6. kolo
28.09.2014 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Málaga CF 1:0

Getafe konečně zabralo a připsalo si po sérii tří porážek těsnou výhru 1:0 nad Malagou. Madridský celek šel do utkání s hrozivým skóre 2:10 z předposlední příčky v ligové tabulce, o to cennější nedělní prvenství je. Jedinou branku utkání zařídil záložník Míchel a Getafe je rázem na mnohem pohodlnějším dvanáctém místě.

Po ospalém a opatrném úvodu se jako první z brankářů dostal do permanence hostující Carlos Kameni. Gólman Malagy, jenž od počátku sezony trochu překvapivě drží na lavičce mexickou reprezentační jedničku Guillerma Ochou, musel v devatenácté minutě zasahovat při ostré ráně Míchela. Na druhé straně se v defenzivní činnosti zaskvěl Sergio Escudero, který vzorně zablokoval nebezpečnou střelu Rosalese z třiadvacáté minuty.

Okolo pětadvacáté minuty se pak metaforicky lámal chleba celého utkání. Zatímco na straně Malagy selhal v zakončení Sergio Sánchez, když v dobré pozici zblízka hlavičkoval mimo, domácí hned minutu nato šli do vedení. Šťastným střelcem se stal aktivní Míchel, jehož rána levačkou zapadla přímo pod břevno Kameniho branky. Tři minuty před odchodem do šaten ještě mohl navýšit vedení Abdoul Yoda, ovšem včasný zákrok beka Weligtona měl za následek udržení poločasového stavu 1:0.

Do druhé půle vyběhly obě sestavy pozměněny, neboť Papa Baba Diawara na straně domácích nahradil Jorgeho Sammira, a hosté rovnou sáhli ke dvojitému střídání. Juanmi s Dudou měli na úkor Amrabata a Camacha oživit skomírající ofenzivu Andalusanů. Neúspěšně. Ani jeden z celků totiž po změně stran neoplýval aktivitou a až do jednašedesáté minuty nedošlo na jedinou střelu. Po hodině hry se nakonec přece jen odhodlal k ráně Duda, jenže se svým pokusem zdálky zamířil jen nad břevno.

Ve stejném duchu probíhal i celý zbytek utkání, kdy platonický tlak Malagy nevedl k ničemu jinému než nepřesné střele Arthura Boky. Getafe si již nabyté vedení pohlídalo a podruhé v letošní sezoně uhrálo výhru 1:0, díky níž má nyní šest bodů. Malaga, která v nastaveném čase ještě přišla o vyloučeného Weligtona, je v ligové tabulce o příčku výše díky lepšímu skóre.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele