Serie A - preview 14. kola

26.11.2016, 08:56, aktualizováno 28.11.2016, 09:03
Previews
Hned na dvou stadionech se v Itálii bude dohrávat 14. kolo nejvyšší soutěže. Na San Siru budou jak Inter, tak Fiorentina zapomínat na černý čtvrtek v Evropské lize. V Neapoli se pro změnu představí Sassuolo, které touží utnout ošklivou sérii porážek v domácí lize...
SSC Neapol - US Sassuolo  (pondělí 19:00)
Dva duely si italská nejvyšší liga nechala z důvodů Evropské ligy také na pondělí. První z těchto zajímavých střetů hostí Neapol, kam zavítá Sassuolo. Ani jednomu týmu pohárové utkán í nepřineslo žádnou radost.

Začněme domácími. O tom, že se Neapol bez střelce Milika dlouhodobě trápí a její ofenzíva je poloviční, netřeba diskutovat. Více než jednu branku vstřelili Partenopei za posledních pět soutěžních duelů jen jedinkrát. Konkrétně v minulém kole Serie A, když si díky střelám Lorenza Insigneho poradili s Udinese. Jinak to ale není žádná sláva a bez důležitého článku útoku to bylo vidět i v minulém utkání Ligy mistrů.

Domácí Neapol hostila Dynamo Kyjev,proti kterému rozhodla v prvním vzájemném duelu právě přítomnost polského kanonýra. Bez něj se Neapol sice pokoušela hrát kombinační a rychlý fotbal, na který jsme u ní zvyklí, jenže nebyl na hřišti nikdo, kdo by efektivně zakončoval. Stav utkání tedy skončil stejný jako na jeho začátku. Pro Neapol to bylo zklamání, neboť chtěla slavit postup před vlastními fanoušky. Teď se může spoléhat aspoň na fakt, že se Sassuolem se jí dlouhodobě daří. Ze šesti dosud sehraných duelů prohrála jen jednou.

Neapoli chybí rozený střelec a myslí si to nejeden expert. Například někdejší reprezentant a hráč římského AS Roberto Pruzzo: "Viděl jsem poměrně často hrát Manola Gabbiadiniho, který je sice dobrý fotbalista, ale nezapadá do herního stylu Neapole. Ta potřebuje úplně jiný prototyp. Pokud se chce zlepšit, pak Neapol potřebuje změnit právě svůj útok. Chce to pořádného a spolehlivého hrota, který si zároveň rozumí s míčem a je pohyblivý. Gabbiadini není špatný hráč, ale na tomto postu nebude nikdy výborným fotbalistou. Přesto Neapol vidím mnohem výš, než kde se nachází," dodal Pruzzo.

Jedinou absencí je opět Arkadiusz Milik, jinak se však trenér Maurizio Sarri může spolehnout na všechny hráče. Sassuolo, které přijede pod Vesuv v naději na body, má mnohem větší potíže. Trenérovi Eusebiovi Di Francescovi chybí hráči jako Berardi, Antei, Letschert, Sensi, Duncan nebo Politano, který není ještě úplně fit. Také Sassuolo má největší potíže právě v útoku.

V loňském ročníku táhl Sassuolo Sansone, Defrel nebo Berardi. V tomto ročníku zůstal zatím jen Defrel, protože Sansone působí ve Villarrealu a Berardi je dlouhodobě zraněn. Na výsledcích Sassuola se podepisuje také účast v pohárové Evropě. Pro ni by nejeden celek téměř zabíjel, ale jen málokterý nováček si uvědomuje také její stinnou stránku a vlastní nepřipravenost.

Ta se projevila i na Sassuolu, které nedokázalo porazit ani Bilbao a s poháry se loučí. Ani minulé kolo Serie A se Sassuolu nepovedlo, protože Neroverdi měli sice duel se Sampdorií dobře rozehrán, ale ani to na body nestačilo. Napraví si chuť právě proti Neapoli?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Diawara, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Pellegrini - Ricci, Defrel, Ragusa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - ACF Fiorentina  (pondělí 21:00)
Netradičně v pondělí odehrají své utkání třináctého kola italské Serie A celky Interu Milán a Fiorentiny. Především Nerazzurri si zatím vedou hodně za očekáváním a je otázkou, zdali se pod novým trenérem Stefanem Piolim něco změní. Na druhé straně je sice Fiorentina až osmá, ale má odehráno o jedno utkání méně.

Oba týmy se minulý čtvrtek představily v Evropské lize a bylo z toho pořádné fiasko. Inter podlehl v Izraeli Beer-Sheve 2:3, ačkoliv ještě v poločase vedl 2:0 a ve skupině, kterou ovládla pražská Sparta skončí poslední! Pro věhlasný klub formátu Interu je to velká ostuda a neexistuje pro to omluva. Fiorentina zase marně dotahovala manko v domácím zápase s PAOK Soluň a podlehla stejným výsledkem jako Inter Beer-Shevě. Pro Violu ale nemá porážka zatím fatální následky, ve skupině J je stále na prvním místě a k postupové jistotě jí stačí získat v souboji s Karabachem bod. V opačném případě se za určité konstelace může se soutěží taktéž rozloučit.

Pojďmě ale k domácí soutěži. Inter do ní jak známo nevstoupil dobře a série špatných výsledků vyústila v odvolání Franka De Boera. Nizozemského kouče nahradil v Itálii dobře známý Stefano Pioli, ale ve dvou zápasech pod ním zatím Inter nezvítězil. Naopak, derby zachraňoval alespoň remízou až v nastaveném čase a v Evropské lize, jak už bylo řečeno, padl na izraelské půdě a definitivně tím přišel o veškeré naděje. Slibovaný návrat do evropských pohárů dostává povážlivé trhliny a o Lize mistrů nemůže být ani řeč. Na tu už Nerazzurri v tuto chvíli ztrácejí ohromných jedenáct bodů!

Fiorentina na tom na první pohled není o moc lépe, má jen o dva body více, ovšem ještě jedno utkání k dobru. Pokud by svěřenci Paula Sousy oba zápasy zvládli, rázem by se vyhoupli už na šesté místo a tedy na dostřel Evropské lize i Lize mistrů. Mají ale těžký los, krom zápasu na Interu je čeká cesta do Janova, a jak se hraje na půdě Grifů, by mohli vyprávět třeba v Juventusu nebo v Miláně.

Historicky vzato má Inter s Fiorentinou báječnou vzájemnou bilanci, nicméně pokud se podíváme jen na poslední dvě sezony, žádnou výhru černomodrých tam nenajdeme. Fiorentina dokázala porazit Inter už čtyřikrát v řadě! Na Giuseppe Meazza tu naposledy nastřílela rovnou čtyři branky.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Ansaldi - Brožovič, Joao Mario, Kondogbia - Candreva, Icardi, Perišič
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Salcedo, Rodríguez, Astori, Milič - Badelj, Borja Valero - Tello, Iličič, Bernardeschi - Kalinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Città di Palermo - SS Lazio  (neděle 12:30)
Na stadionu Renza Barbery v Palermu přivítají domácí svěřenci Roberta De Zerbiho ambiciózní Lazio Řím. Biancocelesti pod Inzaghiho vedením kvetou a v tuto chvíli bojují o umístění zaručující Ligu mistrů. Naopak Palermo nemůže vybřednout z krize, v lize už nevyhrálo osm zápasů v řadě.

Jak bylo v úvodu zmíněno, Palermo se stále trápí a nejenže už osm kol nevyhrálo, ale šestkrát v řadě ani nebodovalo. Kontroverzní majitel Maurizio Zamparini se tentokrát nezvykle obrnil trpělivostí a i přes neschopnost vítězit nechává na trenérské lavičce Roberta De Zerbiho. Ale na jak dlouho ještě? V médiích už se objevily informace, podle kterých by duel s Laziem měl být poslední šancí. Pravdou ale je, že s příchodem De Zerbiho s v Palermu nic moc nezměnilo.

Sicilanům patří devatenáctá příčka jen díky tomu, že Crotone je ještě neschopnější. Tak jako tak se záchrana vzdaluje, v tuto chvíli činí rozdíl mezi sedmnáctým Empoli a devatenáctým Palermem čtyři body.

Domácí naposledy prohráli v Boloni 1:3, přestože vedli brzkou trefou Iliji Néstorovskiho. Makedonský útočník je snad jediným světlým momentem na celém sicilském klubu. Letos už vstřelil sedm branek, bohužel mnoho bodů to nepřineslo. Palermo by potřebovalo bodovat jako sůl a kde jinde, než doma. Na Stadio Renzo Barbera však zavítá Lazio, které se pyšní solidní formou. Lazio už osm zápasů nenašlo přemožitele a výrazně se přihlásilo do bojů o postavení v nejlepší trojici. Svěřenci kouče Simoneho Inzaghiho těží zejména ze zápasů na domácí půdě. Stadio Olimpico v Římě letos padlo jen jednou! Ani venkovní bilance není špatná, Lazio prohrálo opět jen jednou.

Domácí krom špatných výsledků trápí i početná marodka. De Zerbi nemůže počítat s Bentivegnou, Gonzalezem, Trajkovskim, Baloghem, Giulianem a Rajkovičem. Jeho protějšek Inzaghi také nebude mít k dispozici kompletní kádr. Schází stoper De Vrij, dále Lukaku a brankařská jednička Marchetti.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Rispoli, Cionek, Andělkovič, Aleesami - Gazzi - Diamanti, Hiljemark, Henrique, Lo Faso - Néstorovski
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Basta, Wallace, Radu, Lulič - Parolo, Bíglia, Milinkovič - Felipe Anderson, Immobile, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 3.80 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Juventus FC  (neděle 15:00)
Janov čeká složitý úkol, protože v neděli odpoledne přivítá na své půdě vedoucí Juventus. Zdá se, že Starou dámu nemůže v Itálii zastavit vůbec nic. Janov navíc nemá momentálně příliš dobrou formu a trápí se.

Janov je považován za zajímavý a velmi často nebezpečný celek, který však doplácí na velkou fluktuaci hráčského materiálu i trenérů. Pod vedením sympatického a charismatického trenéra Ivana Juriće měl být jedním z možných kandidátů na evropské příčky, jenže především v poslední době se janovská pýcha propadá tabulkou. Za posledních deset duelů italské první ligy vyhrálo CFC jen dva pouhé zápasy.

Za minulé tři duely dvakrát prohrál a ve stejném počtu utkání obdržel tři branky. V minulém kole jel do Věčného města k utkání s tamním Laziem a nedopadlo to moc dobře. Janov sice držel nadějnou remízu 1:1 ještě v 57. minutě, jenže pak Lucas Biglia proměnil pokutový kop a následně uzavřel skóre obránce Wallace. Další tři inkasované góly, další ztráta bodů. Přesto se Janov nehodlá vzdávat a rád by překvapil dalšího lídra.

Alespoň to prohlásil útočník Lucas Ocampos. V rozhovoru pro stránky ligurského klubu zmínil: "Čeká nás hodně náročné utkání. Jsou tu týmy, které hrají spíše silový a fyzicky vyčerpávající fotbal. Jiné zase dbají spíše na rychlost, kombinace a jsou technicky zaměřené. Juventus je první i proto, že kombinuje všechny tyto atributy dohromady. Já už jsem se aklimatizoval a po fyzické i psychické stránce jsem na tom dobře. Naším cílem je co možná nejdříve se dostat zpátky do formy, i když to proti Juventusu možná nebude snadné," uvědomuje si Ocampos.

Za posledních pět návštěv stadionu Luigiho Ferrarise Juventus padl jen jednou, a to v roce 2014 ranou z nastavení, jejímž autorem byl Luca Antonini. Minule odjížděl se třemi body, které proti oslabenému Janovu urval díky penaltě Paula Pogby a vlastní brance brankáře Lamanny. Juventus je aktuálně jediným celkem, který překonal hranici 30 bodů. Jeho pronásledovateli jsou AS Řím a AC Milán, oba na kvótě 26 bodů.

Stará dáma má za sebou náročné utkání Ligy mistrů, kdy musela do Sevilly. Proti oslabené Seville v emotivním a dramatickém utkání ale nakonec dokázala potvrdit trend poslední doby a opět vstřelila tři branky. Nejprve sice prohrávala a od desáté minuty musela napnout všechny síly; to se však povedlo díky brankám Marchisia, Bonucciho a Mandžukiće. Tři branky Bianconeri nastříleli rovněž v minulém kole Serie A, jejich obětí se stala Pescara.

Dobrou zprávou pro domácí tým je zdravotní stav klíčového záložníka Rincona, který by měl nastoupit od první minuty. Problém naopak znamená absence zraněného kanonýra Leonarda Pavolettiho. Vedle něj budou Jurićovi chybět také Veloso s Orbánem z důvodu karet. Juventus postrádá trojici Mandragora, Pjaca a Barzagli, zatímco Paulo Dybala by se měl objevit alespoň na lavičce.

Současný Juventus vládne Itálii a pomalu se přibližuje rovněž špičce Evropy. Tak to vnímá i někdejší činovník Juve Franco Ceravolo: "Pro ostatní kluby v Itálii to musí být frustrující, ale je pravda, že k Juventusu se zřejmě ještě dlouho nikdo nepřiblíží. Jsou tu zajímavé projekty a ambice, ale vždy něco chybí. Juventus dobře doplňuje kádr a umí potvrzovat svou formu i proti menším týmům, což právě chybí jeho vyzyvatelům. Podle mě to ukáže znovu i v Janově,," přemítá Ceravolo.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Munoz, Burdisso, Izzo - Edenilson, Rincon, Laxalt, Rigoni - Ninković, Simeone, Ocampos
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Rugani, Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Pjanić, Marchisio, Khedira, Alex Sandro - Mandzukić, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 3.60 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Čtrnáctý s patnáctým, to bude souboj Cagliari s Udinese. Oba týmy zatím podávají dosti nekonzistentní výsledky a i z tohoto pohledu nebude mít vzájemný duel favorita. Fanoušci se nicméně těší, že opět budou k vidění gólové žně. Při posledním střetnutí těchto týmů padlo dohromady sedm branek!

Abychom byli přesní, padlo sedm branek a z vítězství se na Sant'Elia radovalo domácí Cagliari. Jsou tomu už více jak dva roky, mezitím stačilo Cagliari opustit Serii A a letos se s velkou pompou vrátit. Zatím jde o povedený návrat. Cagliari v tuto chvíli okupuje čtrnácté místo, ovšem s devítibodovým náskokem před osmnáctou Pescarou.

Cagliari vykazovalo nejlepší formu na přelomu září a října, tehdy zvítězilo třikrát v řadě, když mimojiné zdolalo slavný Inter Milán. V září porazilo i Atalantu, která má dnes vůbec nejlepší formu ze všech týmů v Serii A. Jenomže jak už to tak bývá, následoval pád. Za posledních pět kol zvítězili svěřenci trenéra Rastelliho jen jednou (Palermo 2:1) a několikrát to pořádně schytali. Od Fiorentiny obdrželi pět branek, od Lazia čtyři a od Turína znovu pět. Sardiňané se teď pokusí znovu nalézt ztracenou tvář, ale čeká je nevyzpitatelný soupeř.

U Udine je totiž těžké cokoliv předvídat. Zebry střídají dobré výsledky s těmi špatnými jako na běžící páse, herně to však v posledních kolech není úplně špatné. Po čtyřech zápasech bez porážky sice Delneriho mančaft poprvé padl, zasloužila se o to Neapol, ale jinak byly Zebry spíše na vzestupu.

Oba týmy budou postrádat několik svých opor. Na domácí straně to budou Capuano, Ionita, Joao Padro, Murru, Tachtsidis nebo potrestaný Munari. Na té hostující potom Halfredsson, Penaranda, Ewandro a Felipe.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Pisacane, Ceppitelli, Bruno Alves, Bittante - Isla, Barella, Padoin - Di Gennaro - Sau, Borriello
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Widmer, Wague, Danilo, Samir - Badu, Kums, Fofana - De Paul, Zapata, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Crotone - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Zlepšující se Sampdoria Janiov má před sebou relativně snadný úkol - odvézt si tři body z potápějícího se Crotone. Jak je ale známo, nejhorší soupeř je ten, který nemá co ztratit.

A tím Crotone jednoznačně je. V současné době sídlí na poslední příčce ligy a na kontě má jen pět bodů. Zatím se mu nedaří bojovat ani na jedné straně hřiště, což dokazuje skóre 10:26. Crotone se zatím ze tří bodů radovalo jen jednou, když si v 11. kole poradilo s Chievem. Minulé kolo ale pro něj znamenalo opět návrat do rutiny porážek. Po třech brankách od Interu Milán dostalo dva góly od Belottiho Turína.

Trenér Nicola navíc stále postrádá zraněnou trojici Claiton, Tonev, Nalini. Crotone může mít malou útěchu snad jen v tom, že když se na jeho půdu Sampdoria vypravila naposledy, moc dobře to pro ni nedopadlo. Utkání druhé ligy v roce 2012 ovládli domácí a díky brance Mirka Erama zaslouženě vyhráli. I na to si jejich fandové vzpomínají a hráči by jejich důvěru rádi oplatili dobrým výkonem.

Zkušený bek Aleandro Rosi před utkáním řekl: "Je tu v týmu pár kluků, kteří jsou zvyklí na boje o záchranu. To posiluje náš charakter. Teď hodně trpíme špatnou formou a štěstí se od nás odvrací, ale my se nevzdáváme. Víme, že tvrdá práce, kterou podstupujeme na každém tréninku i mimo něj, se nám vyplatí. Pokusíme se využít slabin Sampdorie a zvítězit. Soupeř hraje velmi rychle a minule jsme viděli jeho intenzitu i v závěru, takže se musíme vyvarovat chyb. Věřím, že máme na vítězství."

Sampdorii se začalo dařit teprve nedávno a také ona měla za sebou negativní sérii. Dokonce se jednu dobu spekulovalo o tom, že bude trenér Marco Giampaolo brzo nezaměstnaným. Vedení jej ale podrželo v čase nejvyšší nouze a Sampdoria už zase vyhrává. Z posledních pěti duelů prohrála jediný a v minulém kole si díky strhujícímu závěru připsala cenné tři body proti Sassuolu. Všechny tři branky vstřelila v rozmezí 7 minut! Do Crotone zavítá bez Viviana s Pavlovićem.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rosi, Ceccherini, Ferrari, Mesbah - Rhoden, Capezzi, Barberis - Palladino, Trotta, Falcinelli
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sala, Silvestre, Škriniar, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - B. Fernandes - Quagliarella, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.30 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Ani Juventus, ani AS Řím či Neapol. Nejlepší aktuální formu má na Apeninském poloostrově kupodivu Atalanta Bergamo. Nenápadný tým pod taktovkou Giana Piera Gasperiniho odklízí jednoho soupeře za druhým a světe div se, bojuje o Ligu mistrů. Dokáže uspět i na půdě Boloni?

Boloňa v minulém kole ukončila sedmizápasovou sérii bez výhry a předposlední Palermo porazila 3:1. Nebyla to úplně snadná práce, domácí brzy prohrávali po brance Néstorovskiho, jenomže pak se prosadili Destro, Džemaili a Viviani. Pro svěřence trenéra Donadoniho to bylo důležité vítězství, nejenže došlo k ukončení nelichotivé série, ale zvýšil se i jejich náskok před sestupovými pozicemi a v neposlední řadě všichni věří, že se podaří nastartovat sérii výher.

Domácí čeká těžký oříšek. Atalanta už osmkrát v řadě neprohrála, z toho si připsala sedm výher a ne ledajakých! Porazila Neapol, Inter, Sassuolo nebo naposledy AS Řím. V souboji s římskými Vlky dokonce prohrávala, ale ani to jí nezlomilo. Zkrátka Atalanta je k neporažení a italská média vynášejí do nebes Giana Piera Gasperiniho, bývalého dlouholetého trenéra janovského FC. Gasperini poskládal nesmírně zajímavý tým, doplněný o dravé mládí i zkušenost a ono to zatím funguje.

Předsezonní ambice Atalanty určitě nesměřovaly k pohárovým příčkám, či dokonce k Lize mistrů. Prvotním cílem byla určitě co nejrychlejší záchrana a pokud možno klidný střed tabulky, či umístění v první polovině. To platí neustále, ale pokud vememe v potaz poslední výsledky, musí se s Atalantou počítat minimálně do bojů o evropské poháry.

Bilance vzájemných zápasů mezi Boloňou a Atalantou je poměrně vyrovnaná. V loňské sezoně vyhrál vždy domácí tým, aniž by přitom inkasoval.

Boloňa nastoupí bez Helandera, Verdiho a Di Francesca . Stejný počet hráčů bude chybět i na druhé straně. Vedle zraněných Konka s Cabezasem si nezahraje potrestaný Toloi.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Krafth, Maietta, Gastaldello, Masina - Džemaili, Viviani, Nagy - Rizzo, Destro, Krejčí
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Masiello, Caldara, Zukanovič - Conti, Gagliardini, Kessié, Spinazzola - Kurtič - Petanga, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Delfino Pescara  (neděle 20:45)
Čerstvý kat plzeňské Viktorky na svém stadionu v neděli večer uvítá další celek, se kterým by podle papírových předpokladů neměl mít mnoho práce. Pescara se potápí, její forma se nezlepšuje a tento duel bude zajímavý i proto, že v kádru Delfínů je pár bývalých Římanů.

AS Řím teď v Čechách není moc oblíbeným klubem, protože pomohl velkou měrou k vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské ligy. Český tým na Stadio Olimpico padl, dostal 4 branky a ztratil definitivně šanci na postup s ohledem na souběžně hrané utkání. Velkou hvězdou domácích se stal střelec Edin Džeko, který vloni patřil k těm největším zklamáním, ale letos je z něj tahoun. V Serii A má na kontě 10 branek, v Evropské lize pět gólů.

A to právě díky hattricku do sítě Plzně. Zvláště první branka byla hodně povedená, jak sám kanonýr po utkání uznal: "Tohle utkání bylo z našeho pohledu naprosto perfektní. Sice jsme jednou inkasovali, ale každý udělal maximum, podali jsme výborný výkon jako tým a bavili diváky góly. I já z toho mám radost a můj první gól v utkání byl dost možná tím úplně nejhezčím, jaký jsem v Itálii dal. Bergamo je za námi, teď se chceme soustředit jen na naši budoucnost a další zápasy, které nás čekají," dodal Džeko.

A má pravdu, protože na zápas v Bergamu by AS mělo opravdu rychle zapomenout. Podalo opravdu hodně laxní výkon plný chyb a ještě prohrálo 2:1. Vlky nezachránil ani gól z penalty od Diega Perottiho, takže se propast mezi prvním Juventusem a druhým AS ještě zvýšila. Ještěže s Pescarou to AS aspoň trochu umí. Ve dvou dosud hraných duelech s ní ještě ani jednou neprohrálo, i když minule si z Říma Pescara odvážela bod.

Do utkání s hostujícím celkem půjde AS bez hráčů jako Mario Rui, Florenzi, El Shaarawy nebo Manolas, přičemž fit není ani kapitán Totti. Pescaře chybí mnohem více hráčů a trenér Oddo bude mít dost možná potíže se složením základní jedenáctky. To pole je opravdu široké - Gyömber, Coda, Campagnaro, Fornasier, Mitrita, Verre nebo Bahebeck totiž jsou mimo hru.

Kádr Pescary se z velké části opírá právě o hráče, kteří se často v Římě narodili a nějaké chvíle v hlavním městě strávili. Jedná se především o Aquilaniho, Caprariho, Pettinariho, Crescenziho nebo Verreho. Chvíli strávil v Římě také Slovák Gyömber. Pescaře se však ani s nimi moc nedaří a je až na 18. příčce. Delfíni si připsali jen jedno jediné vítězství a za posledních deset duelů jich hned sedm prohráli! Trenér Oddo tak dost možná bude proti Vlkům hrát o práci.

Jedním z hráčů, kteří se budou pokoušet zastavit nejlepší ofenzivu ligy, je obránce Cristiano Biraghi. V rozhovoru s médii mimo jiné řekl: "Tohle bude hodně těžké klání, protože mezi oběma týmy je velký rozdíl v kvalitě, ekonomice i zkušenostech. To ale neznamená, že se předem vzdáme, nejsme odepsaní. Naopak z nás čiší odhodlání dokázat něco velkého. Musíme ukázat perfektní zápas a nedopouštět se zbytečných chyb, kterých by soupeř mohl snadno využít. Řím hrál v týdnu Evropskou ligu a možná bude trochu unavený, navíc má nějaké absence. Věřím nám a doufám, že povezeme domů dobrý výsledek," přeje si obránce Delfínů.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Bruno Peres, Rüdiger, Fazio, Emerson - De Rossi, Strootman - Salah, Nainggolan, Perotti - Džeko
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Zampano, Vitturini, Zuparić, Biraghi - Brugman, Cristante, Memushaj - Benali - Caprari, Manaj
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Chievo Verona  (sobota 18:00)
FC Turín se dostává znovu do formy a postupně odklízí z cesty za Evropou každého dřív, než bys řekl "Belotti". Právě na elitního snajpra Býků si budou muset dávat pozor obránci Chieva, kteří jsou naštěstí známí svou nevlídností ke všem útočníkům soupeřů.

Na čele tabulky střelců se tísní tři hráči se stejným počtem zásahů. Jediným rodilým Italem z nich je k radosti trenéra Ventury Andrea Belotti, nejnovější kometa italského calcia. To je mladý hráč, který se chystá prodloužit s Turínem a v novém kontraktu by měl mít klauzuli 94 milionů eur! Zatím zasáhl i kvůli zranění jen do jedenácti utkání první ligy, ale i ty mu stačily na skvělých 10 branek! Hned dva zásahy si připsal také v minulém kole.

Po demolici Cagliari jel Turín do Crotone k utkání s domácím nováčkem, jehož obrana nepatří mezi nejpevnější. Přesto ještě 10 minut před koncem svítil na tabuli skóre bezbrankový stav. Belotti je ale ve formě, takže se i v krátkém čase mohl dvakrát radovat, čímž v podstatě sám rozhodl celé utkání. Teď Turín nepříjemně dotírá na Neapol a brousí si zuby na pohárovou Evropu. Pod vedením taktika Mihajloviće a s hráči typu Harta, Benassiho, Zappacosty nebo Ljajiće s Belottim to není nemožné.

Býkům věří i někdejší fotbalista Turína Luca Mezzano. V rozhovoru pro web TorinoGranata.it zmínil: "Turín roste zajímavá generace s velkým potenciálem a konečně se zdá, že jsou správní lidé na správných místech. Dlouho měl Turín nálepku týmu, který hlavně šetří, ale rázná obchodní politika Urbina Caira se začíná vyplácet. Turín hraje velmi příjemný fotbal pro diváky, ale umí i zabrat a urvat výhru silou. Jsem zvědav, kterou svou tvář ukáže Chievu. Rozhodně se může pokusit o Evropu," domnívá se Mezzano.

V týmu Chieva je hráč, který patří Turínu, ale teď hájí barvy soupeře. Jmenuje se Vittorio Parigini a nedávno jej reprezentační trenér Giampiero Ventura pozval na soustředění k seniorské reprezentaci. Sám říká: "Na tenhle zápas se hodně těším. Je to pro mě zvláštní pocit, ale momentálně hraji za Chievo, takže budu samozřejmě přát Chievu. Naším cílem je zachránit se a cokoli nad to bude příjemným bonusem. Doufám, že i já se toho hodně naučím a budu moci svému týmu pomáhat co možná nejvíc."

Chievo je nejen pod trenérem Maranem známé svým důrazem na urputnou defenzívu, kterou jen tak někdo nepřekoná. V minulém kole se to nepovedlo ani Cagliari, které s Chievem prohrálo. I proto jsou hostující Mussi Volanti na 10. místě. Do duelu s domácím Turínem nenastoupí zranění Hetemaj a Floro Flores, zatímco Granata musí oželet služby zkušeného obránce Molinara se záložníkem Vivesem.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Zappacosta, Rossettini, Castán, Moretti - Valdifiori, Baselli, Benassi - Iago Falque, Belotti, Ljalić
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Castro, Radovanović, Izco - Birsa - Pellissier, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - AC Milán  (sobota 20:45)
AC Milán po letech bojuje o pohárovou Evropu a rovnou o Ligu mistrů a pro zvýšení svých šancí potřebuje na půdě Empoli uspět. Rossoneri v minulé sezoně poztráceli spoustu bodů s celky ze spodní poloviny tabulky a něco takového nechtějí opakovat. Empoli se v tuto chvíli nachází na sedmnáctém místě.

Empoli v této sezoně neoslňuje, za třináct kol nasbíralo jen dvě výhry a dvojnásobný počet remíz a s celkovým ziskem deseti bodů paběrkuje na sedmnáctém místě, tedy jen tři body nad sestupem. Nelichotivé výsledky znamenají nejistou pozici pro kouče Martusciella, o jehož odvolání se mluví čím dál hlasitěji.

Domácí v minulém kole utrpěli debakl 0:4 od Fiorentiny a nenavázali tak na předchozí úspěch s Pescarou, kterou tentokráte oni porazili čtyřbrankovým rozdílem. Proti Milánu opět budou v pozici outsidera, pikantní zápas to bude zejména pro Riccarda Saponaru, jenž v Miláně působil, ale nikdy nedostal pořádnou šanci. "Z mé strany je ten zápas vždycky o něco více emotivní. Z dob, kdy jsem hrál v Miláně, mi zůstala spousta dobrých vzpomínek. Vždy jsem byl fanouškem klubu a ještě tam znám spoustu lidí," nechal se slyšet Saponara.

Milánu momentálně patří třetí místo a to je něco, na co v posledních sezonách nejsou milánští Tifosi zvyklí. Postavení v tabulce mohlo být po posledním víkendu dokonce ještě lepší, ovšem Milán ve slavném městském derby pouze remizoval s Interem 2:2. Vítězství měl ale na dosah, ještě v nastaveném čase vedl 2:1, ovšem konečnou dělbu bodů zařídil Ivan Perišič. Tak jako tak je to pro fanoušky Rossoneri hřejivý pocit. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly ale nesmějí usnout na vavřínech.

Už minulé sezony napáchalo Empoli slavnějšímu celku mnoho škod. Na Stadio Carla Castellaniho neprohrálo s Milánem přes osm let. AC ho za poslední dvě sezony porazilo jen jednou, navíc na San Siru a to těsným výsledkem 2:1.

Kouč Martusciello se musí obejít bez trojice hráčů a sice Lauriniho, Zambelliho a Mčedlidzeho. Milán je na tom podobně, čerstvě se zranil Bacca a dlouhodobě jsou mimo Montolivo, Calabria a Vangioni. Naopak dobrou zprávou už je uzdravení Bertolacciho či Antonelliho, k dispozici by měl být i Romagnoli, jenž v derby nenastoupil.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Veseli, Bellusci, Costa, Pasqual - Krunič, Dioussé, Croce - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Locatelli, Bonaventura - Suso, Lapadula, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC13110228:933
2.AS Řím1382330:1426
3.AC Milán1382321:1726
4.SS Lazio1374226:1425
5.Atalanta Bergamo1381421:1425
6.SSC Neapol1373323:1424
7.Turín FC1364329:1622
8.ACF Fiorentina1255218:1120
9.Inter Milán1353518:1618
10.Chievo Verona1353513:1418
11.UC Sampdoria1353516:1918
12.Janov CFC1244414:1416
13.Bologna FC1344514:1916
14.Cagliari Calcio1351720:3016
15.Udinese Calcio1343617:2115
16.US Sassuolo1341816:2513
17.Empoli FC132476:1710
18.Delfino Pescara131489:237
19.Città di Palermo1313910:266
20.FC Crotone13121010:265

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (431)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele