6. kolo
28.09.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - UD Almería 0:1

Hodně hořké pilulky musí v posledních týdnech polykat Deportivo La Coruňa. Nejprve výprask 8:2 od Realu Madrid, pak porážka 2:1 v galicijském derby s Celtou Vigo a nyní domácí prohra s Almérií kvůli brance v nastaveném čase.

Užuž se zdálo, že by Depor mohl na svém stadionu Riazor uhrát alespoň bod za bezbrankovou remízu, jenže v devadesáté druhé minutě prolomil skóre Edgar a zařídil tak loňskému nováčkovi výhru nad tím letošním. Andalusané se díky tomu dokonce bodově dotáhli na sedmý Villarreal, zatímco La Coruňa zůstává na dně tabulky se čtyřmi body. A to se ještě Galicijci mají na co těšit - v příštích dvou kolech je totiž čekají duely se Sevillou a Valencií.

Úvod utkání domácím vyšel slibně. Hélder Postiga po šesti minutách hry poprvé prověřil Rubéna Martíneze v brance Almérie a Isaac Cuenca nedlouho poté napálil míč vedle branky. Pak na sebe upozornili i hosté, když Edgar přinutil Germana Luxe ke kvalitnímu zákroku konečky prstů. Nejblíže ke gólu v první půlhodině však přece jen měl Depor, neboť další rána aktivního Cuency skončila dokonce na brankové konstrukci.

Po změně stran pokračovala La Coruňa v nátlaku a měla i více šancí. V dvaašedesáté minutě Postiga znovu vyhořel na pozorném Martínezovi, když neuspěl ani hlavičkou po Medunjaninově přímém kopu. V závěru utkání se znovu chopili slova i hosté, střídající Thievy ovšem ani jednou ze svých dvou nadějných pokusů na Luxe nevyzrál.

Zatímco v samotném závěru navyšoval Depor na obrátkách v honbě za vítězstvím, nechával vzadu volná okénka na protiútoky. A právě jedno takové Almería perfektně využila. Když na vlastní polovině hosté ukořistili míč od Canelly, bleskově se přesunuli dopředu a kombinací trojice hráčů se dopracovali až k zakončení Edgara, jenž z hranice šestnáctky otřel svou gólovou ránu o břevno. Opakované záběry pak ukázaly, že dokonce směr letu míče jemně tečoval domácí obránce, což přesně podtrhuje mizérii, v jaké se Deportivo momentálně nachází.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele