5. kolo
22.09.2011 22:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Real Betis - Real Zaragoza 4:3

V posledním zápase pátého kola španělské La Ligy zvítězil domácí Real Betis po gólové přestřelce nad Zaragozou a bez ztráty bodu tak překvapivě vede tabulku. V 7. minutě otevřel skóre Santa Cruz, o čtyři minuty později zvýšil na 2:0 Salvia, ve 36. minutě snížil Juarez, ale hned po přestávce se na 3:1 trefil Beñat. O 3 minuty později přidal druhý gól Santa Cruz a dva góly si na své konto připsal také Juan Carlos, který tak snížil na konečných 4:3.

Real Betis hrál ještě loni druhou ligu, ale letos válí v té nejvyšší. Úvodní tři zápasy nad Granadou, Mallorcou a Athleticem Bilbao zvítězil a i tentokrát vstoupil do zápasu velice suverénně. Už v 7. minutě totiž otevřel skóre Santa Cruz. Chica po pravé straně utekl obráncům a napříč pokutovým územím poslal přihrávku přímo do běhu Paraguaycovi, který poslal míč ke vzdálenější levé tyči.

A o čtyři minuty později vedl Betis již o dvě branky. Rozhodčí totiž zapískal faul na Pereiru, který byl v té době již v pokutovém území, a tak se kopala penalta. K té se postavil Sevilla a střelou v pravé tyči překonal brankáře Roberta, který zvolil opačnou stranu.

Ve 25. minutě musel míč ze sítě lovit také brankář Casto, ale skóre se nakonec neměnilo. Střela Heldéra Postigy sice o tyčku zapadla za záda brankáře, ale pomezní rozhodčí už předtím signalizoval ofsajdové postavení, které se po opakovaném záběru ukázalo přinejmenším sporné.

O jedenáct minut později ale Zaragoza opravdu snížila a zásluhu na to měl především Juarez.Po centru zleva vznikl v pokutovém území zmatek, kterého nejlépe využil právě Juarez, který lehkým obloučkem překonal vyběhnutého Casta.

Ani po poločase neustal velice zajímavý zápas. Spíše naopak. Potvrdit to může fakt, že hned minutu po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky zvýšil Betis své vedení na 3:1. Da Silva totiž v pokutovém území zahrál rukou, a Betis tak mohl zahrávat druhou penaltu zápasu. K té se tentokrát postavil Beñat a prudkou střelou doprostřed brány nedal Robertovi šanci. penalta to byla ovšem hodně přísná, vezmeme-li v úvahu, že Da Silvovala ruka byla blízko těla a byla očividně nastřelená.

A dříve než se Zaragoza dokázala vzpamatovat, udeřil Betis počtvrté. Po rychlém výpadu na pravém křídle dostal Santa Cruz míč přímo do běhu a hlavičkou o zem překonal Roberta.

V 69. minutě došlo k další velice zajímavé situaci, kdy byl domácí brankář Casto vyloučen. Skluzem mimo pokutové území zfauloval protihráče, a od rozhodčího tak viděl červenou kartu.

Do brány se tak postavil náhradník Inaki Goitia a hned zažil perné chvilky. V 77. minutě totiž na 2:4 snížil Juan Carlos, když po prodlouženém centru na zadní tyč šmikl nohama a zblízka prostřelil střídajícího Goitiu.

A o dvě minuty později nastalo ještě větší pozdvižení , když Juan Carlos přidal druhý gól, který se tomu prvnímu hodně podobal. Po tečovaném centru se u zadní tyče jako první objevil znovu Carlos a volejí zblízka snížil na 3:4.

Zaragoza se poté snažila vyrovnat, ale i přes několik dobrých šancí se jí to nepodařilo. Nejblíže tomu měl Mateos, který po centru po zemi zprava vystřelil, ale mířil o kousek nad.

V nastaveném čase se odehrála poslední akce zápasu, kdy Zaragoza zahrávala zajímavý přímý kop, ale Goitia ho chytil, jenže neudržel, a tak příležitost musel odkopem likvidovat obránce Betisu.

Po čtyřech odehraných kolech má Betis jako jediný plný počet bodů a vede, zatímco Zaragoza se nachází se čtyřma body na 14. příčce.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Betis se uvedl s pohledným fotbalem v La Lize a Zaragoza by jim neměla stát v cestě....rozhodne jediná branka ... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Betis má šanci jít do čela tabulky. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak betis zatial drtiiii

Reagovat
Malavi

Ole, ole, ole, ole, Betis, ole!

Reagovat
smazaný uživatel

Betis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele