5. kolo
20.09.2011 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Sevilla FC 0:0

Osasuna na svém hřišti remizovala se Sevillou 0:0, výsledek však vůbec neodpovídá dění na hřišti. Domácí totiž byli jasně lepší, dokonce měli kopat penaltu, jenže gól nedali. A když už ano, nemohl být uznán pro ofsajd. Sevilla si připsala důležitý bod do tabulky a posunula se na třetí místo, Osasuna je devátá.

Osasuna začala lépe a zle svému soupeři zatápěla hned od úvodního hvizdu. První velkou příležitost zápasu měl Roversio, ovšem nedal. V deváté minutě musel znovu své kvality prokázat hostující gólman Varas, když z hranice šestnáctky nepříjemnou skákavou střelu vyslal Roversio, skóre však zůstalo neměnné.

Domácí pak zahrozili i po následném rohovém kopu, kdy nebezpečně pálil Cejudo, Varas však míč vyrazil a dorážka téhož hráče již postrádala potřebnou razanci. Jedenáctá minuta přinesla dobrou individuální akci Lamaha, ten však byl faulován, a tak to v zápětí zkusil z volného přímého kopu, z úhlu se snažil překvapit Varase, ten ale konečky prstů vyrazil.

Ve čtrnácté minutě Fernandez vykopl míč přesně na nohu Navase, který se snažil domácího brankáře překvapit dalekonosnou ranou, jenže těsně minul. Na druhé straně to z další standardní situace zkoušel Lolo, i jeho střela ovšem prosvištěla mimo tři tyče.

Andalusané se zlepšili a už byli tím lepším týmem na hřišti, velkou šanci otevřít skóre měl Cáceres, ale netrefil. Poté to zkoušel ještě Navas, Hernandez si však s jeho slabou ranou bez problémů poradil. Deset minut před poločasem vytvořila Sevilla velký závar před brankou Osasuny a jen štěstí uchránilo domácí od vlastního gólu Roversia. Jen o pár sekund později hlavičkoval Fazio, ovšem minul.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala ve velkém tempu, na Puňalovu zajímavou střelu odpověděl gólovkou Navas, z úhlu však těsně minul. V šedesáté čtvrté minutě vyrobil obrovskou hrubku v obraně Spahič, Cejudo geniální kolmicí vysunul do největší šance zápasu Nina, toho však skvěle vychytal Varas.

O pár chvil později měl největší příležitost hostů na kopačce Manu, úvodní branka z toho však ani tentokrát nebyla. Čtvrthodinu před koncem normální hrací doby se domácí právem dožadovali odpískání pokutového kopu, to když Lamahův centr naprosto jasně zblokoval Perotti rukou, píšťalka hlavního arbitra Grandeho ovšem zůstala němá.

V osmdesáté minutě se Osasuna konečně dočkala zaslouženého gólového zásahu, když se hlavou krásně trefil Sola, proti však byl asistent, jenž správně odmával těsný ofsajd. Domácí tlačili i nadále, Lamah byl na hranici šestnáctky úplně osamocen, ale netrefil míč ideálně a přestřelil.

Damía vypálil nepřesně a Cejudův pokus zkrotil Varas, a tak Osasuna pouze remizovala se Sevillou 0:0. Hrálo se zajímavé utkání, domácí byli lepším týmem, ovšem gól i díky špatně posouzené ruce v pokutovém území nedali. Osasuna je devátá, Sevilla třetí.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
randi

Sevilla je silná, ale Osasuna doma, to nikdy nebyla procházka růžovou zahradou. 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele