Primera División - souhrn 6. kola

26.09.2014, 22:55, aktualizováno 28.09.2014, 22:55
Komentáře a souhrny
Valencia si ze hřiště Realu Sociedad přivezla bod a zůstává na druhém místě před Atléticem Madrid, které ve šlágru rozstřílelo Sevillu 4:0. Córdoba se rozešla s Espanyolem bez branek. Real Madrid naplnil roli favorita na hřišti Villarrealu. Barcelona rozstřílela Granadu, Rayo uspělo v Levante a Athletic ztratil doma s Eibarem. V páteční předehrávce těsně vyhrála Celta Vigo...

Córdoba CF - Espanyol Barcelona 0:0

28.09.2014 21:00

Góly: -

Zápas Córdoby a Espanyolu skončil bezbrankovou remízou. Po vyrovnané první půli byli lepší domácí, ale stejně jako Kataláncům jim scházela kvalita v zakončení. Córdoba tak stále čeká na první výhru v sezóně, Espanyol je s šesti body dvanáctý.

S Córdobou i Espanyolem se před sezónou počítalo jako s kandidáty na boj o udržení. A obě mužstva ve vzájemném utkání dnes předvedla proč. Zápasu dlouho chyběly šance, vázla kombinace a dominovaly především obrany. První nadějný pokus přinesla až 22. minuta. Do šance se po centru z pravé strany dostal Colotto, obranný zákrok jedno z domácích beků ale míč srazil na rohový kop.

Ani jedno mužstvo nehrálo v rukavičkách a zápas tak musel fotbalisty na obou stranách hodně bolet. K vidění tak bylo množství standardních situací, v obou vápnech ale vládli brankáři. Poločasové statistiky tak ukazovaly pouze jedinou střelu na bránu v podání Espanyolu.

Po přestávce se domácí tým vehementně snažil něco s utkáním udělat, Espanyol byl dnes rozhodně k poražení. Córdobské však trápily nepřesnosti, jako v 54. minutě, kdy se do šance dral Ghilas, jemuž k zakončení scházel jen krůček. Povedenější už byla akce zelenobílých v 61. minutě, když pálil z úhlu Cartabia a donutil Casillu k pohotovém zákroku. Souboj Cartabia kontra Casilla se opakoval při přímém kopu v 69. minutě, vítězně z něj ale opět vyšel brankář Espanyolu, jenž předvedl tygří skok k tyči.

V 76. minutě už už oslavovali domácí hráči a s nimi čtyřiadvacet tisíc diváků v hledišti první branku, radost jim ale zkazil zdvižený praporek pomezního. Pantičova přesná hlavička přišla až po signalizovaném postavení mimo hru. Na druhé straně mohl rozhodnout utkání ve prospěch katalánského celku Colotto, jeho tvrdá přízemní rána šla ale mimo branku. Gól tedy v utkání nepřišel a obě mužstva berou pouze bod.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF 1:1

28.09.2014 19:00

Góly: 36. Sergio Canales - 15. Carles Gil

Real Sociedad se díky zlepšenému výkonu dočkal proti Valencii jednobodového zisku za remízu 1:1. Domácí byli ve většině zápasu lepším týmem, ale doplatili na špatnou koncovku. Valencie naopak po čtyřech výhrách v řadě podruhé v sezóně nebere všechny body. Stále neporažení Netopýři však udrželi druhou pozici před Atléticem, Baskové jsou patnáctí.

Zápas začali lépe domácí, dobře se pohybovali a dlouho nechtěli Valencii půjčit míč. Aktivita domácích zejména při střelbě ze střední vzdálenosti se však nesetkala s gólovým efektem, naopak hosté vytěžili z minima maximum. V 15. minutě Rodrigo centroval z pravé strany, Alcácer vrátil míč hlavou na penaltový puntík a Carles Gil poslal balón z voleje nechytatelně k tyči - 0:1!

Real se mohl následně vrátit do zápasu několika standardními situacemi v podání Canalese, ty se však domácím nepovedly stejně jako pokus Agirretxeho ve 28. minutě. Hostující brankář Alves předváděl v brance výborný výkon, jenže v 36. minutě byl donucen kapitulovat. Při první gólovce Realu jej ještě na čáře zachránil Gayá, o pár okamžiků později už však lovil míč ze své sítě. Po přihrávce De La Belly poslal střílený centr do vápna Valencie Sergio Canales, bojovný Agirretxe odclonil obránce a míč nakonec skončil až za zády zkoprnělého Alvese - 1:1!

Nerozhodný poločasový stav se po změně stran snažili změnit zejména Baskové. Činil se hlavně Vela, ale ani jemu se na dobře organizovanou obranu Valencie nepodařilo najít recept. Na druhé straně mohl jít do jasné gólovky Feghouli v 64. minutě, včasný výběh Zubikaraie ale celou akci zhatil. Svižné tempo v průběhu druhého poločasu opadlo a s blížícím se koncem zápasu se snažila obě mužstva především neinkasovat.

Domácí fanoušci ale ještě v úplném závěru vybičovali své miláčky k závěrečnému náporu. Nejprve se po centru zprava vynořil před brankou zcela sám Vela, ale míč netrefil ideálně. Z rohového kopu pak hlavou zahrozil střídající Granero, balón však opět skončil mimo. Zápas tedy skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - UD Almería 0:1

28.09.2014 17:00

Góly: 90+2. Edgar Méndez

Hodně hořké pilulky musí v posledních týdnech polykat Deportivo La Coruňa. Nejprve výprask 8:2 od Realu Madrid, pak porážka 2:1 v galicijském derby s Celtou Vigo a nyní domácí prohra s Almérií kvůli brance v nastaveném čase.

Užuž se zdálo, že by Depor mohl na svém stadionu Riazor uhrát alespoň bod za bezbrankovou remízu, jenže v devadesáté druhé minutě prolomil skóre Edgar a zařídil tak loňskému nováčkovi výhru nad tím letošním. Andalusané se díky tomu dokonce bodově dotáhli na sedmý Villarreal, zatímco La Coruňa zůstává na dně tabulky se čtyřmi body. A to se ještě Galicijci mají na co těšit - v příštích dvou kolech je totiž čekají duely se Sevillou a Valencií.

Úvod utkání domácím vyšel slibně. Hélder Postiga po šesti minutách hry poprvé prověřil Rubéna Martíneze v brance Almérie a Isaac Cuenca nedlouho poté napálil míč vedle branky. Pak na sebe upozornili i hosté, když Edgar přinutil Germana Luxe ke kvalitnímu zákroku konečky prstů. Nejblíže ke gólu v první půlhodině však přece jen měl Depor, neboť další rána aktivního Cuency skončila dokonce na brankové konstrukci.

Po změně stran pokračovala La Coruňa v nátlaku a měla i více šancí. V dvaašedesáté minutě Postiga znovu vyhořel na pozorném Martínezovi, když neuspěl ani hlavičkou po Medunjaninově přímém kopu. V závěru utkání se znovu chopili slova i hosté, střídající Thievy ovšem ani jednou ze svých dvou nadějných pokusů na Luxe nevyzrál.

Zatímco v samotném závěru navyšoval Depor na obrátkách v honbě za vítězstvím, nechával vzadu volná okénka na protiútoky. A právě jedno takové Almería perfektně využila. Když na vlastní polovině hosté ukořistili míč od Canelly, bleskově se přesunuli dopředu a kombinací trojice hráčů se dopracovali až k zakončení Edgara, jenž z hranice šestnáctky otřel svou gólovou ránu o břevno. Opakované záběry pak ukázaly, že dokonce směr letu míče jemně tečoval domácí obránce, což přesně podtrhuje mizérii, v jaké se Deportivo momentálně nachází.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Málaga CF 1:0

28.09.2014 12:00

Góly: 25. Míchel

Getafe konečně zabralo a připsalo si po sérii tří porážek těsnou výhru 1:0 nad Malagou. Madridský celek šel do utkání s hrozivým skóre 2:10 z předposlední příčky v ligové tabulce, o to cennější nedělní prvenství je. Jedinou branku utkání zařídil záložník Míchel a Getafe je rázem na mnohem pohodlnějším dvanáctém místě.

Po ospalém a opatrném úvodu se jako první z brankářů dostal do permanence hostující Carlos Kameni. Gólman Malagy, jenž od počátku sezony trochu překvapivě drží na lavičce mexickou reprezentační jedničku Guillerma Ochou, musel v devatenácté minutě zasahovat při ostré ráně Míchela. Na druhé straně se v defenzivní činnosti zaskvěl Sergio Escudero, který vzorně zablokoval nebezpečnou střelu Rosalese z třiadvacáté minuty.

Okolo pětadvacáté minuty se pak metaforicky lámal chleba celého utkání. Zatímco na straně Malagy selhal v zakončení Sergio Sánchez, když v dobré pozici zblízka hlavičkoval mimo, domácí hned minutu nato šli do vedení. Šťastným střelcem se stal aktivní Míchel, jehož rána levačkou zapadla přímo pod břevno Kameniho branky. Tři minuty před odchodem do šaten ještě mohl navýšit vedení Abdoul Yoda, ovšem včasný zákrok beka Weligtona měl za následek udržení poločasového stavu 1:0.

Do druhé půle vyběhly obě sestavy pozměněny, neboť Papa Baba Diawara na straně domácích nahradil Jorgeho Sammira, a hosté rovnou sáhli ke dvojitému střídání. Juanmi s Dudou měli na úkor Amrabata a Camacha oživit skomírající ofenzivu Andalusanů. Neúspěšně. Ani jeden z celků totiž po změně stran neoplýval aktivitou a až do jednašedesáté minuty nedošlo na jedinou střelu. Po hodině hry se nakonec přece jen odhodlal k ráně Duda, jenže se svým pokusem zdálky zamířil jen nad břevno.

Ve stejném duchu probíhal i celý zbytek utkání, kdy platonický tlak Malagy nevedl k ničemu jinému než nepřesné střele Arthura Boky. Getafe si již nabyté vedení pohlídalo a podruhé v letošní sezoně uhrálo výhru 1:0, díky níž má nyní šest bodů. Malaga, která v nastaveném čase ještě přišla o vyloučeného Weligtona, je v ligové tabulce o příčku výše díky lepšímu skóre.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - SD Eibar 0:0

27.09.2014 22:00

Góly: -

Mizérie Athleticu jednoduše nebere konce. Ani domácí lokální derby s Eibarem nedokázala svěřence Ernesta Valverdeho nastartovat a diváci na San Mamés tak mohli pouze zklamaně přihlížet další ztrátě v podobě bezbrankové remízy.

A to by se ještě dalo říci, že byli domácí v zápase tím šťastnějším, neboť nejblíže ke skórování měl hostující Ander Capa se svou ranou, jež otřásla brankovou konstrukcí. Celek z Bilbaa, který v loňské sezoně skončil na výtečném čtvrtém místě a letos se úspěšně prokousal obtížným předkolem Ligy mistrů s Neapolí, tak i po šesti odehraných kolech Primera División dokázal zvítězit pouze v jednom utkání a nadále se drží u dna ligové tabulky. To nováček z Eibaru prožívá navýsost vydařenou prvoligovou premiéru - momentální osmé místo je přímo nad plán.

Zábavy jsme si v tomto utkání příliš mnoho užít nemohli, šancí bylo pomálu na obou stranách. Jako první pokoušel střelecké štěstí Saúl po čtvrthodině hry, zatímco na druhé straně mířil rovněž nepřesně Aymeric Laporte. Tentýž hráč Athleticu pak nezvládl ani zakončení hlavou po Susaetově centru.

Pět minut po změně stran měl jednu z mála slibných příležitostí poslat domácí celek do vedení Borja Viguera, jenže rovněž ze vzduchu neuspěl hlavou, byť svůj pokus poslal z bezprostřední blízkosti. Xabier Irureta v brance Eibaru se nakonec přece jen také dostal do akce při ráně Adurize.

Ve dvaašedesáté minutě si však Athletic mohl oddechnout, že neprohrává. Capovu střelu z pravé strany totiž dělilo jen pár centimetrů, aby skončila v síti a ne pouze na brankové konstrukci Iraizozovy brány. Ve zbytku utkání pak ani jeden z klubů nedokázal najít tu správnou finální fázi, aby trhnul vítězství na svou stranu, a tak se Athletic s Eibarem rozešli smírně 0:0.

Za určitých výsledků nedělního programu šestého kola by se Valverdeho družina mohla ocitnout dokonce v poslední trojce týmů na sestup, a to ji nyní čeká náročný program. Nejprve přijde na řadu úterní návštěva Běloruska v rámci Ligy mistrů a zápasu s BATE Borisov, a poté Athletic bude muset zavítat do Madridu na půdu Realu Madrid.

Více informací k zápasu

Levante UD - Rayo Vallecano 0:2

27.09.2014 22:00

Góly: 12. Léo Baptistão, 33. Léo Baptistão

Leo Baptistao se v posledních týdnech rozehrál do výtečné formy a spolu s ním je na vzestupu i celé Rayo Vallecano. Útočník Atlétika Madrid, jenž v malém klubu z madridského předměstí hostuje, totiž podruhé během čtyř dnů dokázal vstřelit dvě branky za zápas a zařídil Rayu výhru 2:0 nad Levante.

Obě branky, které Vallecanu postačily k druhému vítězství v letošní sezoně, padly již v první půli, konkrétně ve dvanácté a třiatřicáté minutě. A to ještě mohli být domácí na stadionu Ciutat de Valencia rádi, že Alberto Bueno po změně stran neproměnil pokutový kop. Levante samotné bohužel pouze navázalo na své výkony z prvních čtyř kol, v nichž nevstřelilo jedinou branku, a i tentokrát v ofenzivě působilo obzvláště bezzubě.

Výhra Rayu pomohla k vzestupu ligovou tabulkou na pohodlné deváté místo za zisk osmi bodů po šesti kolech. Levante zůstává v sestupovém pásmu, což odpovídá již celému tuctu inkasovaných branek a pouhým čtyřem bodům.

Po překvapivém vítězství doma proti Athleticu 2:1 mohlo jít Vallecano do sobotního duelu plné sebevědomí a brzy to naplno potvrdilo. Uběhlo pouze dvanáct minut a Baptistao, jenž dvěma zásahy právě celek z Bilbaa sestřelil, poslal svůj tým díky přízemní ráně levačkou do vedení. Po půlhodině hry pak bylo ještě hůře. Tentokrát se Leo Baptistao prosadil ze vzduchu, když se vymanil z dosahu bránícího hráče a přesnou hlavičkou do horního růžku nedal Fernándezovi šanci zasáhnout.

Ani dvě poločasová střídání, která domácí kouč José Luis Mendilibar připravil, Levante nenakopla. Přestože hosté postupem času poněkud ubrali na tempu, obraz hry se příliš neměnil. Dvaadvacet minut před koncem pak mohl dokonat debakl valencijského celku Bueno, jehož v šestnáctce povalil López Muňoz a sám postižený se postavil ke značce pokutového kopu. Trestuhodně však přestřelil, a tak Rayo Vallecano nakonec zvítězilo "pouze" 2:0, byť ještě v závěru zápasu mělo několik slibných šancí přidat další branky hodné jejich dominantního výkonu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sevilla FC 4:0

27.09.2014 20:00

Góly: 19. Koke, 42. Saúl Ñíguez, 83. Raúl García (pen.), 89. Raúl Jiménez

Brankové hody v La Lize pokračují. Po drtivém výsledku Barcelony odpověděl podobným výsledkem také její další rival v souboji o ligový primát. Atlético Madrid si rozdílem čtyř branek poradilo se Sevillou, což je vzhledem ke kvalitě sevillského týmu poměrně velké překvapení.

Atlético odpovědělo na výhru Barcelony a čtyřmi brankami deklasovalo Sevillu. Pod branky se podepsali Koke, Saul Niguez, Raul García a také Raul Jiménez, který si po přesunu do Evropy připsal první branku v La Lize. I díky tomu je Atlético na průběžné druhé příčce a na první Barcelonu ztrácí v tuto chvíli dva body.

První minuty byly hodně rozvážné. Turan po souboji s protihráčem padl k zemi, sudí ale nechal pokračovat ve hře. Na druhé straně se Baccovi nepovedlo zakončit, protože jej o míč připravil dobře zasahující Juanfran. Až téměř po dvaceti minutách se skóre utkání měnilo. Koke po dlouhé době ukázal své střelecké schopnosti, napřáhl zpoza vápna a jeho nádherná rána se snesla přesně pod břevno hostující branky - 1:0.

Sevilla nevypadala na to, že by se dokázala sebrat. Atlético nadále útočilo a hosté si nevěděli rady s tím, jak pořádně zastavit silnou formaci domácích colchoneros. Kokeho nadýchaný centr se zakroutil přesně na hlavu naskakujícího Gabiho, jehož hlavičku vyškrábl konečky prstů brankář Beto nad břevno své branky jen s vypětím všech sil! A svěřenci trenéra Diega Simeoneho dál pokračovali v aktivní podívané, takže brankář Beto měl co dělat, aby uhlídal útočníky soupeře.

Aktivní Atlético nadále terorizovalo Sevillu, která dnes večer neměla příliš mnoho světlých momentů. Juanfran sprintoval a na poslední možnou chvíli ještě odcentroval, jeho pokus ale skončil pouze v rukách brankáře Beta. Krátce před poločasem nastává doba, kdy nechce žádný tým inkasovat. To se ale Seville ani dnes večer nepodařilo, protože po zmatcích v pokutovém území obdržel pas na hlavu mladík Saul Niguez a nekompromisní hlavičkou navýšil vedení colchoneros na 2:0.

Sevilla přidala v poločase druhém a například střela Figueirase měla gólové parametry. Miguel Angel Moyá si ale poradil a střelu vytěsnil mimo tři tyče. Na Turanův centr se snažil vyskočit Mandžukič, ale obrana Sevilly ho na poslední chvíli odstavila od balonu. Juanfranův centr se snesl přesně na hlavu střelce Maria Mandžukiče, který ale nezamířil přesně a hosté si mohli oddychnout. Na jejich bránu se ale valil jeden útok za druhým.

Zkušený brankář Beto měl hodně co dělat, aby s vypětím všech sil vyrazil ránu záložníka Kokeho. Není divu, že o tohoto mladého hráče stojí samé velkokluby v čele s Realem Madrid či Manchesterem United. Hlavní postavou dalších minut se stal francouzský talent Antoine Griezmann, který motal hlavy obráncům Sevilly ke konci utkání a nakonec si po pádu v pokutovém území vymodlil pokutový kop. Sudí González byl nekompromisní, stejně jako Raul García. Trefil se parádně a brankář Beto musel do sítě pro míč.

Poslední hřebíček do rakve Sevilly si na samotný závěr zápasu nechal Raul Jimenez, který si dnes večer připsal na své konto první branku v Evropě. Jimenez skočil do centru ze strany a rybičkou překonal bezmocného brankáře Beta počtvrté. Na Ligu mistrů, která Atlético čeká v týdnu, se svěřenci trenéra Diega Simeoneho nemohli připravit lépe. Dnes večer zdemolovali Sevillu a po třech bodech jsou zatím druzí.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Granada CF 6:0

27.09.2014 18:00

Góly: 2. Neymar, 43. Ivan Rakitić, 45. Neymar, 62. Lionel Messi, 66. Neymar, 82. Lionel Messi

Barcelona nadělovala a její výtečnou připravenost okusila Granada. Do její sítě hráči blaugranas zaslali celkem šest branek a autorem rovné poloviny z nich byl brazilský talent Neymar. Dvě přidal také Lionel Messi, jednou se prosadil Ivan Rakitić.

Do brány se v podání Barcelony postavil Claudio Bravo, před ním měl prostor čistit také Jéremy Mathieu. Posila z Valencie přispěla k tomu, že Barcelona již šest utkání po sobě neinkasovala. V základu se objevil také Xavi a mladík Munir El Haddadi, kterému je předvídána velká budoucnost.

Od prvních chvil Barca ukazovala, že jejím cílem je nechat si všechny tři body na Camp Nou. Dani Alves centroval ze strany do pokutového území, ale v něm se zorientoval Murillo a odhlavičkoval míč mimo nebezpečí. Jéremy Mathieu vyrobil velkou chybu, kterou ale Granada potrestat nedokázala. Zkušený stoper neodvrátil centrovaný míč a toho využil Yuste. Jeho rána z pádu však orazítkovala jen břevno!

Hodně volného prostoru dnes dostával agilní Dani Alves, který pendloval podél čáry a předkládal do pokutového území jeden centr za druhým. Díky jeho snaze se k míči dostal mladík Munir El Haddadi, ale míč namířil mimo tři tyče. Granada ale nehodlala hrát roli zúčastněného diváka, takže si Barcelona musela dávat pozor. El Arabi si sběhl podél straně k hranici vápna a tam napálil balón, který jen těsně břevno.

První branku utkání Barceloně usnadnila špatná rozehrávka hostí, když obrovskou hrubku způsobil Yuste, který přihrávkou na středu hřiště místo spoluhráče našel pouze Neymara. Pro něj už nebylo problémem dostat se do vápna. Před ním sice obránci Granady couvali, ale zasáhnout nedokázali, takže se míč odrazil až za záda bezmocného Roberta Fernándeze. Pár minut před koncem první půle se vedení Barcelony znásobilo, když si Ivan Rakitić naběhl na skvělý centr Messiho, jenž se prokličoval ze strany do vápna, kde našel hlavičku chorvatského hráče. Pro něj už nebylo problémem zakončit pod břevno - 2:0.

Pokud chtěla Granada ještě do konce první půle něco vymyslet, moc se jí to nepovedlo. Lionel Messi si totiž vzal míč pod patronát a nahrával nabíhajícímu Munirovi. Toho sice brankář Fernández fauloval, ale Barcelonu to mrzet nemuselo - Neymar byl ve správný čas na správném místě a doklepl míč do brány.

Lionel Messi se dnes také dočkal branky, ale chvíli mu to trvalo. Argentinec si vzal balón na starost před Xavim a vypálil velice nebezpečně k pravé tyči. Fernandéz míč viděl v poslední možné chvíli a dokázal ho jen tak tak vyrazit. Vyšlo mu to až po hodině hry. Nejprve se pokoušel prosadit Munir, ale v náběhu minul pravou tyč. Následně se už Messi mohl radovat, protože Alves přeposlal balón právě na Messiho a ten se hlavičkou ve středu pokutového území nemýlil - 4:0.

Lionel Messi měl velký podíl také na další brance katalánského giganta. Skvělou nahrávkou našel svého kolegu Neymara, který si naběhl blíže k brance Fernándeze. Brazilský kouzelník na nic nečekal a z šestnáctky tvrdou ranou propálil hostujícícho gólmana. Jednalo se o třetí branku brazilského talentu v dnešním utkání.

Barcelona neubírala plyn ani později. Xavi napřáhl ze střední vzdálenosti a brankář Fernández měl hodně co dělat, aby nemusel do sítě pro míč pošesté. Respektive, tento počin jen oddálil. Dezorientovaná a laxně hrající obrana Granady neuhlídala Messiho, který uzmul míč Murillovi. Následně si domácí útočník naběhl do pokutového území, v němž poslal balón přes ruku Fernandéze ke vzdálenější tyči a stanovil konečný výsledek utkání. Utkání, ve kterém Barcelona naprosto dominovala a deklasovala soupeře šesti brankami.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Madrid 0:2

27.09.2014 16:00

Góly: 32. Luka Modrić, 40. Cristiano Ronaldo

V posledních týdnech obvyklá demolice v podání Realu Madrid se sice nekonala, ale přesto si svěřenci trenéra Carla Ancelottiho připsali na své konto tři body. V souboji s Villarrealem byli úspěšnějším týmem a radovali se díky brankám Luky Modriće a Cristiana Ronalda.

Villarrealu hodně scházel typický hrotový útočník, který by rozbíjel dobře sehranou čtveřici obránců Realu Madrid a byl by adresátem většiny centrovaných míčů. Těch před brankáře Ikera Casillase létalo mnoho, ale chyběl někdo, kdo by je dokázal zakončit. Ani Real ale dnes odpoledne rozhodně neoslnil a přesto, že dokázal vstřelit dvě branky, italský trenér Carlo Ancelotti bude mít o čem mluvit. Jeho svěřenci se chystají na Ligu mistrů, takže tomu odpovídala i jejich snaha.

Žlutá ponorka, jak se Villarrealu již dlouhou dobu přezdívá, začala poměrně aktivně a první rohový kop se snášel před Ikera Casillase hodně nebezpečně. Největší hvězdou Realu Madrid je bezesporu portugalský fenomén Cristiano Ronaldo, který je navíc v obdivuhodné střelecké formě. Dnes toužil přidat další zásahy a málem se mu to povedlo už po několika minutách hry. Z levé strany pálil nepřesně, další pokus zablokovala pozorná obrana před brankářem Sergiem Asenjem. Ten měl plno práce také s Modrićovou ranou, poté vyzkoušel jeho pozornost také Karim Benzema.

Po závaru před brankou Asenja se gólově prosadil stoper Sergio Ramos, rozhodčí Uniano Mallenco však branku neuznal kvůli ruce španělského reprezentanta. A Villarreal mohl trestat, protože jen o minutu později byl Iker Casillas málem překonán. Ikechukwu Uche se uvolnil na přední tyči a Casillas měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil. Gómez následně motal hlavu Carvalajovi a poslal do pokutového území střílený centr, Vietto však svou levačkou minul Casillasovu bránu.

Luciano Vietto mohl poslat domácí do vedení, když nabíhal na nahrávku od Ucheho, ale v koncovce selhal. A otřepané pravidlo Nedáš-dostaneš opět platilo. Real si před brankou hostí vyměnil několik nahrávek, míč skončil u Luky Modriće, který se nerozmýšlel a přesnou ranou poslal Real Madrid do vedení - 1:0.

Domácí se ještě ani neotřepali po úvodní brance Realu a brankář Asenjo musel opět do sítě pro míč. Poslal jej tam Cristiano Ronaldo, kterému vyšla spolupráce s Jamesem Rodriguezem. Mladá akvizice z Monaca našla pasem nabíhajícího Karima Benzemu, který míč zkrotil, pohrál si s obráncem a nahrál na "penaltu" Ronaldovi. Ten už neměl moc práce a Real vedl o dvě branky.

Villarreal se odmítal smířit se ztrátou bodů a třeba rána Triguerose mířila přesně. Naštěstí pro Real se do rány obětavě položil obránce Marcelo, který střelu odrazil na rohový kop. Villarreal posléze převzal iniciativu a útočil. Real vedl, takže spěchat nemusel, ale i kvůli jeho pasivitě tempo hry upadalo. Nejprve se neprosadil Gabriel Paulista, po něm se o zakončení pokoušel také Gómez. Ani jeho projektil ale neskončil v síti, i když fanoušci viděli ruku hráčů Realu Madrid. Villarrealu nepomohlo ani střídaní, kdy se na hřišti potkali Jonathan dos Santos a Giovani dos Santos. Jejich snahy byly úspěšně eliminovány obranou Realu Madrid.

Jonathan dos Santos vystřelil z velké vzdálenosti, ale brankář Iker Casillas si s jeho ránou poradil. A protože v další šanci selhal mladý talent Luciano Vietto, skóre se už neměnilo. Real Madrid si ze stadionu El Madrigal odvezl tři body a šetřil síly před utkáním Ligy mistrů, takže má splněnou. Atraktivní výkon ale dnes rozhodně nepodal a chvílemi byl Villarreal jednoznačně lepší.

Více informací k zápasu

Elche CF - Celta Vigo 0:1

26.09.2014 21:00

Góly: 90. Nolito

Elche potřetí za sebou padlo, tentokrát si všechny tři body za nejtěsnější možné vítězství odvezli z Estadio Manuel Matínez Valero hráči Celty Vigo. Výhru zajistil hostům Nolito až v samém závěru zápasu. Célticos tak letos stále hledají přemožitele. Elche se bude tabulkou propadat směrem k sestupovým příčkám.

V úvodu zápasu měli navrch fotbalisté Elche. Bezesporu ze sebe chtěli smést pachuť posledních nepodařených výkonů a na domácím stadionu konečně vybojovat první letošní výhru. Obě mužstva však selhávala v koncovce, takže se diváci nemohli příliš bavit pohlednými akcemi či nebezpečnými střelami. Za zmínku tak stojí snad jen vynucené střídání na straně Elche, domácí kapitán Fernández si poranil pravou nohu a musel být nahrazen Krohnem-Dehlim.

Opravdu pohledná akce přišla na konci první půle. V nastaveném čase ukázal hostující Orellana svůj um, když se na levé straně krásně uvolnil a donutil Herreru k vynikajícímu zákroku. Ke smůle Viga se následná dorážka Nolita mezi tři tyče nevlezla.

I v druhé půli si Celta udržela lehkou převahu, ale stále se nemohla dobrat k efektivnímu zakončení. Zato domácí byli blízko vedení v 76. minutě. To by ale Jonathas musel předvést větší přesnost při složitém zakončení patičkou zády k bráně.

Rozhodující moment zápasu přišel v poslední minutě. Jak jednoduchý může být fotbal, předvedl Krohn-Dehli, jenž krásným obloučkem našel za domácí obranou Nolita a ten z první nekompromisně překonal Herreru - 0:1! Zápas tak nakonec našel vítěze, Celta bude díky třetímu vítězství v ročníku na pohárových příčkách, Elche si musí na první výhru ještě počkat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona651017:016
2.Valencia CF642014:314
3.Atlético Madrid642011:414
4.Sevilla FC64119:713
5.Real Madrid640220:912
6.Celta Vigo633011:712
7.Villarreal CF62227:68
8.SD Eibar62225:48
9.Rayo Vallecano622210:108
10.UD Almería62225:58
11.Granada CF62224:98
12.Espanyol Barcelona61327:86
13.Málaga CF61323:66
14.Getafe CF62043:106
15.Real Sociedad61238:95
16.Athletic Bilbao61144:64
17.Deportivo La Coruña61147:154
18.Elche CF61145:144
19.Levante UD61141:124
20.Córdoba CF60333:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele