Primera Division - souhrn 5. kola

20.09.2011, 21:58, aktualizováno 22.09.2011, 23:51
Komentáře a souhrny
Betis porazil i Zaragozu a je první, Espanyol ve druhé dnešní dohrávce porazil Getafe. Valencia ve šlágru kola remizovala s Barcelonou. Další ztrátu během pár dní si připsal Real Madrid. Bílý Balet jen remizoval v Santaderu a první příčka se mu vzdaluje. Suverénně si naopak počínalo Atlético, Gijón rozstřílelo 4:0. Zvítězila také Malaga.

Real Betis - Real Zaragoza 4:3

22.09.2011 22:00

Góly: 7. Roque Santa Cruz, 12. Salva Sevilla (pen.), 47. Beñat Etxebarria (pen.), 49. Roque Santa Cruz - 36. Efraín Juárez, 77. Juankar, 79. Juankar

V posledním zápase pátého kola španělské La Ligy zvítězil domácí Real Betis po gólové přestřelce nad Zaragozou a bez ztráty bodu tak překvapivě vede tabulku. V 7. minutě otevřel skóre Santa Cruz, o čtyři minuty později zvýšil na 2:0 Salvia, ve 36. minutě snížil Juarez, ale hned po přestávce se na 3:1 trefil Beñat. O 3 minuty později přidal druhý gól Santa Cruz a dva góly si na své konto připsal také Juan Carlos, který tak snížil na konečných 4:3.

Real Betis hrál ještě loni druhou ligu, ale letos válí v té nejvyšší. Úvodní tři zápasy nad Granadou, Mallorcou a Athleticem Bilbao zvítězil a i tentokrát vstoupil do zápasu velice suverénně. Už v 7. minutě totiž otevřel skóre Santa Cruz. Chica po pravé straně utekl obráncům a napříč pokutovým územím poslal přihrávku přímo do běhu Paraguaycovi, který poslal míč ke vzdálenější levé tyči.

A o čtyři minuty později vedl Betis již o dvě branky. Rozhodčí totiž zapískal faul na Pereiru, který byl v té době již v pokutovém území, a tak se kopala penalta. K té se postavil Sevilla a střelou v pravé tyči překonal brankáře Roberta, který zvolil opačnou stranu.

Ve 25. minutě musel míč ze sítě lovit také brankář Casto, ale skóre se nakonec neměnilo. Střela Heldéra Postigy sice o tyčku zapadla za záda brankáře, ale pomezní rozhodčí už předtím signalizoval ofsajdové postavení, které se po opakovaném záběru ukázalo přinejmenším sporné.

O jedenáct minut později ale Zaragoza opravdu snížila a zásluhu na to měl především Juarez.Po centru zleva vznikl v pokutovém území zmatek, kterého nejlépe využil právě Juarez, který lehkým obloučkem překonal vyběhnutého Casta.

Ani po poločase neustal velice zajímavý zápas. Spíše naopak. Potvrdit to může fakt, že hned minutu po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky zvýšil Betis své vedení na 3:1. Da Silva totiž v pokutovém území zahrál rukou, a Betis tak mohl zahrávat druhou penaltu zápasu. K té se tentokrát postavil Beñat a prudkou střelou doprostřed brány nedal Robertovi šanci. penalta to byla ovšem hodně přísná, vezmeme-li v úvahu, že Da Silvovala ruka byla blízko těla a byla očividně nastřelená.

A dříve než se Zaragoza dokázala vzpamatovat, udeřil Betis počtvrté. Po rychlém výpadu na pravém křídle dostal Santa Cruz míč přímo do běhu a hlavičkou o zem překonal Roberta.

V 69. minutě došlo k další velice zajímavé situaci, kdy byl domácí brankář Casto vyloučen. Skluzem mimo pokutové území zfauloval protihráče, a od rozhodčího tak viděl červenou kartu.

Do brány se tak postavil náhradník Inaki Goitia a hned zažil perné chvilky. V 77. minutě totiž na 2:4 snížil Juan Carlos, když po prodlouženém centru na zadní tyč šmikl nohama a zblízka prostřelil střídajícího Goitiu.

A o dvě minuty později nastalo ještě větší pozdvižení , když Juan Carlos přidal druhý gól, který se tomu prvnímu hodně podobal. Po tečovaném centru se u zadní tyče jako první objevil znovu Carlos a volejí zblízka snížil na 3:4.

Zaragoza se poté snažila vyrovnat, ale i přes několik dobrých šancí se jí to nepodařilo. Nejblíže tomu měl Mateos, který po centru po zemi zprava vystřelil, ale mířil o kousek nad.

V nastaveném čase se odehrála poslední akce zápasu, kdy Zaragoza zahrávala zajímavý přímý kop, ale Goitia ho chytil, jenže neudržel, a tak příležitost musel odkopem likvidovat obránce Betisu.

Po čtyřech odehraných kolech má Betis jako jediný plný počet bodů a vede, zatímco Zaragoza se nachází se čtyřma body na 14. příčce.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0

22.09.2011 20:00

Góly: 90. Walter Pandiani

V dohrávce pátého kola španělské La Ligy vybojoval domácí Espanyol Barcelona výhru nad Getafe, když se v nastavení trefil útočník Walter Pandiani. Katalánský celek tak má na kontě dvě výhry a dvě prohry, což mu stačí na 10. místo, zatímco klub z Madridu se stále trápí a je předposlední s pouhým jediným bodem.

Nepravé El Clásico mezi barcelonským a madridským celkem se dlouho neslo ve velmi nudném duchu, kdy se za první poločas nezrodila ani jedna vyložená šance. Druhá pětačtyřicetiminutovka byla naštěstí již akčnější a nabídla několik velice zajímavých příležitostí, které byly korunovány vítězným gólem v poslední minutě.

Getafe v minulém utkání po nevýrazném výkonu podlehlo nováčkovi z Vallecana 0:1 a trenér Luís García tak protentokrát zvolil defenzivnější rozestavení s pouhým jedním útočníkem, kterým byl Miku. Od tohoto tahu si sliboval alespoň jednobodový zisk a dlouho se zdálo, že se tak také stane.

Hosté měli v záložní řadě pět hráčů, což jim pomohlo k většímu držení míče, ale kvůli chybějícímu druhému útočníkovi nedokázali tuto výhodu přetavit do výraznější gólové šance. V té největší se v prvním poločase ukázal Francisco Casquero, v pokutovém území vypálil z voleje, ale přestřelil branku Christiana Álvareze.

Espanyol se v prvním poločase nedostal vůbec k ničemu, ale po přestávce se výrazně zlepšil. Zpřesněná hra mohla přinést ovoce již po dvou odehraných minutách, když se Thievy Bifouma poradil s Valerou, ale jeho šanci otevřít skóre zápasu zlikvidoval zákrokem nohou brankář Miguel Moya.

Do dalších šancí se dostal Javi Marquéz a Sergio García, ale jejich pokusy letěly nad bránu. Velice zajímavá pak byla Verdúova střela z half-voleje z poloviny hřiště, která málem nachytala na švestkách příliš vyběhnutého Moyu, který měl co dělat, aby na poslední chvíli vyrazil do brány padající míč.

Z následujícího rohového kopu se do dobré příležitosti dostal Vladimír Weiss, ale jeho střelu z branky vykopl Alberto Lopo. Největší šance zápasu Getafe se zrodily v rozmezí 30 sekund. Nejprve byla Mikuova střela zblízka zblokována Hectorem Morenem, a hned poté, co se míč vrátil do pokutového území, objevil se u zadní tyče zcela osamocený Valera, ale ten nedokázal usměrnit své zakončení a poslal míč z malého vápna vysoko nad břevno.

V poslední minutě zápasu Rui Fonte poslal parádní centr na Sergia Garcíu, s jehož střelou si brankář Moya dokázal poradit, ale vyražený balón se dostal přímo k Pandianimu, který prudkou střelou vymetl levou pavučinu Moyovy brány. Espanyol si tak v samém závěru zajistil tříbodový zisk.

Více informací k zápasu

Valencia CF - FC Barcelona 2:2

21.09.2011 22:00

Góly: 12. Éric Abidal (vl.), 23. Pablo Hernández - 14. Pedro, 77. Cesc Fàbregas

Největší šlágr 5. kola španělské Primera Division mezi Valencií a Barcelonou skončil remízou 2:2. Utkání se hrálo na vysoké úrovni a po pětadvaceti minutách padly tři góly. Barcelona dokázala srovnat ve druhém poločase zásluhou Fabregase a vybojovala tak bod, který je s pohledem na průběh utkání pro obě mužstva zasloužený.

Utkání začlo bleskově a už po dvanácti minutách hry se poprvé měnilo skóre. Domácím se povedla akce po levé straně, kde Mathieu dokázal poslat před branku nebezpečný centr, na který si nabíhal Roberto Soldado. Ještě před ním však do míče udeřil obránce Abidal a ke smůle hostí si ho nešťastně srazil do vlastní sítě - 1:0.

Domácí se však z jednobrankového vedení neradovali příliš dlouho. O dvě minuty později se Barceloně povedla jejich typická akce, kdy do kolmice na pravou stranu nahrával Lionel Messi na nabíhajícího Pedra, který tvrdou přízemní střelou podél gólmana srovnal na 1:1.

V úvodní dvacetiminutovce byl k vidění překvapivě vyrovnaný fotbal a zejména tvrdý boj o střed hřiště. Barcelona se dostávala na polovinu soupeře o něco více než domácí tým a další střelou se prezentoval Fabregas, který prověřil připraveného Guaitu ranou z dvaceti metrů.

Parádní utkání pokračovalo i nadále a ve 23. minutě se měnilo skóre potřetí. Hostující Barcelona znovu nepokryla levou stranu Valencie, kde unikl Mathieu a poslal před branku přízemní přihrávku. Tam nabíhali dva hráči v bílém a nepochopitelně pouze jediný bránící hráč Barcelony. Pablo Hernández se tak ve vyložené příležitosti nemýlil a poslal svůj tým do vedení 2:1.

V dalším průběhu prvního dějství bylo k vidění hlavně plno nedovolených zákroků na obou stranách. Valencia nechtěla pustit svého soupeře ke svému pokutovému území a to se jí částečně dařilo. Barcelona se až na výjimky k brance soupeře nedostávala. Domácí naopak hrozili z rychlých protiútoků a v jednom z nich spálil stoprocentní šanci Roberto Soldado, který se ocitl po přihrávce od Banegy sám před prázdnou brankou Barcelony, ale překvapený touto skutečností branku minul.

Do konce první půle se ještě jednou probíjeli hosté do zajímavé šance po pravé straně přes Daniho Alvese, ale na poslední chvíli zasáhl skvěle hrající Jordi Alba a zabránil tak nebezpečí před brankou Valencie. První půle tak skončila za stavu 2:1 pro domácí.

Ve druhém dějství se očekával veliký tlak hostující Barcelony, ale v úvodu poločasu se nic takového nekonalo. Naopak Valencia byla překvapivě aktivnější a vytvořila si i první šance. Po dvou nepřesných střelách Banegy se do slušné šance dostal Soldado, který znovu stál na správném místě před brankou, ale ani tentokrát nedokázal zakončit a na poslední chvíli mu balón z kopačky sebral jeden z obránců Blaugranas.

Valencia pochopitelně začala s průběhem druhé půle být více pasivnější a Barca se začala dostávat více do hry. Pořádně zatrnulo fanouškům domácího celku v 70. minutě, kdy se opřel do balónu Javier Mascherano a ze třiceti metrů trefil břevno branky Valencie. Barca nakonec dokázala prolomit obranný val domácích a srovnala v 77. minutě. Messi naservíroval přesnou kolmici na Fabregase a ten se napodruhé před Guaitou nemýlil - 2:2.

Závěr zápasu přinesl v ochozech veliké pozdvižení. Lionel Messi vymyslel znovu jednu ze svých geniálních přihrávek na střídajícího Davida Villu, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal Guaitu překonat. O minutu později si Valencia málem dala vlastní gól a před brankou domácích tak bylo v závěru zápasu velmi rušno.

V nastaveném čase ještě Jordi Alba inkasoval červenou kartu, ale vše bylo mimo záběry kamer a není jisté, za co přesně byl Alba vyloučen. Poté ještě požadovala pokutový kop za faul na Messiho, ale v tomto případě zůstal rozhodčí klidný a zápas tak skončil zaslouženou remízou 2:2.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sporting Gijón 4:0

21.09.2011 20:00

Góly: 28. Alberto Lora (vl.), 68. Eduardo Salvio, 72. Falcao, 80. Falcao

Ve středečním zápase pátého kola La Ligy rozprášilo Atlético Madrid hosty z Gijónu 4:0. Největší zásluhu měl na tomto jednoznačném vítězství Falcao, který se postaral o dva góly, ale prosadil se také Alvaro Dominguez Soto a Alberto Ramos, u kterého však šlo o zásah do vlastní sítě.

Atlético v létě přišlo o své dva elitní útočníky, Diega Forlána a Sergia Agüera, ale příznivce madridského klubu to nemusí vůbec mrzet. Do týmu totiž z Porta přestoupil Radamel Falcao Garcia, který dává jeden gól za druhým. V minulém kole sestřelil hattrickem Racing Santander a i v pátém kole La Ligy nezůstal pozadu.

Už na prvním gólu měl výrazný podíl, ačkoli to nebyl on, kdo poslal míč do soupeřovy sítě. Po centru Gabiho na zadní tyč totiž vystřelil směrem na bránu a gijónský Alberto Ramos při zoufalém odkopnutí nasměroval míč pouze do své vlastní brány.

Po úvodním gólu z 28. minuty Atléticu narostlo sebevědomí a Falcao mohl během jedné minuty dvakrát zvýšit na 2:0, ale nepovedlo se, a tak zůstal stav do konce prvního poločasu nezměněn.

Sporting byl poté velice rozhořčen nad rozsudkem sudího, který neodpískal penaltu na faul Miguela De Las Cuevase, který byl v pokutovém území sražen Mirandou při snaze zachytit centr Carmela Gonzaleze. Kdyby totiž byla penalta odpískána, Miranda by byl zároveň vyloučen za zmaření vyložené gólové situace.

Atlético nechtělo připustit drama, a tak pro něj byl velice důležitý gól v 68. minutě, o který se hlavičkou do prázdné sítě postaral Alvaro Dominguez Soto.

Falcao se poté postaral o potvrzení madridského vítězství, když v závěru zápasu přidal dva góly. V 72. minutě si v pokutovém území povodil Alberta Ramose, a pak poslal míč přesně k tyčce. O devět minut později se pak prosadil prudkou hlavičkou po Gabiho přímém kopu, která zapadla přímo do růžku soupeřovy brány.

Atlético tak podruhé za sebou dokázalo zvítězit 4:0 a vypadá to, že se po nepřesvědčivém začátku začíná naplno rozjíždět. To Gijón se stále trápí, po prohře s Realem Sociedad, Osasunou a Valencií prohrává i svůj čtvrtý zápas, a je tak bez bodu stále poslední.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Athletic Bilbao 1:0

21.09.2011 20:00

Góly: 62. Santi Cazorla

Ve středečním zápase pátého kola si domácí Málaga poradila s Athleticem Bilbao, když se jako jediný trefila letní posila z Villarrealu Santi Cazorla. Domácí tak navázali na svá předchozí vítězství s Granadou a Mallorcou a stále stoupají tabulkou.

Athletic se nadále trápí, tak by se dal shrnout večerní zápas. Ačkoli Baskové drželi míč na svých kopačkách, nedokázali ho ani jednou dopravit do soupeřovy sítě. Trenér Marcelo Bielsa se stále snaží najít ideální sestavu, která by konečně dokázala vyhrát, ale to se mu nedaří. Vrátil se k rozestavení na pouhé tři obránce, čímž podpořil útok, ale střelci v několika slibných situacích selhali.

Do největší šance domácích se dostal Eliseu, který byl po krásném centru Dudy sám před Iraizozem, ale Portugalec svým zakončením přehodil nejen brankáře, ale i celou bránu.

Júlio Baptista poté z přímého kopu z hranice pokutového území napálil břevno, čímž již výrazně upozornil soupeře, že jeho tým chce tři body. Odpovědí mu byla asi největší šance hostů, ale Markel Susaeta celou akci zbrzdil, čímž poskytl malažské obraně potřebný čas k zaujetí svých pozic.

Deset minut po začátku druhé půle zahrozilo malažské křídlo Joaquín, který do týmu v létě putoval z Valencie, ale jeho střela po průniku do vápna mířila vedle.

Athletic svojí nečistou hrou následovně začal rozdávat jeden přímý kop za druhým, čehož nakonec využil v 62. minutě Santi Cazorla. Prudkou střela nejprve přeletěla hlavy hráčů v zdi, a pak dostatečně klesla na to, aby zapadla přímo do horního růžku Iraizozovy brány.

Gaizka Toquero byl pak asi nejblíže srovnání, když si naběhl na dobrý centr zleva. Brankář Málagy Willy Caballero ale neměl příliš problémů vytěsnit střelu mimo tyče. Kdyby ovšem Toquero přepustil míč Fernandu Llorentovi, který byl v mnohem lepší pozici, měl by Caballero asi plné ruce práce.

Tři body mohl na konci zápasu pojistit Eliseu, který obešel Iraizoze, ale v ostrého úhlu již nedokázal zasunout míč do odkryté brány.

I tak Málaga na domácím stadionu vyválčila nejtěsnější výhru, stejně jako v minulém kole nad Mallorcou, a nyní se nachází na vedoucí příčce. Předstihnout ji ovšem může ještě Barcelona a především Valencie s Betisem, kteří zatím neztratili ještě ani bod.

Naopak Athletic prohrál třetí zápas v řadě a ambiciózní tým se momentálně musí smířit až se 17. místem.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Levante UD 1:2

21.09.2011 20:00

Góly: 72. Raúl Tamudo - 10. Valdo, 28. Sergio Ballesteros

Překvapení se zrodilo také v Madridu, kde domácí Rayo Vallecano poměrně nečekaně podlehlo Levante 1:2. Hosté tak navázali na senzační vítězství nad Realem a díky dobré formě vyšplhali v tabulce na šesté místo. Rayo střídá výsledky jako den a noc a je desáté.

Mnohé naznačila již desátá minuta zápasu, kdy se Levante dostalo do brzkého vedení v zápase a jak se později ukázalo, jednalo se o naprosto klíčový moment. Koné i s trochou štěstí vysunul do šance Valda, který nezaváhal a otevřel skóre zápasu. Hrál se dost opatrný fotbal, diváci se na stadionu po většinu času nudili, ze sedadel je zvedla až další gólová akce a opět udeřilo na druhé straně, než si Estadio Teresa Rivero přálo.

V osmadvacáté minutě rozehrál volný přímý kop ze strany Barkero, našel přesně hlavu nabíhajícího Ballesterose a Levante vedlo o dvě branky. Rayo mohlo snížit zásluhou Botelha, jenže ten přestřelil a jen o pár sekund později se podobně vedlo také Delibasičovi.

Ve dvaasedmdesáté minutě dostali domácí příležitost rozehrávky pokutového kopu po faulu na Nana na Pitiho. Zodpovědnost na sebe vzal Raúl Tamudo, toho sice napoprvé brilantně vychytal Munúa, jenže na dorážku téhož hráče již byl krátký.

Definitivní rozuzlení přinesla sedmdesátá osmá minuta, kdy byl za tvrdý zákrok zezadu bez předchozího napomínání vyloučen domácí Botelho a Vallecano muselo dotahovat náskok soupeře o desíti. To se Pitimu nepovedlo, naopak mohl zvýšit vedení Levante Kone, skóre se už však neměnilo.

Rayo podlehlo Levante 1:0 a je desáté, Levante chytilo velmi dobrou formu a je na šestém místě.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Real Madrid 0:0

21.09.2011 20:00

Góly: -

Real Madrid nedokázal ani ve druhém utkání v řadě zvítězit. V 5.kole La Ligy ho zastavil soustředěný výkon Racingu Santander. Utkání skončilo bez branek a kritiky fanoušků vůči Madridu sílí.

Snad dozvuky se zápasu s Levante nebo spíš dobrá hra domácích stála za další ztrátou bodů Realu Madrid. Santander tak po osmi zápasech získal proti Bílému baletu alespoň bod. Hostům se tak přes tlak v závěru utkání nepodaří posunout výš k prvním příčkám tabulky, kantabrijský celek se aspoň odlepil ode dna.

Domácí nastoupili s řadou změn, Christian nastoupil na beku, ve středu zálohy se objevil Diop, na stoperu Bernando, Ariel na spojce a Jairo na kraji zálohy. Real nastoupil na pravém beku s Arbeloou a na pravém kraji zálohy s Callejonem, místo Ramose a Di Maríi.

Hosté začali nepřesnou střelou Ronalda, kontroval Tziolis pohotovým pokusem rovněž mimo. Domácí přešli do tlaku, šanci Ariela zmařil včasným zakřižováním Arbeloa. Žadná příležitost Racingu nebyla vyložená. Real se k příležitosti dostal až po půlhodině hry. Ronaldo ovšem nezakončil ideálně a lépe se nevedlo o chvíli nato Callejonovi.

V závěru první půle nejprve pálil nad z přímého kopu Ronaldo, pak zabránil včasným zákrokem Stuanimu v šanci Varane. Benzema zkoušel falšovanou střelu z kraje vápna, ale trefil Francise a poslední pokus na branku zastavil Tońo, jenž lapil hlavičku Callejona.

Zkraje druhého dějství se blýskl skvělým zákrokem Casillas proti střele Serrana. Na druhé straně vyslal štiplavý projektil střídající Di María, ale Toňo vyrazil na roh. V 60. minutě si elegantně zpracoval míč Jairo, ale vystřelil hodně mimo. Utkání ztratilo na příležitostech, za zmínku stojí průnik Kaká chvilku po svém vstupu na trávník.

Posledními šancemi utkání byla střela bodlem Marcela a jeho pozdější přihrávka na Ronalda, na kterou Portugalec nedosáhl, a tak zápas dospěl k bezbrankové remíze, z které mají podstatně větší radost v Santanderu.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - RCD Mallorca 2:0

20.09.2011 22:00

Góly: 8. Giuseppe Rossi, 52. Nilmar

Villarreal poprvé v sezoně zvítězil, když si dnes poradil doma s Mallorcou 2:0. První gól dal už v osmé minutě Rossi, krátce po přestávce zvýšil vedení domácích Nilmar a bylo rozhodnuto.

Villarreal vlétl na svého soupeře ve velkém stylu, bylo vidět, že si chce napravit reputaci po nepříliš vydařených výsledcích z úvodu sezony. Už v první minutě se sám na bránu hnal Nilmar, Aouate mu však rychle zmenšil střelecký úhel, a tak ho Brazilce nakonec trefil. Za další minutu nebezpečně pálil Rossi, jeho chvíle ale teprve měla přijít.

A přišla hned v zápětí, konkrétně v osmé minutě. Catalá utekl po levé straně, chytrou uličkou našel Rossiho, který se nerozpakoval a trefil přesně prostor mezi nohama špatně vybíhajícího Aouateho, domácí zaslouženě vedli 1:0. Rossi tak dal teprve třetí gól Villarrealu v této ligové sezoně, to už se přitom jedná o čtvrtý odehraný zápas.

Po půlhodině hry měl druhý gól Ponorky na kopačce Nilmar, Aouate však tentokrát vytasil vynikající zákrok levou rukou a alespoň částečně tak odčinil zaváhání z osmé minuty. Vůbec první nebezpečnou akci Mallorky v zápase měl na svědomí Cáceres, ovšem nemířil přesně. V závěru poločasu to ještě zkoušel De Guzmán, hráč, který v létě přišel do Villarrealu právě z týmu dnešního soupeře, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

V padesáté první minutě přidala Žlutá ponorka naprosto zasloužený druhý zásah. Na vynikající kolmici Valera si naběhl Nilmar, obešel Aouateho a do prázdné branky pohodlně zakončil. Nilmar si za dnešní výkon určitě gól zasloužil, byl asi nejaktivnější na celém hřišti.

Hru Mallorcy výrazně pozvedl střídající útočník Alfaro, který hned začal pořádně prohánět domácí obranu. Nejprve však pálil jen do boční sítě, o pár minut později zase jeho ránu pod břevno vytěsnil Lopez. Když už se patnáct minut před koncem Nsue dokázal střelecky prosadit, byl mu pro změnu odpískán ofsajd.

V osmaosmdesáté minutě našel Cáceres krásně hlavu Castra, který přeloboval Lopeze, toho však na brankové čáře zachránil Zapata a vykopl míč z branky. Villarreal konečně zabral, porazil Mallorcu 2:0 a posunul se na dvanáctou příčku tabulky Primera División, Mallorca je patnáctá.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Sevilla FC 0:0

20.09.2011 20:00

Góly: -

Osasuna na svém hřišti remizovala se Sevillou 0:0, výsledek však vůbec neodpovídá dění na hřišti. Domácí totiž byli jasně lepší, dokonce měli kopat penaltu, jenže gól nedali. A když už ano, nemohl být uznán pro ofsajd. Sevilla si připsala důležitý bod do tabulky a posunula se na třetí místo, Osasuna je devátá.

Osasuna začala lépe a zle svému soupeři zatápěla hned od úvodního hvizdu. První velkou příležitost zápasu měl Roversio, ovšem nedal. V deváté minutě musel znovu své kvality prokázat hostující gólman Varas, když z hranice šestnáctky nepříjemnou skákavou střelu vyslal Roversio, skóre však zůstalo neměnné.

Domácí pak zahrozili i po následném rohovém kopu, kdy nebezpečně pálil Cejudo, Varas však míč vyrazil a dorážka téhož hráče již postrádala potřebnou razanci. Jedenáctá minuta přinesla dobrou individuální akci Lamaha, ten však byl faulován, a tak to v zápětí zkusil z volného přímého kopu, z úhlu se snažil překvapit Varase, ten ale konečky prstů vyrazil.

Ve čtrnácté minutě Fernandez vykopl míč přesně na nohu Navase, který se snažil domácího brankáře překvapit dalekonosnou ranou, jenže těsně minul. Na druhé straně to z další standardní situace zkoušel Lolo, i jeho střela ovšem prosvištěla mimo tři tyče.

Andalusané se zlepšili a už byli tím lepším týmem na hřišti, velkou šanci otevřít skóre měl Cáceres, ale netrefil. Poté to zkoušel ještě Navas, Hernandez si však s jeho slabou ranou bez problémů poradil. Deset minut před poločasem vytvořila Sevilla velký závar před brankou Osasuny a jen štěstí uchránilo domácí od vlastního gólu Roversia. Jen o pár sekund později hlavičkoval Fazio, ovšem minul.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala ve velkém tempu, na Puňalovu zajímavou střelu odpověděl gólovkou Navas, z úhlu však těsně minul. V šedesáté čtvrté minutě vyrobil obrovskou hrubku v obraně Spahič, Cejudo geniální kolmicí vysunul do největší šance zápasu Nina, toho však skvěle vychytal Varas.

O pár chvil později měl největší příležitost hostů na kopačce Manu, úvodní branka z toho však ani tentokrát nebyla. Čtvrthodinu před koncem normální hrací doby se domácí právem dožadovali odpískání pokutového kopu, to když Lamahův centr naprosto jasně zblokoval Perotti rukou, píšťalka hlavního arbitra Grandeho ovšem zůstala němá.

V osmdesáté minutě se Osasuna konečně dočkala zaslouženého gólového zásahu, když se hlavou krásně trefil Sola, proti však byl asistent, jenž správně odmával těsný ofsajd. Domácí tlačili i nadále, Lamah byl na hranici šestnáctky úplně osamocen, ale netrefil míč ideálně a přestřelil.

Damía vypálil nepřesně a Cejudův pokus zkrotil Varas, a tak Osasuna pouze remizovala se Sevillou 0:0. Hrálo se zajímavé utkání, domácí byli lepším týmem, ovšem gól i díky špatně posouzené ruce v pokutovém území nedali. Osasuna je devátá, Sevilla třetí.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Granada CF 1:0

20.09.2011 20:00

Góly: 64. Dani Estrada

Real Sociedad dokázal na domácím hřišti udolat nováčka z Granady 1:0 a v tabulce se tak se sedmi body udrží v elitní polovině. Granada si připsala třetí porážku v sezóně a není pochyb o tom, že bude bojovat o záchranu. O jediný gól utkání se v 64. minutě postaval Daniel Estrada, který se trefil parádní ranou z pětadvaceti metrů.

Domácí celek v utkání postrádal zraněného Xabiho Prieta, který absentoval kvůli zranění kotníku ze zápasu proti Seville z minulého kola. I přesto nedokázala Granada na půdě San Sebastianu uspět. Ta sice v minulém kole překvapila vítězstvím nad Villarrealem, ale nyní na něj nedokázala navázat. Sociedad si naopak připsal druhou výhru v sezóně a spolu s remízou proti Barceloně má tak po čtyřech zápasech slušný sedmibodový zisk.

První šance zápasu přišla po dvanácti minutách hry. Domácí McDonald Mariga se pokusil překvapit gólmana hostí ranou ze střední vzdálenosti, ale nemířil přesně mezi tři tyče. Největší šanci rvního dějství měl domácí Inigo Martinez, který si naskočil na rohový kop Illarramendiho a hlavičkou pořádně protáhl gólmana Fernandeze, který jeho pokus se štěstím vytěsnil na roh.

Také ve druhém dějství hráli převážně domácí a ještě před gólem si vytvořili několik slibných příležitostí. V jedné z nich se ocitl Carlos Vela, ale tváří v tvář gólmanovi Granady neuspěl. Jediná příležitost na straně hostí skončila v rukavicích gólmana Brava. Na starosti jí měl Daniel Benitez, ale jeho střele chyběla razance.

V 64. minutě tak přišel jediný gól zápasu, který domácí vstřelili zaslouženě. K odraženému balónu se ve středu hřiště dostal Daniel Estrada a parádní ranou z dobrých pětadvaceti metrů vymetl růžek branky Granady. Hosté se po obdrženém gólu snažili s nepříznivým skóre něco udělat, ale Sociedad se soustředil na defenzivní práci a Granadu k ničemu nepustil. Sám také další gól nepřidal a utkání tak skončilo těsným vítězstvím domácích.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Betis44009:512
2.Valencia CF43108:510
3.Málaga CF43017:29
4.FC Barcelona422017:48
5.Sevilla FC42205:38
6.Levante UD42204:28
7.Real Madrid421110:37
8.Atlético Madrid42118:17
9.Real Sociedad42115:47
10.Espanyol Barcelona42024:46
11.Rayo Vallecano41213:35
12.CA Osasuna41212:95
13.Villarreal CF41124:84
14.Real Zaragoza41125:114
15.RCD Mallorca41031:43
16.Granada CF41031:63
17.Racing Santander40223:82
18.Athletic Bilbao40134:71
19.Getafe CF40133:71
20.Sporting Gijón40042:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (614)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele