalo. Gianluigi Buffon prakticky nemusel řešit žádnou závažnější šanci soupeře. Stará dáma se rozhodla s Carpi definitivně zúčtovat v závěrečné desetiminutovce. Nejprve Mandžukič hlavou těsně minul branku a vzápětí rozhodl utkání Simone Zaza. Silový útočník se dostal na hrací plochu ve druhém poločase a Belece překonal hlavou. Zbytek zápasu už se jen dohrával. Carpi nepředvedlo v Turíně vůbec nic a vzhledem k tomu, že Palermo vyhrálo a Frosinone získalo z Milána bod, čeká ho ve zbývajících dvou duelech ještě spousta práce.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - ACF Fiorentina 0:0

30.04.2016 20:45

Góly: -

Chievu Verona se proti Fiorentině delší čas nedaří, ale dnes si napravilo náladu. Ve Veroně se totiž domácím podařilo obrat Violu o body a ještě k tomu udržet její střelce na uzdě. Pouze diváci snad mohli být malinko zklamaní, neb se nedočkali branky.

A zejména první půle je asi dost zklamala. V rámci prvních pětačtyřiceti minut jsme se nedočkali mnoha akcí, i když zajímavých hráčů s potenciálem běhalo po trávnících mnoho. Na straně domácích Mussi Volanti například Hetemaj, Pepe, Pellissier nebo Inglese. Dres Violy od prvních minut oblékaly postavy jako Alonso, Valero, Fernández, Zárate či střelec Kalinić. Znatelná ale byla spíše tvrdá hra, kterou se ostatně Chievo prezentuje poměrně často.

Po dvanácti minutách se ubíral směrem na brankáře Bizzarriho Kalinić, jenže zbytečně ještě nahrával na Zárateho, i když měl mnohem lepší pozici. Každopádně celá akce byla pokažena a vyšuměla do prázdna. Tello se dostal ke střele z nebezpečné pozice, ale nakonec z toho nic zásadního nebylo. Hodně aktivní bek Marcos Alonso poté sprintoval směrem k bráně Chieva, jenže ani jeho akce neskončila brankou.

O to lepší dojem mohli diváci mít z druhé půle. V obou kabinách bylo zřejmě hodně horko a oba trenéři jistě pronášeli plamenná kázání o důležitosti dnešního duelu. Po faulu na Kaliniće se k míči ze standardní situace postavil Mauro Zárate, ale jeho rána napálila jen břevno! Od něj se balon odrazil k obránci Alonsovi, který ale nepochopitelně přestřelil bránu! Břevno bylo slyšet také na druhé straně, kde se o krásnou ránu postaral záložník Rigoni.

Pak do hry vlétl Federico Bernardeschi, který měl na starosti především zlepšení ofenzívy. Utkání se ale nadále ukazovalo jako hodně fyzicky náročné a ani jeden z týmů nešel daleko pro faul. Zárate se ve vápně velice hezky otočil, takže se dostal ke střele, ale tu nakonec srazili obránci domácího celku. Deset minut před koncem utkání se Viola dál snažila, seč jí síly stačily, ale horko bylo na druhé straně.

Sergio Pellissier posunul míč na kolegu z útoku, jímž byl Floro Flores. Jenže ani druhý veterán branku nedal, protože v tu pravou chvíli zasáhl skvělý brankář Tatarusanu a zachránil Violu od porážky. A stejný duel se odehrával ještě v 90. minutě, když Floro Flores pálil povedenou ránu, kterou rumunský brankář zachytával až na brankové čáře. Vše ale zvládl a nakonec se díky němu Fiorentina raduje alespoň z bodu. Kritika na adresu vedení či trenéra ale určitě bude i nadále slyšet.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Turín FC 1:5

30.04.2016 18:00

Góly: 47. Felipe - 12. Pontus Jansson, 45. Afriyie Acquah, 50. Josef Martínez, 56. Andrea Belotti, 83. Josef Martínez

Udinese doma vůbec nezvládlo zápas s Turínem a po debaklu 1:5 si nadále zahrává se sestupem. Zebry totiž mohou přijít o šestibodový náskok. Udine zpackalo už první poločas a v tom dalším inkasovalo další tři branky.

Vše přitom mohlo být docela jinak. V 7. minutě se na malém vápně ocitl ve stoprocentní příležitosti Matos, ale gólman Turína si připsal výtečný zákrok. To byla velká šance, která Udine musela mrzet. Za dalších pět minut se totiž prosadili hosté, domácí ve vzduchu neuhlídali Pontuse Janssona a Granata vedla 1:0. Posléze se na hřišti dlouho nic nedělo, ani jedna strana si nedokázala vypracovat větší příležitost s výjimkou závěrečných minut první půle. Hostující Acquah vybojoval ve 45. minutě balón a nekompromisní střelou zajistil Granatě pohodlné dvoubrankové vedení.

Druhá branka do šaten domácí nezlomila a na začátku druhé půle vstřelil rychlou kontaktní branku Felipe. Bruno Fernandes mu poslal načechraný centr a Felipe hlavou nezklamal. Každopádně ze vstřelené branky se domácí radovali jen chvíli. Hned o tři minuty později si pohrál s obranou Udine Martínez a k tyči mířenou koncovkou zvýšil opět na rozdíl dvou branek. V 57. minutě už to s domácím výběrem vypadalo hodně zle. Andrea Belotti si obhodil obránce a pelášil sám na brankáře Karnezise, svůj únik přetavil ve čtvrtý gól a tím bylo o vítězi zápasu jasno.

Toro svého již zlomeného soupeře vůbec nešetřilo a v závěru přidalo i pátou branku. Josef Martínez předvedl další přesně mířenou ránu a udělal tečku za utkáním. Toro vyhrálo na Stadio Friuli vysoko 5:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC36284469:1888
2.SSC Neapol36237674:3176
3.AS Řím362111477:4074
4.Inter Milán361971047:3464
5.ACF Fiorentina361791056:4060
6.US Sassuolo361413945:3955
7.AC Milán3614121047:4054
8.SS Lazio361491347:4751
9.Chievo Verona3613101343:4249
10.Turín FC361291550:5145
11.Janov CFC361271741:4643
12.Empoli FC3611101537:4643
13.Atalanta Bergamo3610111538:4541
14.Bologna FC361181733:4441
15.UC Sampdoria3610101648:5340
16.Udinese Calcio361081833:5738
17.Carpi FC368111734:5335
18.Città di Palermo36981935:6335
19.Frosinone Calcio36872135:7131
20.Hellas Verona364131930:5925

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (142)

Přidat komentář
Zark

grazie Toro, takhle partita mě bavila

Reagovat
10

https://youtu.be/Z_1ymFIv3-k?t=32s

až si zase někdo bude mít chuť stěžovat si na obrany v calciu

Reagovat
Milan.B

nic tam neni bratu

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

PS: Dnes v TS fajne rozhovor s Dybalou.

Reagovat
10

moc fajne...snad se mu těch 20 let podaří dotáhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

“Could I become like Alessandro Del Piero and Gigi Buffon? Yes, I can picture that. Their story fascinates me: 20 years with the same shirt makes you a monument.

“I cannot promise it, because this is not only up to me, but it would be wonderful to win what they’ve won and stay at Juventus forever.”

To by byla (a bude ) bomba.

Reagovat
.13

Svita vam na paradne casy. Nedivil by som sa este jednemu finale LM, ale tento krat uz uspesne

Reagovat
Furia Ceca

Pokud Juventus neprodá Pogbu a Dybalu, tak trochu tajně doufám, že až budou Messi s Ronaldem za zenitem, bude Juventus nejsilnější na světě! No uvidíme...

Reagovat
.13

Vsetko je mozne

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Milan.B

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Za Juventus by mohl během nadcházející sezóny nastupovat James Rodríguez. Kolumbijský záložník Realu Madrid byl podle informací "Corriere dello Sport" nabídnutý turínskému velkoklubu, přestože má až do roku 2020 kontrakt s "Bílým baletem".

Tak to jsem dneska úplně přehlídl...

Reagovat
Milan.B

real su spekulanti, urcite budu chciet Pogbu

Reagovat
Furia Ceca

Tak to nasrat! A nebo budou chtít Moratu + prachy...

No já jsem už něco o tom četl na football-italia asi před týdnem - a ani tenkrát, ani teď, tomu nedávám žádnou váhu.

Reagovat
Milan.B

presne to ma napadlo, morata + prachy

Reagovat
Furia Ceca

Marotta říkal, že chce Moratu na stálo, ale že Real má poslední slovo... No já doufám, že poslední slovo má naopak Alváro...

Bude to ohledně něho ještě zajímavý, no.

Reagovat
madridcan

Hoc sa to nezdá alebo niektorí sa budú smiať, tak Real ma veľkú silu čo sa týka srdca. Máloktorý oschovanec odolá vábeniu Realu a Morata je jedným z nich. Z Callejonom by okamžite pricvalali naspäť. Juventus je Juventus, ale Real je pre Moratu niečo viac.

Reagovat
smazaný uživatel

V konkurenci BBC, nevím nevím. Dělat těm třem podržtašku bych z Alvarova pohledu nechtěl. Ale jinak samozřejmě ano, hrát za mateřský klub takového věhlasu, to je zkrátka něco, o čem ti kluci sní odmalička.

Reagovat
Airus

stejně tak dobře by mohl jít do Atletica když tam začínal s fotbalem. Ale na to fandové Reálu rádi zapomínaj

Reagovat
10

odchovanec? vždyť do Realu přišel až někdy v 17-18 letech, ne?

Reagovat
Lifted

jj v 16ti.

Reagovat
Furia Ceca

Navíc - Raiolla by teď svý hráče do Realu asi neprodal...

Reagovat
olis

ako hral Skriniar?

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem dobrý výkon,bez výraznější chyby.Naopak musel hasit za Ranocchiu,kterej byl tragickej.

Reagovat
olis

dik snad sa chyti a bude dostavat viac priestoru

Reagovat
Furia Ceca

Zajímavý výsledky... AC "chce" do Evropy těžší cestou přes Coppu, Frosinone asi už sestup... Kéž by sestoupilo i Carpi na úkor Palerma...

Reagovat
bobis21

já věděl že se dnes mám radši dívat na Leicester doufám že v létě proběhnou nějaké razantnější změny (asi utopie ...)

Reagovat
Shevchenko

S Hellasem, Carpi a Frosinone jedna výhra, čtyři remízy a jedna prohra.

Reagovat
Milan.B

humuuuuuss vergogna!

Reagovat
.13

AC to celkom s tym tym Mihajlovicom posralo

Uhra to Palermo? Bola by ich skoda, v Serii by mi aj chybali

Reagovat
smazaný uživatel

palermo caka este vonku fiorentina a doma hellas...bude to zaujimave do posledneho kola...ale aj ja by som bol rad keby to palermo uhra

Reagovat
CubONE

6 zapasov s Carpi, Frosinone a Hellasom a 7 bodov, to je neuveritelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Furia Ceca

Co Loserpool? Dneska mu ta obrana moc nešla, co?

Reagovat
Lech

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

52 - Juventus have picked up 52 points out of 54 available in the league since the reverse fixture vs Carpi (20-12-2015). Parade. #JuveCarpi

131 - Since he joined Juve, Leonardo Bonucci is the player with the most Serie A games won, 131. Birthday #JuveCarpi

10 - Juventus are the first side to keep a clean sheet for 10 Serie A home games in a row since Empoli in 1987. Unbreakable. #JuveCarpi

1 - Verona have scored only one goal in the first half of play of the last 10 Serie A games played. Slow. #SassuoloVerona

3 - This is the first time Frosinone score three goals in an away match in the Serie A. Initiation. #MilanFrosinone

11 - Against Frosinone, AC Milan have fired the most shots (11) and made the most crosses (32, open play) in a match of this Serie A. Attack

126 - Paul Pogba has made 126 touches vs Carpi, his career record in a Serie A game. Protagonist. #JuventusCarpi

Reagovat
Airus

1 - Bonucci and his one porno mustache scares the children. Creepy

Reagovat
CubONE

Fuziky su super, kebyze mi to poriadne rastie, uz davno mam.

Reagovat
Airus

vidíš, já to mám na opak. Mě roste knír a bradka, ale plnovous si nevymodlim

Reagovat
Airus

Tím Mercurym to trefili He is now... under pressure ... I'll see my self out

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Deki

3 body z posledních dvou kol už uděláme a 4. místo mít budeme, nedělal bych z prohry na Laziu, na který prostě neumíme, vědu.

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

to 4. miesto je aj tak uz len kozmeticke takze to mas jedno...el bude a to je zaklad...

Reagovat
Votas

kdyby AC vyhrálo pohár, tak se jde i 4. místa do předkola a narušilo by se tím turné v USA

Reagovat
smazaný uživatel

z 5. miesta nie ?

4. je istota

Reagovat
Votas

jj...my bad

Reagovat
bayern987

Miro

Reagovat
smazaný uživatel

Miro je nesmrtelny mohl by jeste na euro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

https://streamable.com/i7j4

DAmbrosio skvely

Reagovat
smazaný uživatel

Jako co podle tebe u toho gólu udělal zle.?

Reagovat
CubONE

Ta laxnost, absolutne ziadna snaha aspon vytvorit tlak na Kloseho, ved by bol pri nom za 2 kroky.

Reagovat
Airus

*clap* *clap* for Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

uplne som cakal tuto prehru. Nastastie je sezona na konci. dufam, ze Diego Simeone s Atleticom vyhra LM aj titul a povie si, ze treba ist dalej a vzkriesit dalsiu bandu zufalcov. a tou Inter bezpochyby je. Chyba lider.

Reagovat
snuff24

Reagovat
Votas

Players with most succesful (%) crosses in SA:

Kondogbia-75%

Icardi - 44%

Montoya - 38%

Eder - 29%

Juan - 28%

slovo "tragédie" to tak nějak ani nevystihuje...

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Alberto Aquilani

Začínam si myslieť, že tie góly púšťajú naschvál, aby pak na konci mohli blbnúť. Každopádne, útok je výborný, ale tá obrana nemôže byť takto zlá aj v budúcej sezóne...

Reagovat
M11

Totti + Faraon

Reagovat
Lech

Reagovat
Lech

Reagovat
Zark

dej strootmana

Reagovat
Zark

to je klasika konečně

Reagovat
smazaný uživatel

NO TOTTI, NO PARTY. Obranu treba jednoznacne posilnit, inak nemame narok. Dufam, ze to nebude robit ten lazialsky prefetovany sedivy kokot.

Reagovat
Alberto Aquilani

Vraj musela na štadióne zasahovať polícia, lebo oficiálnych komentátorov z Ríma pre Roma TV po góle na 3:2 napadli fanúšikovia Janova...

Reagovat
danko10

Zdeny Zeman musí pri tomto chrochtať blahom. Nás, ostatných môže trafiť šľak.

Highlight zápasu bol Kevin, keď s revom barbarského plieniteľa zrušil čisto Pavolettiho a potom ho namiesto postavenia na nohy skoro zdvihol jednou rukou do vzduchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby hrál Francesco celou sezonu, tak jsme slavili titul

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale niečo sa Lucianovi musí nechať. Každý zápas si hovorím, že tie striedania čo robí sú čistá samovražda, vzhľadom na to, koľko tam dá útočných hráčov, jak to celé prekope, jak je v strede poľa celý jeden človek. A oni normálne vyzerajú, že to majú natrénované a nejak sa nám darí tie zápasy otáčať. Už len v tomto je ten rozdiel proti Rudolfovi veľký, uňho to bolo fakt len na náhodu: "Chalani, jebnite tam ten gól nejako".

Kevin: Aj keď si myslím, že má v prvom inkasovanom góle prsty, kedy stratil loptu v strede poľa a potom nestihol doplniť obranu, tak viac než slušný výkon. Postupom času získaval na istote a zápajal sa stále viac do kombinácií. Celkovo ten dvojblok s De Rossim hral miestami parádne, ale boli tam často trhliny.

Dnes to vôbec nesadlo Perottimu, dal áčko Salahovi a odvtedy nespravil nič veľmi dobre, že ho Spal zavčasu stiahol. Konečne nechal celý zápas Stephana a ten sa mu za to odvĎačil, najmä v prvom polčase hral výborne.

Reagovat
Lech

btw, při možné shodě bodů s Neapolí rozhoduje skóre z celé sezóny nebo oba vzájemné zápasy?

Reagovat
Alberto Aquilani

no, to sa pýtaš toho pravého Každý rok sa to tu pýtam a vždy zabudnem

Reagovat
Lech

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že vzájemné.

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
Pettirosso

Nolito vole to AC se nezmeni proste

Reagovat
El-Pistolero-68

V zime ho dost chtela Barca, zadny traged to nebude. Ohlasy dost pozitivni. Ma uz nejaky vek, ale to i Bacca.

Reagovat
Lech

Spalletti: “Szczesny told me to tell the reporters they always mention Totti, but should praise his save at the last minute. So I’m passing on the message!"

Jedna věc je, že nás zachránil a druhá, jak je nechutnej

Reagovat
Emmett Brown

Neverím že by France dal cely zapas na takej urovni ako je achopny zahrať ked ide na posledných 20-30 minut

Reagovat
smazaný uživatel

70 minút by dal v pohode, 90 by sa trápil

Reagovat
CubONE

Hm, Nolito?

To by nebolo zle, z Celty nanho idu dobre referencie, vraj ho chcela aj Barca, ja som za.

Reagovat
Kenneth

Pokud vas nevytrhl Bacca, tak ani Nolito.

Reagovat
10

V Celtě hraje skvěle, ale dost pochybuju o tom, že to dokáže přenést do Itálie...resp. že se AC dokáže přiblížit fotbalu, co hraje Celta. Nikde jinde to od něj v 29 letech sláva nebyla, podobně jako třeba u Aspase...

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Pettirosso

Druhej Aspas. Tyhle posily proste nejdou pro AC tim pravym. Je dobrej, ale ve Spanelsku

Reagovat
Yanek

Mně připomíná Ricarda Oliveiru. Je jasný, že takový hráč není pro Itálii. Taky je ale na místě si přiznat, že AC prostě na lepší hráče nemá - ať už finančně nebo statusem.

Reagovat
10

on by ale úplně levnej nebyl, ne?

Reagovat
Yanek

Nečetl jsem o žádné sumě, ale počítám, že max 15M. Víc by postrádalo jakýkoliv smysl. No a hypoteticky pokud se podepíše dohoda s Číňany tak to, že současné vedení uzavírá dohody s hráči je taky mimo mísu.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Zark

kdyby šel přes Janov jako Perotti, tak bych mu asi věřil víc, každopádně pro ligu fajn hráč

Reagovat
Pipo123

Ranieri

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Koukal jsem, že dědek vyhrál ledacos, ale titul má vůbec první...

Reagovat
olis

Higuain zase neskutocny, druhy polcas sme mali dat aspon 5 golov, neskutocne co pozahadzovali, na konci to este skoro dosrali, skoro som infarkt chytil

Forza Napoli!

Reagovat
Alberto Aquilani

LEICESTEEEER

Reagovat
snuff24

Reagovat
Zark

RANIERI

Reagovat
Zark

RANIERI

Reagovat
Pipo123

Tvl ma neser, http://postimg.org/image/uwhky2or5/ kokot Albiol

Reagovat
Zark

to jsem ještě chtěl dát prvně místo AS, že daj oba gol...

Reagovat
Pipo123

Já tiež, ale nejak som si myslel že im to Genoa pustí. Tak som dal čistú dva

Reagovat
Zark

jinak atalanta gol z čistého nebe no, celkem tě lituju

Reagovat
CubONE

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Kenneth

Neskutecny Pipita. Skoda ze ten titul nevysel.

Reagovat
Pinturicchio

Ten Boban by mohl být pro AC trefa do černého, jako Conte u Juventusu. Nekompromisní tvrďák, který zná AC jako svoje boty, navíc inteligentní chlap jak sviňa.

Reagovat
smazaný uživatel

obidva timy v milane si zasluzia dobrych trenerov. momentalne to ak nie je.

Reagovat
panca

on by to zvladl i miha, ale v AC je problem nekde jinde a ten se vyresi, az silvia usoulozi k smrti nejaka mlada slecna:)

Reagovat
DelPiero137

Madona

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, problém je ve vyšších patrech struktury AC, ale kdyby to vzali Číňani, tak by podle mě byl Boban super volba.

Reagovat
cervo

Boban od Silvia nikdy sancu nedostane, navyse ako pise hore panca, teraz bol jeden taky vyhodeny

Reagovat
smazaný uživatel

Mandragora successfully underwent surgery in Turin yesterday. He'll be out for 2 months but will be ready for Juve's 16/17 pre-season. #TS

ANO!

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Airus

hlavně aby to byla pořádná příprava a ne jako tuhle sezónu

Reagovat
Furia Ceca

Jo jo jo!

Reagovat
Pipo123

Simone Inzaghi by mohol zostať aj naďalej trénerom Lazia

Ak by získal nejaké bodíky proti Carpi a Fiorentine tak by ho mohol Lotito naozaj podržať, šancu by si zaslúžil. Dokázal vyriešiť problém v obrane, aj keď len dočasne a záloha začala fungovať, konečne si vytvárame šance a vieme ich premienať až na zápas v Samdporii. Já osobne som chcel Sinišu, ale Inzaghi prekvapil a tú šancu si zaslúži a to dokonca našiel miesto a úlohu pre Onaziho na ktorého ide veľká chvála.

Reagovat
10

ještě před týdnem si tady psal, že je nejlepší volba pro Lazio Miha..?

Reagovat
Pipo123

Súhlasím, je lepšou voľbou, respektívne stávka na istotu, ale Simone si zaslúži šancu, dvihol nás herne aj výsledkovo, veď to nedokázal Pioli za 31 zápasov, navyše dal šancu hráčom čo pod Piolim nehrávali a vyplatilo sa to. Onazi, Gentiletti, Keita a konečne prestal robiť pičoviny ako Lulič na kraji obrany kde všetci videli že to nezvládla, len Pioliho tam stále tlačil, alebo stavať Saviča na AM tých pozitívnych zmien spravil dosť a v tom mňa osobne prekvapil. Bolo by mi ľúto keby nezostane, po dobrých výsledkoch a hlavne zlepšenej hre by si to zaslúžil.

Reagovat
Zark

Saviče bych prodal hned dokad je známý, jako kovačiče do realu, vůbec mě nepřesvědčil.

Reagovat
Zark

a teď mi akurát napověděla expreska, že 100x lepší volbou by byl Pucciarelli z Empoli

Reagovat
Pipo123

Savič sa ešte ukáže, toho talentu má hodne, len Pioli ho nezmyselne staval na pozíciu AM čo nikto nepochopil. On musí hrať takého box to box hráča ako v repre a nie nahradzovať Mauriho

Reagovat
10

teď je otázka, jak moc to je jen o tom impulzu a změně ovzduší v týmu...každopádně je to celkem prekérní situace

Reagovat
Pipo123

Já dúfam že tú šancu dostane, ale to musí ešte zabrať proti Carpi a Fiorentine, 4 body by ho mali potvrdiť aj do budúcej sezóny. Ak by dostal celú prípravu a nejaké posily do obrany + schoného útočníka tak by mohol prekvapiť.

Reagovat
Airus

http://www.insidefutbol.com/2016/05/03/juventus-lodge-enquiry-over-liverpool-defensive-target/283839/

Pereyra do Vale, to by mu mohlo sedět, zvlášť když u nás mu štěstí moc nepřeje. Ale nevim, dal bych mu nejdřív pořádnou šanci v přípravě

Reagovat
Furia Ceca

Proč vůbec AC řeší útok? Bacca, Adriano, Niang, Menéz + ten bezmozek Blbotelli... Maj to vyřešený dobře, jestli je v AC nějaký problém, tak rozhodně ne v útoku. Nebo že by Bacca fakt odešel...?

Reagovat
Kaka14

U nas je to klasika, stale sa riesia vsetky posty okrem zalohy, ktoru mame suverene najslabsiu

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Alessandro Nesta reveals he wanted to rejoin #Lazio, but the club never contacted him.

http://www.football-italia.net/83784/nesta-%E2%80%98i-wanted-go-back-lazio%E2%80%99

Reagovat
Pipo123

Uz ked mu koncila zmluva v AC tak sa chcel vratit, Lotito ho oznacil za stareho a nepotrebneho

Reagovat
lucius6

Tohle je tak hrozně hnusný on Lottita. Možná si to myslim jen já, ale takovej hráč by tu smlouvu měl dostat klidně jen ze slušnosti a anvíc Nesta byl pořád výbornej a Laziu by určitě pomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Laziu by pomohol aj teraz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele