Serie A - preview 3. kola

20.09.2014, 08:59, aktualizováno 21.09.2014, 08:33
Previews
Nedělní program Serie A je tradičně nabitý. Nejprve po obědě Chievo přivítá Parmu. Odpoledne se poté Atalanta utkání s Fiorentinou, AS Řím přivítá Cagliari, Janov římské Lazio, Udinese se potká s Neapolí a Sassuolo se Sampdorií. Palermo změří síly s Interem Milán a Turín s Hellasem Verona...
Chievo Verona - Parma FC  (neděle 12:30)
Na první body stále čeká ambiciózní Parma, která se v tomto kole pokusí vyloupit stadion Marca Antonia Bentegodi. Chievo může být zatím po dvou kolech spokojené, neboť z těžkého losu dokázalo vytěžit tři body.

Jak již bylo řečeno, z těžkých zápasů proti Juventusu a Neapoli vydolovali hráči Chieva dohromady tři body a na Stadio Bentegodi tak může panovat spokojenost. Domácí zápas proti Juventusu se díky brzkému vlastenci Biraghiho nevyvedl, avšak zápas na San Paolo už byl o něčem jiném. Pravda, Fly Donkeys sice přežili spoustu šancí soupeře, ale štěstí v takových zápasech je potřeba.

Špatný vstup do sezony prožívá Parma. Po porážce na hřišti nováčka z Ceseny přišel další kolaps tentokrát v zápase s AC Milán, který loni šestému týmu nasázel rovných pět branek. Parmu především srazily vlastní individuální chyby, zejména ta po které Felipeho přihrávku na Cassana vypíchl ve vlastním oslabení De Jong. Ducali proti AC celý zápas tahali za kratší konec a nakonec po zásluze prohráli.

Parta Roberta Donadoniho se musí dát co nejrychleji do pořádku, po další porážce by se totiž mohla trenérova židle začít hodně kývat.

Domácí trenér Corini má k dispozici kompletní kádr, totéž se ale nedá říci o Parmě. Trest ze zápasu s Milánem si odpykává Felipe, zatímco čtveřice Biaiany, Paletta, Cassani a Pozzi má zdravotní potíže. U Biabianyho se dokonce objevili problémy se srdcem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bardi - Frey, Dainelli, César, Biraghi - Izco, Radovanovič, Hetemaj - Birsa, Lazarevič - Maxi Lopéz
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Ristovski, Mende, Lucarelli - De Ceglie, Jorquera, Lodi - Acquah, Palladino, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.10 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Celek z Věčného města má za sebou první utkání Ligy mistrů a může být pyšný na předvedenou hru i výsledek. Stav 5:1 by více odpovídal dobám trenéra Zdeňka Zemana, který se proslavil důrazem na maximální ofenzivu a minimální obrannou činnost. A právě český trenér bude šéfovat dalšímu soupeři AS.

Giallorossi se konečně dočkali a po letech strádání vstoupili do slavné Ligy mistrů. A povedlo se jim to kouzelným způsobem, který čekal málokdo. Proti relativně zkušenému CSKA Moskva se římský celek prosadil dokonce pětkrát, o branky se postarali Demolici CSKA zařídili Juan Manuel Iturbe, Gervinho, Maicon a střídající Alessandro Florenzi. Hbitý útočník z Pobřeží slonoviny se trefil dokonce dvakrát a prsty, respektive nohy měl také ve dvou dalších gólech. Brankáře De Sanctise překonal jen útočník Musa gólem v závěru zápasu.

AS bude tyto body potřebovat, protože jej ve skupině čekají dva velmi těžké týmy - Manchester City, který si tradičně dělá nárok na postup a také mnichovský Bayern, jenž do svých řad zlákal marockého obránce Mehdiho Benatiu. Ten se s AS nerozešel v dobrém, takže jeho návrat na Olimpico bude přinejmenším pikantní. Teď však nastává čas, kdy se kolotoč zápasů mění za zběsilého tempa, takže právě teď musí AS ukázat, zda má dostatečně široký a kvalitní kádr na to, aby udrželo krok s časem. Příští týden má Serie A na plánu vložené kolo, tento víkend musí AS sebrat síly a poradit si s Cagliari.

To si uvědomuje i trenér Rudi Garcia, který má společně se sportovním ředitelem Walterem Sabatinim největší zásluhu na obrodě tradičního celku. "Byl to skvělý výkon, vyhráli jsme a získali tři body. Je jenom škoda, že se nám nevyhnula zranění, každopádně výkon Říma v prvních 75 minutách byl báječný a efektivní," analyzoval trenér Rudi Garcia. Francouzský elegán ale neměl pouze důvody k radosti, protože přišel o několik hráčů.

Proti Cagliari možná nenastoupí Leandro Castán, ke kterému se přidal nově také obránce Davide Astori, ten laboruje s kolenem a čeká ho podrobné vyšetření. A již v úvodu pohárového klání musel odstoupit střelec první branky Juan Manuel Iturbe. Dlouhodobě jsou navíc zranění Federico Balzaretti a Kevin Strootman. Oproti utkání s CSKA má však AS jednoho navrátilce do sestavy, protože v lize může nastoupit záložník Daniele De Rossi.

Právě schopnost rozdělit síly mezi pohárová klání a duely Serie A bude velmi důležité, pokud chce AS dostát plánům a útočit na mistrovské Scudetto. To ví i kapitán Francesco Totti: "Vedle výše výsledku je velmi důležité, že jsme skupinu začali výhrou. Jak často říkám, teď musíme být chytří a zaměřit se okamžitě na další utkání. V neděli nás čeká Cagliari, od čtvrtka nesmíme myslet na nic jiného," říká zkušený veterán.

Cagliari se příliš nedaří. Vstup do nového ročníku musí celek ze Sardinie zvládnout bez Davida Astoriho nebo Mauricia Pinilly. A také s novým trenérem, který by rád především bavil fotbalem. V minulém kole se to ale Zemanovi nepovedlo, protože Cagliari prohrálo s Atalantou. "Zasloužili jsme si výhru. Od začátku až do konce jsme hráli dobrý fotbal a vytvořili si spoustu šancí. Atalanta vytěžila maximum ze dvou našich chyb, my jinak udělali to, co jsme dělat museli. S výkonem jsem spokojen. Věděl jsem, že je zde práce, kterou je třeba udělat," dodal český trenér. Oplatí římskému týmu nedávné ukončení smlouvy výhrou?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole - Nainggolan, De Rossi, Pjanic - Gervinho, Totti, Florenzi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Colombi - Pisano, Rossettini, Ceppitelli, Avelar - Crisetig, Conti, Ekdal - Ibarbo, Sau, Cossu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Sassuolo hostí námořníky z Janova. Budou si ale muset poradit bez Domenica Berardiho. Sampdoria se ale nachází v dobrém rozmaru a rozhodně nebude snadným soupeřem. Historie mírně favorizuje Dorii, ale Sassuolo je hodně nevyzpytatelný soupeř.

Své fanoušky hráči Sassuola v minulém kole rozhodně nepotěšili. Když se střetli s milánským Interem, měli hráči patrně ještě v myslích předposlední utkání těchto dvou celků. V něm se Inter radoval z jasného vítězství 7:0 a oproti statistikám dokázal tento výsledek téměř na rok přesně zopakovat. O branky se rozdělili Daniel Pablo Osvaldo, Mateo Kovačić, Fredy Guarín a především třígólový střelec Mauro Icardi.

Není divu, že se trenér Eusebio Di Francesco hodně divil. Mladý trenér nevěřil vlastním očím a chvíli dokonce uvažoval o tom, že by vystřídal celou jedenáctku. Navíc mu radost neudělal ani útočník Domenico Berardi. Talentovaný střelec neudržel nervy na uzdě a po lokti v obličeji protihráče byl po právu vyloučen. Nejenže tím oslabil svůj celek do konce utkání, ale tři zápasy si za svůj zákrok nezahraje.

Juana Jesuse pravděpodobně už zákrok nerozvážného Domenica Berardiho nebolí, ale Sassuolo bude bez Berardiho podstatně oslabené. Třízápasový distanc platí pro utkání se Sampdorií, dále si mladý hráč nezahraje proti Fiorentině ani Neapoli. A to jsou zápasy, ve kterých bude Sassuolo potřebovat umění každého svého hráče, má-li překvapit a nepropadnout se tabulkou na poslední místo nastálo.

Trenér Eusebio Di Francesco musel být v kabině hodně nepříčetný, což dokázal také pozápasovým rozhovorem. Mimo jiné prý uvažoval o vystřídání všech hráčů, takže pozitiva se mu hledaly asi jen velmi obtížně. "Vážně, když vzpomínám na utkání před rokem, kladu si otázku, jak se to mohlo stát. Dostat od Interu sedm branek, to je neštěstí. Ale dostat jich sedm dvakrát, to už není normální. Během týdne jsme okusili skvělé pocity po dobře odehraném zápase a také samotné dno. Tohle byl opravu šok."

"Nedokážu si představit, jak jsme něco takového mohli připustit. Ani jsme nehráli jako tým, který by se chtěl zachránit. Nikdo tam nevydal maximum, ploužili jsme se po hřišti bez energie jako ovce před porážkou. Neumím vysvětlit, co se stalo ani to, proč jsme museli inkasovat takové branky. Kdybych mohl, vystřídám okamžitě všech jedenáct hráčů, celý tým." "Od prvních chvil jsme věděli, kdo je z nich nebezpečný, co budou hrát, byli jsme prostě připraveni. A přesto se nám stalo něco takového. Omlouvám se všem fanouškům, tohle jsem nečekal a oni si to nezasloužili. Příští zápas musíme zvládnout mnohem lépe," dodává Di Francesco.

Sampdoria začala naopak sezonu velmi dobře a podle útočníka Edera je to především zásluha trenéra Mihajloviće. Ten podle zkušeného hráče vnesl do týmu řád, organizovanost a umí navíc přesně využít potenciálu každého ze svých svěřenců.

Eder věří, že s Mihajlovićem může Sampdoria opět konkurovat nejlepším. V rozhovoru pro Tuttosport uvedl: "Přinesl k nám něco nového. Neustále zkouší, co bychom mohli dělat. Každý z nás přesně ví, co od něj trenér očekává. Když se nám něco nedaří, komunikuje s námi. Hledáme neustále řešení, pokoušíme se na sobě pracovat. Někdy přijdou chvíle, kdy se vám nechce, ale Mihajlović nás umí motivovat."

"Jsem rád, že proti nám nenastoupí Domenico Berardi, i když mu samozřejmě nepřeji nic špatného. Ale je to pro nás dobře, máme o starost méně. Ale pořád je Sassuolo tým, který umí překvapit. Mají charismatického kouče a mimo jiné také Simoneho Zazu. To je výtečný útočník a myslím, že nám nadělá dost potíží, pokud ho nebudeme bránit. Když si dáme pozor, můžeme se po skončení utkání radovat z bodů," dodává Eder.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Ariaudo, Terranova, Peluso, Longhi - Magnanelli, Biondini, Missiroli - Sansone, Zaza, Floro Flores
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - De Silvestri, Gastaldello, Silvestre, Cacciatore - Soriano, Palombo, Obiang - Gabbiadini, Okaka, Eder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - SS Lazio  (neděle 15:00)
Jednu porážku už mají na svém kontě jak fotbalisté Janova, tak i Lazia. Domácí si sice naposledy připsali slibnou remízu na půdě Fiorentiny, ale na vítězství stále čekají.

Janovští v úvodním kole podlehli Neapoli 2:1 a to poněkud nešťastným způsobem. Rozhodující trefa totiž přišla až v samotném závěru, v nastaveném čase. Následující kolo pak Grifové zavítali do Florencie a se silnou Violou vybojovali bod za remízu 0:0. "I když stále děláme chyby, jsme na dobré cestě. Můj tým pracuje dobře a vidím, že se zlepšuje. Jsem si jistý, že brzy budeme mít výsledky, které si zasloužíme," věří v brzký úspěch trenér Gian Piero Gasperini.

Lazio dalo zapomenout na nepovedené utkání v Miláně a doma na Stadio Olimpico porazilo hladce Cesenu 3:0, když se postupně prosadili Candreva, Parolo a Mauri. Na stadionu Luigi Ferraris je ale čeká těžká práce už jen proto, že se Laziu proti Janovu dlouhodobě nedaří. Grifové vyhráli z šesti posledních vzájemných zápasů rovnou šestkrát! V minulé sezoně to bylo dvakrát 2:0, takže Biancocelesti nedali ani gól. To budou chtít Pioliho svěřenci určitě změnit. "Je jasné, že máme před sebou ještě hodně práce. Pořád jsme spolu pracovali jen dva měsíce. Je ale důležité, že jsme na správné cestě, i když prostoru pro zlepšení je spousta. Nyní musíme dát kontinuitu tomuto výsledku," prohlásil Pioli.

Grifům bude chybět potrestaný Roncaglia a také zraněné duo Fetfatzidis, Antonini. Problémy má i Lazio, Radu, Gonzalez, Ederson i Cataldi mají zdravotní potíže.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Edenilson, De Maio, Burdisso, Antonelli - Rincon, Bertolacci, Sturaro - Perotti, Pinilla, Kucka
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, De Vrij, Gentiletti, Braafheid - Parolo, Biglia, Lulič - Candreva, Djordevič, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Nedělní odpoledne bude kromě jiného patřit také duelu Udinese s Neapolí. Zatímco domácí mohou být relativně spokojeni a své prosby budou nadále směřovat ke střeleckým instinktům Antonia Di Nataleho, hosté pod vedením trenéra Rafaela Beníteze čelí stále větší kritice.

Neapol vypadla z předkola Ligy mistrů, když ji dvakrát pokořil španělský Athletic. Baskičtí Lvi postoupili právě na úkor týmu trenéra Rafaela Beníteze, kterému se poté na čele objevily první výrazné vrásky. Další přibyly po minulém utkání Serie A, když partenopei nestačili na Chievo Verona a ostudně s ním prohráli. Nebyli sice horším týmem, ale stačil jeden rychlý útok Maxiho Lópeze a Neapol padla.

Trenér Rafael Benítez samozřejmě chce pokračovat ve své práci, ale neustálé spekulace o jeho budoucnosti mu nejspíš příliš nepomáhají. Včera se navíc objevila spekulace o tom, že Neapol plánuje angažovat Luciana Spallettiho na místo španělského trenéra. Ten by se ale o práci prý bát nemusel, protože o něm dlouhodobě uvažuje slavný Real Madrid.

Jisté je jen to, že se celý tým teď nutně potřebuje soustředit jen na utkání s Udinese. Jedním ze zastánců Benítezova setrvání a jeho přínosu pro tým je Serse Cosmi, někdejší trenér se zkušenostmi ve druhé lize i Serii A. Podle něj je situace mnohem zamotanější, i když se ještě nedá označit oblíbeným slovem krize.

V rozhovoru pro deník Il Mattino Cosmi uvedl: "Nemůžete vinit jen Beníteze. Za žádný z výsledků nikdy nemůže jen trenér, chyba je vždycky na více místech. Od lavičky až po vedení. Slyšel jsem názory, že jeho filozofie se nehodí pro italský fotbal. Ale to je nesmysl. I Rafael Benítez musí ctít některé své návyky a strategie. Nemůžeme si říkat, že to, co platí v jedné zemi, nemůže nikdy platit jinde. Pokud bychom si tohle připustili, tak by se naše liga nikdy nemohla vyvíjet."

"Jsem naopak přesvědčen, že Neapol ještě neřekla poslední slovo a tyto brzké soudy jsou nesmyslné. Podle mého názoru jen týmu chybí síly a především hlad po úspěchu. Když toho vyhrajete hodně, občas vám dojde chuť. Teď je na trenérovi, aby hráče motivoval a dokázal v nich najít silné stránky. A těch má Neapol dost a dost, protože pokud se hráči jako Hamšík, Higuaín, Callejón nebo Insigne dostanou zpátky do formy, těžko Neapol někdo zastaví," dodává Cosmi.

Náročný úkol zastavit Neapol připadl v tomto kole Udinese. Také Zebry mají za sebou přechodové období, alespoň zčásti. Vyměnily trenéra a šéfem lavičky je po Guidolínovi mladý trenér Andrea Stramaccioni. Trenéři se sice mění, ale Di Natale zůstává, chtělo by se říct. Právě na služby veterána Di Nataleho spoléhá Udinese už řadu let a zatím se nezdá, že by se něco mělo změnit.

Zebrám samozřejmě není do smíchu vždy, o čemž svědčí prohrané utkání s turínským Juventusem. Po jeho skončení trenér Stramaccioni prohlásil: "Měli jsme jasný plán, ale ten nám nevyšel. Chtěli jsme nechat Juventus hrát a později převzít aktivitu. Na rozdíl od našich plánů ale Juventus trestal každé naše zaváhání a předčil nás především díky individualitám. Juventus zachytil začátek, v prvních dvaceti minutách jsou vždycky k nezastavení," analyzoval Stramaccioni.

"Po změně stran se nám dařilo mnohem lépe, už to bylo jiné Udinese. V šatně jsme si řekli, na čem je potřeba pracovat a snažili se to konkrétními kroky zlepšit. Juventus ale opět ukázal svoji sílu a dominoval. Myslím, že jsme nehráli špatně a hráči ukázali chuť do hry, ale tak kvalitní soupeř využije i těch nejmenších chyb," uzavírá mladý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina  (neděle 18:00)
Atalanta Bergamo doma v bouřlivém prostředí stadionu Atleti Azzurri D'Italia přivítá Fiorentinu, která ještě v lize neskórovala. Hosté jsou ale povzbuzeni pohárovou výhrou nad francouzským Guingampem a na půdě Bergamasci chtějí nejenom vstřelit gól, ale získat i všechny body.

Po dvou utkání má Atalanta na svém kontě solidní čtyři body. Bod za remízu s Hellasem 0:0 a tři za výhru na Sardinii proti Cagliari. Nerazzurri vyhráli na půdě týmu Zdeňka Zemana 2:1. Při vší úctě k soupeřům teď Bergamo čeká mnohem těžší soupeř - Fiorentina.

Co se nepodařilo v domácí soutěži, se Viole povedlo na scéně Evropské ligy. Fialky totiž konečně vyhráli, Guingampu nastříleli tři branky a vyhoupli se do čela svojí skupiny. Na pohodlné vítězství teď budou Montellovi svěřenci chtít navázat a připsat si konečně tři body i v Serii A. Zatím je to z pohledu Violy zklamání. Prohra na půdě Říma se ještě dá omluvit, ale v domácím zápase proti Janovu měla Fiorentina získat tři body. Ale plný počet bodů se těžko získává, když chybějí góly. Jak proti Římu, tak proti Janovu vyšla ofenzíva domácích naprázdno. Ano, chybí sice "Pepito" Rossi, ale Cuadrado, Gómez a Iličić svojí kvalitu rozhodně mají.

Oba tábory hlásí zranění. Bergamaschi se musejí obejít bez trojice Rosseti, Bellini, Spinazzola, zatímco jejich soupeř stále nemůže počítat se zraněným šutérem Giuseppem Rossim. K dispozici nebude ani německý ofenzivní záložník Marko Marin.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Zappacosta, Benalouane, Biava, Dramé - Etigarribia, Carmona, Cigarini, D'Alessandro - Moralez - Denis
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomovič, Rodriguéz, Savič, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Borja Valero - Cuadrado, Iličič, Goméz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Turín FC - Hellas Verona  (neděle 20:45)
Zajímavou podívanou slibuje zápas mezi Turínem a Hellasem Verona. Hostům se zatím poměrně daří, což se úplně nedá říci o Granatě. Účastník Evropské ligy za tři zápasy neskóroval a zajímavé také bude, jak se vypořádá s herní zátěží.

Naposledy vyšla Granata střelecky naprázdno ve čtvrtek na půdě belgických Brugg. Výsledek 0:0 je sice dobrý, ale je to již třetí soutěžní zápas v řadě, ve kterém se nepodařilo vstřelit gól. Po odchodech Cira Immobileho a Alessia Cerciho se čekalo, že nahradit 36 gólů, které oba dohromady nasázeli, nebude lehké, ale ani sám trenér Ventura nečekal, že po třech zápasech se bude na vstřelenou branku stále čekat. Každopádně domácí bod proti Interu není špatný stejně jako bod z Belgie. Horší už je to s porážkou 2:0 na Sampdorii, kterou budou chtít turínští v tomto kole odčinit.

A s ještě jedním faktorem se musejí Venturovi svěřenci vypořádat a sice s herní zátěží. V Turíně nebyli zvyklí na evropské poháry a přeci jenom hrát systémem neděle - čtvrtek může být menší problém.

Hellas evropské poháry nehraje a v klidu se může koncentrovat jen na domácí soutěž. Loni patřili veronští k příjemným překvapením a letos zatím po dvou zápasech na tuto práci navazují. Po slibné remíze 0:0 na Atalantě Bergamo si Mandorliniho tým připsal vítězství proti Palermu (2:1).

Domácí výběr bude postrádat Bashu, Farneruda a Barreta, kdežto na druhé straně je zraněný pouze Sala.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Bovo, Glik, Moretti - Darmian, Nocerino, Vives, Sanchez Mino, Molinaro - Larrondo, Quagliarella
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Martič, Marques, Moras, Agostini - Obbadi, Tachtsidis, Hallfredsson - Saviola, Toni, Goméz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Città di Palermo - Inter Milán  (neděle 20:45)
Palermo si začíná uvědomovat, že Serie A je něco naprosto jiného, než na co bylo zvyklé před rokem. V prvních dvou zápasech získalo jen jeden bod a v italském tisku opět kolují spekulace ohledně výměny trenéra. O tom naopak nemusí přemýšlet vedení Interu, protože milánský celek šlape jako hodinky.

A je to zásluha především trenéra Waltera Mazzarriho. Inter se rozloučil s několika klíčovými hráči, kteří ale buď přesáhli věkový limit, platový strop stanovený vedením, nebo prostě nepasovali do systému, který si Mazzarri vytyčil. Zkušený trenér, který získal obdiv fanoušků především díky svému působení v Neapoli, změnil rozestavení a ukázal si na hráče, kteří možná nemají světové renomé, ale se kterými chce Mazzarri pracovat.

Důkazem toho je například poslední ligové utkání proti Sassuolu. Inter Milán si poradil s mladým celkem vysoko 7:0 a to téměř na rok přesně. Není tedy divu, že trenér Mazzarri mohl k hráčům směřovat pouze slova chvály. "Už v závěru loňské sezony jsme praktikovali tento styl fotbalu, nyní se jenom změnilo několik hráčů," naznačil možné příčiny výhry.

"Už v týdnu jsem říkal, že křídla musí rychle napadat a tlačit se dopředu, být agresivní, takový fotbal mám rád. Cílem je udržet si tento přístup, odhodlání a agresivitu. Musíme být rychlí, rychle pracovat s míčem a nedávat soupeřům čas, aby mohli přemýšlet," říká trenér Walter Mazzarri.

Inter musí umět rozložit síly do zápasů Serie A a Evropské ligy. Možné vyčerpanosti z náročného programu bude chtít využít Palermo, které nutně potřebuje bodovat. Palermo a především jeho vedení v čele s prezidentem Mauriziem Zamparinim je známé krátkou trpělivostí s trenéry a častou rotací kádru, který úplně neplní jím nařízené pokyny. V ohrožení je kvůli nedostatečnému počtu bodů také trenér Beppe Iachini.

Trenér sice dostal Palermo zpátky do první ligy, ale i kvůli prodeji některých hráčů se zatím nedokázal adaptovat na vyšší tempo hry i fyzickou náročnost. Tým pod jeho vedením posbíral zatím jen jeden bod. A to je samozřejmě živná půda pro italská média, která začala publikovat nejrůznější teze o hádce mezi prezidentem Zamparinim a koučem Iachinim. Pod tím se prý vehementně kývá židle.

V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport proto musel Zamparini prohlásit, že se jedná jen o výmysl, který se nezakládá na pravdě. Média podpořila svá stanoviska také přítomností někdejšího trenéra Catanie Gianlucy Atzoriho, který byl spatřen v pondělí večer v blízkosti stadionu. To ale podle Zampariniho nic neznamená. Na oficiálním webu Rosanero můžeme číst: "Největší sportovní deníky v zemi píšou: Iachini je v ohrožení, Atzori jeho náhradou. To ale není pravda. Podobná vyjádření jsou zlomyslná a nanejvýš hloupá," jasně dodal Zamparini.

Milánský Inter se stal v letním přestupovém období hodně sledovaným celkem, protože hned několikrát byl na spadnutí přestup záložníka Fredyho Guarína. Nejprve měl putovat do Juventusu, poslední den se dokonce hovořilo o prodeji do Realu Madrid. Guarín nakonec zůstal a chce si vybojovat místo v základní jedenáctce. Kromě toho vyšel se svou verzí událostí na světlo Guarínův agent.

Ten v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport prohlásil: "Fanoušci musí znát pravdu. Fredy nikam nechtěl. To Inter se jej snažil prodat. Chtěl přivést nového útočníka a peníze na něj měly přijít z Guarínova přestupu. Bylo by fér, aby to fanoušci věděli," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Cesena - Empoli FC  (sobota 18:00)
Empoli nemá na svém kontě po dvou zápasech ani bod a čeká jej ještě dlouhá cesta k záchraně. Tentýž cíl má také Cesena, která na úvod třetího kola nejvyšší italské ligy hostí právě Empoli.

Empoli vstoupilo mezi italskou elitu velmi špatně. První zápas nové sezony prohrálo s Udinese, když se jeho katem stal veterán Antonio Di Natale. Poprvé na Stadio Carlo Castellani se domácí představili proti favorizovanému AS a s římským klubem neodehráli špatné utkání. Smolnou se jim stala střela Radjyho Nainggolana, který míč odrazil od zad brankáře Seppeho a rozhodl tím o výhře AS.

Přesto se trenér Maurizio Sarri hodně zlobil, protože mu výsledek nepřišel spravedlivý ani odpovídající. Zároveň však uznal, že jeho tým prozatím na Serii A neměl a to především po fyzické stránce. V rozhovoru pro Sky Sport Italia Sarri po utkání sdělil: "Naším hlavním problémem je to, že neudržíme tempo celých devadesát minut. Kdybychom to zvládli, můžeme pomýšlet na výhru. Doufám, že se hráči seberou a jejich fyzická připravenost se zlepší. V minulé sezoně se jim to povedlo, takže nevidím důvod, proč by to nešlo zopakovat. Zkrátka nás čeká ještě hodně práce."

"Samozřejmě jsem taky trochu naštvaný, protože když hrajete dobře a přesto prohrajete, takovéto pocity musíte mít. Celý tým to vidí stejně - dařilo se nám pracovat na sobě, zlepšovali jsme se a byli jsme vyrovnaným soupeřem. Jen jsme udělali pár chyb, soupeř nás okamžitě potrestal. Je sice fajn, když vás lidé chválí za předvedenou hru, ale body vám to nepřinese. Do příštího utkání máme co dělat," dodává Sarri.

Podobné pocity zažívá také italský veterán Massimo Maccarone, který pomáhá nováčkovi v zápase s elitou. Momentálně zraněný útočník se pokouší podpořit své spoluhráče a dodat jim sebedůvěru. V rozhovoru s Gazzettou dello Sport Maccarone jasně řekl: "Líbil se mi zápas s AS, protože jsme opravdu hráli. Byli jsme jim vyrovnaným soupeřem, ale chybělo nám štěstí a více soustředěnosti. Soupeř nás často převyšoval po fyzické stránce, na ní musíme ještě pracovat. Ale pokud bychom odehráli všechny utkání tak, jak se nám to povedlo proti AS, jsem si jistý, že se zachráníme." dodal Maccarone.

Hodně práce bude mít také Cesena. Další z nováčků překvapil celou Itálii, když v prvním zápase nové sezony porazil Parmu. Další zápas mu už ale nevyšel, protože římské Lazio nasázelo Ceseně tři branky. Teď se Cesena vrací zpět na Stadio Dino Manuzzi, aby zde uvítala dalšího nováčka. A útočník Milan Djurić dobře ví, že právě od tohoto utkání si může Cesena hodně slibovat. "Proti Laziu jsme začali špatně a navíc je to tým, který každé zaváhání krutě potrestá. Na to si musíme zvykat, jinak nás bude porážet každý i přes to, že hrajeme dobře. Naším úkolem je co nejdříve zlepšit svůj herní projev a především v útoku být aktivnější," uvědomuje si Djurić.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Leali - Capelli, Volta, Lucchini, Renzetti - De Feudis, Cascione, Coppola - Brienza - Rodriguez, Marilungo
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Sepe - Laurini, Tonelli, Rugani, Hysaj - Vecino, Valdifiori, Croce - Verdi - Tavano, Mchedlidze
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 20:45)
Obrovský šlágr uvidí stadion San Siro, kam zavítá mistrovský Juventus. Zápas je pikantní hned z několika hledisek. Nejenže se utkají dvě stálice italské kopané, ale na místo činu se vrací Massimiliano Allegri, jenž s AC získal v sezoně 2010/2011 Scudetto.

AC Milán zažívá poněkud nečekaně povedený start do sezony. Po výhře nad Laziem totiž bral všechny body i v Parmě, kterou v divokém zápase přestřílel 5:4. Ve dvou utkáních tak mají Inzaghiho svěřenci průměr čtyři vstřelené branky na zápas. Horší je to však logicky s defenzívou, v součtu pět branek je příliš a zde je rozhodně prostor pro zlepšení. Každopádně v dalším kole se Milán představí opět proti těžkému soupeři - Juventusu. "Zítra to bude skvělý zápas. Jsem šťastný za tým. Můžeme hrát s tím, že nemáme co ztratit. Známe jejich sílu, ale máme tu výhodu, že hrajeme na San Siru a fanoušci nám mohou pomoci. Budeme muset hrát klasicky perfektně a dát do toho všechno," nechal se slyše trenér Inzaghi.

Juventus má za sebou povedené utkání Ligy mistrů proti švédskému Malmö. Nováčka milionářské soutěže doma porazil díky brankám Carlose Téveze 2:0 a vyhoupl se do čela skupiny. I přes vítězství ale nebyl trenér Allegri spokojen a ve hře svých svěřenců viděl značné mezery. "V Lize mistrů není jednoduchý soupeř. Věděli jsme, že nám Malmö nedá nic zadarmo, zbytečně jsme si však drželi přílišný odstup a následně zahazovali šance," okomentoval utkání Allegri. Stará dáma jinak zažívá stejně jako Milán povedený start do sezony a je rovněž stoprocentní. Na Chievu zvítězila 1:0, doma s Udine pak 2:0.

Velký návrat na San Siro čeká Massimiliana Allegriho, který v Miláně trénoval a s týmem vyhrál Scudetto. "Strávil jsem tam nezapomenutelné roky, jak profesního života, tak i po stránce lidské. Jste-li v klubu a ve městě několik let, vytvoříte si vztahy i mimo profesní svět. Takže to bude pro mě večer se silnými emocemi, ale to je normální," netají se Max Allegri.

Historie vzájemných zápasů je pochopitelně dlouhá. AC a Juventus jsou vůbec nejúspěšnější týmy Apeninského poloostrova. V posledních sezonách má ale přeci jenom navrch Stará dáma, která vyhrála čtyřikrát v řadě. Malou vzpruhou pro Milánské může být fakt, že dokázali Juventus přehrát v přípravném turnaji Trofeo TIM, jenž nakonec opanovali.

Milánu bude chybět potrestaný stoper Daniele Bonera a také Alex, takže Inzaghi vsadí na stoperskou dvojici Rami - Zapata, která koneckonců zasáhla už do utkání v Parmě. Oproti tomuto zápasu bude chybět i brankář Diego López, dlouhodobě je pak ze hry Riccardo Montolivo a Riccardo Saponara. Na druhé straně bude Allegrimu chybět Marrone a mozek hry Andrea Pirlo, jenž na San Siru strávil veleúspěšných deset let.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Rami, Zapata, De Sciglio - Poli, De Jong, Muntari - Honda, Ménez, El Shaarawy
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Cácerés, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pereyra, Marchisio, Pogba, Asamoah - Llorente, Tévéz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán22008:56
2.AS Řím22003:06
 Juventus FC22003:06
4.Inter Milán21107:04
5.UC Sampdoria21103:14
6.Atalanta Bergamo21102:14
 Hellas Verona21102:14
8.SS Lazio21014:33
9.Udinese Calcio21012:23
 SSC Neapol21012:23
11.Chievo Verona21011:13
12.AC Cesena21011:33
13.Cagliari Calcio20112:31
 Città di Palermo20112:31
15.Janov CFC20111:21
16.ACF Fiorentina20110:21
 Turín FC20110:21
18.US Sassuolo20111:81
19.Parma FC20024:60
20.Empoli FC20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (510)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele