Serie A - preview 35. kola

23.04.2016, 09:06, aktualizováno 25.04.2016, 08:38
Previews
Italská Serie A si na pondělí netradičně schovala tři zápasy. AS Řím si to rozdá s Neapolí, poslední Hellas Verona přivítá AC Milán a Carpi si to rozdá s Empoli...
AS Řím - SSC Neapol  (pondělí 15:00)
AS Řím má poslední šanci zastavit Neapol. A v konečném důsledku by ani její porážka Římanům k vysněnému druhému místu nemusela stačit. Neapol zase může definitivně setřást Vlky ze zad a začít plánovat boj v základních skupinách Ligy mistrů.

Zatímco Češi půjdou v pondělí do práce, Italové vezmou rodiny na fotbal. Každoročně se totiž 25. dubna v Itálii slaví tzv. Festa della Liberazione, tedy Den osvobození. Italové při něm v rámci státního svátku vzpomínají na konec Mussoliniho vlády a zároveň konec fašistické okupace v roce 1945. A jakým lepším způsobem vzpomínat na utrpení a válku než návštěvou fotbalového utkání? Tentokrát to ale nebude válce zas tak vzdálené.

Římský celek má poslední šanci, jak ještě dodat souboji o druhé místo na dramatičnosti. Pokud by Neapol porazil, snížil by její náskok na pouhé dva body. Aktuálně oba celky dělí pět bodů a druhou příčku brání Neapol. Uvědomuje si, že rozdíl mezi konečným druhým místem a třetím je opravdu velký. Třetí celek totiž bude muset o svou účast v základních skupinách Ligy mistrů bojovat v předkole. A to je vzhledem k soupeřům hodně ošemetná záležitost.

Oba týmy prožívají skvělé emoce. Začněme Neapolí, která v poslední době dvakrát prohrála. Nejprve přišla o body s Udinese a následně také s Interem Milán. Kromě toho musela postrádat kanonýra Gonzala Higuaína, který se ocitl v medializovaném disciplinárním trestu. Tady však končí špatné zprávy a začínají mnohem pozitivnější. Například fakt, že Higuaínovi byl nakonec jeho trest snížen, takže se suverénně nejlepší střelec ligy Římu postaví.

Další dobrou zprávou jsou ztráty Violy a především pak dotírajícího AS. Vlci ztratili body s Atalantou a Bolognou, což dalo Neapoli trochu klidu. Nejlepší zprávou ale bylo minulé utkání proti Bologni. Odpovědnost za střílení branek se z Higuaína přesunula na větší počet hráčů, kteří se svých šancí konečně chopili. Hattrickem se blýskl Dries Mertens, dvě branky vstřelil náhradník Manolo Gabbiadini. Jeden zásah přidal ještě záložník López a Neapol rozebrala Felsinei poměrem 6:0!

Neapol má oproti AS několik výhod, což si myslí i někdejší fotbalista Antonio Di Gennaro. "Neapol se po špatném zápase s Interem opět postavila na nohy a má teď proti Římu psychologickou výhodu. Navíc se vrací Gonzalo Higuaín, což bude pro AS ještě náročnější. Neapol ví, že ani prohra samotná ji neodstaví z druhého místa. Jsem si jist, že Neapol udrží do konce ligy druhou příčku a užije si Ligu mistrů."

Neapol to s AS umí, ale pouze na vlastní půdě. V hlavním městě se jí nehraje moc dobře, což ukazují výsledky. Naposledy Neapol vyloupila Řím před dlouhými pěti lety, o což se dvěma góly postaral střelec Edinson Cavani. Tehdy Neapol také v Římě obhajovala druhou příčku. Poslední návštěva Věčného města pro ni skončila prohrou o jeden gól, který měl na svědomí Miralem Pjanić. V Římě v těchto dnech ale obdivují jiného hrdinu.

Tím je kapitán Francesco Totti. O jeho sporech s trenérem Spallettim, frustraci na lavičce náhradníků či nejasné budoucnosti už bylo napsáno mnoho. Všechny faktory Totti použil v ten nejlepší moment a tím nejlepším způsobem. Římský celek v utkání s Turínem mizerně hrál a ještě sedm minut před koncem prohrával 2:1. V tu chvíli ale vešel na hřiště Totti a stačily mu pouhé dva dotyky s míčem, aby vstřelil dva góly!

AS tak otočilo utkání ve svůj prospěch a usmíval se i trenér Spalletti. Za posledních deset ligových utkání se svým týmem vyhrál sedmkrát a jen třikrát remizoval. Navíc ho těší i pohled na marodku, kde se nacházejí jen Lobont, Gyömber a Uçan. Digne i Pjanić jsou opět připraveni. Neapol je na tom ještě lépe, protože jí nechybí žádný hráč. Jak dopadne dramatická bitva v Den osvobození?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne - Pjanić, Keita, Nainggolan - Salah, Perotti, El Shaarawy
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Higuaín, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - AC Milán  (pondělí 17:00)
Hellas čeká ve 35.kole poslední možnost jak se svojí kritickou situací ještě něco udělat. Pokud veronští nezvládnou zápas s Milánem, jejich osud bude zpečeťen. Za určitých okolností jim nemusí pomoct ani vítězství. AC Milán se po zbytek sezony soustředí na udržení šestého místa.

Dlouho očekávaná chvíle se blíží. Hellas má vůbec poslední možnost ještě se svojí situací něco udělat, šance na záchranu je však už hodně mizivá. Veronští po celou sezonu předvádějí špatné výkony a prakticky od začátku soutěže zůstávají přilepeni na dně ligové tabulky. Na vůbec první výhru si museli počkat až do 23. kola. Domácím se pak podařilo vyhrát ještě dvakrát ale to je stejně málo. V posledním kole Hellas prohrál v Empoli a ještě předtím nezvládl klíčovou bitvu s Frosinone.

Na Stadio Bentegodi přijede slavný Milán, leč nemůžeme říct, že obávaný. AC je sice na šestém místě a vypadá to, že by se mohlo vrátit do evropských pohárů, nicméně v Itálii rozhodně hrůzu nebudí. Spíše naopak, s celky ze dna tabulky často ztrácí. První zápas s doma s Hellasem jen remizovali 1:1, v posledním kole rovněž doma remizovali s Carpi a za zmínku stojí také porážka 0:1 od Boloni. A mnoho dalších podobných výsledků bychom ještě našli. AC už zkrátka není to co bývalo a ani v této sezoně se to nezměnilo.

AC má na šestém místě čtyřbodový náskok a ještě by nějaké body získat potřeboval. Výhru by rovněž přivítal i Cristian Brocchi, jenž má zatím bilanci jednoho vyhraného zápasu a jedné remízy.

Hellas bude s velkou pravděpodobností postrádat svojí největší hvězdu útočníka Luku Toniho. Mimo jsou i Fares a potrestaní Viviani se Souprayenem. K dispozici naopak bude Giampaolo Pazzini, jenž v Miláně ještě nedávno působil. Také AC se potýká s marodkou, čerstvě se zranili Bertolacci a Bonaventura a doplnili už tak zraněného Nianga s Luizem Adrianem. Do obranné čtveřice by mohl dostat šanci Meés, neboť Alex je stejně jako Balotelli v karetním trestu.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Pisano, Bianchetti, Moras, Albertazzi - Wszolek, Ionita, Marrone, Rebić - Pazzini, Gomez
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Mexés, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Montolivo, Mauri - Honda - Bacca, Ménez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.80 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Carpi FC - Empoli FC  (pondělí 19:00)
Pondělní večer bude patřit souboji Carpi s Empoli a domácí mají jednu motivací navíc. Nad Empoli se jim totiž ještě nikdy nepovedlo vyhrát, což by přirozeně rádi napravili. Ve hře je stále ještě záchrana v první lize, nebo naopak rok v druhé nejvyšší soutěži.

Carpi má v tuto chvíli jen dva body náskok na sestup, což není mnoho. Situace se může hodně rychle změnit, ale Carpi v posledních dnech jasně dokazuje, že se ještě nevzdává. Nejprve trochu šokovalo Itálii, když nadělilo čtyři branky janovskému CFC. V minulém kole sice už tak produktivní nebylo, ale je fakt, že s milánským AC udrželo bezbrankovou remízu až do konce a připsalo si další cenný bod.

Proti Empoli by to mělo být trochu snadnější, ale o to důležitější výskledek duelu bude. Uvědomuje si to i sportovní ředitel Carpi. "Jsme rádi, že jsme dokázali remizovat s AC a ještě jsme udrželi čisté konto. Proti Empoli nás čeká těžký soupeř, který umí hrát velmi dobře. Musíme se proto na utkání dobře připravit, protože se stále více blížíme ke konci ligy a teď se rozhoduje. My chceme udržet první ligu a naplňovat náš potenciál," dodal Giancarlo Romairone.

Před utkáním s Empoli schází jeho celku trojice zraněných hráčů, kterými jsou Bubnjić, Gnahorè a Brkić. Také hosté přijedou z Toskánska bez několika hráčů. Zdravotní problémy mají Skorupski, Laurini a Tonelli, což jsou citelné ztráty zejména pro defenzívu. Empoli je v tuto chvíli dvanácté, má 42 bodů a to znamená jistotu záchrany. Hodně k tomu samozřejmě pomohlo minulé kolo Serie A.

V něm se tým trenéra Giampaola utkal s Hellasem Verona a s velkou pravděpodobností rozhodl o tom, že Hellas stráví příští sezonu ve druhé lize. Jediným gólem se o to postaral spolehlivý střelec Massimo Maccarone. Několik šancí ale musel likvidovat také náhradní brankář Alberto Pelagotti. Ten v rozhovoru pro Radio Lady zmínil: "Soustředili jsme se na výsledek a sledovali náš cíl. Zachránili jsme se a teď si chceme zbytek sezony užít. Chci tu dlouho zůstat a dokázat, že klub udělal dobře, když mi dal šanci."
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Letizia, Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo, Fedele - Cofie, Lollo, Di Gaudio - Mbakogu, Mancosu
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Pelagotti - Bittante, Cosić, Costa, Mario Rui - Zieliński, Croce, Paredes - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Frosinone Calcio - Città di Palermo  (neděle 12:30)
Velmi důležitý, nikoliv však ještě rozhodující, duel sehrají Frosinone a Palermo. Oba týmy se nacházejí v sestupovém pásmu a oba potřebují nutně bodovat. Vítěz se může výrazně přiblížit záchraně, ovšem také nemusí.

Situace na dně tabulky se dramatizuje a dramatizuje. Frosinone i Palermo se stále nemohou vyhrabat ze sestupového pásma, nicméně jejich ztráta na pozice znamenající záchranu není velká. Dva, respektive tři body může smazat jediné kolo, je však potřeba přinejlepším vítězit a toho se ani jedné straně nedostává.

Lépe je na tom alespoň co se týče formy Frosinone. Za deset kol zvítězilo třikrát a dvakrát obralo o bod favorita, což není úplně špatná vizitka. Canarini naposledy naplno bodovali na půdě Hellasu, v týdnu však na stejném stadionu obdobný kousek nezopakovali a jinému veronskému týmu Chievu podlehli vysoko 1:4.

Mnohem hůře je na tom Palermo. Sicilané naposledy zvítězili 24.ledna nad Udinese a od té doby se jejich pád tabulkou nezastavil. První polovina soutěže přitom nebyla ze strany Palerma nikterak špatná, ale neuvěřitelné střídání trenérů jakoby tým destabilizovalo. Aktuálně sedí na trenérské lavici staronový Davide Ballardini, jeho cílem bude záchrana, vůbec však není jasné, jestli do konce sezony vydrží, byť zbývají jen čtyři kola. Každopádně šance na záchranu tu pořád jsou, v minulém kole Palermo remizovalo s Atalantou 2:2.

Frosinone se musí obejít bez Sammarca, Dionisiho a dvou karetních hříšníků, v zápase na Chievu totiž uviděli červené karty Chibsah a Ajeti. Tresty omezují i druhou stranu, zde si nezahrají Struna a Vitiello.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - M.Ciofani, Russo, Blanchard, Pavlović - Frara, Gori, Gucher - Paganini, D.Ciofani, Kragl
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Rispoli, Gonzalez, Andělkovič, Lazaar - Hiljemark, Jajalo, Čočev - Brugman - Vázquez, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Poslední dva duely mezi Turínem a Sassuolem nikdy mnoho branek nenabídly. Teď to možná nebude jiné, ale jisté je, že nás čeká atraktivní a emocionálně nabité utkání. Oba týmy hrají hodně svižný fotbal a oba nutně potřebují body.

Sassuolo se delší čas nacházelo v prostředí kolem evropských pohárů a lidé v klubu včetně fanoušků možná věřili, že se jim opravdu povede dostat se do Evropské ligy. Neroverdi sice stále okupují sedmou příčku, ale od páté Fiorentiny je dělí už deset bodů. Přispěla k tomu také série posledních šesti zápasů, ve kterých Sassuolu došel dech a tým nadějného trenéra Di Francesca v nich získal jen jedno jediné vítězství.

Po porážce od Fiorentiny se v rámci vloženého kola Sassuolo utkalo se Sampdorií Janov. Sassuolo bylo favoritem i díky tomu, že po pětadvaceti minutách byl vyloučen stoper Andrea Ranocchia. Jenže ačkoli bylo Sassuolo aktivnější a častěji se dostávalo do zakončení, nedokázalo překonat zkušeného brankáře Viviana v dresu Námořníků. Nakonec si tedy někdejší římské opory AS Řím, Di Francesco a Montella, body dělí.

Trenér Di Francesco je poměrně žádaným trenérem a sám se nebrání odchodu. To víceméně potvrzují také slova ředitele Carnevaliho. Pro Sky Sport uvedl: "Trenér Di Francesco tu odvádí skvělou práci a my budeme samozřejmě moc rádi, pokud se rozhodne tu zůstat. V takovém případě se mu pokusíme pořídit všechno, co by si přál. Ale s jistotou jeho setrvání zaručit nemohu, protože je pravda, že je hodně žádaný."

Teď Sassuolo navštíví Stadio Olimpico v Turíně, kde své domácí zápasy hrává tamní FC. Býci v minulém kole čelili náročném soupeři, když jeli na stejnojmenný stadion do hlavního města. V bitvě s AS Řím tahali za kratší konec herně, ale ještě deset minut před koncem vedli o jednu branku. Jenže pak narazili na římského kapitána Tottiho, který během pěti minut svého pobytu na hřišti senzačně otočil vývoj utkání a Býky odeslal domů bez bodů.

Aktuálně je Turín na 11. místě a drží se v klidném středu tabulky. Jinak je ale v dobré formě, protože před oním utkáním s AS vyhrál tři duely po sobě. Když naposledy přijelo Sassuolo na jeho půdu, tak to však s domácím výběrem moc dobře nedopadlo. Býci prohráli o jednu branku, kterou měl na svědomí Antonio Floro Flores pár minut před koncem zápasu. Jinak má ale víc výher právě Turín, který ve vzájemných duelech vyhrál šestkrát.

Poslední dvě utkání však skončila remízou 1:1. Teď mají navíc oba týmy hodně absencí. Na straně domácích to jsou mimo jiné Avelar, Immobile, Maxi Lopez, Acquah a Benassi. Hosté postrádají hráče jako Antei, Gazzola, Terranova, Laribi a Missiroli.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimović, Glik, Moretti - Bruno Peres, Baselli, Vives, Obi, Molinaro - Belotti, Martinez
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Pellegrini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Politano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Boloňa se pokusí zastavit pád tabulkou i nelichotivou sérii bez vítězství domácím zápasem s Janovem. Grifové venku neoplývají dobrou formou a toho by Boloňa mohla využít. Svým fanouškům navíc dluží omluvu za zpackaný zápas s Neapolí.

Vypadalo to, že Boloňa letos mít problémy se záchranou nebude, ale stačila jedna negativní série a vše je jinak. Rossoblu sice mají stále situaci ve svých rukou, ale musejí se už otáčet. Náskok před osmnáctým místem je "jen" sedmibodový.

Boloňa v týdnu prohloubila svojí výsledkovou krizi a sérii bez vítězství natáhla už na devět kol. To by samo o sobě ještě nebylo tak strašné, kdyby si přitom neuřízla ostudu. Svěřenci Roberta Donadoniho totiž prohráli s Neapolí vysoko 0:6! A pokračuje také problém v ofenzívě, Boloňa dává strašně málo branek, za oněch deset kol se prosadila jen třikrát, což je nejméně ze všech týmů.

Na stadion Renato Dall'Ara zavítá Janov, jehož výsledky se odvíjí od místa, kde hraje. Doma šlapou Gasperiniho svěřenci jako hodinky, ale zvenčí pravidelně odjíždějí s nepořízenou. Tak jako tak se Grifové vyšplhali ze sestupového ohrožení a aktuálně si hoví na desátém místě tabulky. Na více už v této sezoně stěží dosáhnou, ale sezonu hodlají dohrát tím nejlepším způsobem. V minulém kole si janovští poradili s Interem Milán, jedinou branku zápasu obstaral čtvrthodiny před koncem Sebastian De Maio.

Boloňa první zápas v Janově zvládla, vyhrála 1:0 brankou Luky Rossettiniho až ve druhé minutě nastaveného času. I z tohoto hlediska mají Grifové svému soupeři co oplácet. Boloňa má ale v posledních třech letech mírně navrch.

Problém Boloni se střílením branek nevyřeší Mattea Destro, jehož do hry nepustí zranění. Totéž platí i o Morleovi, Rizzovi a Zuculinim. Diawara zase nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. Situace na straně Janova je obdobná, mimo je zkušený čtyřlístek Burdisso, Panděv, Perin, Rincón.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Maietta, Gastaldello, Masina - Donsah, Pulgar, Taider - Mounier, Floccari, Giaccherini
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Lamanna - Izzo, Muňoz, De Maio - Ansaldi, Rigoni, Džemaili, Gabriel Silva - Suso, Pavoletti, Laxalt
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - SS Lazio  (neděle 15:00)
Sampdoria hraje proti římskému Laziu jen hodně nerada, protože se jí proti němu vůbec nedaří. Tým trenéra Montelly má další šanci v neděli odpoledne a rád by ji konečně využil, protože jeho sezona je hodně katastrofální.

Už je to téměř šest let od doby, kdy Sampdoria naposledy porazila Lazio Řím. Teď má několik výhod, mezi něž patří hráčská historie trenéra Vincenza Montelly nebo motivace obránce Doda Pirese, jenž dříve oblékal barvy konkurenta z AS. Jinak se ale v lepší formě ocitá Lazio, kterému prospěla změna na postu trenéra. Mladý novic Inzaghi chce ukázat, že si zaslouží stát na lavičce Biancocelesti i příští rok, což se mu zatím poměrně daří.

A proč poměrně? V minulém kole mu totiž došlo štěstí, které měl v prvních kláních. Není divu, protože decimované Lazio prakticky nemělo o co hrát a jeho řady neustále řídnou. Soupeřem mu navíc byl samotný Juventus, který neustále baží po vylepšení osobních statistik i mistrovském Scudettu. Obrovský rozdíl se ukázal především díky čistému kontu brankáře Buffona a třem gólům v síti Marchettiho. O ty se postaralo duo Mandžukić - Dybala.

Trenér Inzaghi se nyní snaží znovu dostat své ovečky do formy a rád by bral body proti Sampdorii. V rozhovoru pro média nastínil: "Potřebujeme se zase zvednout, protože po dvou vydařených duelech přišel pád. Teď máme hodně náročný kalendář, ale to k fotbalu patří. Udělám všechno pro to, aby se hráči dostali zase do formy. Teď máme chvíli na přípravu a hodláme ji využít, protože ani se Sampdorií to nebude snadné."

Lazio opět musí sčítat zraněné a absentující hráče. Kvůli zdravotním problémům neuvidíme opory jako Kishna, Radu, Konko, de Vrij nebo Mauri, disciplinární trest pak potkal vyloučeného Patrica. Ze stejného důvodu se trenér Montella bude muset obejít bez klíčového prvku v obraně. Tím je obránce Andrea Ranocchia. Zraněni jsou Sala, Carbonero, Ivan a veterán Palombo.

Sampdoria pod trenérem Montellou podává hodně nevyrovnané výkony. Za poslední tři duely jednou prohrála, jednou zvítězila a v minulém kole si body rozdělila se Sassuolem. V tomto utkání podala takticky skvělý výkon a pochválit je nutné především brankáře Viviana, který byl nepřekonatelný. Doria se totiž musela bránit, protože byl už v první půli vyloučen obránce Ranocchia.

Jako malé derby vidí toto utkání mladý Brazilec Dodo, který působil v římském AS. V rozhovoru pro Samp TV řekl: "V minulém zápase jsme vydali hodně sil, protože hrát v oslabení tak dlouhou dobu je hodně těžké. Teď nesmíme nic ponechat náhodě, protože jak se dívám na Lazio, pod trenérem Inzaghim je úplně jiné. Hráči jsou víc motivovaní, hrají jednoduše a jejich hra má jasný řád. I proto to bude hodně těžké utkání," dodává mladý obránce.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cassani, Silvestre, Moisander - De Silvestre, Fernando, Krstičić, Dodò - Correa, Soriano - Quagliarella
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, Gentiletti, Hoedt, Lulić - Onazi, Biglia, Milinković-Savić - Anderson, Klose, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Fotbalisté Atalanty Bergamo ještě nemají jistotu záchrany, nicméně zlepšenými výkony z posledních kol se jí výrazně přiblížili. V tomto kole je čeká Chievo a to nebude nic lehkého. Fly Donkeys jsou ve skvělé formě, šest kol neprohráli a nečekaně ještě pokukují po evropských pohárech.

Atalanta se vzpamatovala z dlouhotrvající výsledkové krize a za posledních pět kol nasbírala sedm bodů, čímž si výrazně pomohla v boji o záchranu. Bergamaschi mají nyní k dobru osm bodů a pokud uspějí proti Chievu, jejich záchrana bude dost možná zpečetěna. Celkový počet získaných bodů mohl být ještě lepší, kdyby se v týdnu podařilo dovést dokonce nadějne rozehrané utkání s Palermem. Atalanta v zápase ještě čtvrthodiny před koncem vedla, ale soupeř dokázal srovnat na konečných 2:2.

Chievo se na závěr sezony dostalo do skvělé formy. Hořkost porážky nepoznalo šest kol, ba co více, hned čtyřikrát zvítězilo a na sedmé Sassuolo ztrácí jediný bod. Teoreticky vzato má stále šanci na pohárovou Evropu, ztráta na šestý AC Milán činí jen pět bodů. Samo vedení i trenér Rolando Maran s něčím pdobným nepočítají. Prvního vytyčeného cíle, tedy záchrany, se podařilo dosáhnout a ten druhý v podobě umístění ve středu ligové tabulky je na nejlepší cestě.

Atalanta má s Chievem vyrovnanou vzájemnou bilanci. V prvním letošním zápase se radovalo Chievo, které doma vyhrálo díky jediné brance Valtera Birsy.

Nerazzurri se budou muset vypořádat s absencemi Carmony, Bassiho a Pinilly. Na straně hostí zase budou scházet obránce Dainelli a Frey.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Masiello, Stendardo, Paletta, Dramé - Kurtić, De Roon, Cigarini - Diamanti, Gomez, Borriello
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Gamberini, Cesar, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Pepe - Meggiorini, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Juventus FC  (neděle 20:45)
Velkým tahákem kola bude vedle souboje Říma s Neapolí také duel Fiorentiny s Juventusem. Hosté si neohroženě kráčejí pro Scudetto a minimálně je přibrzdit bude úkolem Violy, která už jinak boj o vyšší příčky vzdala. Pokud Juve zvítězí a Neapol nezvládne souboj s Římem, získá další titul.

Fiorentina závěr sezony vypouští a protože na ní AC Milán z šestého místa není schopen vytvořit tlak, zůstane s velkou pravděpodobností pátá. Za posledních deset kol Fiorentina jen třikrát vyhrála, v týdnu navíc podlela Udinese 1:2. Znovu se tak nepodařilo dostat se do Ligy mistrů, navíc velkou díru do světa neudělala ani v Evropské lize, kde jí vyřadil Tottenham. Sumasumárum, kouč Paulo Sousa nemůže být spokojen, jinými slovy Fiorentina si mohla přeci jenom vést lépe.

Juventus je italský suverén a platí to i pro tuto sezonu. Stará dáma má na čele už devítibodový náskok a teoreticky může slavit titul už po tomto kole. Potřebuje však Fiorentinu porazit nebo i remizovat a doufat ve výhru AS Řím nad Neapolí o den později. "Scudetto zítra nezávisí na nás. Musíme ve Florencii získat dobrý výsledek a to nebude snadné, pro ně to bude zápas sezony, protože si mohou definitivně zajistit evropské poháry," volil opatrná slova trenér Allegri.

Hosté už neprohráli dvacetčtyři zápasů v řadě! V této sérii pouze jednou remizovali, vše ostatní vyhráli a o jejich titulu už nikdo nepochybuje.

Domácím budou scházet Benalouane a Babacar. V tomto směru je situace Staré dámy mnohem složitější, chybějí Caceres, Chiellini, Pereyra, Neto, Marchisio i Sturaro. Na druhou stranu Juventus má dostatečně široký i kvalitní kádr a mezery by měl bezpečně zacelit.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Rodríguez, Astori - Bernardeschi, Badelj, Vecino, Alonso - Borja Valero - Iličič, Kalinić
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Rugani - Cuadrado, Khedira, Lemina, Pogba, Evra - Mandžukič, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.10 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Udinese Calcio  (sobota 20:45)
Inter prakticky ztratil možnost hrát o Ligu mistrů a sezonu bude víceméně dohrávat. Přesto se nedá čekat, že by složil ruce do klína a čekal, až nastane čas pro oblíbenou přestavbu kádru. Dalším soupeřem mu budou Zebry z Udine, které mají co vracet.

V táboře Nerazzurri nepanuje právě veselá nálada. Čím že je způsobena? Především faktem, že Inter Milán se zřejmě opět nepodívá do slavné Ligy mistrů. Velký sen trenéra Manciniho a všech fanoušků černomodré části Milána se rozpadl především po minulém kole. Jednak se třetí AS podařilo obrátit nepřiznivý duel s Turínem a pojistit si třetí příčku, ale především selhal sám Inter. Opět - jak výsledkově, tak herně.

Kritika na hlavu trenéra Manciniho bude dál vesele kanout, protože fanoušci jsou nespokojeni. Přes velké nákupy v létě, chvíle na slunci a sliby vedení, se Inter ani tentokrát nedostane mezi evropskou smetánku. A dost možná to "odnese" kádr prodejem nějaké té hvězdy. Inter v této chvíli ztrácí na římského soka už sedm bodů. To se samozřejmě dá ještě napravit, i vzhledem k tomu, že Vlci hostí Neapol, ale Inter si to zkomplikoval vlastně sám.

Jediný gól, který v minulém kole vsítil obránce Sébastian De Maio znovu ukázal, že Inter je schopen přejet favorita (utkání proti Neapoli, ve kterém dominoval), ale hned v dalším kole senzačně prohrát s menším týmem (přičemž jeho hra byla dosti vágní). Přesto hledal trenér Mancini pozitiva, chválil a utěšoval. Věděl totiž, že to jeho hráči potřebují. V rozhovoru pro oficiální stránky klubu z něj ale stejně byly cítit chmury.

"Myslím, že jsme si zasloužili dokonce víc než remízu. Chlapci odehráli velmi dobré utkání, kombinovali a tlačili, ale tohle je prostě fotbal. Občas se vám nedaří ani tehdy, když jste lepší. Teď nám nezbývá než vyhrát v sobotu nad Udinese a ještě doufat, že nám pomůže Neapol. Potřebovali bychom, aby AS prohrálo. Nejprve se ale musíme dívat na sebe a plnit svou část úkolu," uvědomuje si Mancini.

Ten nebude mít k dispozici zraněného Biabianyho, zatímco záložník Medel je diskvalifikován. Stejný trest postihl jednoho hostujícího hráče, kterým je mladý bek Adnan. Udinese má také několik zraněných hráčů, kteří se pravděpodobně nedostanou do formy. Jde o Merkela, Di Nataleho a Armera. Udinese jede do Milána s jasným cílem oplatit svému hostiteli krutou porážku 4:0, kterou mu Inter nadělil v polovině prosince.

Zebrám z Udine patří v tuto chvíli 14. příčka s náskokem osmi bodů na sestupovou propast. Po remíze s Chievem Verona Udinese překvapilo dalšího favorita, když si ve vloženém kole senzačně poradilo s Fiorentinou. Už ve druhé minutě se trefil mladík Duván Zapata a po srovnání Maura Zárateho rozhodl Cyril Théréau o třech bodech pro Udinese.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Amborsio, Miranda, Murillo, Nagatomo - Brozović, Kondogbia - Ljajić, Jovetić, Perišić - Icardi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Heurtaux, Danilo, Wague - Widmer, Badu, Kuzmanović, Fernandes, Pasquale - Zapata, Thereau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.20 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC34264465:1782
2.SSC Neapol34227572:2973
3.AS Řím341911473:3868
4.Inter Milán34187944:3161
5.ACF Fiorentina34178955:3859
6.AC Milán341411943:3553
7.US Sassuolo341213941:3849
8.Chievo Verona341391243:4148
9.SS Lazio341391244:4548
10.Janov CFC341271539:4143
11.Turín FC341191444:4742
12.Empoli FC341191437:4542
13.Atalanta Bergamo349111436:4338
14.Udinese Calcio341081631:4938
15.UC Sampdoria349101546:5037
16.Bologna FC341071731:4437
17.Carpi FC347111633:5132
18.Frosinone Calcio34862032:6630
19.Città di Palermo34781931:6329
20.Hellas Verona343131828:5722

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele