5. kolo
21.09.2011 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Athletic Bilbao 1:0

Ve středečním zápase pátého kola si domácí Málaga poradila s Athleticem Bilbao, když se jako jediný trefila letní posila z Villarrealu Santi Cazorla. Domácí tak navázali na svá předchozí vítězství s Granadou a Mallorcou a stále stoupají tabulkou.

Athletic se nadále trápí, tak by se dal shrnout večerní zápas. Ačkoli Baskové drželi míč na svých kopačkách, nedokázali ho ani jednou dopravit do soupeřovy sítě. Trenér Marcelo Bielsa se stále snaží najít ideální sestavu, která by konečně dokázala vyhrát, ale to se mu nedaří. Vrátil se k rozestavení na pouhé tři obránce, čímž podpořil útok, ale střelci v několika slibných situacích selhali.

Do největší šance domácích se dostal Eliseu, který byl po krásném centru Dudy sám před Iraizozem, ale Portugalec svým zakončením přehodil nejen brankáře, ale i celou bránu.

Júlio Baptista poté z přímého kopu z hranice pokutového území napálil břevno, čímž již výrazně upozornil soupeře, že jeho tým chce tři body. Odpovědí mu byla asi největší šance hostů, ale Markel Susaeta celou akci zbrzdil, čímž poskytl malažské obraně potřebný čas k zaujetí svých pozic.

Deset minut po začátku druhé půle zahrozilo malažské křídlo Joaquín, který do týmu v létě putoval z Valencie, ale jeho střela po průniku do vápna mířila vedle.

Athletic svojí nečistou hrou následovně začal rozdávat jeden přímý kop za druhým, čehož nakonec využil v 62. minutě Santi Cazorla. Prudkou střela nejprve přeletěla hlavy hráčů v zdi, a pak dostatečně klesla na to, aby zapadla přímo do horního růžku Iraizozovy brány.

Gaizka Toquero byl pak asi nejblíže srovnání, když si naběhl na dobrý centr zleva. Brankář Málagy Willy Caballero ale neměl příliš problémů vytěsnit střelu mimo tyče. Kdyby ovšem Toquero přepustil míč Fernandu Llorentovi, který byl v mnohem lepší pozici, měl by Caballero asi plné ruce práce.

Tři body mohl na konci zápasu pojistit Eliseu, který obešel Iraizoze, ale v ostrého úhlu již nedokázal zasunout míč do odkryté brány.

I tak Málaga na domácím stadionu vyválčila nejtěsnější výhru, stejně jako v minulém kole nad Mallorcou, a nyní se nachází na vedoucí příčce. Předstihnout ji ovšem může ještě Barcelona a především Valencie s Betisem, kteří zatím neztratili ještě ani bod.

Naopak Athletic prohrál třetí zápas v řadě a ambiciózní tým se momentálně musí smířit až se 17. místem.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga CF 4 - 2 Athletic Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Málaga je už zohraná, Bilbao príde o všetky body- tip 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele