7. kolo
01.10.2011 22:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Getafe CF 3:2

Málaga úžasným finišem otočila nepříznivě se vyvíjející souboj s Getafe, zvítězila 3:2 a minimálně do zítra se posunula na první místo tabulky Primera División. Na vedoucí branku Leona zareagoval van Nistelrooy, vedení Getafe však vrátil Miku a vypadalo to, že si madridský klub odveze z Andalusie všechny tři body. Jenže v osmaosmdesáté minutě vyrovnal Maresca a v nastaveném čase dokonal skvělý obrat nádherným gólem Baptista.

První poločas diváky spíše nudil, hrálo se převážně ve středu pole a šancí bylo k vidění pomálu. Tu asi největší v první pětačtyřicetiminutovce měl dvacet minut před přestávkou van Nistelrooy, ovšem Codinu nepřekonal. V samotném závěru úvodního dějství ještě spálil svou velkou příležitost Eliseu, jenže více se toho v první půli nestalo.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy jako vyměněné, najednou se všichni přítomní právem bavili krásnou hrou obou dnešních soupeřů. Nejprve nebezpečně pálil domácí Gámez, jenže udeřilo až v pětapadesáté páté minutě na druhé straně. To si nějakých třicet metrů od branky našel odražený míč Pedro Leon, levačkou ho vyslal na bránu a byl z toho nádherný gól, Leon trefil přesně šibenici branky Caballera.

Getafe vedlo jen deset minut, pak z volného přímého kopu odcentroval Joaquín, Baptistovu hlavičku ještě Codina skvěle vyrazil, proti dorážce van Nistelrooye už však byl bez šance. Nizozemský kanonýr tak dal svou první branku v sezoně. Málaga byla výrazně lepší, ovšem podruhé inkasovala. Na pravé straně přetlačil v osobním souboji Valera Elisea, odcentroval do pokutového území a Miku (dost možná rukou) dopravil míč do sítě. Na následné (pravděpodobně oprávněné) protesty domácích hráčů reagoval velmi podrážděně záložník Getafe Lacen, vyfasoval druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Nabídnutou přesilovku využila Málaga dokonale. Domácí vytvořili před bránou Codiny velký tlak, míč se po několika odrazech a zákrocích dostal až pod nohy střídajícího Marescy, který vyrovnal. Běžela devadesátá druhá minuta, vše nasvědčovalo tomu, že si oba týmy rozdělí po bodu, když v tom našel Maresca dlouhým pasem za obranou Rondóna, ten hlavou přiklepl balón Baptistovi, jehož dokonale vystřižené nůžky přinesly Málaze důležité tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga CF 3 - 1 Getafe CF

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista - perádní gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele